Hyppää sisältöön
ToimialatSairaalat ja terveydenhuolto

Sairaalat ja terveydenhuolto

Sairaalasuunnittelussa kiinnitämme erityistä huomiota toimintaympäristöön ja terveydenhuollon ammattilaisten sujuvaan arkeen. Autamme luomaan käyttäjälähtöiset ja toimintavarmat sairaalatilat.

Käyttäjälähtöinen sairaalaympäristö on myös turvallinen ja toimiva

Sairaalaympäristössä toimivuus ja turvallisuus ovat aina ensiarvoisen tärkeitä. Asiantuntijoidemme tavoitteena on luoda käyttäjälähtöisiä, viihtyisiä ja miellyttäviä sairaalatiloja. Samalla otamme huomioon tilojen turvallisuuden ja toimintavarmuuden myös poikkeustilanteissa ja -oloissa. Jatkuva kustannusohjaus on tukena päätöksenteossa ja auttaa pitämään budjetin hallinnassa.

Sairaalasuunnittelu edellyttää saumatonta yhteistyötä suunnittelijoiden ja tilojen käyttäjien välillä. Toiminnallisessa suunnittelussa kuuntelemme herkällä korvalla terveydenhuollon ammattilaisten näkemyksiä, jotta tiloista sekä niihin liittyvistä laitteista ja teknisistä järjestelmistä muodostuu mahdollisimman toimivat ja tehokkaat hoitotyötä varten.

Energiatehokkaita sairaalaprosesseja toimintavarmuuden ehdoilla

Sairaalakiinteistöt ovat hyvin energiaintensiivisiä, joten huomioimme energiatehokkuuden prosessin jokaisessa vaiheessa. Toimintavarmuudesta emme tingi. Energiatehokkaat suunnitteluratkaisut ja eri järjestelmien yhteensovitus varmistetaan 3D- ja tietomalleilla, VR-tekniikalla sekä monipuolisilla simuloinneilla.

Sairaalatilojen suunnittelua niin pieniin kuin suuriin projekteihin

Tuemme sairaalasuunnittelussa niin pienissä kuin suurissa projekteissa. Konsernimme 180 sairaaloihin erikoistunutta osaajaa toimivat apunasi niin puhdastilojen suunnittelussa, erikoistilojen projektinvetotehtävissä kuin kuvantamisen, leikkaussalien ja erikoistilojen auditoinnissa.

Digitaalinen sairaala on muuntautumiskykyinen

Tietojärjestelmiä ja uusia teknologioita hyödyntävät digitaaliset palvelut parantavat asiakaskokemusta ja vapauttavat terveydenhuollon henkilökunnan aikaa potilastyöhön. Hyödynnämme digitalisaatiota, uusimpia teknologioita ja innovaatioita sekä sairaalan suunnittelun että käyttöönoton ja kiinteistön ylläpidon tukena. Granlund Manager -ylläpitojärjestelmä on laajasti käytössä terveydenhuollon asiakkaillamme.

Otamme huomioon sairaaloiden muuttuvat toimintatavat ja tarpeet käyttö- ja muuntojouston avulla. Olemme mukana mm. Euroopan sairaalailmanvaihtoa standardoivassa työryhmässä, ja tulevaisuuden vaatimukset huomioidaan suunnittelussamme jo nyt.

Meiltä saat vaikuttavia sairaalaratkaisuja

Olemme palvelleet yli 60-vuotisen historiamme aikana lähes kaikkia Suomen sairaanhoitopiirejä. Laaja-alainen kokemus erilaisista sairaalahankkeista on hionut prosessimme toimiviksi ja tehokkaiksi. Tunnemme sairaalarakentamisen erityispiirteet, hygienia- turvallisuusvaatimukset ja laitteistot. Tieto ohjaa ja auttaa meitä toteuttamaan aidosti vaikuttavia sairaalaratkaisuja.

Granlund Managerilla kiinteistönjohtaminen uudelle tasolle

Tehostamalla kiinteistöjohtamista säästät aikaa, energiaa ja rahaa ja panostat samalla ihmisten ja kiinteistöjen hyvinvointiin. Granlund Manager -ohjelmisto on ratkaisu järkevään ja ammattimaiseen kiinteistöjohtamiseen.

Digitaaliset suunnitteluratkaisut auttavat tarjoamaan pienille potilaille maailman parasta hoitoa. Uudessa Lastensairaalassa tekniikan toimintavarmuus on turvattu kaikissa tilanteissa. Suunnittelemamme erikoisvalaistukset ja äänimaailma puolestaan lisäävät tilojen viihtyisyyttä.

Referenssejämme

Keski-Suomen Sairaala Nova
Espoo, Helsinki, pääkonttori, Jyväskylä, Kuopio, Tampere

Keski-Suomen Sairaala Nova on energiatehokas ja turvallinen moderni keskussairaala

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuus, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Sairaalasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Keski-Suomen keskussairaala Novassa on energiankierrätysjärjestelmä ja innovatiivisia ratkaisuja, joilla varmistetaan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuus kaikissa tilanteissa.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Uuden lastensairaalan sähkösuunnittelu ja digitaaliset ratkaisut

Palvelu

Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, KSL-suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Granlundin vastuulla oli Uuden lastensairaalan sähkösuunnittelu.
Referenssi
Rovaniemi

Lapin keskussairaalan historiallisen laajennuksen suunnittelun koordinointi

Palvelu

LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Sähkösuunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, KSL-suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä valitsi Granlundin johtamaan Lapin keskussairaalan ITU 2022 -laajennushankkeen teknistä suunnitteluryhmää.
Referenssi

Haluatko keskustella lisää? Ota yhteyttä

Jukka Vasara

Varatoimitusjohtaja
Granlund Oy

Santeri Kondakov

Liiketoimintajohtaja, sairaalat ja LVI-suunnittelu
Granlund Oy

Risto Suojanen

Toimitusjohtaja
Granlund Tampere Oy

Pekka Pajuniemi

Toimitusjohtaja, LVI
Granlund Pohjanmaa Oy

Tommi Miettinen

Toimitusjohtaja
Granlund Kuopio Oy

Jukka Kärki

Toimitusjohtaja
Granlund Rovaniemi Oy

Risto Havo

Toimitusjohtaja
Granlund Saimaa Oy

Pekka Hjelm

Toimitusjohtaja
Granlund Turku Oy

Pertti Ihalainen

Toimitusjohtaja, LVI
Granlund Lahti Oy

Petri Vuorre

Toimitusjohtaja
Granlund Oulu Oy

Jari Manninen

Toimitusjohtaja
Granlund Jyväskylä Oy

Olli Tirkkonen

Toimitusjohtaja
Granlund Mikkeli Oy

Anssi Pesonen

Toimitusjohtaja, LVI- ja kylmätekniikka
Granlund Joensuu Oy

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?