Uutiset

Bothnia High 5 -allianssi panostaa viestintään

Granlund Pohjanmaa vastaa hankkeen talotekniikan suunnittelusta.

Uutinen

Bothnia High 5 -projektiallianssissa rakennetaan H-uudisrakennusta Vaasan keskussairaalalle.Uusi rakennus yhdistää perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalihuollon maakunnalliset ja yksityiset palvelut. Granlund Pohjanmaa vastaa hankkeen talotekniikan suunnittelusta. H-uudisrakennus toteutetaan Bothnia High 5 -projektiallianssina yhdessä Vaasan sairaanhoitopiirin, YIT:n, Granlund Pohjanmaan, Ramboll Finlandin, Raami Arkkitehtien ja Arkkitehdit Kontukosken kanssa. 

Hankkeessa panostetaan vahvasti viestintään ja projektille on avattu tänään 16.11.2018 pääviestintäkanavaksi omat verkkosivut, joilla on monipuolisesti tietoa hankkeesta, työmaahan liittyvistä poikkeusjärjestelyistä, ajankohtaisista asioista sekä Bothnia High 5 -allianssista. 

H-uudisrakennus toteutetaan allianssimallilla

H-uudisrakennus on ensimmäinen allianssimallilla toteutettava hanke Pohjanmaalla. Se on myös Vaasan keskussairaalan historian suurin rakennusprojekti. Bothnia High 5 -allianssissa on parhaillaan menossa kehitysvaihe. Toteutusvaiheen on määrä alkaa toukokuussa 2019 ja H-rakennus otetaan käyttöön vuonna 2022.

Monipuoliset palvelut tehokkaasti ja joustavasti, samasta paikasta

Uusi H-rakennus tulee hyödyntämään laajasti mm. digitaalisuutta ja etäyhteyksiä, jotta palvelut tuodaan tasapuolisesti asiakkaiden lähelle, asuinkunnasta riippumatta. Uudisrakennus suunnitellaan muuntojoustavaksi ja monikäyttöiseksi. Asiakkaille ja henkilökunnalle rakennetaan terveet tilat ja turvallinen ympäristö. Valmistuttuaan H-talo on älykäs sairaalarakennus, jossa on nykyaikaiset ja laadukkaasti tehdyt tilat, kustannustehokas elinkaari sekä valmiudet tulevaisuuden teknologian hyödyntämiseen. Digitaalisaatiota hyödynnetään sairaaloissa yhä vahvemmin ja se tuo hyötyjä niin potilaille kuin hoitohenkilökunnallekin. 

Lisätietoa Bothnia High 5 -hankkeesta
Viestintäpäällikkö Heli Masa, Vaasan sairaanhoitopiiri VSHP
040 660 8134 | heli.masa@vshp.fi

Bothnia High 5 -verkkosivusto

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli

Haluatko kuulla lisää?