Hyppää sisältöön
UutinenMiltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

8.9.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen kanssa lavalla nähdään energian eri elementit: tuuli, vesi ja tuli.

Aihepiiri
Energia, suunnittelu
Jaa

Jyväskylän syksyistä maisemaa jo parin vuosikymmenen ajan valaissut ja kaupunkilaisia ilahduttanut Valon kaupunki -tapahtuma tulee jälleen. Mukana tapahtumassa on myös Granlund: valaistussuunnittelijamme Tanja Silvennoinen ja Jussi Kamunen ovat suunnitelleet tapahtumaan teoksen, jota pääset katsomaan Lounaispuiston lavalla.

Silvennoisen ja Kamusen suunnittelema teos ei ole pelkästään katsomista varten: voit myös itse olla osa sitä!

”Samoja tapoja me käytämme Granlundilla, ja ylipäätään insinööritieteissä, kun kehitettämme uusia ratkaisuja – välillä hypätään sisään haasteen pyörteisiin ja välillä asiaa tarkastellaan ulkopuolisen silmin”, Silvennoinen sanoo.

Teoksessa ihmisen valjastama energia kohtaa katsojan oman energian ja liikkeen, jolloin syntyy tekijöidensä arvaamaton summa.

Teos ei ole pelkästään katsomista varten: voit myös itse olla osa sitä!

Eksergia/Anergia – miltä energia näyttää?

Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen kanssa lavalla nähdään energian eri elementit: tuuli, vesi ja tuli.

Energiaa on koko ajan ympärillämme, se uusiutuu ja muuttaa muotoaan – mutta miltä energia näyttää: auringonpaisteelta, palavalta tulelta, vesiputoukselta tai tuulen puuskalta? Vaiko vaikkapa käden vilkutukselta tai kärrynpyöriltä?

Eksergia/Anergia -teos muuttuu ja elää ihmisten välittämän energian mukana. Näin ihmisen, valon ja värin yhteisleikki luo uutta, säkenöivää energiaa syksyn pimeyteen.

Tekninen toteutus on tehty Dustin Finland Oy:n toimittamilla Epsonin projektoreilla.

Eksergia/Anergia?

Eksergia ja Anergia -nimet ovat kreikkaa. Eksergia on energian työhön kykenevä osuus ja anergia taas on sen työhön kykenemätön osuus.

Valon kaupunki -tapahtuma Jyväskylässä

Valon kaupunki Jyväskylä järjestää monenlaisia valoteemaisia tapahtumia Jyväskylässä. Ehdottomasti tunnetuin ja suosituin tapahtuma on samanniminen Valon kaupunki -tapahtuma, joka järjestetään syksyisin iltojen pimetessä.

Olennaisena osana syksyn valotapahtumaa on ollut myös valaistusalan ammattilaisille suunnattu Valon kaupunki -seminaari, joka kokoaa yhteen valaistusalan toimijat ympäri Suomea.

Ilmoittaudu mukaan Granlundin kierrokselle

Järjestämme 3.10.2023 asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme syksyisen illanvieton, jonka päätteeksi kierrämme asiantuntijoidemme opastamana Valon kaupungissa. Tule tutustumaan uusiin toimitiloihimme ja näe Valon kaupunki uusin silmin!

Haluatko kuulla lisää?

Tanja Silvennoinen

Valaistussuunnittelija
Granlund Oy

Jussi Kamunen

Vanhempi asiantuntija
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Granlund Oy ja Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy yhdistyvät

31.01.2024 – Granlund Oy on ostanut lahtelaisen Rakennuttajatoimisto Rantatupa Oy:n. Yrityskaupan vahvistamana Granlund tarjoaa jatkossa rakennuttamisen ja valvonnan palveluja myös Lahden alueella.

Uutinen

YAMK-opinnot töiden ohella ei ollut helppo rasti – mutta kyllä kannatti

09.01.2024 – Kaksi lasta, nousujohteinen ura, kiireinen arki ja opinnäytetyö. YAMK-opintonsa ruuhkavuosien aikana suorittanut Asta Autelo kannustaa kaikesta huolimatta muitakin opiskelemaan töiden…

Uutinen

PTS-hankkeiden kulut tiukkaan hallintaan Granlund Managerin ja Scudo Pron integraatiolla

04.01.2024 – Rakennusten hankevaiheen ja käyttövaiheen data on tuotu lähemmäs toisiaan. Granlund Managerin ja Scudo Pron välisen integraation keskeisiä hyötyjä ovat sujuva…

Uutinen

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?