Hyppää sisältöön
PalvelutLaskentapalvelut

Kustannus- ja määrälaskenta

Tarjoamamme laskentapalvelut kattavat koko rakennuksen elinkaaren aikaisen laskennan aina kustannusarvioista määrälaskentaan ja tarjouslaskentaan.

Kustannuslaskentaa ja määrälaskentaa koko rakennuksen elinkaarelle

Rakennushankkeissa tarvitaan kustannusasiantuntemusta aina hankkeen alkumetreiltä lähtien. Meillä kymmenien asiantuntijoiden joukko auttaa sinua kustannusarvioissa, LVIA- ja sähkötöiden sekä rakennusteknisten töiden määrälaskennassa, elinkaarikustannuslaskennassa ja hiilijalanjälkiohjauksessa. Toimimme rakennushankkeissa rakennuttajien, urakoitsijoiden ja rakennusliikkeiden tukena.

Laskentapalvelut

  • Rakennus- ja LVIAS-tekniikan kustannuslaskenta ja kustannusarviot
  • Rakennus- ja LVIAS-tekniikan määrälaskenta
  • Talotekniikan tarjouslaskentapalvelu
  • Määräpohjainen kustannuslaskenta
  • LVI-laskentarekisteri
  • Elinkaarikustannuslaskenta, -selvitykset ja -analyysit
  • Rakennusmassavertailut
  • Vertailulaskelmat muihin kustannusarvioihin
  • Aluerakentamisen kustannusselvitykset
  • Kolmannen osapuolen suunnitelmien tarkastus

Kustannus- ja laskentapalveluja eri tarpeisiin

Luotettavat kustannus- ja määrälaskennan palvelut rakennuttajille

Määrälaskenta toimii tukena kustannusarvioiden tai urakkatarjousten laadinnassa, sekä vähentää niiden riskiä. Laskenta asettaa urakkatarjoukset helpommin vertailtaviksi ja madaltaa urakoitsijoiden tarjouskynnystä.

Määrälaskennan ohessa voidaan suorittaa myös TATE-suunnitelmien katselmointi. Määrälaskennan yhteydessä laadittu laskentamuistio tuo esiin havaitut suunnitelma-asiakirjojen ristiriitaisuudet ja puutteet.

Tietomallinnusta hyödyntämällä nopeilla määrätiedon tarkistuksilla voi päivittää hankkeen kustannusarvion reaaliaikaisesti. Tarkat määräluettelot on mahdollista tehdä rakennusteknisten töiden lisäksi myös LVIAS-töistä.

Talotekniikan tarjouslaskentapalvelu
urakoitsijan tueksi

Tarjoamme urakoitsijoille koko talotekniikan kattavaa tarjouslaskentapalvelua, joka sisältää niin sähkö- kuin LVIA-määrälaskennan. Palvelu helpottaa merkittävästi talotekniikan urakkalaskentaa, sillä määrälaskenta tehdään valmiista suunnitelmista.

Meillä on kattava kokemus erityisesti LVIAS-laskennasta. Käytössämme ovat uusimmat sähköisen laskennan ohjelmistot, jotka nopeuttavat ja tarkentavat laskentaa.

Urakkalaskentaohjelmalla laskennan siirto urakoitsijalle käy puolestaan vaivattomasti. Urakan aikana on myös mahdollista laskea lisä- ja muutostyöt.

Määrälaskentaa rakennusliikkeiden tarjouslaskennan tueksi

Ulkoistettu määrälaskenta säästää rakennusliikkeen omia resursseja. Määrätieto voidaan jakaa lohkoittain tai kerroksittain, mikä helpottaa työmaatuotannon suunnittelua, aikataulutusta ja resursointia 4D:n avulla.

Määräluetteloa voidaan hyödyntää myös hankintatoimen työkaluna. Ulkoistettu kustannuslaskenta toimii samalla riskienhallinnan työkaluna, ja sillä on mahdollista vahvistaa urakoitsijan laskelmien oikeellisuutta.

Teemme määrälaskentaa LVIA- ja sähkötöiden sekä rakennusteknisten töiden osalta.

LVI-laskentarekisteri urakoitsijoille

LVI-laskentarekisterin tietokannassa on määritelty yli 120 000 LVI-työn rakenteet ja menekit. Laskentarekisteri sisältää putkipaketit, IV-paketit (myös kanttikanavat) ja teknisten eristeiden paketit sekä työrekisterit ja syöttösivut. Laskentarekisteri on käytössä Broker- ja Adminet-ohjelmistoissa ja sitä voidaan käyttää myös muissa laskentaohjelmissa. LVI-laskentarekisteri nopeuttaa huomattavasti urakoitsijan työtä ja tuo tarkkuutta laskentaan.

Vastuullisuusnäkökulmat kustannuslaskennassa

Elinkaarikustannuslaskenta ulottuu rakennuksen toiminnan varmistamiseen

Elinkaarikustannuslaskennalla tuotamme tietoa rakennuksen käyttö-, ylläpito- ja purkukustannuksista sekä energiankulutuksesta. Vastuullisuustavoitteet ovat tärkeä osa kokonaisuutta, ja siksi myös kustannuslaskennan dokumentaation tarkkuustaso vastaa BREEAM- ja LEED-ympäristösertifikaattien vaatimuksia. Elinkaarikustannusten hallinta on tärkeä huomioida myös kiinteistön toiminnan varmistamisessa.

Yhdistetty kustannus- ja hiilijalanjälkiohjaus löytää tehokkaimmat ratkaisut

Ilmastonmuutoksen hillitseminen on nostanut vähähiilisen rakentamisen ja elinkaaren aikaiset ilmastopäästöt hankkeissa seurattaviksi mittariksi. Suurin potentiaali vaikuttaa hiilijalanjälkeen on hankkeen alkumetreillä, mutta päästöihin vaikuttavia ratkaisuja tehdään läpi hankkeen. Kustannus- ja päästöohjausta on luontevaa tehdä rinnakkain. Elinkaaren hiilijalanjälki ja hiilikädenjälkilaskentapalveluillamme arvioidaan laadukkaasti ja läpinäkyvästi myös hankkeen päästöjen kehittyminen. Tuomme näkyväksi rakennushankkeen mahdollisuudet pienentää niin päästöjä kuin kustannuksia.

Kustannus- ja määrälaskentapalvelut

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!

Matti Virtanen

Sähkön laskentapalvelut
Granlund Oy

Ulla Nykter

Digital transformation manager / johtava vastuullisuusasiantuntija
Granlund Oy

Jari Salmi

Toimialajohtaja, kustannusohjaus, rakennustekniikan laskentapalvelut
Granlund Oy

Anne Lassila

Johtava asiantuntija, LVI-laskentarekisterit
Granlund Oy

Ilkka Kallioinen

Asiantuntija, LVIA
Granlund Oy

Jukka Lehto

Laskentapäällikkö, LVI
Granlund Oy

Lue lisää kustannusohjauksesta ja -laskennasta

Miksi talotekniikan kustannus- ja määrälaskenta kannattaa ulkoistaa?

28.02.2022 – Määrälaskennan ulkoistaminen vapauttaa rakennuttajan ja urakoitsijan resursseja. Se mahdollistaa myös tarjousten paremman vertailtavuuden.

Blogi

Rakennushankkeiden kustannusohjausta tulisi muuttaa ohjaavaan suuntaan

21.04.2021 – Petteri Heinilä aloitti Granlundilla talotekniikan laskentapäällikkönä ja toi mukanaan vahvaa talotekniikan kustannuslaskennan osaamista.

Uutinen

Talotekniikan kustannusohjaus korostuu teknisesti vaativissa hankkeissa

25.05.2020 – Älykkäät kiinteistöt lisäävät tarvetta täsmälliseen ja jatkuvaan talotekniikan kustannusohjaukseen. Vaativissa sairaala- ja teollisuushankkeissa talotekniikan osuus voi olla jopa 40 prosenttia…

Blogi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?