Hyppää sisältöön
PalvelutKiinteistöjohtaminen

Kiinteistöjohtaminen

Kiinteistöjohtaminen auttaa sinua kiinteistöjen teknisen elinkaaren hallinnassa. Asiantuntijamme valjastavat saatavilla olevan kiinteistötiedon kehityksen polttoaineeksi.

Johda kiinteistöjesi elinkaarta tiedolla

Kiinteistöjohtamisessa yksittäisetkin toimenpiteet saavat ihmeitä aikaan, mutta me uskomme, että todellisia tuloksia alkaa syntyä, kun kiinteistöjohtaminen nähdään kokonaisuutena, jossa kehitys ei koskaan pysähdy.

Tehtävämme on helpottaa arkeasi. Olemme valinneet kiinteistöjohtamisen asiantuntijatiimimme tarpeittesi mukaisiksi. Kanssamme pääset tarttumaan toimeen tehokkaasti, sillä tunnemme johtamasi kaltaiset kiinteistöt erinomaisesti – onhan meillä jo yli 60 vuotta kokemusta suomalaisten kiinteistöjen teknisistä ratkaisuista.

Erityisen mieluisaa meille on tehdä kanssasi töitä pitkäjänteisesti vuodesta toiseen ja seurata yhteistyömme tuloksia.

Meille kaikki kiinteistöt ovat tärkeitä. Olemme kuitenkin parhaimmillamme silloin, kun kiinteistöjä on paljon, ja kiinteistöportfolion johtaminen kaipaa asiantuntijuutta. Massojen johtamisen problematiikka on meille tuttua.

Kiinteistöjohtaminen on jatkuvaa parantamista

Tuemme sinua tavoitteessasi parantaa kiinteistöjohtamisen tasoa, olipa lähtötilanteesi mikä hyvänsä.

Taso 1: Seuranta kuntoon ja data hyötykäyttöön

Varmistamme, että kiinteistöt toimivat, ja prosessit ovat tehokkaat. Kustannustehokkuus ja vuokralaistyytyväisyys ohjaavat päätöksentekoa.

Taso 2: Tuottavuus seuraavalle tasolle

Viemme tehokkuuden analysoinnin ja kehittämistoiminnan tavoitteellisemmalle ja pitkäjänteisemmälle tasolle. Kiinteistön arvon säilyttäminen ja vuokralaistyytyväisyys ohjaavat päätöksentekoa.

Taso 3: Pitkäjänteistä ja strategista johtamista

Strategiat ja tiekartat suunnitelmalliseen johtamiseen sekä käytäntöön vienti. Kehitämme tiedolla johtamista, hankintatoimintaa ja innovatiivisia ratkaisuja yhdessä kanssasi. Tietoon perustuvat ratkaisut ja vastuullisuus ohjaavat päätöksentekoa.

Elinkaarijohtamisen uusi aikakausi

Kiinteistöjen elinkaarijohtaminen on melkoinen palapeli vaadittavia taitoja ja irrallisia paloja, jotka pitää voida liittää yhteen. Olemme parannelleet perinteistä elinkaariajattelua vastaamaan tämän päivän odotuksia, sillä haluamme, että pysyt alan kehityksen etulinjassa. Uudenlainen elinkaarijohtaminen on vaativa kokonaisuus, mutta tämä tekee työstämme huikean mielenkiintoista.

Elinkaarijohtamisessa huolehdimme samanaikaisesti omistajan ja käyttäjien tavoitteiden jalkauttamisesta. Tavoitteisiin sisältyy muun muassa vastuullisuus, energiatehokkuus, olosuhteiden varmistaminen ja kiinteistön arvon parantaminen. Nämä saavutetaan hyvällä tiedolla johtamisella sekä kunnossapidon ja huollon suunnittelulla ja ohjauksella.

Tieto on kaiken keskiössä

Kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkautuminen johtamisen ja prosessien kautta oikeiksi toimenpiteiksi. Laatu ja toiminnan tuottavuus nivoutuvat yhä tiiviimmin digiratkaisuihin. Kiinteistökohtaisia teknologioita on tarjolla tavattoman paljon ja ne lisäävät digitaalisen kiinteistötiedon määrää valtavasti. Tunnemme paitsi datan ja numerot, myös juurisyyt niiden takana ja avaimet niiden muuttamiseksi.

Tieto ilman tavoitetta ei ole arvokasta. Meidän pitää ensin ymmärtää, mikä tieto on tarpeellista ja vasta sitten ottaa relevantti tieto haltuun. Tämän jälkeen sitä pitää alkaa hyödyntää oikein – ammattimaisesti ja strategisesti. Kun kiinteistöjen elinkaarta johdetaan tiedon pohjalta, ei enää koskaan tarvitse arvailla, mihin kohteeseen aktiviteetit pitäisi kohdentaa seuraavaksi, ja mikä asia kestää odottaa vielä hieman.

Tavoitteena on kiinteistöportfolio, joka tuottaa lisäarvoa käyttäjilleen ja on helppo ja edullinen ylläpitää pitkälle tulevaisuuteen. Toisin sanoen rakennusten suunnittelu, rakentaminen, korjaaminen ja ylläpito on suunnitelmallista sekä fyysisestä että digitaalisesta näkökulmasta.

Kiinteistöjohtaminen tuo selkeitä hyötyjä

1. Pienempi hiilijalanjälki

2. Selkeät kustannussäästöt ja vakaampi kassavirta

3. Hyvinvoivat ja arvokkaammat kiinteistöt

4. Tyytyväiset käyttäjät

Granlund Manager -ohjelmisto

Tavoitteena kiinteistöjen ja ihmisten hyvinvointi kustannustehokkaasti? Granlund Manager -ohjelmisto on ratkaisu fiksuun ja ammattimaiseen kiinteistöjohtamiseen.

Referenssejämme

Helsinki, pääkonttori

Senaatti-kiinteistöt arvostaa Granlundin reagointinopeutta

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Korjaussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Yhteistyö Senaatti-kiinteistöjen ja Granlundin välillä on jatkunut jo vuosikymmeniä. Kumppanuuden tavoitteena on lähes 10 000 rakennuksen suunnitelmallinen ylläpito ja oikein…
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Citycon saavuttaa energiajohtamisella miljoonasäästöt vuosittain

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, Energiakonsultointi, Energiatehokkuus

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Citycon on tehnyt jo vuosia pioneerityötä kauppakeskustensa energiatehokkuuden kehittämisessä. Aktiivinen energiajohtaminen ja energiaseuranta tuottavat miljoonasäästöt vuosittain.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Yliopistoille merkittäviä säästöjä toimitilajohtamisessa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Kaikissa Suomen 14:ssa valtion rahoittamassa yliopistossa käytetään kiinteistön ylläpito- ja johtamisjärjestelmä Granlund Manageria. Yliopistojen kanssa tehdyn pitkän yhteistyön aikana on…
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Suurin osa kiinteistöalan tietojärjestelmistä on vanhentuneita

31.01.2024 – Kiinteistöalan tietojärjestelmät ovat usein vanhentuneita, eivätkä vastaa tämän päivän vaatimuksiin. Vanhentuneet järjestelmät aiheuttavat pulmia kaikille, jotka tarvitsevat ajantasaista ja luotettavaa…

Blogi

Miten onnistut kiinteistöjen ylläpidon kilpailutuksissa?

09.10.2023 – Jos kilpailutuksia ei tehdä eikä sopimussisältöjä ole vähään aikaan päivitetty, kustannukset karkaavat helposti käsistä, laatu voi heiketä ja palvelujen sisältö…

Uutinen

Mikä on ilmastoriskikartoitus?

02.10.2023 – Kiristyvä lainsäädäntö on vain yksi syy kartoittaa kiinteistöomaisuuden ilmastoriskit. Lue, milloin ilmastoriskikartoitus tuottaa suurimmat hyödyt?

Uutinen
Susanna Sairanen

Miten kiinteistöjen arvo säilytetään vuokralaisten silmissä?

17.05.2023 – Liike- ja toimistotiloja jää yhä enemmän tyhjilleen, kun vuokralaiset haluavat jatkossa karsia vuokralla pitämiään tiloja. Asiantuntijamme antaa vinkit vuokratilojen arvon…

Uutinen

Miten tunnistat pätevän kuntotutkijan ja tilaat laadukkaan kuntoarvion?

11.05.2023 – Molempiin kysymyksiin saat vastaukset korjausrakentamisen asiantuntijoiltamme, jotka ovat erikoistuneet niin kevyempiin kuntoarvioihin kuin kattaviin kuntotutkimuksiin. Tässä viisi vinkkiä työn tilaajalle!

Uutinen

Asiantuntijan vinkit kiinteistön arvon säilyttämiseen vaativassa markkinatilanteessa

08.05.2023 – Inflaatio ja korkojen nousu kasvattavat kiinteistöjen tuottovaatimuksia, mikä pakottaa monet kiinteistösijoittajat laskemaan kiinteistöjen arvoa. Arvonlaskua voidaan kuitenkin hallita!

Uutinen

Rakennus kuntoremonttiin?

14.04.2023 – 1960–1980-lukujen rakennukset – siinä missä ihmisetkin – saattavat kaivata pientä kuntoremonttia. Keski-ikäinen rakennetekniikan asiantuntija lähti tapamaan ikätovereitaan.

Blogi

Käyttäjäpalauteportaali Feelis sisältää nyt myös Granlund Managerin palvelupyynnöt

12.04.2023 – Järjestelmien välisillä integraatioilla pyritään helpottamaan kiinteistön käyttäjien ja huollon arkea. Granlund Managerin ja Feelis-portaalin ohjelmistointegraatio mahdollistaa palvelupyyntöjen lähettämisen yhtä aikaa…

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?