Hyppää sisältöön
ToimialatSairaalat ja terveydenhuolto

Sairaalat ja terveydenhuolto

Sairaalasuunnittelussa kiinnitämme erityistä huomiota toimintaympäristöön ja terveydenhuollon ammattilaisten sujuvaan arkeen. Autamme luomaan käyttäjälähtöiset ja toimintavarmat sairaalatilat.

Käyttäjälähtöinen sairaalaympäristö on turvallinen ja toimiva

Sairaalaympäristössä toimivuus ja turvallisuus ovat aina ensiarvoisen tärkeitä. Asiantuntijoidemme tavoitteena on luoda käyttäjälähtöisiä, viihtyisiä ja miellyttäviä sairaalatiloja. Samalla otamme huomioon tilojen turvallisuuden ja toimintavarmuuden myös poikkeustilanteissa ja -oloissa. Jatkuva kustannusohjaus on tukena päätöksenteossa ja auttaa pitämään budjetin hallinnassa.

Sairaalasuunnittelu edellyttää saumatonta yhteistyötä suunnittelijoiden ja tilojen käyttäjien välillä. Toiminnallisessa suunnittelussa kuuntelemme herkällä korvalla terveydenhuollon ammattilaisten näkemyksiä, jotta tiloista sekä niihin liittyvistä laitteista ja teknisistä järjestelmistä muodostuu mahdollisimman toimivat ja tehokkaat hoitotyötä varten. KSL-suunnittelussa tärkein tehtävämme on tukea käyttäjälähtöistä sairaalasuunnittelua ja tehokasta hoitotyötä.

Meiltä saat vaikuttavia sairaalaratkaisuja

Olemme palvelleet yli 60-vuotisen historiamme aikana lähes kaikkia Suomen sairaanhoitopiirejä. Laaja-alainen kokemus erilaisista sairaalahankkeista on hionut prosessimme toimiviksi ja tehokkaiksi. Tunnemme sairaalarakentamisen erityispiirteet, hygienia- turvallisuusvaatimukset ja laitteistot. Tieto ohjaa ja auttaa meitä toteuttamaan aidosti vaikuttavia sairaalaratkaisuja.

Uusi lastensairaala, Helsinki

Terveydenhuollon kiinteistöt hallintaan

Terveydenhuollossa hallitaan valtavia kiinteistömassoja, joiden tietojen on tärkeää olla ajan tasalla. Koko elinkaaren aikainen kiinteistöjohtaminen korostuu, jotta ollaan tarkoin selvillä kiinteistöjen kunnossapidon suunnitelmista ja tulevaisuudesta.

Kiinteistöjen elinkaarijohtaminen onkin melkoinen palapeli, jonka johtamista pyrimme helpottamaan. Tavoitteet liittyvät usein vastuullisuuteen, energiatehokkuuteen, olosuhteiden varmistamiseen ja kiinteistön arvon parantamiseen. Nämä saavutetaan hyvällä tiedolla johtamisella sekä kunnossapidon ja huollon suunnittelulla ja ohjauksella.

Energiatehokkaita sairaalaprosesseja toimintavarmuuden ehdoilla

Sairaalakiinteistöt ovat hyvin energiaintensiivisiä, joten huomioimme energiatehokkuuden prosessin jokaisessa vaiheessa. Toimintavarmuudesta emme tingi. Energiatehokkaat suunnitteluratkaisut ja eri järjestelmien yhteensovitus varmistetaan 3D- ja tietomalleilla, VR-tekniikalla sekä monipuolisilla simuloinneilla.

Energiatehokkuus uudelle tasolle

Terveydenhuollon kiinteistöt ovat valtavia energiankäyttäjiä. Energiankulutusta tulee seurata ja analysoida aktiivisesti, jotta mahdolliset energiansäästökohteet tunnistetaan. Energiakorjaukset tulevat puolestaan ajankohtaisiksi, kun energiasyöpöt tunnistetaan ja niihin päätetään puuttua.

Energiatehokkuuden merkitys kasvaa koko ajan, minkä vuoksi kokonaisvaltainen energiajohtaminen korostuu isoissa kiinteistömassoissa. Olemme kehittäneet palveluita, jotka on suunnattu tavoitteellisille ja vastuullisille kiinteistöomistajille, jotka haluavat kehittää niin kohteidensa taloudellisuutta, arvoa, ympäristövastuullisuutta kuin käytännön kiinteistöolosuhteitakin.

20210109 JKMM, Keski-Suomen keskussairaala, Jyväskylä

Keski-Suomen Sairaala Nova on energiatehokas ja turvallinen moderni keskussairaala

Keski-Suomen keskussairaala Novassa on energiankierrätysjärjestelmä ja innovatiivisia ratkaisuja, joilla varmistetaan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuus kaikissa tilanteissa.

Sairaalatilojen suunnittelua niin pieniin kuin suuriin projekteihin

Tuemme sairaalasuunnittelussa niin pienissä kuin suurissa projekteissa. Konsernimme 200 sairaaloihin erikoistunutta osaajaa toimivat apunasi niin puhdastilojen suunnittelussa, erikoistilojen projektinvetotehtävissä kuin kuvantamisen, leikkaussalien ja erikoistilojen auditoinnissa.

Digitaalinen sairaala on muuntautumiskykyinen

Tietojärjestelmiä ja uusia teknologioita hyödyntävät digitaaliset palvelut parantavat asiakaskokemusta ja vapauttavat terveydenhuollon henkilökunnan aikaa potilastyöhön. Hyödynnämme digitalisaatiota, uusimpia teknologioita ja innovaatioita sekä sairaalan suunnittelun että käyttöönoton ja kiinteistön ylläpidon tukena. Granlund Manager -ylläpitojärjestelmä on laajasti käytössä terveydenhuollon asiakkaillamme.

Otamme huomioon sairaaloiden muuttuvat toimintatavat ja tarpeet käyttö- ja muuntojouston avulla. Olemme mukana mm. Euroopan sairaalailmanvaihtoa standardoivassa työryhmässä, ja tulevaisuuden vaatimukset huomioidaan suunnittelussamme jo nyt.

Uuden lastensairaalan digitaaliset ratkaisut tukevat hoitoa

Digitaaliset suunnitteluratkaisut auttavat tarjoamaan pienille potilaille maailman parasta hoitoa. Uudessa Lastensairaalassa tekniikan toimintavarmuus on turvattu kaikissa tilanteissa.

Granlund Managerilla kiinteistönjohtaminen uudelle tasolle

Tehostamalla kiinteistöjohtamista säästät aikaa, energiaa ja rahaa ja panostat samalla ihmisten ja kiinteistöjen hyvinvointiin. Granlund Manager -ohjelmisto on ratkaisu järkevään ja ammattimaiseen kiinteistöjohtamiseen.

Lisää terveydenhuollon referenssejämme

Tampere, Kuopio

Tehokas tiedonhallinnan prosessi Savonlinnan keskussairaalaan

Palvelu

Digitaaliset palvelut

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Savonlinnan keskussairaalaa on laajennettu vaiheittain 1950-luvulta asti. Yhtä kauan hankkeista on kertynyt suunnittelutietoa, jota on tallennettu mappeihin, kovalevyille ja muistitikuille.…
Referenssi
Rovaniemi

Lapin keskussairaalan laajennuksen suunnittelun koordinointi

Palvelu

LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Sähkösuunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, KSL-suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä valitsi Granlundin johtamaan Lapin keskussairaalan ITU 2022 -laajennushankkeen teknistä suunnitteluryhmää.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

HUS-Kiinteistöjen sairaalahankkeiden taloteknistä suunnittelua

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Olemme tarjonneet talotekniikan, sairaalasuunnittelun ja energiankulutuksen seurannan asiantuntijapalveluja useisiin HUS-Kiinteistöt Oy:n kohteisiin, kuten Siltasairaala ja tornisairaala.
Referenssi

Haluatko keskustella lisää? Ota yhteyttä

Jukka Vasara

Varatoimitusjohtaja
Granlund Oy

Santeri Kondakov

Liiketoimintajohtaja, sairaalat ja LVI-suunnittelu
Granlund Oy

Risto Suojanen

Aluejohtaja
Granlund Tampere

Pekka Pajuniemi

Aluejohtaja, LVI
Granlund Pohjanmaa

Tommi Miettinen

Aluejohtaja
Granlund Kuopio

Jukka Kärki

Aluejohtaja
Granlund Rovaniemi

Risto Havo

Aluejohtaja
Granlund Saimaa

Pekka Hjelm

Aluejohtaja
Granlund Turku

Pertti Ihalainen

Aluejohtaja, LVI
Granlund Lahti

Olli Tirkkonen

Asiantuntija
Granlund Mikkeli

Anssi Pesonen

Aluejohtaja, LVI- ja kylmätekniikka
Granlund Joensuu

Petri Vuorre

Aluejohtaja
Granlund Oulu

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?