Uutiset

Keskustakirjastossa AV-suunnittelu korostuu

Kuva: Tuomas Uusheimo

Oodi tarjoaa paljon enemmän kuin perinteinen kirjasto

Uutinen

Helsingin keskustaan rakentuva uusi keskustakirjasto Oodi tulee perinteisten kirjastopalvelujen lisäksi tarjoamaan kaupunkilaisille mm. työ- ja tapahtumatiloja, studion, kaupunkiverstaita ja elokuvateatterin. Granlund vastaa hankkeen av-suunnittelusta, joka tuleekin uudentyyppisessä kirjastossa korostumaan erityisesti.

”Av-suunnittelussa meiltä odotetaan luovia ideoita, tavoitteena on myös luoda kirjastoon vuorovaikutteisia tiloja esitystekniikan avulla”, kertoo Granlundin esitystekniikan projektipäällikkö Timo Muurinen.

Kirjastoon on tulossa 250-paikkainen elokuvateatteri ja monitoimisali, jossa on 200 hengen avattava kasettikatsomo. Monitoimitilaa voidaan hyödyntää niin seminaareihin, kuin pienimuotoisiin musiikki- tai teatteriesityksiin.

Oodi ei ole enää perinteinen kirjasto, vaan tarjoaa monipuolisia palveluja kaupunkilaisille. Studiotilassa kaupunkilaiset voivat tehdä nauhoituksia ja editointeja, neuvottelu- ja ryhmätyötiloja löytyy myös runsaasti. ”On hienoa tehdä suunnittelua Oodiin, jossa erilaisia av-ratkaisuja hyödynnetään niin monipuolisesti”, Muurinen kiteyttää.

”Asiakkaamme ovat yhä enemmän aktiivisia toimijoita, osallistujia ja sisällöntuottajia. Kirjasto tukee uuden tiedon ja kulttuurin luomista myös tarjoamalla teknisen ympäristön, joka on innostava ja helposti hallittava”, sanoo Oodin johtava suunnittelija Pirjo Lipasti Helsingin kaupunginkirjastosta ja lisää, että yhteistyö Granlundin kanssa on sujunut oikein hyvin.

Oodi aukeaa joulukuussa 2018. Uuden keskustakirjaston odotetaan saavuttavan 2,5 miljoonaa asiakaskäyntiä vuodessa ja parhaimmillaan 10 000 käyntiä päivässä.

Lisätietoja:
Timo Muurinen
Projektipäällikkö, esitystekniikka
050 514 7544
etunimi.sukunimi@granlund.fi

 Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto

 

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli