Hyppää sisältöön
UutinenSuunnittelutyön puitteet ovat kunnossa Granlund Tampereella

Suunnittelutyön puitteet ovat kunnossa Granlund Tampereella

25.10.2021 – Työsuhde-etujen ja miellyttävien toimitilojen lisäksi Granlund Tampereella panostetaan työnteon mielekkyyteen.

Granlund Tampere on jo pitkään panostanut jokaisen työntekijänsä työnteon mielekkyyteen. Työskentelyssä on käytössä hybridimalli, eli työntekijällä on vapaus valita, työskenteleekö hän pääasiallisesti kotona vai toimistolla. Etätyöskentelyä tuetaan esimerkiksi kalustolainoilla ja työpöytähankinnoilla.

”Poikkeusaikana on kumottu harha, että suunnittelutyötä ei pystyisi tekemään etänä. Granlund Tampere romutti myytin kolmessa päivässä”, vakuuttaa Granlund Tampereen LVI-ryhmäpäällikkö Sami Ventä.

Joustavuus ja valinnan vapaus näyttäytyvät työolosuhteiden lisäksi työtehtävien sisällöissä, joita on usein mahdollista muokata tekijän toivomaan suuntaan.

”Yrityksen kasvu tarjoaa jokaiselle tilaisuuksia ammatilliseen kehittymiseen”, Ventä sanoo.

Granlund Tampereella pääsee työskentelemään rautaisten ammattilaisten kanssa, porukkaan mahtuu nykyisiä ja tulevia ammattilaisia aina työharjoitteluaan suorittavista opiskelijoista aina oman alansa huippuosaajiin, joilla on vuosien kokemus takanaan. Erityisosaamista Granlundin Tampereen toimiston porukalta löytyy esimerkiksi lämpöpumpuista, sprinkleri- ja sairaalasuunnittelusta sekä kylmätekniikasta.

Kaikkein parasta on kuitenkin rennot ihmiset ja mukava ilmapiiri.

”Täällä on kotoisaa. Porukan jäseneksi pääsee nopeasti, ja aina on joku lähellä, jolta voi kysyä”, kertoo tietomanageri Timo Kotilainen.

”Meillä parasta on matala organisaatio ja korkeat projektit”, Ventä summaa.

Granlund Tampereella parasta on rento porukka ja kotoisa meininki, vakuuttavat LVI-projektipäällikkö Sami Ventä, toimitusjohtaja Risto Suojanen ja tietomanageri Timo Kotilainen.

Uudet viihtyisämmät tilat

Granlund Tampereen viimeisin suurempi satsaus toimitilojen viihtyvyyteen toteutettiin poikkeustilan vallitessa.

”Kolmikerroksisen toimitilamme perusteellinen remontointi aloitettiin katutasosta jo pari vuotta sitten. Toinen kerros koki muutoksen etätyösuosituksen aikana”, kertoo Granlund Tampere Oy:n toimitusjohtaja Risto Suojanen.

Vasta valmistunut remontti ehdittiin suunnitella jo ennen pandemiaa. Tavoitteena oli lisätä viihtyvyyttä ja mahdollistaa työntekijöiden valinnan vapaus oman työpisteensä suhteen. Samalla myös perinteisestä osastojaosta luovuttiin kokonaan.

”Nyt näyttää siltä, että teimme oikeansuuntaisia päätöksiä. Vakiopaikkojen sijaan toimistoomme tehtiin toimivia mobiilityöpisteitä. Lisäksi toteutuksessa on huomioitu, että tiloja voidaan kustomoida helposti myös myöhemmin eteen tulevien tarpeiden mukaan”, Suojanen toteaa.

Toisen kerroksen tiloihin rakennettiin puhelin- ja pienneuvotteluja varten äänieristettyjä vetäytymistiloja, jotka ovat rauhoittaneet toimiston tunnelmaa. Lisäksi toteutettiin erillinen big room -työskentelyalue, jossa voimat voidaan yhdistää yhteen projektiin.

”Big room -työskentely on osoittautunut jo aiemmissa kokeiluissamme tehokkaaksi. Niihin voidaan kutsua mukaan myös talon ulkopuolisia asiantuntijoita”, Sami Ventä sanoo.

Granlund Tampereen LVI-ryhmäpäällikkö Sami Ventä työmaakäynnillä.

Yhteinen talo, yhteiset edut

Granlund Tampereelle on helppo tulla, sillä Tampereen rautatieasema, moottoritie sekä ratikka- ja bussipysäkit ovat lähellä. Granlund Tampereella työntekijöiden käytössä on myös sähköpyöriä ja -potkulautoja, joilla on helppo huristella vaikkapa asiakastapaamisiin.

Toimitilat sijaitsevat Saarioisten pääkonttorin yhteydessä keskustan alueella. Samassa rakennuksessa toimimisen taustalla on pitkään jatkunut yhteistyö; Granlund on ollut mukana suunnittelemassa muun muassa Saarioisten Valkeakosken tehtaita ja Tampereen pääkonttoria sekä sen lisäsiipeä, jossa myös Granlundin toimisto on 1990-luvun alusta lähtien sijainnut.

Yhteinen sijainti elintarvikealan toimijan kanssa on mahdollistanut Granlundin työntekijöille myös erityisiä henkilöstöetuja. Talon laadukas henkilöstöravintola ja tehtaanmyymälä takaavat, että ruokahuolto on enemmän kuin kunnossa.

Lisäksi Saarioisten rakennuksesta löytyvät polkupyöräparkki, pysäköintihalli, autonpesupaikka, kuntoiluhuone, auditorio ja edustussauna, joiden käyttöön koko talon henkilöstöllä on mahdollisuus.

Talotekniikan ammattilainen: tule meille työkaveriksi!

Katso avoimet työpaikkamme ja hae!

Kiinnostaako, mitä muita työpaikkoja meillä olisi nyt auki?

Mitä tietoa etsit?