Hyppää sisältöön
PalvelutRakennuttaminen ja valvontaLaskentapalvelut

Laskentapalvelut

Laskentapalvelumme kattavat koko rakennuksen elinkaaren aikaisen laskennan aina kustannusarvioista määrälaskentaan ja tarjouslaskentaan.

Talotekniikan tarjouslaskentapalvelu
urakoitsijan tueksi

Tarjoamme urakoitsijoille koko talotekniikan kattavaa tarjouslaskentapalvelua, joka sisältää niin sähkö- kuin LVIA-määrälaskennan. Talotekniikan määrälaskennan osaamisemme vahvistui merkittävästi VA Optimaten yrityskaupan myötä. Palvelu helpottaa merkittävästi talotekniikan urakkalaskentaa, sillä määrälaskenta tehdään valmiista suunnitelmista. Meillä on kattava kokemus erityisesti LVIAS-laskennasta. Käytössämme ovat uusimmat sähköisen laskennan ohjelmistot, jotka nopeuttavat ja tarkentavat laskentaa. Urakkalaskentaohjelmalla laskennan siirto urakoitsijalle käy puolestaan vaivattomasti. Urakan aikana on myös mahdollista laskea lisä- ja muutostyöt.

Luotettavat kustannus- ja määrälaskennan palvelut rakennuttajille

Määrälaskenta toimii tukena kustannusarvioiden tai urakkatarjousten laadinnassa, sekä vähentää niiden riskiä. Laskenta asettaa urakkatarjoukset myös helpommin vertailtaviksi ja madaltaa urakoitsijoiden tarjouskynnystä. Määrälaskennan yhteydessä voidaan suorittaa samalla tate-suunnitelmien katselmointi.

Tietomallinnusta hyödyntämällä nopeilla määrätiedon tarkistuksilla voi päivittää hankkeen kustannusarvion reaaliaikaisesti. Tarkat määräluettelot on mahdollista tehdä rakennusteknisten töiden lisäksi myös LVIAS-töistä.

Määrälaskentaa rakennusliikkeiden tueksi

Ulkoistettu määrälaskenta säästää rakennusliikkeen omia resursseja. Määrätieto voidaan jakaa lohkoittain tai kerroksittain, mikä helpottaa työmaatuotannon suunnittelua, aikataulutusta ja resursointia. Määräluetteloa voidaan hyödyntää myös hankintatoimen työkaluna. Ulkoistettu kustannuslaskenta toimii samalla riskienhallinnan työkaluna, ja sillä on mahdollista vahvistaa urakoitsijan laskelmien oikeellisuutta.

Elinkaarikustannuslaskenta ulottuu rakennuksen toiminnan varmistamiseen

Elinkaarikustannuslaskennalla tuotamme tietoa rakennuksen käyttö-, ylläpito- ja purkukustannuksista sekä energiankulutuksesta. Vastuullisuustavoitteet ovat tärkeä osa kokonaisuutta, ja siksi myös kustannuslaskennan dokumentaation tarkkuustaso vastaa BREEAM- ja LEED-ympäristösertifikaattien vaatimuksia. Elinkaarikustannusten hallinta on tärkeä huomioida myös kiinteistön toiminnan varmistamisessa.

Yhdistetty kustannus- ja hiilijalanjälkiohjaus löytää tehokkaimmat ratkaisut

Ilmastonmuutoksen hillitseminen on nostanut vähähiilisen rakentamisen ja elinkaaren aikaiset ilmastopäästöt hankkeissa seurattaviksi mittariksi. Suurin potentiaali vaikuttaa hiilijalanjälkeen on yleensä hankkeen alkumetreillä, mutta päästöihin vaikuttavia ratkaisuja tehdään läpi hankkeen. Kustannus- ja päästöohjausta on luontevaa tehdä rinnakkain. Elinkaaren hiilijalanjälki ja hiilikädenjälkilaskentapalveluillamme arvioidaan laadukkaasti ja läpinäkyvästi myös hankkeen päästöjen kehittyminen. Tuomme näkyväksi rakennushankkeen mahdollisuudet pienentää niin päästöjä kuin kustannuksia.

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!

Laskentapalvelut

  • Rakennus- ja LVIAS-tekniikan kustannuslaskenta ja kustannusarviot
  • Rakennus- ja LVIAS-tekniikan määrälaskenta
  • Talotekniikan tarjouslaskentapalvelu
  • Määräpohjainen kustannuslaskenta
  • Elinkaarikustannuslaskenta, -selvitykset ja -analyysit
  • Rakennusmassavertailut
  • Vertailulaskelmat muihin kustannusarvioihin
  • Aluerakentamisen kustannusselvitykset
  • Kolmannen osapuolen suunnitelmien tarkastus

Matti Virtanen

Laskentapalvelut
Granlund Turku Oy

Petteri Heinilä

Laskentapäällikkö
Granlund Oy

Jari Salmi

Toimialajohtaja, kustannusohjaus
Granlund Oy

Ulla Nykter

Elinkaarikonsultoinnin ryhmäpäällikkö
Granlund Oy

Lue lisää kustannusohjauksesta ja -laskennasta

Rakennushankkeiden kustannusohjausta tulisi muuttaa ohjaavaan suuntaan

21.04.2021 – Petteri Heinilä aloitti Granlundilla talotekniikan laskentapäällikkönä ja toi mukanaan vahvaa talotekniikan kustannuslaskennan osaamista.

Uutinen

Talotekniikan kustannusohjaus korostuu teknisesti vaativissa sairaala- ja teollisuushankkeissa

25.05.2020 – Älykkäät kiinteistöt lisäävät tarvetta täsmälliseen ja jatkuvaan talotekniikan kustannusohjaukseen. Vaativissa sairaala- ja teollisuushankkeissa talotekniikan osuus voi olla jopa 40 prosenttia…

Blogi

Kun kustannusohjaus muuttui reaaliaikaiseksi

27.05.2020 – Kustannusohjaus ei ole enää sitä, että suunnitellaan ensin ja lasketaan kustannukset sen jälkeen. Reaaliaikaisessa kustannusohjauksessa kustannusten kehittymisen seuraaminen ja ratkaisujen…

Blogi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?