Hyppää sisältöön
ToimialatKulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Suunnitteletko uutta taidemuseota tai teatterin täydellistä uudistamista? Anna meidän valjastaa tekniikka kulttuurielämyksesi tueksi. Suojeltujen kohteiden korjaus- ja muutostöistä huolehdimme myös rakennuksen historiaa ja arkkitehtuuria kunnioittaen.

Suunnittelu- ja rakennusratkaisuillamme luot kulttuurielämyksiä ja vaalit historiaa

Valaistus ja äänimaailma vaikuttavat niin museovieraan kuin teatterikatsojan asiakaskokemukseen. Esitystekniikan, valaistus- ja äänisuunnittelun avulla luomme toteutuksia, jotka vievät kohteesi kävijän kaikilla aisteillaan keskelle elämystä.

Autamme suunnittelemaan ja toteuttamaan tiloja, joissa toiminnallisuus ja elämyksellisyys sekä historia ja nykyhetki yhdistyvät saumattomasti. Rakennamme aina sopivan palvelukokonaisuuden tarpeidesi pohjalta, talotekniikan suunnittelusta rakennuttamiseen ja kiinteistön ylläpitoon asti.

Tilojen toiminnallisuus ja elämyksellisyys vakuuttaa vierailijat

Ratkaisumme AV-suunnittelussa ja esitystekniikassa tukevat kohteesi sisältöjen esittämistä parhaalla mahdollisella tavalla. Yhdistämme kuvan, valon ja äänen teknisen ja sisällöllisen osaamisen, ja autamme luomaan kohteeseesi mieleenpainuvia elämyksiä kuten immersiivisiä videoseiniä äänimaailmoineen. Rakennusautomaation ratkaisuilla ja digitaalisilla palveluilla varmistamme esimerkiksi kulttuuriaarteiden säilymisen optimaalisissa sisäilmaolosuhteissa.

Pidämme huolta myös tilojen käytettävyydestä. Suunnittelemme ratkaisut niin, että tiloissa on henkilökunnan vaivatonta työskennellä ja kävijöiden helppo vierailla. Tuottamiamme teknisiä järjestelmiä on miellyttävä käyttää, ja toimintavarmoina ne kestävät käytössä pitkään.

Museoissa teknisten ratkaisujen pitää olla toimintavarmoja mutta hienovaraisia, koska tekniikan tärkein tehtävä on tukea näyttelyn käsikirjoitusta ja tarinaa. Tekniikan kestävyyden ja taideteosten turvallisuuden lisäksi autamme luomaan museoon oikeanlaista tunnelmaa.

Timo Muurinen, ryhmäpäällikkö, Granlund

Modernit tarpeet ja historialliset arvot kohtaavat

Rakennushistoriallisesti arvokkaissa kohteissa varmistamme, että suunnittelu- ja korjausratkaisumme kunnioittavat kohteesi historiaa ja arkkitehtuuria – tilojen toimivuudesta ja käyttäjäkokemuksesta tinkimättä. Viemme läpi koko korjausrakennushankkeen esiselvityksistä ja taloteknisestä suunnittelusta kohteen rakennuttamiseen ja valvontaan.

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet ovat usein suojeltuja. Vuosikymmenten kokemuksella tunnemme rakennusten suojelumääräykset, ja viranomaisyhteistyö sujuu meiltä mutkattomasti. Huomioimme tilojen erilaiset käyttötarkoitukset, ja sovitamme yhteen rakennuksen historian ja nykyaikaiset tarpeet. Myös turvaluokitellut kohteet ovat asiantuntijoillemme tuttuja.

Sujuva korjausrakentaminen helpottaa käyttäjien elämää

Korjausten ja remonttien aikana tilat ovat usein avoinna käyttäjille, joten panostamme myös korjaushankkeen aikana henkilöturvallisuuteen ja hyvään sisäilmaan. Suunnittelemme toimenpiteet niin, että niistä koituu mahdollisimman vähän haittaa käyttäjille.

Datan avulla tehostat ylläpitoa ja lisäät tuottavuutta

Autamme ottamaan haltuun myös kiinteistön ylläpidon. Optimaalisella ylläpidolla parannat asiakastyytyväisyyttä ja kiinteistösi tuottavuutta. Kiinteistön elinkaaren hallintaa tukee pilvipohjainen Granlund Manager. Ohjelmisto pitää kiinteistön teknisen tiedon aina ajan tasalla ja helposti saatavilla. Myös palvelupyynnöt käyttäjiltä huollolle kulkevat nopeasti Granlund Managerin mobiilisovelluksen avulla.

Sisäolosuhteiden ylläpito korostuu etenkin vanhoissa arvorakennuksissa. Granlund Managerin avulla seuraat rakenteiden ja ilmanvaihtojärjestelmien kuntoa. Datan avulla ylläpito on oikein mitoitettua ja täsmällisesti ajoitettua. Näin pidät sisäolosuhteet terveellisinä, ja huolehdit kiinteistösi käyttäjien hyvinvoinnista.

Referenssimme

Helsinki, pääkonttori

Urheilumuseo tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille

Palvelu

AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Valaistussuunnittelu, Äänisuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Olympiastadionin uudistetussa Urheilumuseossa kävijä pääsee kokemaan urheilun huippuhetkiä kaikilla aisteilla.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Monipuolinen hankehistoria tärkeää Senaatti-kiinteistöille

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Granlund Manager -ohjelmisto, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Vuosikymmeniä kestäneen yhteistyön myötä Senaatti-kiinteistöjen ja Granlundin yhteisenä tavoitteena on lähes 10 000 rakennuksen suunnitelmallinen ylläpito ja korjaushankkeiden oikea ajoittaminen.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Uusi katto varmistaa 140-vuotiaan Aleksanterin teatterin toimivuuden

Palvelu

LVI-suunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Korjausrakentaminen, Sähkösuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

140-vuotiaalle Aleksanterin teatterille toimivuus takaa jatkoa. Korjausrakentamisen palveluilla varmennettiin teatterin toimivuus ja turvallisuus seuraavaksi 20 vuodeksi.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Helsingin vankilan peruskorjaus päivitti tilat nykypäivän vaatimuksiin

Palvelu

Korjausrakentaminen, Rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Granlund vastasi yli 100 vuotta vanhan Sörkan vankilan peruskorjauksen rakennuttamisesta ja valvonnasta.
Referenssi

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Tapani Muttonen

Liiketoimintajohtaja, rakennuttaminen ja valvonta
Granlund Oy

Topi Volama

Liiketoimintayksikön johtaja, rakentamisen ja kiinteistökehityksen palvelut
Granlund Oy

Ilkka Paloniemi

Johtava asiantuntija, TeM
Granlund Oy

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?