Hyppää sisältöön
UutinenKuopion johtavat talotekniikkatoimistot yhdistyvät

Kuopion johtavat talotekniikkatoimistot yhdistyvät

26.8.2021 – Granlund Kuopio Oy on sopinut 19.8.2021 yrityskaupan Insinööritoimisto J. Markkasen koko osakekannan hankkimisesta.

Granlund Kuopio Oy on ostanut kaikki Insinööritoimisto J. Markkanen Oy:n osakkeet 19.8. 2021. Granlund Kuopio on kaupan myötä selkeästi Itä-Suomen suurin talotekniikkaan keskittynyt asiantuntijayritys ja se työllistää yli 120 alan asiantuntijaa.

Insinööritoimisto J. Markkanen Oy, samoin kuin Granlund Kuopio Oy ovat työntekijöidensä omistamia yrityksiä. Yhdistymisen jälkeen Insinööritoimisto J. Markkasen avainhenkilöistä tulee myös Granlund Kuopion osakkaita. Insinööritoimisto J. Markkasen toimitusjohtaja Arttu Markkasesta tulee Granlund Kuopio Oy:n varatoimitusjohtaja ja hän ottaa vetovastuun uudesta talotekniikan suunnitteluosastosta. Insinööritoimisto J. Markkasen 23 työntekijää jatkavat vanhoina työntekijöinä.

Yrityskaupalla haluamme täydentää osaamistamme yhteisissä asiakkuuksissa ja varmistaa korkean laatutasomme myös tulevaisuudessa.

Tommi Miettinen, Granlund Kuopio Oy

Yrityksiä yhdistää pitkä yhteinen historia. Insinööritoimisto J. Markkasen on vuonna 1989 perustanut Arttu Markkasen isä Jussi Markkanen, joka työskenteli 17 vuotta Granlund-konsernissa ennen ryhtymistään yrittäjäksi. Yli 30 vuoden ajan Markkanen ja Granlund ovat tehneet taloteknistä suunnittelua hyvin samantyyppisille asiakkaille ja olleet suunnittelemassa samoja kohteita.

Insinööritoimisto J. Markkanen Oy:n palveluvalikoima kattaa uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeiden LVI-, automaatio ja sähkösuunnittelun sekä tele- ja turvasuunnittelun. Niin J. Markkanen kuin Granlund Kuopiokin ovat erikoistuneet julkisten toimijoiden hankkeisiin.

Yhdistymällä takaamme paremmin osaamisresurssimme ja olemme vakuuttava työnantaja alan ammattilaisten keskuudessa tulevaisuudessakin.

Arttu Markkanen, Insinööritoimisto J. Markkanen

”Yrityskaupalla haluamme täydentää osaamistamme yhteisissä asiakkuuksissa ja varmistaa korkean laatutasomme myös tulevaisuudessa. Arvostamme J. Markkasen luotettavia ja erittäin laadukasta työtä tekeviä asiantuntijoitaan todella korkealle”, kertoo Granlund Kuopio Oy:n toimitusjohtaja Tommi Miettinen.

”Meillä molemmilla on maine laadukkaina yrityksinä. Yhdistymällä takaamme paremmin osaamisresurssimme ja olemme vakuuttava työnantaja alan ammattilaisten keskuudessa tulevaisuudessakin. Tämä on tärkeää, sillä osaajapula alallamme on jatkuva”, kertoo Insinööritoimisto J. Markkanen Oy:n toimitusjohtaja Arttu Markkanen.

Asiakkaiden näkökulmasta toiminta ja alkaneet hankkeet jatkuvat ennallaan yritysten lopulliseen yhdistymiseen saakka. Yritysten fuusion on arvioitu olevan valmis keväällä 2022.

”Meille on ollut tärkeää, että henkilökunta otetaan yhdistymisessä huomioon erityisen hyvin ja avainhenkilömme saavat siirtyä itselle mielekkäisiin tehtäviin. On tärkeää, että osaajiemme arvo on tunnistettu”, Arttu Markkanen kertoo.

Mitä tietoa etsit?