Hyppää sisältöön
UutinenMiltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

8.9.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen kanssa lavalla nähdään energian eri elementit: tuuli, vesi ja tuli.

Aihepiiri
Energia, suunnittelu
Jaa

Jyväskylän syksyistä maisemaa jo parin vuosikymmenen ajan valaissut ja kaupunkilaisia ilahduttanut Valon kaupunki -tapahtuma tulee jälleen. Mukana tapahtumassa on myös Granlund: valaistussuunnittelijamme Tanja Silvennoinen ja Jussi Kamunen ovat suunnitelleet tapahtumaan teoksen, jota pääset katsomaan Lounaispuiston lavalla.

Silvennoisen ja Kamusen suunnittelema teos ei ole pelkästään katsomista varten: voit myös itse olla osa sitä!

”Samoja tapoja me käytämme Granlundilla, ja ylipäätään insinööritieteissä, kun kehitettämme uusia ratkaisuja – välillä hypätään sisään haasteen pyörteisiin ja välillä asiaa tarkastellaan ulkopuolisen silmin”, Silvennoinen sanoo.

Teoksessa ihmisen valjastama energia kohtaa katsojan oman energian ja liikkeen, jolloin syntyy tekijöidensä arvaamaton summa.

Teos ei ole pelkästään katsomista varten: voit myös itse olla osa sitä!

Eksergia/Anergia – miltä energia näyttää?

Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen kanssa lavalla nähdään energian eri elementit: tuuli, vesi ja tuli.

Energiaa on koko ajan ympärillämme, se uusiutuu ja muuttaa muotoaan – mutta miltä energia näyttää: auringonpaisteelta, palavalta tulelta, vesiputoukselta tai tuulen puuskalta? Vaiko vaikkapa käden vilkutukselta tai kärrynpyöriltä?

Eksergia/Anergia -teos muuttuu ja elää ihmisten välittämän energian mukana. Näin ihmisen, valon ja värin yhteisleikki luo uutta, säkenöivää energiaa syksyn pimeyteen.

Tekninen toteutus on tehty Dustin Finland Oy:n toimittamilla Epsonin projektoreilla.

Eksergia/Anergia?

Eksergia ja Anergia -nimet ovat kreikkaa. Eksergia on energian työhön kykenevä osuus ja anergia taas on sen työhön kykenemätön osuus.

Valon kaupunki -tapahtuma Jyväskylässä

Valon kaupunki Jyväskylä järjestää monenlaisia valoteemaisia tapahtumia Jyväskylässä. Ehdottomasti tunnetuin ja suosituin tapahtuma on samanniminen Valon kaupunki -tapahtuma, joka järjestetään syksyisin iltojen pimetessä.

Olennaisena osana syksyn valotapahtumaa on ollut myös valaistusalan ammattilaisille suunnattu Valon kaupunki -seminaari, joka kokoaa yhteen valaistusalan toimijat ympäri Suomea.

Ilmoittaudu mukaan Granlundin kierrokselle

Järjestämme 3.10.2023 asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme syksyisen illanvieton, jonka päätteeksi kierrämme asiantuntijoidemme opastamana Valon kaupungissa. Tule tutustumaan uusiin toimitiloihimme ja näe Valon kaupunki uusin silmin!

Haluatko kuulla lisää?

Tanja Silvennoinen

Valaistussuunnittelija
Granlund Oy

Antti Törmälä

Varatoimitusjohtaja
Granlund Jyväskylä Oy

Jussi Kamunen

Vanhempi asiantuntija
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Tamperelainen Projektivisio osaksi Granlundia

29.09.2023 – Granlund vahvistaa sairaalatekniikan osaamistaan Pirkanmaan alueella ostamalla Projektivisio Oy:n osakekannan.

Uutinen

Granlund antaa vuosia kehitetyn tietomallinnuspohjan maksutta jakoon

28.09.2023 – Revit on tietomallinnusohjelmisto, jonka tehokas käyttö edellyttää työlästä alkuasetusten määrittelyä. Granlundilla on käytetty Revit-mallipohjan kehittämiseen useita satoja työtunteja, ja nyt…

Uutinen

Talotekniikka johtaa tietä kohti tekoälyratkaisuja

27.09.2023 – Tekoälyyn perustuvien sovellusten käyttöönotto edellyttää suurten datamäärien analysointia ja tiedon vakioimista. Talotekniikka näyttää tässä mallia koko kiinteistö- ja rakennusalalle.

Uutinen

Granlund sai toimiston Kotkaan

21.09.2023 – Granlund avasi uuden toimiston Kotkaan. Paikallisia työntekijöitä työllistävä toimisto sijaitsee meren äärellä juuri kalustetuissa toimitiloissa.

Uutinen
talotekniset järjestelmät

Ympäristöministeriön selvitys tarkentaa tietoa talotekniikan päästövaikutuksista

12.09.2023 – Ympäristöministeriön tuore selvitys tarkentaa huomattavasti taloteknisten järjestelmien päästövaikutuksia. Selvitys auttaa rakennusalan toimijoita tekemään tarkempia laskelmia taloteknisten järjestelmien vaikutuksesta rakennusten hiilijalanjälkeen.

Uutinen

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen

Vastuullinen kiinteistönomistaja varautuu häiriötilanteisiin ennalta

28.08.2023 – Kiinteistöön kohdistuvat mahdolliset häiriötilanteet ja riskit kannattaa selvittää ennakoiden. Tärkeintä on varmistaa käyttäjien turvallisuus ja kriittisten järjestelmien toiminta kaikissa tilanteissa.

Uutinen

Fiksu yritys varautuu sähkökatkoihin

28.08.2023 – Jokaisen yrityksen kannattaa laatia varautumissuunnitelma sähkökatkojen varalta. Kriittisten toimintojen turvaaminen voi edellyttää varavoimaa ja vaihtoisia reittejä sähkönsyötölle.

Uutinen

Suomalainen osaaminen tukemassa Romanian sairaalakannan uudistusta

21.08.2023 – Suomalaisen sairaalasuunnittelun ja -rakentamisen asiantuntijat yhdistävä Integrated Hospital Design Alliance eli IHDA-ryhmä on mukana romanialaisen sairaalan uudisrakennushankkeessa. Länsi-Romaniassa sijaitseva Resita…

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?