Hyppää sisältöön
UutinenTripla suunnittelijoiden silmin – viiden vuoden urakka oli kaiken työn arvoinen

Tripla suunnittelijoiden silmin – viiden vuoden urakka oli kaiken työn arvoinen

1.10.2019 – Lähes sata Granlundin suunnittelijaa on ollut mukana suunnittelemassa Helsingin uutta keskusta, Keski-Pasilaan nousevaa Triplaa. Hankkeessa tiiviisti mukana olleet suunnittelijat kertovat kokemuksiaan.

Aihepiiri
Tuottavuus
Jaa

Kauppakeskus Mall of Tripla, rautatieasema, asuinalue, hotelli ja toimistokeskittymä – muun muassa tätä kaikkea on lokakuussa Pasilaan valmistuva kolmen korttelin Tripla. Granlund on vastannut hankkeessa useasta eri osa-alueesta, ja Tripla onkin työllistänyt viiden vuoden aikana lähes sataa suunnittelijaa Granlundilla.

Aihetta ylpeyteen

Granlundin rooliin on kuulunut muun muassa rautatieaseman ja Mall of Tripla -kauppakeskuksen sekä niiden päälle tulevien toimistokiinteistöjen sähkö- ja telesuunnittelu. Asemakorttelin sähkösuunnittelun projektipäällikkönä toiminut Pekka Tiitto on työskennellyt Triplan parissa jo vuodesta 2014, ja viimeiset kaksi vuotta Tiiton työtehtävät ovat käytännössä keskittyneet kokonaan Triplaan.

Vaativassa rakennushankkeessa on tarvinnut hyvää resurssien hallintaa ja kykyä suunnitella aikatauluja pitkällä jänteellä – sekä tarvittaessa nopeaa reagointia asiakkaan toiveisiin. Ison kokonaisuuden pyörittämisessä on myös täytynyt pitää pää kylmänä ja ohjakset tiukasti käsissä. Nyt Triplan valmistuessa saakin olla tyytyväinen tehtyyn työhön. Onpa rakennushanke kerännyt tunnustusta myös laajemmin, sillä Triplalle on myönnetty sekä Vuoden työmaa 2018 -palkinto että Tekla BIM Awards -tietomallinnuspalkinto.  

”Odotan innolla valmiin lopputuloksen näkemistä. Tässä projektissa voi todella olla ylpeä siitä, että siinä on saanut olla mukana. Lapsille voi sitten kertoa, että isä oli tekemässä tuota”, Tiitto kertoo.

”Onko se Tripla jo valmis?”

Granlund on vastannut Triplassa toimisto- ja hotellitornin sekä Mall of Tripla -kauppakeskuksen LVI-, ja RAU-suunnittelusta sekä sprinklerisuunnittelusta.  Lisäksi merkittävänä osana roolia on ollut Triplan alueen energiakonsultointi, Big Room -työskentelyn koordinointi ja rakennusautomaatiovalvonta. Granlundin Juho Lepistö toimi kauppakeskuskorttelissa LVI-projektipäällikkönä lähes viiden vuoden ajan täysipäiväisesti.

Matkan varrella kohdattiin haasteita, mutta ne selätettiin hyvässä hengessä tilaajan ja muiden suunnittelijoiden kanssa. Mittavan kokoisessa hankkeessa erityisesti suunnittelutyön organisointi oli suuri ponnistus, koska työhön osallistui lukuisia ihmisiä ja oikeat asiat piti tehdä oikeaan aikaan. ”Kun rakennetaan ja suunnitellaan yhtä aikaa, aikataulutuksen pitää olla kunnossa”, Lepistö sanoo.

Projektin aikana sai myös tottua toistuvaan kysymykseen, että onko se Tripla jo pian valmis. Viiden vuoden urakan jälkeen voi vihdoin vastata, että valmista alkaa olla. Tripla on Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen hanke, ja Lepistö kertoo oppineensa sen aikana paljon uutta.

”Ja taatusti tunnen tällä hetkellä Euroopan vaate- ja ravintolabrändit paremmin kuin vaimo!” hän jatkaa pilke silmäkulmassa.

Kuva: Auvo Takkinen, YIT

Tripla by YIT -verkkosivusto

Lue myös:

Asiakascase: Triplassa tarvitaan joustavia suunnitteluresursseja ja erityisosaamista

Haluatko kuulla lisää?

Pekka Tiitto

Ryhmäpäällikkö, sähkö

Juho Lepistö

Liiketoimintajohtaja
Granlund Oy

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?