Hyppää sisältöön
ProjectsT3 Majakkasairaala, TYKS

T3 Majakkasairaala, TYKS

Toimiala
Sairaalat ja terveydenhuolto
Kaupungit
Turku

Turun sairaalan Uudisrakennus T3, Majakkasairaala, rakentui rata- ja tiealueen päälle rakennettavalle betonikannelle. Uudisrakennukseen sijoittuvat U-sairaalaan sijoitetut toiminnot.

Uuteen 8-kerroksiseen sairaalaan tuli tilat muun muassa lasten ja nuorten päivystykselle, leikkaussaleille ja kirurgiselle vuodeosastolle, lasten teho-osastolle, kuvantamiselle, vastasyntyneiden teho-osastolle ja muille polikliinisille toiminnoille.

Suunnittelun lähtökohtana olivat potilaiden tarpeet, perhekeskeisyys ja potilasturvallisuus. Alusta asti tavoitteena oli Suomen paras lastensairaala.

Hankkeessa näkyvät sairaalasuunnittelun uudet trendit, monikäyttöiset ja helposti muunneltavat tilat, jotka tukevat uusia hoitoprosesseja ja toimintatapaa. Henkilökunnan yhteistoiminnan muodot sekä joustavuuden mahdollistaminen olivat tärkeä osa suunnittelua.

Elinkaarisuunnittelun tehtäviin kuului muun muassa energiantarpeen määritys, E-luku, olosuhdetarkastelut, energiakierrätyssuunnittelu sekä aurinkosähkö- ja maalämpöselvitys.

Hanke toteutettiin projektinjohtourakkana.

Kysy lisää

Aila Puusaari

Ryhmäpäällikkö, LVI-suunnittelun koordinaattori, sairaalasuunnittelu
Granlund Oy
Paikkakunta
Turku
Tilaaja
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Tyyppi
Uudisrakentaminen
Aloitus
2015
Valmistuminen
2022
Bruttoneliöt
55 000

Mitä tietoa etsit?