Hyppää sisältöön
UutinenGranlund laajentaa osaamistaan liiketoimintakaupalla Imatralla

Granlund laajentaa osaamistaan liiketoimintakaupalla Imatralla

22.9.2021 – Granlund Saimaa Oy ja Imatran Juva Oy yhdistävät voimansa 1.10.2021 alkaen.

Granlund Saimaa Oy on ostanut imatralaisen Imatran Juva Oy:n liiketoiminnan. Imatran Juva on rakennesuunnitteluun erikoistunut 5 henkilöä työllistävä yritys, joka on toiminut Imatralla vuodesta 1977.Liiketoimintakaupalla halutaan vahvistaa Granlundin jalansijaa ja parantaa palveluvalikoimaa Imatralla. Jatkossa Granlundin Imatran toimistolla on töissä kaikkiaan yhdeksän ammattilaista, kun Imatran Juvan työntekijät siirtyvät Granlundille vanhoina työntekijöinä.

Imatran Juvan vahva osaaminen rakennesuunnittelussa tukee hienosti ennestään Granlund Saimaan monipuolista palveluvalikoimaa.

”Kokonaissuunnittelu sopii hyvin moniin projekteihin täällä Etelä-Karjalassa. Liiketoimintakaupan tavoitteena on tarjota paikallisesti monipuolisemmin kokonaissuunnitteluprojekteja, joissa myös rakennesuunnittelunosaaminen on hyvin tärkeää. Nyt voimme palvella paikallisia asiakkaitamme entistäkin paremmin. Rakennesuunnittelu on meidän liiketoiminnallemme tärkeä vahvistus”, kertoo Granlund Saimaa Oy:n toimitusjohtaja Risto Havo.  

Liiketoimintakaupan tavoitteena on tarjota paikallisesti monipuolisemmin kokonaissuunnitteluprojekteja.

”Yhdistämällä voimamme meille on mahdollisuus tukea toisiamme ja tarjota palvelujamme monipuolisemmin”, summaa Imatran Juva Oy:n toimitusjohtaja Tero Koikkalainen.

Granlund Saimaa tarjoaa jatkossakin kovatasoista suunnitteluosaamista myös suunnittelualakohtaisesti, kuten ennenkin.

Moderneissa suunnitteluprojekteissa onnistuneeseen lopputulokseen päästään parhaiten suunnittelualojen vahvalla yhteistyöllä. Yhteistyöhön halutaan kannustaa myös työtilojen suunnittelussa; Granlund Imatran väki muuttaa Imatran Juva Oy:n toimitiloihin, joihin valmistuu ryhmätyöhön sopivia työpisteitä. Aivan Imatran ydinkeskustassa sijaitsevassa KOP:n käyttöön vuonna 1938 valmistuneessa rakennuksessa tehdään syksyn aikana remontti, jonka jälkeen koko Granlund Imatran väki pääsee tekemään töitä moderneissa tiloissa.

Imatralaisuus korostuu

Liiketoimintakaupan myötä toimitusjohtaja Tero Koikkalaisesta tulee Granlund Saimaa Oy:n rakennesuunnittelun ryhmäpäällikkö ja osakas. Niin Havo kuin Koikkalainenkin ovat erittäin tyytyväisiä liiketoimintakauppaan. Yritysten toimintatavoissa ja periaatteissa on paljon yhteistä: molemmissa yrityksissä työskentelee sitoutunutta porukkaa, jolla on hyvä tekemisen meininki. Toiminta halutaan jatkossakin pitää asiakkaan suuntaan erittäin joustavana.

”Olemme tehneet vuosien mittaan paljon yhteistyötä, yhdistyminen on luonteva jatkumo yhteistyölle”, Havo sanoo.

Toiminta halutaan jatkossakin pitää asiakkaan suuntaan erittäin joustavana.

”Olennaista on paikallisuus: toimitilamme ovat jatkossakin Imatralla. Liiketoimintakaupalla haluamme varmistaa henkilöstöllemme jatkuvan mahdollisuuden koulutukseen ja nykyaikaisimmat työkalut”, lisää Koikkalainen.

Imatran Juva on vuosien aikana tehnyt Itä-Suomen alueella erittäin monipuolisesti projekteja, joistanäkyvimpiä ovat mm. Uusi Kosken koulukeskus, K-Sairaala, Savonlinnan pääterveysasema sekä Lappeenrannan entisen teatterin tontin rakennukset. 1.10. 2021 voimaan astuvalla liiketoimintakaupalla ei ole vaikutusta Imatran Juva Oy:n tai Granlund Saimaa Oy:n asiakkuuksiin tai käynnissä oleviin projekteihin, ja työt jatkuvat normaalisti.

Granlund Saimaa Oy

Granlund Saimaa Oy on yksi suurimmista Granlund-konsernin tytäryhtiöistä. Granlund Saimaa on Kaakkois-Suomen talousalueen johtava talotekniikan konsulttitoimisto ja sen pääkonttori sijaitsee Lappeenrannan Rakuunanmäellä. Granlund Saimaa on kasvanut viime vuosina yrityskaupoilla: Siluc Oy (2016), Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen  (2019), Suomen Controlteam (2020).

Yrityksellä on toimipisteet Lappeenrannassa, Imatralla ja Kouvolassa. Tarjontaan kuuluu sähkö- ja LVI-suunnittelua, teollisuussähkö- ja automaatiosuunnittelua, arkkitehtisuunnittelua, rakennuttamisen asiantuntijapalveluja sekä konsultoinnin ja kiinteistönpidon palveluja. Yritys työllistää yli 60 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli 6,3 M€.

Imatran Juva Oy

Imatran Juva Oy on imatralainen rakennusteknistä suunnittelua ja konsultointia suorittava insinööritoimisto. Yritys aloitti toimintansa Imatralla Juva-konsernin aluetoimistona vuonna 1977. Imatran Juva Oy on perustettu vuonna 1992, josta lähtien se on toiminut itsenäisenä yrityksenä. Yritys työllistää 5 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli 514 t€.

Mitä tietoa etsit?