Hyppää sisältöön
UutinenMiltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

8.9.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen kanssa lavalla nähdään energian eri elementit: tuuli, vesi ja tuli.

Aihepiiri
Energia, Suunnittelu
Jaa

Jyväskylän syksyistä maisemaa jo parin vuosikymmenen ajan valaissut ja kaupunkilaisia ilahduttanut Valon kaupunki -tapahtuma tulee jälleen. Mukana tapahtumassa on myös Granlund: valaistussuunnittelijamme Tanja Silvennoinen ja Jussi Kamunen ovat suunnitelleet tapahtumaan teoksen, jota pääset katsomaan Lounaispuiston lavalla.

Silvennoisen ja Kamusen suunnittelema teos ei ole pelkästään katsomista varten: voit myös itse olla osa sitä!

”Samoja tapoja me käytämme Granlundilla, ja ylipäätään insinööritieteissä, kun kehitettämme uusia ratkaisuja – välillä hypätään sisään haasteen pyörteisiin ja välillä asiaa tarkastellaan ulkopuolisen silmin”, Silvennoinen sanoo.

Teoksessa ihmisen valjastama energia kohtaa katsojan oman energian ja liikkeen, jolloin syntyy tekijöidensä arvaamaton summa.

Teos ei ole pelkästään katsomista varten: voit myös itse olla osa sitä!

Eksergia/Anergia – miltä energia näyttää?

Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen kanssa lavalla nähdään energian eri elementit: tuuli, vesi ja tuli.

Energiaa on koko ajan ympärillämme, se uusiutuu ja muuttaa muotoaan – mutta miltä energia näyttää: auringonpaisteelta, palavalta tulelta, vesiputoukselta tai tuulen puuskalta? Vaiko vaikkapa käden vilkutukselta tai kärrynpyöriltä?

Eksergia/Anergia -teos muuttuu ja elää ihmisten välittämän energian mukana. Näin ihmisen, valon ja värin yhteisleikki luo uutta, säkenöivää energiaa syksyn pimeyteen.

Tekninen toteutus on tehty Dustin Finland Oy:n toimittamilla Epsonin projektoreilla.

Eksergia/Anergia?

Eksergia ja Anergia -nimet ovat kreikkaa. Eksergia on energian työhön kykenevä osuus ja anergia taas on sen työhön kykenemätön osuus.

Valon kaupunki -tapahtuma Jyväskylässä

Valon kaupunki Jyväskylä järjestää monenlaisia valoteemaisia tapahtumia Jyväskylässä. Ehdottomasti tunnetuin ja suosituin tapahtuma on samanniminen Valon kaupunki -tapahtuma, joka järjestetään syksyisin iltojen pimetessä.

Olennaisena osana syksyn valotapahtumaa on ollut myös valaistusalan ammattilaisille suunnattu Valon kaupunki -seminaari, joka kokoaa yhteen valaistusalan toimijat ympäri Suomea.

Ilmoittaudu mukaan Granlundin kierrokselle

Järjestämme 3.10.2023 asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme syksyisen illanvieton, jonka päätteeksi kierrämme asiantuntijoidemme opastamana Valon kaupungissa. Tule tutustumaan uusiin toimitiloihimme ja näe Valon kaupunki uusin silmin!

Haluatko kuulla lisää?

Tanja Silvennoinen

Valaistussuunnittelija
Granlund Oy

Jussi Kamunen

Vanhempi asiantuntija
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?