Hyppää sisältöön
UutinenGranlund vahvistaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla

Granlund vahvistaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla

27.6.2024 – Granlund laajentaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa ostamalla K-Lab Projektering AB:n osake-enemmistön. Granlund on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä datakeskusten suunnittelu- ja konsultointiosaajista, ja vahvistaa yrityskaupan myötä jalansijaansa markkinassa.

Aihepiiri
Yrityskaupat
Jaa

K-Lab Projektering AB on rakennesuunnitteluun, projektinjohtoon ja tietomallikoordinointiin keskittyvä 25 hengen yritys. Se on perustettu vuonna 2019 ja toimipisteitä on Tukholmassa, Göteborgissa, Malmossä sekä Mumbaissa. Datakeskukset ovat yksi yrityksen keskeisimmistä asiakassektoreista.

”K-Lab vahvistaa merkittävästi asemaamme Pohjoismaisissa datakeskushankkeissa. Rakennesuunnittelu on meille merkittävä liiketoiminnan kasvualue, ja yrityskaupan myötä voimme tarjota asiakkaillemme entistä monipuolisempaa paikallista asiantuntemusta konesalihankkeisiin”, kommentoi Granlundin kansainvälisen liiketoiminnan johtaja Timo Ranne.

Kumppanuutemme mahdollistaa entistä laaja-alaisemmat palvelut sekä mahdollisuudet kasvattaa markkinaosuuttamme datakeskussektorilla Pohjoismaissa.

Graham Edge, K-Lab Projektering AB:n toimitusjohtaja

“Olemme työskennelleet viime vuosina Granlundin kanssa useissa datakeskushankkeissa Ruotsissa ja Suomessa. Kumppanuutemme mahdollistaa entistä laaja-alaisemmat palvelut sekä mahdollisuudet kasvattaa markkinaosuuttamme datakeskussektorilla Pohjoismaissa”, kertoo Graham Edge, K-Lab Projektering AB:n toimitusjohtaja.

Pohjoismaiden suotuisat olosuhteet houkuttelevat datakeskuksia

Datakeskusten rakennuttaminen Pohjoismaihin on kiihtynyt viime vuosien aikana, ja tekoälypalveluiden nopea yleistyminen vahvistaa kasvunäkymiä entisestään. Pohjoismaat ovat datakeskuksille haluttu sijoituspaikka mm. luotettavan sähköverkon, kylmän ilmaston, osaavan työvoiman sekä alhaisten käyttökustannusten vuoksi.

Granlund on toiminut datakeskussektorilla jo yli 10 vuotta. Pääosa projekteista on ollut Pohjoismaissa, mutta hankkeita on toteutettu myös muualla Euroopassa. Granlund toimii asiantuntijana datakeskushankkeissa aina tontin etsinnästä käyttöönottoon ja ylläpitoon saakka.

Projektinjohto ja talotekniikkasuunnittelu ovat olleet perinteisesti Granlundin vahvuuksia, mutta nyt osaamista on laajennettu myös rakenne- ja arkkitehtisuunnitteluun. Yrityskauppa K-Labin kanssa vahvistaa tätä kokonaispalettia. Kokonaisuudessaan datakeskusliiketoiminta työllistää Granlundilla noin 100 asiantuntijaa 1450:n henkilöstöstä.

”Datakeskukset on yksi suurimmista liiketoimintasektoreista Granlundilla, jonka ennakoidaan vain kasvavan tulevaisuudessa. On hienoa saada K-Lab mukaan tiimiimme vahvistamaan rakennesuunnittelun osaamistamme sekä jalansijaamme Pohjoismaisilla markkinoilla”, kertoo Pekka Metsi, Granlundin toimitusjohtaja.

K-Lab osaksi Granlund-konsernia

Granlundilla on Ruotsissa entuudestaan kaksi tytäryhtiötä. Lidköpingissä toimiva yhtiö keskittyy datakeskusliiketoimintaan ja Tukholmassa toimiva yritys sähkösuunnitteluun. Yhteensä henkilöstöä Ruotsissa on noin 40 henkeä.

K-Lab jatkaa toimintaansa Granlund Oy:n tytäryhtiönä osana konsernia. Yrityksen nimi vaihtuu jatkossa Granlund K-Lab AB:ksi. Henkilöstö jatkaa yhtiössä ns. vanhoina työntekijöinä.

Lisätiedot:

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Timo Ranne

Kansainvälisen liiketoiminnan johtaja
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

K-Labin perustajat: Paul Compensato, Karl Lambert ja Graham Edge

Granlund vahvistaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla

27.06.2024 – Granlund laajentaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa ostamalla K-Lab Projektering AB:n osake-enemmistön. Granlund on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä datakeskusten suunnittelu- ja konsultointiosaajista, ja vahvistaa…

Uutinen

Granlund vahvistaa omistuspohjaansa – kansainvälinen ICG sijoittajaksi

19.06.2024 – Granlund vahvistaa omistuspohjaansa uuden kansainvälisen sijoittajan, ICG:n myötä. Tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista.

Uutinen

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Granlund Oy ja Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy yhdistyvät

31.01.2024 – Granlund Oy on ostanut lahtelaisen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:n. Yrityskaupan vahvistamana Granlund tarjoaa jatkossa rakennuttamisen ja valvonnan palveluja myös Lahden alueella.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?