Hyppää sisältöön
ProjectsPäiväkoti Martta Wendelin

Päiväkoti Martta Wendelin

Toimiala
Kunnat ja kaupungit
Kaupungit
Helsinki

Martta Wendelin päiväkodin kaikessa suunnittelussa näkyi tavoite olla lasten oppimista ja hyvinvointia edistävä päiväkoti. Päiväkodin vuonna 2020 alkanut rakennusrakka saatiin päätökseen elokuussa 2022.

Martta Wendelin päiväkodin rakennusmateriaaleina on käytetty ympäristöystävällisiä ja hiilijalanjälkeä pienentäviä massiivipuisia CLT-elementtejä ja rakennuksen ulkovuoraus on valmistettu sään vaihteluja kestävästä lehtikuusipaneelista. Granlund vastasi hankkeen rakennuttamisesta sekä yleissuunnitteluvaiheessa hiilijalanjälkikonsultoinnista. Hankkeessa arvioitiin elinkaaren hiilijalanjälki Ympäristöministeriön arviointimenetelmällä.

Martta Wendelin päiväkoti on rakennettu Joutsenmerkin ympäristökriteerien pohjalta, joiden avulla on varmistettu rakennuksen ympäristöystävällisyys koko sen elinkaaren ajan. Joutsenmerkki myönnettiin päiväkodille 30.8.2022, ja se edustaa kohteen positiivista vaikutusta ihmisten terveyteen ja ympäristöön.

Martta Wendelin päiväkoti voitti Arkkitehtuurin Finlandian vuonna 2023.

Sisustuksessa on käytetty runsaasti puumateriaaleja seinäpinnoissa ja akustisina elementteinä. Lisäksi Martta Wendelinin taide liukulasiseinissä tuo väriä ja eloa sisustukseen.

Riikka Koskela, Granlund

Kysy lisää

Sampsa Karvinen
Rakennuttajapäällikkö
Paikkakunta
Tuusula
Tilaaja
Tuusulan kunta
Tyyppi
Uudisrakentaminen
Aloitus
2020
Valmistuminen
2022
Bruttoneliöt
3234 m2
Muut hankkeen toimijat
Arkkitehdit: Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy Pääurakoitsija: Arkta Rakennuskultti Oy Rakennesuunnittelu: Ideastructura Oy

Mitä tietoa etsit?