Hyppää sisältöön
PalvelutMittauspalvelutIlmanvaihdon katsastus

Ilmanvaihdon katsastus

Ilmanvaihdon katsastuksessa selviää, miten hyvin ilmanvaihto toimii tiloissanne.

Ilmanvaihdon katsastus kertoo, miten ilmanvaihto toimii tiloissasi

Toimiva koneellinen ilmanvaihto tekee rakennusten sisäilmasta turvallisempaa hengittää, kun ilma tilassa vaihtuu riittävän usein. Monet ilmanvaihtojärjestelmät jäävät usein hyvin vähälle ylläpidolle; ne voivat likaantua ja vikaantua tai niiden asetusarvoja on saatettu muuttaa. Tällöin ilma ei vaihdu tiloissa niin kuin on suunniteltu.

Ilmanlaatu riippuu myös paljon siitä, kuinka paljon tilassa on ihmisiä: hyvinkään suunniteltu ilmanvaihto ei ole riittävä, jos tilassa on paljon suunniteltua enemmän ihmisiä.

Ilmanvaihtojärjestelmät voidaan kuitenkin palauttaa ruotuun ja niiden toimintaa voidaan tehostaa. Ensin pitää selvittää, mikä asia tai vika järjestelmässä vaatii toimenpiteitä.

Kevyt katsastus ilmanvaihdon toimivuudesta

Ilmanvaihto on meidän granlundilaisten erikoisalaa, ja asiantuntemuksemme on käytössäsi. Voimme selvittää kevyellä ilmanvaihdon katsastuksella, miten hyvin ilmanvaihto toimii. Katsastuksen kohteeksi sopii mikä tila tai rakennus vain: katsastettavana voi olla yksittäinen tila, kuten ravintola tai vaikkapa kokonainen toimistorakennus.

Korona-aikana tarjoamme asiakkaillemme erityisesti tähän tilanteeseen räätälöityä ilmanvaihdon koronakatsastusta.

Toimiva ilmanvaihto vähentää ilmavälitteistä tartuntariskiä

Ilmavälitteisiä koronatartuntoja on havaittu sisätiloissa, joissa on heikko ilmanvaihto. Meillä suomalaisilla on oiva tapa lisätä tilojemme virusturvallisuutta: koneellinen ilmanvaihto.

Mitä koneellinen ilmanvaihto tekee?

Koneellinen ilmanvaihto on Suomessa toteutettu useimmiten niin, että ulkoa tuodaan kanavaa pitkin halutun lämpöistä raitista ilmaa tiloihin, joissa se huuhtelee ilmaa. Samaan aikaan tilasta poistetaan epäpuhdasta ilmaa, joka puhalletaan ulos.

Erilaisissa tiloissa ilma on säädetty vaihtumaan eri nopeuksilla tarpeen mukaan. Ilma vaihtuu esimerkiksi toimistossa 20–40 minuutin välein, luokkatiloissa 12–15 minuutin välein, liiketilassa 20–25 minuutin välein, ravintolasalissa 5 minuutin välein ja leikkaussalissa 2 minuutin välein.

Pyydä tarjous ja tilaa Ilmanvaihdon katsastus

Ilmanvaihdon katsastus on erittäin kustannustehokas asiantuntijapalvelu. Se hinnoitellaan aina kohdekohtaisesti, mutta tässä hieman esimerkkejä hinnoista:

• Kampaamo, pieni ravintola tai liiketila 500 €
• Suurempi ravintola tai liiketila 750 €

Voit hyödyntää ystävällistä bottiamme pyytääksesi tarjouksen tai tilataksesi ilmanvaihdon katsastuksen tiloihisi. Asiantuntijamme ovat sinuun pian yhteydessä.

Kerro muillekin, miten hyvin ilma vaihtuu tiloissanne!

Kerro asiakkaillesi tai henkilökunnallesi, miten hyvin ilma vaihtuu tiloissanne! Näin voit viestiä, että tiloissanne on turvallista asioida ja työskennellä myös korona-aikana. Kun olemme todenneet ilmanvaihdon toimivaksi, saat käyttöösi tarkastuksesta kertovan tarran ja helppolukuisen raportin, jonka voit näyttää myös asiakkaallesi tai henkilökunnallesi.

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?