Hyppää sisältöön
UutinenSYK:lle BREEAM In-Use sertifikaatti

SYK:lle BREEAM In-Use sertifikaatti

31.3.2020 – Granlund toimi BREEAM-arvioijana useille Suomen Yliopistokiinteistöjen (SYK) kohteille, jotka saivat BREEAM In-Use-ympäristösertifikaatin.

Aihepiiri
Vastuullisuus
Jaa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ssä (SYK) on käytössä rakentamiseen liittyvien sertifiointien lisäksi rakennusten käytönaikainen sertifiointi.

BREEAM In-Use -sertifioinnilla voidaan arvioida pelkkä fyysinen rakennus, kiinteistön hallinta tai molemmat. Sertifioinnissa saa pisteitä kategorioissa: terveys ja hyvinvointi, energia, sijainti ja liikenne, vesi, materiaalit, jätehuolto, maankäyttö ja ekologia, saasteiden hallinta sekä kiinteistön hallinta ja ylläpito. Kategorioiden tulokset lasketaan yhteen ja sitä kautta muodostuu kohteen lopullinen arvosana sekä luokitus. Arvosanat mahdollistavat vertailtavuuden muiden vastaavasti sertifioitujen kohteiden kanssa.

Useille SYK:n kiinteistöille erittäin hyviä arvosanoja

BREEAM In-Use -sertifikaatti myönnettiin useille rakennuksille Tampereen yliopistolla Very Good ja Good arvosanoilla. Arvo 2-rakennus Kaupin kampuksella sai erinomaisen hyvät pisteet fyysisen rakennuksen osalta, samoin kuin Hervannan Kampusareena. Tarkemmat arvosanat löytyvät SYK Oy:n julkaisemasta uutisesta.

”Olemme tyytyväisiä näihin tuloksiin, joita rakennukset nyt ovat saaneet. Tavoitteemme on kaikilta osin Very Good-arvosana. Jatkamme seuraavien kohteiden arviointia tavoitteenamme kaikkien suurimpien rakennustemme arviointi. Ryhdymme toimenpiteisiin, jotta jo arvioitujen rakennusten seuraavalla tarkistuskierroksella pystymme vielä parantamaan arvosanoja tavoitteemme mukaisiksi. Breeam In-Use -sertifiointi auttaa meitä johtamaan ja hoitamaan kiinteistöjämme paremmiksi ja kestävimmiksi”, kommentoi SYKin rakennuttamisen johtaja Aki Havia.

Kohteissa käyttäjille on tarjolla heidän toimintaansa ja hyvinvointiaan tukevia tiloja. Lisäksi tekniikkaa ja rakennusten elinkaaria pyritään pidentämään esimerkiksi säännöllisillä kuntoarvioilla sekä ennaltaehkäisevillä huoltosuunnitelmilla. SYKn organisaatiotason erilaiset toimintamallit kuten ennakoiva sisäilmatoimintamalli ja energianhallinta kokonaisuudessaan lisäävät kohteiden ympäristötehokkuutta ja tuovat samalla lisäpisteitä sertifioinneissa.

Lue Suomen Yliopistokiinteistöjen uutinen kokonaisuudessaan 

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK)

  • Valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella.
  • Tarjoaa muun muassa korkeakoulujen, yritysten ja palveluntarjoajien käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja.
  • SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.
  • Kiinteistöportfolio koostuu koostuu yliopistojen 244 rakennuksesta.

www.sykoy.fi

Haluatko tietää lisää?

Paula Rantanen

Ryhmäpäällikkö, Kestävä rakentaminen
Granlund Oy

Mitä tietoa etsit?