Uutiset

Granlundin tiimille voitto AEC Hackathonissa

Viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetty kansainvälinen rakennusalan AEC Hackathon järjestettiin toisen kerran 3.-5.6.2016. Granlund menestyi myös tällä kertaa.

Uutinen

Granlundin Team Helsinki Cartel -tiimi nappasi voiton koko viikonlopun kestäneen hackathonin Skanska-haasteessa. Tiimissä olivat mukana Francisco Forns-Samso, Ville Kukkonen ja Joni Turunen. Tapahtumaan oli rekisteröitynyt noin 120 ihmistä.

Hackathonissa tapahtuman sponsorit esittivät tekijöille omia haasteitaan tai ongelmiaan ja toivoivat osallistujien toteuttavan niihin ratkaisuja. Granlundin tiimi keskittyi Skanskan haasteeseen ja toteutti konseptin ”digitaalisesta kodinomistajan käyttöoppaasta”, vaihtoehtona esimerkiksi paperiselle asiakirjakansiolle.

- Työmme oli vastaus Skanskan asettamaan haasteeseen ”kuinka tuottaa lisäarvoa asunnonomistajalle, hyödyntämällä suunniteltaessa ja rakentaessa tuotettua dataa”. Yhdistimme toteutuksessamme sensoridataa 720-palvelusta ja BIM-selaimen Trimbleltä, Ville Kukkonen kertoo.

Tiimi uskoo, että viikonlopun menestykseen vaikutti hyvän idean lisäksi se, että he keskittyivät tekemisessään yhteen haasteeseen ja yhdistivät nämä yksinkertaiseen, havainnollistavaan demoon. Tiimi sai työskennellä voiton eteen tosissaan koko viikonlopun.

- Suurin haaste oli sekä idean että toteutuksen tuottaminen niin lyhyessä ajassa, Kukkonen summaa.

Hänen mukaan tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut ja tarjosi mielenkiintoisinta sisältöä myös kilpailun ulkopuolella.

- Oli kiinnostavaa nähdä muiden esittelemät ideat ja toteutukset, minkä lisäksi viikonlopun aikana käytiin hyviä keskusteluja ja oli tarjolla hyödyllisiä workshopeja.

Granlundin edustaja oli mukana voitokkaassa AEC Hackathon –tiimissä myös viime syksynä.

Mikä ihmeen AEC Hackathon?

AEC (Architecture, Engineering, Construction) Hackathonin tarkoituksena on valjastaa 3D-mallit, virtuaalimaailmat, lisätty todellisuus, sisäpaikannukset ja sensorit rakennusalan käyttöön. Mukana hackathoneissa on niin rakennusalan ammattilaisia kuin vahvoja digiosaajia.

Osallistujien tarkoituksena on ratkaista alan kiinnostavia haasteita tiimeittäin ja viikonlopun uurastuksen jälkeen parhaimmat tekijät palkitaan. Digitalisaatio muuttaa rakennusalaa, minkä vuoksi mukaan tarvitaan uusia tekijöitä ratkaisemaan haasteita ja auttamaan yrityksiä uusien teknologioiden käyttöönotossa.

Tapahtumassa on mahdollista nähdä, millaisia rakennusalan digitaalisia sovelluksia Suomessa ja maailmalla tulevaisuudessa käytetään. Paikalla olevat rakennusalan ammattilaiset auttavat demojen tekijöitä ymmärtämään paremmin rakennusalan tarpeita, minkä lisäksi hackathonissa järjestetään esityksiä ja demoja, joissa perehdytään uusimpien teknologioiden hyödyntämiseen.

AEC Hackathon on Yhdysvalloista alkunsa saanut huippusuosittu yhteisö, joka kokoaa yhteen kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaiset tekemään yhteistyötä ohjelmistokehittäjien ja uusien teknologioiden huippuosaajien kanssa.

Lue lisää AEC Hackathonin sivuilta.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli