Hyppää sisältöön
UutinenGranlund Saimaa Oy ja Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy yhdistyvät

Granlund Saimaa Oy ja Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy yhdistyvät

12.12.2019 – Liiketoimintakaupan tavoitteena on monipuolistaa suunnittelun ja rakennuttamisen palveluja Etelä-Karjalan alueella.

Aihepiiri
Tuottavuus
Jaa

Granlund Saimaa Oy on ostanut lappeenrantalaisen Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy:n liiketoiminnan. Liiketoimintakaupan myötä toimitusjohtaja Markku Ovaskainen tulee mukaan Granlund Saimaa Oy:n osakkaaksi.

Granlund Saimaa Oy:n palvelut monipuolistuvat entisestään: taloteknisen suunnittelun, rakennuttamisen ja rakennesuunnittelun lisäksi Granlund Saimaan Oy:n asiakkaat voivat tilata samasta yrityksestä myös arkkitehdin, rakennusarkkitehdin ja sisustusarkkitehdin palveluja.

Rakennusala digitalisoituu vauhdilla ja tietomallinnuksen rooli kasvaa niin suunnittelussa kuin urakoinnissakin. Granlundilla uskotaan, että tulevaisuudessa yksi menestystekijöistä alalla on mallinnusosaaminen, jota löytyy niin omasta takaa kuin Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy:sta.

Entistä monipuolisempaa osaamista

”Olemme todella tyytyväisiä, kun saamme yhdistymisen myötä yritykseemme lisää osaajia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä vahvemmin sekä monipuolisemmin. Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy on vahva paikallinen toimija ja useiden vuosien yhteistyötä jatketaan jatkossa entistä tiiviimmin”, sanoo Granlund Saimaa Oy:n toimitusjohtaja Risto Havo.

Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy:n toimitusjohtaja Markku Ovaskainen kertoo, että yhdistymiseen on monta hyvää syytä.

”Suunnitteluala on jatkuvan muutoksen tilassa. Jotta voimme palvella asiakkaitamme erinomaisesti jatkossakin, on hyvä varmistaa vahva selkänoja toimintamme tueksi. Nykyään ei riitä, että kouluttautuu arkkitehdiksi: työssä tarvitaan jatkuvasti uusia taitoja. Granlundin hyvät koulutusmahdollisuudet olivat yksi tärkeä syy yhdistymiseen”, Ovaskainen kertoo.

Yhdistymisen myötä Granlund-konserniin saadaan ensimmäinen arkkitehtuuriosasto

”Kyseessä on Etelä-Karjalan alueen kohdalla merkittävä laajentuminen. Paikallisesti johtavien toimijoiden yhdistyminen antaa paremmat mahdollisuudet palvella paikallisia asiakkaita joustavasti ja kokonaisvaltaisesti”, sanoo Granlund-konsernin toimitusjohtaja Pekka Metsi.

Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy:n henkilökunta jatkaa työskentelyä nykyisissä toimitiloissa. Syksyllä 2020 on kuitenkin luvassa muutto, joka koskee molempien yritysten henkilökuntaa: Granlund Saimaa Oy muuttaa Lappeenrannan Rakuunamäelle. Vanhaan ruokalarakennukseen remontoidaan uudet ja nykyaikaiset toimistotilat.

”Odotan innolla, että kaikki ammattilaisemme pääsevät tekemään töitä todella hienoissa puitteissa. Erityisen hienoa tästä tekee se, että voimme tulevien tilojen suunnittelussa heti hyödyntää oman talon osaamista”, iloitsee Risto Havo.

Granlund-konserni toimii Suomessa 22 paikkakunnalla. Konserni muodostuu emoyhtiön (Granlund Oy) lisäksi 12 tytäryhtiöstä. Granlundilla työskentelee kaikkiaan 1000 asiantuntijaa. Granlund on erikoistunut talotekniseen suunnitteluun, kiinteistö- ja rakennusalan konsultointiin, rakennuttamiseen ja korjausrakentamisen suunnitteluun sekä kiinteistöjohtamisen ohjelmistoihin. Konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 81,4 M€.

Granlund Saimaa Oy on yksi suurimmista Granlundin tytäryhtiöistä. Granlund Saimaa on Kaakkois-Suomen talousalueen johtava talotekniikan konsulttitoimisto. Yrityksellä on toimipisteet Lappeenrannassa, Imatralla ja Kouvolassa. Tarjontaan kuuluu talotekniikan sähkö- ja LVI-suunnittelua, teollisuussähkö- ja automaatiosuunnittelua, rakennuttamisen asiantuntijapalveluja sekä konsultoinnin ja kiinteistönpidon palveluja. Yritys työllistää 47 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 4,5 M€.

Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy tarjoaa pää- ja arkkitehtisuunnittelua rakennus- ja tilasuunnittelusta sisustussuunnitteluun ja muotoilullisiin palveluihin. Yritys on keskittynyt erityisesti julkisten tilojen ja rakennusten suunnitteluun. Lisäksi vahvana erityisosaamisalueena on hankesuunnittelu ja rakennuttaminen. Toimisto on perustettu 1986. Yritys työllistää 8 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 750 000€.

Haluatko kuulla lisää?

Risto Havo

Aluejohtaja
Granlund Saimaa

Markku Ovaskainen

Johtava asiantuntija, arkkitehtisuunnittelu
Granlund Saimaa

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Laakson yhteissairaalassa EPD-ympäristöselosteet hankintakriteereinä

08.02.2024 – Ulla Nykterin mielestä yksittäinen hanke voi ajaa koko rakennusalan ympäristötietoisuutta eteenpäin.

Uutinen

Granlund Oy ja Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy yhdistyvät

31.01.2024 – Granlund Oy on ostanut lahtelaisen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:n. Yrityskaupan vahvistamana Granlund tarjoaa jatkossa rakennuttamisen ja valvonnan palveluja myös Lahden alueella.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

PTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

04.01.2024 – Rakennusten hankevaiheen ja käyttövaiheen data on tuotu lähemmäs toisiaan. Granlund Managerin ja Scudo Pron välisen integraation keskeisiä hyötyjä ovat sujuva…

Uutinen

Mitä tietoa etsit?