Uutiset

Lohjan alueellinen toimipiste houkuttelee suunnittelijoita

Lohjalla riittää kasvupotentiaalia - Granlundin Länsi-Uusimaan toimipiste täyttää vuoden.

Uutinen

Granlundin emoyhtiöön kuuluva Lohjan toimipiste aloitti toimintansa vuosi sitten toukokuussa. Kasvu on yllättänyt iloisesti.

”Vuosi sitten meillä aloitti viisi vakituista työntekijää, mutta toukokuun puolivälissä meitä on jo neljä enemmän”, kertoo Lohjan sähköosaston ryhmäpäällikkö Juha Långström. ”Samaan aikaan laajennamme tilojamme yli kaksinkertaiseksi nykyisestä.”

Suunnittelukohteita sairaalasta pandataloon

Granlundin Lohjan toimisto tarjoaa paikallisesti sähkö-, rakennusautomaatio-, LVI- ja turvajärjestelmäsuunnittelua. Lisäksi asiakkaiden käytössä on koko konsernin osaaminen.

”Suurin osa kohteistamme painottuu terveydenhuoltosektorin ja sairaaloiden sähkösuunnitteluun sekä taloteknisiin asiantuntijatehtäviin. Toki olemme mukana myös muunlaisissa kohteissa, kuten teollisuuskiinteistöjen, toimisto-, liike- ja pankkitilojen sekä erikoiskohteiden, kuten Ähtärin pandatalon, suunnittelussa.”

Lohjalla riittää kasvupotentiaalia

Hyvä sijainti ja lyhyet työmatkat ovat herättäneet TATE-suunnittelijoiden mielenkiinnon.

”Lohjan sijainti mahdollistaa helposti etätyöskentelyn, ja osa työntekijöistämme tekeekin muutaman päivän viikossa Lohjalla ja muutaman Helsingissä Malmilla”, Långström toteaa. ”Meille on haettu töihin muistakin yrityksistä nimenomaan siksi, että silloin on mahdollista asua Lohjalla.”

Noin 47 000 asukkaan kaupungissa riittää potentiaalia.

”Lohjalla ei ole Granlundin lisäksi muita merkittäviä suunnittelutoimistoja, mutta markkina-alue on kiinnostava”, Långström kertoo. ”Lähialueilla on muun muassa teollisuutta, kouluja ja HUSin alaisuudessa toimiva Lohjan sairaala, johon rakennetaan parhaillaan uutta psykiatrian uudisrakennusta. Tulevaisuuden kasvua ajatellen Lohjan potentiaali on oikein hyvä!”

Kuvassa vasemmalta: Harri Pulkkinen, Jouko Savolainen, Markku Leskinen ja Antti Kärnä. (Kuva: Juha Långström)

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli