Hyppää sisältöön
PalvelutSuunnitteluKSL-suunnittelu

KSL-suunnittelu

Terveydenhuollon henkilökunta tietää parhaiten, minkälaisia kiinteitä sairaalalaitteita he työssään tarvitsevat. KSL-suunnittelussa käymme tiivistä vuoropuhelua käyttäjien kanssa koko terveydenhuollon hankkeen ajan.

KSL-suunnittelu on yhteistyötä käyttäjien kanssa

KSL-suunnittelijoina tärkein tehtävämme on tukea käyttäjälähtöistä sairaalasuunnittelua ja tehokasta hoitotyötä. Kiinteitä sairaalalaitteita tarvitaan kaikenkokoisissa terveydenhoidon tiloissa aina yksittäisistä hoitohuoneista ja leikkaussaleista kokonaisiin sairaalakampuksiin.

KSL-suunnittelussa keskitytään toiminnan suunnitteluun

Kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelussa keskitymme ennen kaikkea sairaaloiden ja terveysasemien toiminnallisuuteen. Vuorovaikutus käyttäjien kanssa alkaa parhaimmillaan jo ennen tilaohjelman laatimista ja jatkuu koko sairaalahankkeen ajan. Esittelemme käyttäjille useita KSL-ratkaisuvaihtoehtoja, joista he tekevät lopullisen valinnan. Silloin oikea määrä hoitotyössä tarvittavaa tekniikkaa on saatavilla oikeassa paikassa. Samaan aikaan toimimme tulkkina sairaalan henkilökunnan ja suunnittelijoiden välillä. KSL-suunnitelman on toimittava moneen suuntaan, koska se tarjoaa yksityiskohtaiset lähtötiedot esimerkiksi arkkitehti- ja talotekniikkasuunnitteluun sekä toimii osana laitehankintaa.

Suomen kokenein sairaalalaitesuunnittelija

Olemme suunnitelleet kiinteitä sairaalalaitteita Suomessa jo yli 50 vuotta, ja meillä työskentelee eniten alan erikoisasiantuntijoita. Kiinteiden ja irtainten sairaalalaitteiden suunnittelun lisäksi tuemme sairaalalaitteiden hankintaa tarkoilla asiakirjoilla, seuraamme kustannuksia ja valvomme laiteasennuksia. Koska hoitotyötä tukeva kuvantaminen lisääntyy koko ajan, olemme panostaneet viime vuosina myös kuvantamislaitesuunnitteluun.

Digitaaliset työkalut tukevat KSL-suunnittelua

KSL-suunnittelussa tarvitaan laaja-alaisuutta, koska KSL-laitteiden valikoima kasvaa koko ajan. Teknologian kehitys on tuonut KSL-suunnitteluun uusia työkaluja, ja nykyisin KSL-ratkaisuvaihtoehtoja työstetään yhdessä käyttäjien kanssa pääsääntöisesti tietomallipohjaisesti.Nykyaikaisilla työskentelytavoilla terveydenhoidon tiloihin saadaan varmasti toimivat sairaalalaitteet, jotka tekevät työskentelystä mukavaa, sulavaa ja tehokasta.

KSL-suunnittelun palveluitamme

  • Vaatimusmäärittelyt
  • Laitehankintojen suunnittelu ja koordinointi
  • Sairaalahankkeen laiteasennusten aikataulutus
  • Valvontatehtävät, esim. asennusvalvonta ja toiminnan seuranta
  • Kuvantamislaitesuunnittelu
  • Laitekannan terveystarkastukset

Tutustu myös

KSL-suunnittelijan tärkein tehtävä on tukea käyttäjiä

KSL-suunnittelussa eri osapuolten kuuntelu on tärkeää. Varmistamme, että kiinteät sairaalalaitteet tukevat hoitotyötä niin sairaalakampuksilla kuin yksityisklinikoilla.

Tutustu referensseihimme

Helsinki, pääkonttori

Uuden lastensairaalan sähkösuunnittelu ja digitaaliset ratkaisut

Palvelu

Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, KSL-suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Granlundin vastuulla oli Uuden lastensairaalan sähkösuunnittelu.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

HUS-Kiinteistöjen sairaalahankkeiden taloteknistä suunnittelua

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Olemme tarjonneet talotekniikan, sairaalasuunnittelun ja energiankulutuksen seurannan asiantuntijapalveluja useisiin HUS-Kiinteistöt Oy:n kohteisiin, kuten Siltasairaala ja tornisairaala.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?