Hyppää sisältöön
UutinenVesidata virtaa Granlund Manageriin

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.4.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Aihepiiri
Data ja digitalisaatio, Kiinteistöjohtaminen, Vastuullisuus, Ylläpito
Jaa

Tähän saakka on ollut ongelmana, että vesidata on siiloissa omissa järjestelmissään. Pahimmillaan data on kaiveltu esiin vesilaskulta, paperilta tai Excelistä, eikä sitä ei ole löytänyt mistään johtamisjärjestelmästä.

”Kun kiinteistöjä on kymmeniä tai satoja, on tällainen tietojen hallinta todella työlästä”, kuvailee myyntijohtaja Kari Haahtela Smartvattenilta.

Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio automatisoi vedenkulutustiedon luennan ja tuo vesidatan osaksi laajempaa kiinteistöportfolion johtamista yhdessä muiden energian kulutuslajien kanssa. Tiedot löytää Granlund Managerista, joka kokoaa kaiken muunkin kiinteistödatan ja toimii koko kiinteistökokonaisuuden johtamisen työkaluna.

Tehokkaan energiajohtamisen kannalta on olennaista, että kaikkien kohteiden kaikki kulutuslajit saadaan luotettavasti ja oikeassa muodossa automaattisesti raportille näkyviin.

”Tällä integraatiolla voi varmistaa, että kaikki mittarit on aina luettu oikein, mikä ei ollenkaan ole itsestään selvää, jos vastaava homma tehdään manuaalisesti”, kertoo Solutions Sales Manager Mika Virkki Granlundilta.

Integraation etuna on skaalautuvuus: seuranta ja raportointi voidaan tarjota kiinteistökohtaisesti tai koko portfolion tasolla. Olennaista on tuottaa laadukkaampaa dataa automaattisesti. Integraatio tekee työtehtävistä mielekkäämpiä ja säästää aikaa, kun rutiininomaiset tehtävät voidaan hoitaa tiedonsiirtojen avulla.

Tällä integraatiolla voi varmistaa, että kaikki mittarit on aina luettu oikein, mikä ei ollenkaan ole itsestään selvää, jos vastaava homma tehdään manuaalisesti.

Mika Virkki

Integraatio tarjoaa tasokkaampaa raportointia ja säästöjä

Smartvattenin tarjoamaa vesidataa voi tarkastella Granlund Managerin dashboardissa samassa näkymässä muun energiankulutuksen kanssa. Etusivunäkymästä pääsee helposti tarkastelemaan tuntitason dataa ja veden kulutuksen raportteja tarkemmin.

Hinnan lisäksi selkeä veden kulutuksen seurantaan ajava trendi on vastuullisuus ja kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset.

Integraation ansiosta tietojen yhdistelemisen on mahdollista uudella tavalla esimerkiksi raportointia varten. Tehokkaan energiajohtamisen kannalta on olennaista, että kaikkien kohteiden kaikki kulutuslajit saadaan luotettavasti ja oikeassa muodossa automaattisesti raportille näkyviin. Kulutuspoikkeamat johtavat todennäköisemmin toimenpiteisiin, kun portfolion kaikki kulutustiedot ovat samassa paikassa.

Helpomman datan hallinnan ja tiedolla johtamisen yksi olennainen lopputulema on säästö: veden, energian, työajan ja rahan säästäminen näkyvät mukavasti kannattavampana toimintana.

Granlund Manager + Smartvatten -integraatio on käytössä jo yli 700 kiinteistössä

Granlundilla ja Smartvattenilla on ollut yhteistyötä jo pitkään. Ensimmäiset ohjelmistojen väliset integraatiot on tehty jo noin kuusi vuotta sitten. Sittemmin integraatio on otettu käyttöön yli 700 kiinteistössä.

Integraatio on käytössä esimerkiksi kiinteistösijoittajilla, julkisen sektorin organisaatioilla ja kaupallisilla kiinteistöomistajilla.

Smartvatten – Understanding Water

Vuonna 2013 perustettu Smartvatten on kasvanut pienestä energiatodistuksia tarjoavasta suomalaisesta yrityksestä johtavaksi vesitehokkuusteknologian ja -asiantuntemuksen tarjoajaksi Pohjois-Euroopassa. Yrityksellä on yli 130 työntekijää kahdeksassa maassa.

Yritys kehittää, valmistaa ja myy tuotteita ja palveluita, jotka kattavat koko vedenkierron.

”Työskentelemme joka päivä kohti tulevaisuutta, jossa puhdasta vettä arvostetaan ja sen vastuullinen käyttö on jatkuvaa, maailmanlaajuista toimintaa. Autamme kiinteistöalaa ja vesilaitoksia saavuttamaan vesitehokkuustavoitteensa seuraamalla ja analysoimalla vedenkulutusta ja havaitsemalla vuotoja”, kerrotaan Smartvattenin sivuilla.

Vesimittareita ei tarvitse enää lukea käsin. Kynälle ja viholle on tullut tehokkaampi korvaaja.

Vasta kun tietää, mitä kuluttaa, voi tietää, mille tasolle omat tavoitteet kannattaa virittää.

Minna Tarvainen

Vedenkulutuksen seurannan merkitys kasvaa

Vedenkulutuksen seurantaan ei olla vielä kaikkialla herätty, mikä voi osin johtua siitä, että vesi on ollut kulutuslajina turhan edullista. Tähän on luvassa muutosta. Hintojen kasvupaine on jo alkanut realisoitua: maamme vesi-infran huono kunto pakottaa suuriin korjausinvestointeihin ja laskun päätyy maksamaan veden kuluttaja.

Hinnan lisäksi selkeä veden kulutuksen seurantaan ajava trendi on vastuullisuus ja kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset. Veden kulutuksen seuranta ei kuulu pelkästään vapaaehtoisen vastuullisuusraportoinnin agendoille vaan se näkyy myös kestävyysraportointidirektiivin, CSRD:n standardeissa (ESRS).

Lämmin vesi tuottaa eniten hiilidioksidipäästöjä, joten on hyvin tärkeää, että erityisesti sen kulutusta mitataan ja raportoidaan. Raportoinnin oikeellisuus on todella tärkeää – Smartvattenin ja Granlund Managerin integraatio tarjoaa helpon tavan tehdä laadukasta vastuullisuusraportointia veden osalta.

”Vasta kun tietää, mitä kuluttaa, voi tietää, mille tasolle omat tavoitteet kannattaa virittää”, muistuttaa viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija Minna Tarvainen Smartvattenilta.

Kysy lisää

Mika Virkki

Solutions Sales Manager, Nordics & Baltics
Granlund Oy

Topi Korpela

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen

Pyydä tarjous!

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?