Hyppää sisältöön
PalvelutKiinteistojohtaminenKiinteistöjohtaminen

Kiinteistöjohtaminen

Autamme sinua kiinteistöjen teknisen elinkaaren hallinnassa. Valjastamme kehityksen polttoaineeksi saatavilla olevan kiinteistötiedon.

Johda kiinteistöjesi elinkaarta tiedolla

Kiinteistöjohtamisessa yksittäisetkin toimenpiteet saavat ihmeitä aikaan, mutta me uskomme, että todellisia tuloksia alkaa syntyä, kun kiinteistöjohtaminen nähdään kokonaisuutena, jossa kehitys ei koskaan pysähdy.

Tehtävämme on helpottaa arkeasi. Olemme valinneet kiinteistöjohtamisen asiantuntijatiimimme tarpeittesi mukaisiksi. Kanssamme pääset tarttumaan toimeen tehokkaasti, sillä tunnemme johtamasi kaltaiset kiinteistöt erinomaisesti – onhan meillä jo yli 60 vuotta kokemusta suomalaisten kiinteistöjen teknisistä ratkaisuista.

Erityisen mieluisaa meille on tehdä kanssasi töitä pitkäjänteisesti vuodesta toiseen ja seurata yhteistyömme tuloksia.

Meille kaikki kiinteistöt ovat tärkeitä. Olemme kuitenkin parhaimmillamme silloin, kun kiinteistöjä on paljon, ja kiinteistöportfolion johtaminen kaipaa asiantuntijuutta. Massojen johtamisen problematiikka on meille tuttua.

Kiinteistöjohtaminen on jatkuvaa parantamista

Tuemme sinua tavoitteessasi parantaa kiinteistöjohtamisen tasoa, olipa lähtötilanteesi mikä hyvänsä.

Taso 1: Seuranta kuntoon ja data hyötykäyttöön

Varmistamme, että kiinteistöt toimivat, ja prosessit ovat tehokkaat. Kustannustehokkuus ja vuokralaistyytyväisyys ohjaavat päätöksentekoa.

Taso 2: Tuottavuus seuraavalle tasolle

Viemme tehokkuuden analysoinnin ja kehittämistoiminnan tavoitteellisemmalle ja pitkäjänteisemmälle tasolle. Kiinteistön arvon säilyttäminen ja vuokralaistyytyväisyys ohjaavat päätöksentekoa.

Taso 3: Pitkäjänteistä ja strategista johtamista

Strategiat ja tiekartat suunnitelmalliseen johtamiseen sekä käytäntöön vienti. Kehitämme tiedolla johtamista, hankintatoimintaa ja innovatiivisia ratkaisuja yhdessä kanssasi. Tietoon perustuvat ratkaisut ja vastuullisuus ohjaavat päätöksentekoa.

Elinkaarijohtamisen uusi aikakausi

Kiinteistöjen elinkaarijohtaminen on melkoinen palapeli vaadittavia taitoja ja irrallisia paloja, jotka pitää voida liittää yhteen. Olemme parannelleet perinteistä elinkaariajattelua vastaamaan tämän päivän odotuksia, sillä haluamme, että pysyt alan kehityksen etulinjassa. Uudenlainen elinkaarijohtaminen on vaativa kokonaisuus, mutta tämä tekee työstämme huikean mielenkiintoista.

Elinkaarijohtamisessa huolehdimme samanaikaisesti omistajan ja käyttäjien tavoitteiden jalkauttamisesta. Tavoitteisiin sisältyy muun muassa vastuullisuus, energiatehokkuus, olosuhteiden varmistaminen ja kiinteistön arvon parantaminen. Nämä saavutetaan hyvällä tiedolla johtamisella sekä kunnossapidon ja huollon suunnittelulla ja ohjauksella.

Tieto on kaiken keskiössä

Kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkautuminen johtamisen ja prosessien kautta oikeiksi toimenpiteiksi. Laatu ja toiminnan tuottavuus nivoutuvat yhä tiiviimmin digiratkaisuihin.

Kiinteistökohtaisia teknologioita on tarjolla tavattoman paljon ja ne lisäävät digitaalisen kiinteistötiedon määrää valtavasti. Tunnemme paitsi datan ja numerot, myös juurisyyt niiden takana ja avaimet niiden muuttamiseksi.

Tieto ilman tavoitetta ei ole arvokasta. Meidän pitää ensin ymmärtää, mikä tieto on tarpeellista ja vasta sitten ottaa relevantti tieto haltuun. Tämän jälkeen sitä pitää alkaa hyödyntää oikein – ammattimaisesti ja strategisesti. Kun kiinteistöjen elinkaarta johdetaan tiedon pohjalta, ei enää koskaan tarvitse arvailla, mihin kohteeseen aktiviteetit pitäisi kohdentaa seuraavaksi, ja mikä asia kestää odottaa vielä hieman.

Tavoitteena on kiinteistöportfolio, joka tuottaa lisäarvoa käyttäjilleen ja on helppo ja edullinen ylläpitää pitkälle tulevaisuuteen. Toisin sanoen rakennusten suunnittelu, rakentaminen, korjaaminen ja ylläpito on suunnitelmallista sekä fyysisestä että digitaalisesta näkökulmasta.

Kiinteistöjohtamisella on selkeitä hyötyjä

1. Pienempi hiilijalanjälki

2. Selkeät kustannussäästöt ja vakaampi kassavirta

3. Hyvinvoivat ja arvokkaammat kiinteistöt

4. Tyytyväiset käyttäjät

Granlund Manager -ohjelmisto

Tavoitteena kiinteistöjen ja ihmisten hyvinvointi kustannustehokkaasti? Granlund Manager -ohjelmisto on ratkaisu fiksuun ja ammattimaiseen kiinteistöjohtamiseen.

Referenssit

Helsinki, pääkonttori

Senaatti-kiinteistöt arvostaa pitkäaikaisessa kumppanissaan reagointinopeutta

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Korjaussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Yhteistyö Senaatti-kiinteistöjen ja Granlundin välillä on jatkunut jo vuosikymmeniä. Kumppanuuden tavoitteena on lähes 10 000 rakennuksen suunnitelmallinen ylläpito ja oikein…
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Citycon saavuttaa energiajohtamisella miljoonasäästöt vuosittain

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, Energiakonsultointi, Energiatehokkuus

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Citycon on tehnyt jo vuosia pioneerityötä kauppakeskustensa energiatehokkuuden kehittämisessä. Aktiivinen energiajohtaminen ja energiaseuranta tuottavat miljoonasäästöt vuosittain.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Yliopistoille merkittäviä säästöjä toimitilajohtamisessa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Kaikissa Suomen 14:ssa valtion rahoittamassa yliopistossa käytetään kiinteistön ylläpito- ja johtamisjärjestelmä Granlund Manageria. Yliopistojen kanssa tehdyn pitkän yhteistyön aikana on…
Referenssi

Mille tasolle Sinä haluaisit viedä kiinteistöjesi johtamisen? Rakennetaan yhdessä polku nykyhetkestä tavoitteeseesi!

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

DD-selvitys auttaa hallitsemaan kiinteistökaupan riskejä hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöissä

13.02.2023 – Hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen omistuksen painopiste on siirtymässä sote-uudistuksen myötä yhä enemmän ammattimaisille sijoittajille. Samaan aikaan Due Diligence- eli DD-selvitysten tarve…

Uutinen

Osaava asiakkuuspäällikkö ja vahva tiimi tuovat asiantuntemusta kiinteistöjohtamiseen

30.01.2023 – Kiinteistöjohtamisessa kaiken keskiössä on tieto ja sen jalkauttaminen oikeiksi toimenpiteiksi, sanoo asiakkuuspäällikkö Juhana Söder.

Uutinen

KONEen huoltamien hissien, liukuportaiden ja automaattiovien huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin

25.11.2022 – KONEen ja Granlundin ohjelmistointegraation kautta KONEen huoltamien laitteiden huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin. Järjestelmien vuoropuhelu helpottaa ylläpidon seurantaa ja raportointia.

Uutinen

Vastuullisuus, kiinteistöt ja raha – Mitä markkinoilla tapahtuu?

06.07.2022 – Miltä vastuullisuus näyttää juuri nyt ja mitä ESG tarkoittaa kiinteistö- ja rakennusalalla? Miten raha ohjaa nyt ja jatkossa alaa kohti…

Blogi

Valtteina teknologia ja tutkittu tieto – Halton ja Granlund vievät suomalaista sisäilmaosaamista Lähi-itään

14.01.2022 – Suomalaiselle sisäilmaosaamiselle on kysyntää Lähi-idän markkinoilla. Teknologiset ratkaisumme parantavat sisäilman laatua energiatehokkaasti kuumissa olosuhteissa, ja suomalaisen sisäilmatutkimuksen tuloksia hyödynnetään terveysturvallisuuden…

Uutinen

Granlund pelillisti kiinteistöjohtajan arkea Dubain maailmannäyttelyyn

14.12.2021 – Granlund pelillisti kiinteistöjohtajan arkea ja tuotti Dubain maailmannäyttelyyn pelin, jossa kuka tahansa voi hypätä hetkeksi kiinteistöjohtajan rooliin.

Uutinen

Visiosta todellisuuteen – mistä aidosti älykäs rakennus koostuu?

25.10.2021 – Älykkään rakennuksen toteutusta ei kannata jättää puolitiehen. Yksittäisten digiratkaisujen sijaan on rakennettava kokonaisuus, josta hyötyvät niin kiinteistön omistaja kuin käyttäjätkin.

Blogi

Kiinteistöjohtajan kahden palan palapeli

04.10.2021 – Meillä kiinteistöjohtamisen parissa työskentelevillä on miljoonan palan palapeli käsissämme, vai sittenkin vain kahden?

Blogi

Sisäilmastonmuutos vaatii toimia – kuinka varaudumme tuleviin pandemioihin?

04.10.2021 – Koronapandemian ratkaisuun on muodostunut uusi liiketoiminta-alue: sisätilojen terveysturvallisuus. Sisäilmastonmuutosta ei ratkaista vain rajoituksilla ja rokotteilla, vaan vaaditaan toimia sisäilman parantamiseen.

Blogi

Rakennusten käyttö tehostuu talotekniikan roolin kasvaessa

10.05.2021 – Rakennukset ovat iso osa yhteiskuntaa ja muodostavat jopa 40 prosenttia energian kokonaiskulutuksesta. Talotekniikka auttaa hyödyntämään rakennuksia tilanteen ja tarpeen mukaan.

Blogi

Mitä tietoa etsit?