Hyppää sisältöön
PalvelutVastuullisuusstrategia ja -tiekartta

Vastuullisuusstrategia ja -tiekartta

Yhä useammalta kiinteistö- ja rakennusalan toimijalta vaaditaan uskottava vastuullisuusstrategia ja vastuullisuustiekartta vastuullisuustavoitteiden saavuttamiseen. Autamme yritystäsi molempien laatimisessa. 

Autamme laatimaan uskottavan vastuullisuusstrategian 

Vastuullisuusstrategioissa ja vastuullisuustiekartoissa keskeinen asiakaskuntamme koostuu kiinteistönomistajista, joiden sijoitussalkku koostuu useista kohteista tai sairaalakampusten kaltaisista suurista kokonaisuuksista.

Autamme myös rakennusliikkeitä, rakennustuotevalmistajia ja arvoketjun muita toimijoita laatimaan uskottavat suunnitelmat ja toimenpiteet vastuullisuuden jatkuvaan parantamiseen. 

Vastuullisuusstrategia pohjautuu arvioon nykytilanteesta 

Vastuullisuusstrategian laatiminen lähtee nykytilanteen huolellisesta arvioinnista. Suosittelemme käyttämään tässä olennaisuusanalyysiä, joka perustuu yritysten kestävyysraportointia koskevaan direktiiviin (CSRD). Arvioinnissa kuunnellaan oman organisaation ja sidosryhmien avainhenkilöitä ja määritellään vastuullisuudelle tärkeimmät asiat. 

Kartoitamme vastuullisuusstrategiaa varten myös kohteiden kiinteistötekniset asiat ja toimenpiteet, joilla energiatehokkuutta on kannattavinta parantaa tulevina vuosina. 

Oman toiminnan ohella vastuullisuuden tarkastelu on tarpeen ulottaa koko arvoketjuun rakentamisesta kiinteistönhoidon hankintoihin. 

Kattavan kartoituksen jälkeen autamme määrittelemään vastuullisuuden tavoitteet ja toimenpiteet niiden saavuttamiseksi. Strategiaan kirjataan myös, ketkä yrityksen johdossa ottavat vastuun raportoinnista ja tavoitteiden seurannasta. 

Vahva osaamisemme tukee vastuullisuusstrategian laatimisessa 

Vastuullisuusstrategian laadinnassa käytettävissämme on Granlundin vahva osaaminen kiinteistö- ja rakennusalan eri osa-alueilta. Voimme hyödyntää myös Granlundin AI-Energiakartoitusta, jossa tekoäly ja algoritmit seulovat nopeasti isostakin kiinteistömassasta optimaalisimmat keinot tehostaa energian käyttöä. 

Tunnemme myös hyvin kiinteistömarkkinoiden tilanteen ja seuraamme tarkasti kiinteistöalaa koskevan lainsäädännön ja sääntelyn kehitystä. 

Vastuullisuustiekartta vie vastuullisuusstrategian käytäntöön 

Vastuullisuusstrategia sisältää toimenpide-ehdotuksia ja ratkaisuja, joilla vastuullisuutta parannetaan suunnitelmallisesti kohti asetettuja tavoitteita. Tätä varten tarvitaan vastuullisuustiekartta, johon merkitään aikajanalle tulevat toimenpiteet esimerkiksi kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamisessa ja hiilineutraaliuden saavuttamisessa. 

Hyvä vastuullisuustiekartta jättää myös väljyyttä muutoksille, kun esimerkiksi käytössä olevat datavirrat ja teknologiat kehittyvät. 

Olemme helpottaneet vastuullisuusstrategian viemistä käytäntöön kehittämällä tähän sopivia digitaalisia työkaluja, jotka auttavat myös vastuullisuusasioiden ulkoisessa ja sisäisessä raportoinnissa. 

Sidosryhmät edellyttävät vastuullisuuden osoittamista 

Kiinteistönomistajien on pystyttävä entistä paremmin osoittamaan sijoittajat, vuokralaisille ja muille sidosryhmille, että liiketoimintaa harjoitetaan vastuullisesti. Tätä edellyttävät myös uusi lainsäädäntö ja jatkuvasti kiristyvä sääntely. 

Esimerkiksi EU-taksonomian vaikutukset kiinteistöalalla alkavat näkyä käytännössä, kun yritysten on luokiteltava ympäristön kannalta kestävät toiminnot ja investoinnit. Tätä edellyttävät myös rahoittajat, jotka suuntaavat rahoitustaan ympäristön kannalta kestävämpiin ratkaisuihin. 

Ratkaistaan vihreä siirtymä yhdessä – vastuullisesta toiminnasta hyötyvät kaikki 

Oletko valmis kääntämään vastuullisuusvaatimukset eduksesi? Me autamme! Selkeytämme eri puolilta tulevat lukuisat haasteet ja ESG-vaatimukset. Valitsemme kanssasi vastuullisuustavoitteet ja autamme niihin pääsemisessä. 

Autamme valitsemaan oikean suunnan, löytämään kokonaisoptimaaliset ja budjettiisi sopivat ratkaisut ja sovittamaan ne yhteen. 

Lue lisää vastuullisuudesta

Jopa kolmannes luontokadosta johtuu rakentamisesta

07.06.2024 – Vastuulliset rakennusalan yritykset ovat jo ottaneet käyttöön luontovaikutuksia arvioivia mittareita. Tämä vaikuttaa koko rakentamisen arvoketjuun ja pakottaa kaikki muutokseen.

Blogi

Mitä kiristyvät vastuullisuusvaatimukset edellyttävät kiinteistöjen ylläpitopalveluilta?

10.05.2024 – Jatkossa kiinteistöjen ylläpitopalveluja tarjoavilta yrityksiltä edellytetään kestävien käytäntöjen kehittämistä ja avointa viestintää.

Blogi

Ilmastonmuutos kurittaa kiinteistöjä

22.04.2024 – Ilmastonmuutos on valitettava tosiasia, eikä sen seurauksilta voi välttyä: realisoituvat ilmastoriskit näkyvät meillä jo nyt – ja lisää on luvassa.…

Blogi

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Laakson yhteissairaalassa EPD-ympäristöselosteet hankintakriteereinä

08.02.2024 – Ulla Nykterin mielestä yksittäinen hanke voi ajaa koko rakennusalan ympäristötietoisuutta eteenpäin.

Uutinen

Tunnetko jo energiayhteisöjen monet mahdollisuudet?

22.11.2023 – Energiantuottajien ja -kuluttajien yhteenliittymät eli energiayhteisöt tuottavat suuria taloudellisia hyötyjä. Erityisesti asiakkaitamme kiinnostaa vihreän sähkön jakamistalous.

Blogi

Missä vaiheessa hiilijalanjälkilaskenta kannattaa tehdä?

30.10.2023 – Tiedätkö, missä vaiheessa ja miten usein hiilijalanjälkilaskentaa pitäisi rakennushankkeessa tehdä? Hiiliohjaus on parhaimmillaan prosessi, joka tuottaa dataa myös seuraavia hankkeita…

Blogi

Lean-ajattelu vauhdittaa rakennusalan vihreää siirtymää

19.10.2023 – Rakennusalan muutosliikettä kohti lean-periaatteita ajava RAIN3-hanke kerää yhteen alan eri asiantuntijoita. Granlundilla järjestetyssä Lean ja vihreä siirtymä -työpajassa käsiteltiin vähähiilisen…

Uutinen

Uskottava vastuullisuusstrategia on kiinteistöalalla kilpailuvaltti

19.10.2023 – Kiinteistönomistajan on pystyttävä osoittamaan sijoittajille ja vuokralaisille, että se harjoittaa vastuullista liiketoimintaa. Kiristyvä sääntely edellyttää pienemmiltäkin toimijoilta uskottavaa vastuullisuusstrategiaa.

Blogi

Miten vastuullisuuden edelläkävijät toimivat rakennushankkeissa?

11.10.2023 – Vastuullisuus vaatii edelläkävijöiltä koko ajan enemmän. Ilmastoteot ovat vain yksi osa laajassa vastuullisuuden kentässä. Mistä edelläkävijät tunnistaa ja miten heidän…

Blogi

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?