Hyppää sisältöön
Mikä sai Eekin paluumuuttamaan Granlundille 1,5 vuotta irtisanoutumisensa jälkeen?

Mikä sai Eekin paluumuuttamaan Granlundille 1,5 vuotta irtisanoutumisensa jälkeen?

Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolen? Moni on halunnut selvittää vastauksen tähän kysymykseen – ja palannut takaisin. Näin teki myös kolmekymppinen Eeki Ahlqvist.

“Olin kolmekymppinen ja totesin, että ehkä minä lähden nyt kokeilemaan.” 

Näin tuumasi ryhmäpäällikkömme Eeki Ahlqvist, kun hän sai eteensä työtarjouksen loppusyksystä 2021. Vaikka Eeki ei siinä kohtaa ollut miettinyt työpaikan vaihtoa, hän huomasi pallottelevansa ajatusta aktiivisesti mielessään. Olihan hän työskennellyt Granlundilla viisi vuotta ja saanut jo kokea valtavan kasvumatkan harjoittelijasta ryhmäpäälliköksi.

Houkutteleva titteli, uutta vastuuta tarjoava tehtävä ja perspektiivin laajentaminen alkoivat vetää kolmekymppistä Eekiä vähitellen puoleensa. Hän päätti avata keskusteluyhteyden rekrytoivan tahon kanssa, ja niin kävi, että hänelle tarjottiin työtä. 

Lähtöpäätöstä ei ollut helppo tehdä

Työtarjouksen saatuaan Eekillä oli todellinen pohdinnan paikka: jäädäkö yritykseen, jossa hän on saanut jatkuvasti lisää vastuuta, nauttii täysillä työstään monipuolisten datakeskusprojektien parissa, vai ottaako harppaus tuntemattomaan ja lähteä oppimaan uutta talon ulkopuolelle? 

Avoimesti asiasta esihenkilönsä Jari Innasen kanssa keskusteltuaan, ja kuukauden pohdiskeltuaan, Eeki päätyi jälkimmäiseen vaihtoehtoon. 

Kiinnostaisiko ura datakeskushankkeissa?

Etsimme nyt uusia työkavereita datakeskushankkeisiimme. Tutustu tehtäviin ja hae!

Tunne oli lopulta todella vahva, että kyllä minä haluan lähteä takaisin.

Paluumuutto Granlundille valtasi Eekin ajatukset vuodessa

Vaikka Eeki lähti innokkaana kohti uutta, hän tunsi kuukausien edetessä, että jotain jäi sittenkin uupumaan. 

Siirtyminen vanhan työyhteisön ulkopuolelle oli saanut hänet näkemään Granlundin uudessa valossa. Hän tunnisti, miten suuressa roolissa Granlundin merkittävän kokoiset projektit, kansainväliset mahdollisuudet ja tiivis työyhteisö olivatkaan hänelle lopulta olleet. 

Alkukeväällä 2023 hän auttoi konetekniikan insinööriksi opiskelevaa veljeään kesätöiden etsinnässä ja poikkesi Granlundin urasivuille. Siellä hän äkkäsi mahdollisuuden jättää avoimen hakemuksen Granlundin uraverkostoon – ja sen enempää harkitsematta, hän lähetti hakemuksen.

Pian hän sai puhelun tutusta numerosta, entiseltä Granlund-kollegaltaan Juho Lepistöltä. Hän oli huomannut Eekin nimen avoimien hakemusten joukossa ja tiedusteli halukkuutta palata takaisin taloon. 

Eeki huomasi innostuvansa ajatuksesta palata takaisin datakeskusmaailmaan ja teknisesti haastavien projektien pariin, sekä tietysti tuttuun tiimiin Granlundille. 

“Kevät meni paluumuuttoa mietiskellessä, mutta tunne oli lopulta todella vahva, että kyllä minä haluan lähteä takaisin”, Eeki kertoo.

Miksi paluumuutto tuttuun ympäristöön on tuntunut oikealta ratkaisulta?

“Kyllähän se hyvältä tuntui, kun työkaverit sanoivat, että kiva, kun tulit takaisin”, Eeki kertoo saamastaan vastaanotosta palattuaan vanhemman konsultin tehtävään Granlundille elokuussa 2023. 

Jo vuodenvaihteessa 2024 Eeki sai muistutuksen Granlundilla eteen tarjoutuvista mahdollisuuksista, kun hän sai tilaisuuden lähteä luotsaamaan viiden hengen tiimiä jälleen ryhmäpäällikön roolissa. Nyt Eeki asuu itse Kuopiossa, neljä hänen ryhmästään Helsingissä ja yksi Lappeenrannassa.

“Käyn Helsingissä joka toinen viikko parin päivän jakson ja muuten teen töitä kotitoimistolta. Se, että minun ei tarvinnut vaihtaa paikkakuntaa töiden vuoksi on tärkeä juttu”, hän summaa.

Vaikka työskentely talon ulkopuolella oli Eekin mukaan silmiä avaava kokemus, paluumuutto takaisin Granlundille on tuntunut täysin oikealta päätökseltä. 

“Olen päässyt takaisin sen tekemisen piiriin, josta tykkään ja josta innostun. Odotan innolla, mitä tulevaisuus Granlundilla tuo eteeni”, Eeki sanoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?