Hyppää sisältöön
PalvelutSimuloinnit ja tarkastelut

Simuloinnit ja tarkastelut

Tekniset simuloinnit ja tarkastelut auttavat meitä selvittämään rakennuksen ja sen järjestelmien toiminnallisuuden. Näin voimme mitoittaa talotekniset ratkaisut oikein, ja varmistaa turvalliset ja terveelliset olosuhteet kiinteistössä.

Simuloinnit ja tarkastelut tukevat suunnittelua

Simulointi varmistaa hyvät sisäolosuhteet ja auttaa mitoittamaan kiinteistön tekniset järjestelmät todellisen kuormituksen ja käytön mukaisesti. Sopivilla teknisillä simuloinneilla ja tarkasteluilla varmistamme laitteiden häiriöttömän toiminnan ja turvallisen työympäristön.

Lämpötekniset simuloinnit ja energialaskenta auttavat talotekniikan mitoittamisessa

Lämpötekniset simuloinnit ja energialaskenta tukevat LVI– ja sähkösuunnitteluamme vaativissa kohteissa, kuten jää- ja uimahalleissa, joissa kosteustekniikka sekä käyttäjien hyvinvointi ja turvallisuus riippuvat monista tekijöistä. Olosuhdelaskennassa ja tehomitoituksissa hyödynnämme useita työkaluja, joita ovat esimerkiksi Comsol Multiphysics ja IDA-ICE.

Magneettikenttälaskenta varmistaa laitteiden häiriöttömän toiminnan

Erikoisosaamiseemme kuuluvat magneettikenttien mittaukset, suojaussuunnittelu ja häiriöiden torjunta niin teollisuuslaitoksissa kuin sairaaloissakin. Varmistamme laskennalla kiinteistön toimivuuden kannalta oikeat laitevalinnat, jotka takaavat herkkien laitteiden häiriöttömän toiminnan sekä työ- ja asiakasturvallisuuden.

ATEX-suunnittelulla huolehdimme työympäristön turvallisuudesta

ATEX-räjähdyssuojausasiakirja on laadittava kaikille työpaikoille, joilla käsitellään palavia nesteitä, kaasuja tai pölyjä, jotka voivat aiheuttaa räjähdys- tai palovaaran. Räjähdysvaaran arvioinnissa on syytä nojata aina ammattilaisten apuun.

Teemme ATEX-työolosuhdesäädösten mukaisia tarkasteluja ja luokitteluja osana taloteknistä suunnittelua. Toteutamme räjähdyssuojausasiakirjat niin uudiskohteisiin kuin jo käytössä oleviin tiloihin.

Lämpökuvaus ehkäisee sähköpaloja

Taloteknisten laitteistojen lämpökuvauksesta on tullut merkittävä apu niiden ennenaikaisen vikaantumisen ja sähköpalojen ennaltaehkäisyyn. Säännöllinen lämpökuvaus auttaa havaitsemaan mahdolliset ongelmat ennen kuin ne aiheuttavat vakavampaa haittaa tai esimerkiksi tuotantokatkoksia tai turvallisuusriskejä.

Teknisen simuloinnin ja tarkastelujen ammattilaiset apunasi

Meiltä saat kattavat rakentamisen ja talotekniikan simulointi- ja tarkastelupalvelut tarpeidesi mukaan. Olemme Suomen johtava asiantuntija rakennusten energialaskennassa.

Ammattilaisemme hallitsevat vaativien ongelmatilanteiden simuloinnin, jolla monimutkaiset ratkaisut tuodaan teoriasta käytäntöön. Kehitämme myös jatkuvasti uusia tapoja hyödyntää teknisiä simulointeja.

Simulointien ja tarkastelujen palveluitamme

  • LVI-kytkentäkaavioiden simulointi
  • Maalämpökaivojen ja -kenttien simulointi
  • Päivänvalolaskenta ja valaistussimulointi
  • Tekninen visualisointi ja animaatiot
  • Virtaussimulointi (CFD-laskenta)
  • Ympäristöluokitusten energiasimuloinnit
  • Salamasuojauslaskenta
  • WLAN-tukiasemien laskenta
  • Äänentoistojärjestelmien simuloinnit

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?