Hyppää sisältöön
PalvelutEnergiakatselmus

Kiinteistön energiakatselmus on ensiaskel energiatehokkuuteen

Tiedätkö, mihin kiinteistössäsi kuluu energiaa? Kuluuko sitä turhaan, ja mitä asialle voi tehdä? Energiakatselmus antaa vastauksen.

Kiinteistön energiakatselmus selvittää energiankäytön nykytilanteen. Se kertoo, miten energiavirrat kiinteistössä kulkevat, mihin energiaa kuluu ja kuinka energiatehokas kiinteistösi nykyisellään on.

Granlundin energiakatselmus sisältää myös ehdotukset siitä, miten voit tehokkaimmin leikata energiankulutusta ja päästöjä sekä huolehtia samalla käyttäjien viihtyvyydestä ja kiinteistön kannattavuudesta. Starttaa matka kohti fiksua energiatehokkuutta energiakatselmuksesta!

Granlundin energiakatselmus rakennetaan kiinteistöösi soveltuvaksi ja kustannustehokkaaksi.

Energiakatselmus vastaa tavoitteitasi

Kiinteistöalan toimijana tarpeesi ohjaavat, millaisia asioita kiinteistön energiakatselmuksessa painotetaan. Energiasäästöille ja päästöjen vähentämiselle määritellään tavoitteet yhdessä energia-asiantuntijan kanssa. Kiinteistöjen käyttäjien toiveet ja laadukas sisäilma huomioidaan myös aina tavoitteita asetettaessa.

Granlundin energiakatselmus rakennetaan kiinteistöösi soveltuvaksi ja kustannustehokkaaksi. Palveleeko nopea ja edullinen vai syvällisempi ja hinnakkaampi työ paremmin kiinteistöllesi asetettuja tavoitteita? Entä onko kyseessä yksittäinen kiinteistö vai suurempi kiinteistökokonaisuus?

Miten kiinteistön energiakatselmus toteutetaan?

Energiakatselmuksessa kiinteistökohteista kerätään tarvittavat lähtötiedot muun muassa lämmitysenergian, sähkön ja veden kulutuksesta. Myös kiinteistön talotekniset järjestelmät tarkastetaan lämmityksestä veteen ja ilmanvaihtoon sekä sähköjärjestelmistä kiinteistöautomaatioon.

Kiinteistöön tutustutaan kohdekierroksella, jossa energiakatselmoijina toimii energiatehokkuuden ja talotekniikan asiantuntijoita. Kiinteistön huoltohenkilöstö on tärkeä tietolähde energiakatselmoijille. He osaavat kertoa mitä kiinteistölle on tehty, miten sitä on huollettu ja mitä mieltä käyttäjät ovat.

Kerätyn tiedon avulla laaditaan selvitys kiinteistön energiankäytön nykytilanteesta ja tunnistetaan kehityskohteet.

Energiakatselmus antaa keinot kiinteistön energiatehokkuuden kehittämiseen

Kerätyn tiedon avulla laaditaan selvitys kiinteistön energiankäytön nykytilanteesta ja tunnistetaan kehityskohteet. Energiatehokkuutta parantaviin konkreettisiin toimenpide-ehdotuksiin sisältyvät kustannusarviot ja takaisinmaksuajat. Lisäksi Granlundin energiakatselmuksessa on mukana laskelmat toimenpiteiden vaikutuksista kiinteistön energia- ja ylläpitokustannuksiin sekä CO2-päästöihin.

Tekoäly tehostaa laajan kiinteistökokonaisuuden energiakatselmusta

Granlundin tekoälyä hyödyntävä energiakartoitustyökalu etsii tehokkaasti erityisesti suuremmista kiinteistökokonaisuuksista potentiaalisimmat energiansäästökohteet ja tukee energia-asiantuntijoita työssään.  AI-kartoituksen tulosten perusteella tutkitaan tarkemmin kiinteistöt, joissa energiatoimenpiteiden vaikuttavuus on suurinta ja energiatehokkuutta on tarkoitus lähteä kehittämään nopeasti. Tutustu miten HEKAn 1600 kiinteistön energiatehokkuuden kehittämisessä hyödynnettiin AI-Energiakartoitusta.

Miksi valita Granlundin energiakatselmus?

  • Toteutus räätälöidään aina tarpeidesi ja tavoitteidesi mukaisesti. Hyödynnämme ja kehitämme energiajohtamista tehostavia digitaalisia ratkaisuja kuten AI-Energiakartoitus ja kiinteistön energiaoptimointia ja ylläpitoa helpottava ohjelmisto Granlund Manager.
  • Energiakatselmuksen jälkeen tunnet kiinteistöjesi energiankäytön nykytilanteen.
  • Saat puolueettomat ja teknologiariippumattomat toimenpide-ehdotukset, jotka vastaavat tavoitteitasi energiatehokkuuden, päästöjen vähentämisen ja käyttäjäviihtyvyyden suhteen.
  • Granlundilla on kymmenien vuosien ja tuhansien kiinteistöjen kokemus kiinteistöjen energiakatselmuksista. Markkinaosuutemme Suomen energiakartoituksista ja energiatehokkuushankkeista on noin 40 %.

Suurille yrityksille energiakatselmus on pakollinen

Muistathan, että suurilta yrityksiltä, joilla on henkilöstöä yli 250 tai liikevaihto yli 50 M€, energiatehokkuuslaki edellyttää neljän vuoden välein energiakatselmusta, joka koskee kaikkia yrityksen toimintoja. Tutustu tarkemmin pakollisiin energiakatselmuksiin täällä.

Referenssi

Tekoäly seuloi 1600 kiinteistön energiansäästökohteet

Hekan vuokra-asuntokiinteistöissä on paljon potentiaalia säästää energiaa, mutta miten energiatehokkuuteen tähtääviin toimenpiteisiin varatut investoinnit kannattaa kohdistaa? Päätöksentekoa helpottaa Granlundin AI-Energiakartoitus.

Lue lisää

Kysy lisätietoja

Jussi From

Energia-asiantuntija, asiakkuuspäällikkö
Granlund Oy

Timo-Mikael Sivula

Hankekehityspäällikkö
Granlund Oy

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Referenssit

Jyväskylä

Leppävirran energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia ja pienentää hiilipäästöjä

Palvelu

Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Leppävirran kunnan laaja energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia Vokkolan liikunta-alueella. Energiankierrätys säästää Leppävirralla 4700 megawattituntia lämpöä, mikä vastaa yli 230 kaukolämpökodin vuosikulutusta.
Referenssi
Jyväskylä

Granlund Manager tukee Moventaksen vastuullisuusraportointia

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Teollisuus

Moventas hyödyntää Granlund Manageria tuuliturbiinien vaihteiden huoltotehtaallaan Jyväskylässä. Sähköisen huoltokirjan lisäksi ohjelmisto helpottaa energia-, vesi- ja jäteseurantaa sekä vastuullisuusraportointia.
Referenssi
Helsinki

AI-Energiakartoitus vauhdittaa Antiloopin hiilineutraaliutta

Palvelu

AI-Energiakartoitus, Hiilineutraaliuskonsultointi, AI-Taksonomiakartoitus, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Toimistot

Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi saa Granlundin AI-Energiakartoituksesta hyvää tukea hiilineutraaliuden tavoitteluun ja EU-taksonomian mukaisuuden kehittämiseen.
Referenssi
Vaasa

Vaasan keskussairaalan H-talo on energiatehokas ja älykäs

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Vaasan keskussairaalan H-talon talotekniikan suunnittelussa korostuivat turvallisuus, älykkäät ja helppokäyttöiset toiminnot, energiatehokkuus, viihtyisyys ja muuntojoustavuus.
Referenssi
Vaasa

Vaasan Merikampuksen kirjastossa tekniikka on askeleen edellä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Yhdessä suunniteltu tiedekirjasto tarjoaa modernit ja esteettömät tilat ja palvelut Palosaaren kampuksen väelle.
Referenssi
Helsinki

HUSin Siltasairaalan talotekniikka mahdollistaa joustavan toiminnan

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUSin uuden sairaalarakennuksen suunnittelun perustana oli yksinkertainen ja toimiva rakenne sekä muuntojoustavuus ja energiatehokkuus.
Referenssi
Jyväskylä

Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Osuuskauppa Keskimaan kiinteistöjen ylläpito ja huolto edellyttävät tehokasta tiedolla johtamista. Granlund Manager auttaa pitämään kokonaisuuden hyvin kasassa.
Referenssi
Joensuu

Enon seurakunta sai energiatehokkaan seurakuntatalon

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Moderni energiatehokas rakennus on parhaimmillaan kuin huippuunsa viritetty kone – kunhan kaikki toimii tismalleen niin, kun on suunniteltu. Enon seurakuntatalon…
Referenssi
Helsinki

Tekoäly seuloi 1600 kiinteistön energiansäästökohteet

Palvelu

AI-Energiakartoitus

Toimiala

Taloyhtiöt

Hekan vuokra-asuntokiinteistöissä on paljon potentiaalia säästää energiaa, mutta miten energiatehokkuuteen tähtääviin toimenpiteisiin varatut investoinnit kannattaa kohdistaa? Päätöksentekoa helpottaa Granlundin AI-Energiakartoitus.
Referenssi
Helsinki

Jumboon suunniteltiin Suomen suurin energian­kierrätysjärjestelmä

Palvelu

Energiakatselmus

Toimiala

Energiakatselmus

Kauppakeskus Jumbon energiatehokkuusinvestoinnilla säästetään ostoenergiaa vuosittain noin 300 omakotitalon kulutuksen verran.
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen
Tuomo Niemelä, Granlund

Energiankierrätys leikkaa jopa 95 prosenttia lämmönkulutuksesta

15.08.2023 – Energiankierrätys on osoittanut toimivuutensa jo yli sadassa Granlundin suunnittelemassa kohteessa. Kiinteistön hukkalämmöt voivat kattaa jopa 95 prosenttia lämmöntarpeesta.

Uutinen

Energia-asiantuntija on kiinteistö- ja rakennusalan poikkitieteilijä

14.08.2023 – Jotta energiaa voidaan hyödyntää optimaalisesti ja kestävästi, tarvitaan alan osaajia, energia-asiantuntijoita. Millaista on energia-asiantuntijan työ käytännössä?

Uutinen
Datakeskus

Datakeskusten hukkalämmöissä piilee huikea potentiaali

08.08.2023 – Datakeskusten hukkalämmöillä voitaisiin lämmittää satojen tuhansien suomalaisten kodit. Potentiaali on valtava, sillä tällä hetkellä vain viisi prosenttia hukkalämmöstä hyödynnetään.

Uutinen

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen vastaa Energiaseminaarin yleisön kysymyksiin

01.06.2023 – Hiilinielut, pienydinvoima ja vesivoima kiinnostivat Energiaseminaarin yleisöä 24.5. Markku Ollikainen vastaa nyt kysymyksiin, joita emme ehtineet käsitellä suorassa lähetyksessä.

Uutinen

Energiaseminaarin skenaarioita: miten energian hinnoittelu muuttuu, ja miten kulutusjousto tulee näkymään?

01.06.2023 – Granlundin Energiaseminaarissa 24.5. kuultiin erittäin kiinnostavia puheenvuoroja, jotka herättivät niin paljon keskustelua ja kysymyksiä yleisössä, että emme ehtineet vastat kaikkiin…

Uutinen

Kiinteistön energiakatselmus on energiatehokkuuden navigaattori

10.05.2023 – Tiedätkö mihin kaikkeen kiinteistössäsi kuluu energiaa? Entä miten energiankulutusta kannattaisi leikata? Aloita navigointi kohti fiksua energiatehokkuutta energiakatselmuksesta.

Uutinen
Laakson yhteissairaala, havainnekuva

Laakson yhteissairaala-hankkeella on kunnianhimoiset elinkaaritavoitteet

27.04.2023 – Laakson yhteissairaala toteutetaan allianssihankkeena. Mittavassa projektissa energiatehokkuus ja elinkaaren kestävät ratkaisut ovat merkittävässä roolissa.

Uutinen

Millainen on hyvin tehty energiatodistus?

25.04.2023 – Energiatodistuksesta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Se auttaa mukautumaan EU-taksonomiaan ja antaa rahanarvoisia vinkkejä energiatehokkuuden parantamiseen.

Uutinen

Granlund mittaa hiilikädenjälkeään: energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä

11.04.2023 – Energiatehokkuushankkeiden avulla voidaan vähentää tehokkaasti hiilidioksidipäästöjä. Kun asiakkaan hiilidioksidipäästöt laskevat, Granlundin hiilikädenjälki kasvaa.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?