Hyppää sisältöön
Energiaa ei säästetä taikatempuilla

Energiaa ei säästetä taikatempuilla

11.8.2020 – Entä jos energian säästämisessä pääsisi alkuun pienin askelin, ja investointeja tehtäisiin vasta myöhemmin?

Aihepiiri
Energia
Jaa

Ratkaisuja, jotka korjaavat kaikki energiahaasteet kerralla tuntuu löytyvän säännöllisesti. Joskus kyseessä on aurinkopaneelit, toisinaan lämpöpumput tai sähköautot.

Nämä taianomaiset ratkaisut edellyttävät yleensä investointeja, ja niiden käyttöön kannustetaan koska ne ovat tuottoisaa bisnestä jollekin. Tässä ei ole mitään pahaa. Mutta entä jos energian säästämisessä pääsisi alkuun pienin askelin, ja investointeja tehtäisiin vasta myöhemmin?

Ainakin teoriassa tämä merkitsisi pienempiä investointitarpeita. Sillä mitä pienemmäksi energian käyttö saadaan fiksuilla valinnoilla, sitä vähäisempi määrä esimerkiksi aurinkopaneeleja riittää tuottamaan tarvittavan määrän energiaa.

En väitä, että energian säästäminen on ilmaista – se vaatii aikaa ja työtä, mutta on silti varsin kustannustehokasta. Uskon, että energiasäästöt syntyvät ennemmin johdonmukaisen työn myötä kuin yhdellä taikatempulla.

Olen työkseni myynyt ohjelmistoa, joka auttaa asiakkaita saavuttamaan merkittäviä säästöjä kiinteistöjensä energiankulutuksessa. Samalla olen oppinut, ettei ohjelmisto yksinään säästä kilowattiakaan sähköä tai kutista euroja energialaskusta, vaan säästöt syntyvät tekojen kautta. Ohjelmisto on työkalu, joka tarjoaa tietoa kiinteistön energiankulutukseen liittyvistä muutoksista ja ongelmakohdista. Vasta tiedon pohjalta tehtävät toimenpiteet saavat aikaan oikeita tuloksia.

Haluatko kuulla lisää?

Otto Åkerberg

Solution Sales Manager, Nordics & Baltics
Granlund Oy

 

Kiinteistöt ovat monimutkaisia kokonaisuuksia, eikä energiasäästöissä alkuun pääseminen tunnu aina yksinkertaiselta. Suosittelenkin aloittamaan kattavasta energiaselvityksestä, jossa käydään läpi kiinteistön energiajärjestelmät.

Selvityksen perusteella laaditaan lista toimenpiteistä, joilla energiankäyttöä voidaan vähentää. Tämän listan avulla löydetään rusinat pullasta, eli ne säästötoimenpiteet, jotka on helppo toteuttaa nopeasti ja ilman suuria kuluja.

Suurin hyöty syntyy kuitenkin siitä, että nyt tiedetään millaisia vaativampia ja kauaskantoisempia energiaratkaisuja on syytä budjetoida ja aikatauluttaa.

Kirjoittaja: Otto Åkerberg

Otto Åkerberg toimii Granlundilla myyntipäällikkönä. Otolla on yli 15 vuoden kokemus kiinteistökonsultoinnista, ja hän on erikoistunut rakennusten ylläpitoon. Tällä hetkellä Otto keskittyy Granlundin liiketoiminnan laajentamiseen Euroopan markkinoilla. Vapaa-ajalla Oton löytää usein rugbykentältä tai keittiöstä. Otto tunnetaan lähipiirissään gastronauttina, joka haluaa aina löytää ja kokeilla uusia makuja.

Mitä tietoa etsit?