Hyppää sisältöön
PalvelutKilpailutukset ja hankinnat

Kilpailutukset ja hankinnat

Vankka tekninen ja taloudellinen osaamisemme on käytössäsi kilpailutuksissa ja hankinnoissa. Lue lisää kilpailuttamisen palveluistamme hanke- ja rakennusvaiheessa sekä kiinteistöpalvelujen hankinnassa.

Kilpailutukset hanke- ja rakennusvaiheessa

Asiantuntijamme avustavat sinua kilpailuttamalla haluamasi hankekokonaisuuden olitpa sitten kilpailuttamassa urakkaa tai suunnittelutyötä. Asiantuntemuksemme kattaa lisäksi muun muassa puitesopimuskilpailutukset sekä erillishankinnat rakennusurakoissa, esimerkiksi kalustehankinnat.

Haluamme varmistaa, että lopputulos on kustannustehokas ja kokonaisuus toimii hyvin. Autamme sinua valitsemaan sinua parhaiten palvelevan tarjouksen.

Nykyisin on siirrytty yhä vahvemmin tavoittelemaan tiettyä laatutasoa halvimman hinnan sijaan. Kilpailutettaessa laatu on paljon haastavampi kriteeri kuin hinta, mutta onneksi voimme tarjota ammattitaitomme käyttöösi. Laatutason määrittelemisessä ja sen toteutumisen seurannassa olemme erittäin kokeneita tekijöitä.

Me tunnemme rakennusalan kuoppaisetkin kaarteet ja tasoitamme tiesi kohti toivottua lopputulosta. Tunnemme hyvin myös julkisen puolen hankinta- ja kilpailutussäännöt.

Asiantuntemusta kilpailutuksen kaikkiin vaiheisiin

Laajan teknisen kokemuksemme turvin voimme varmistaa, että kilpailutus sujuu oppikirjan mukaan kaikissa vaiheissa. Olemme sähköisen kilpailutuksen edelläkävijöitä ja hyödynnämme digitaalisuutta kautta koko kilpailutusprosessin. Kilpailutuksiin määritellyt kriteerit siirtyvät kätevästi suunnittelun, urakoinnin ja sittemmin myös huollon ja ylläpidon tietomalleihin.

Tarjoamme käyttöösi joukon kokeneita asiantuntijoita, jotka toimivat koko prosessin ajan yhteyshenkilöinä sinun ja eri osapuolten välillä. Kun kilpailutusvaihe lähtee käyntiin, varmistamme että tarjouspyynnössä on mukana kaikki tarvittavat laatu- ja hintakriteerit yksiselitteisesti ja oikein määriteltynä.

Autamme valitsemaan hankkeeseen parhaat kandidaatit, ja toimitamme tarjouspyynnöt valitsemillesi tarjoajaehdokkaille. Julkisessa hankinnassa huolehdimme, että kilpailutus etenee oikeiden menettelyjen mukaisesti oikeisiin ilmoituskanaviin.

Kun tarjoukset ovat saapuneet, kokoamme tiedot yhteen ja tuotamme sinulle selkeät vertailut haluamillasi tiedoilla. Autamme sinua vertailemaan tarjouksia paitsi hinnan myös laadun näkökulmasta ja valitsemaan parhaan mahdollisen toimijan.

Haluatko kilpailuttaa hankkeesi? Kysy lisää

Olli Tirkkonen

Asiantuntija
Granlund Mikkeli

Kiinteistöpalvelujen kilpailutukset ja hankinnat

Tarpeenmukainen kiinteistön ylläpito on oikea-aikaista, tehokasta ja kustannuksia säästävää. Ylläpidon krooniset laatu- ja kustannushaasteet ovat valitettavan tuttuja monelle kiinteistönomistajalle.

Me Granlundilla autamme sinua varmistamaan laadukkaan ja kustannustehokkaan ylläpitotoiminnan koko palvelusopimuksen elinkaaren ajaksi. Toimitpa sitten yksityisellä tai julkisella sektorilla, tuemme sinua kiinteistöjohtamisen sekä ylläpidon ja huollon kumppaneiden valinnassa.

Tukea erilaisiin kilpailutuksiin

Autamme sinua kilpailuttamaan kiinteistöjohtamisen palveluita, kuten teknistä manageerausta. Vaihtoehtoisesti tuemme toiminnan kehittämistä nykyisen kumppaninne kanssa. Olemme esimerkiksi saaneet hyviä tuloksia aikaan Logicorin kanssa.

Kiinteistöjohtamiseen, ylläpitoon ja huoltoon liittyvien kilpailutusten lisäksi autamme sinua myös esimerkiksi siivouksen, pienkorjauspalvelujen, talotekniikan seurannan ja energiaratkaisujen kilpailuttamisessa.

Yhdessä kohti parempia toimintatapoja

Hankinnan huolellinen valmistelu luo edellytykset onnistuneelle kilpailutukselle. Yksi tapa tavoitella parempaa ylläpitoa on määritellä selkeästi tavoitteet ja mittarit, ja peilata palveluntuottajien tarjontaa näihin.

Mikäli toimintaan halutaan muutosta, ei kannata lähteä kilpailutusprosessiin samalla lailla kuin aina ennenkin, vaan analysoida toiminnan vahvuudet ja kehityskohdat, ja valmistella kilpailutus tältä pohjalta. Parhaan kumppanin löydyttyä on hyvä sopia yhdessä uusista toimintamalleista.

Tukenasi kilpailutuksen kaikissa vaiheissa

Ylläpitoon liittyvä kilpailutuksen palvelukokonaisuutemme muodostuu kolmesta keskeisestä osasta: hankinnan valmistelusta, kilpailutuksesta ja sopimuskauden aikaisista palveluista.

Voimme halutessanne olla mukana vain kilpailutusmateriaalin tuottamisessa tai koko hankintavaiheessa aina tarjousneuvotteluihin ja sopimusneuvotteluihin asti. Voimme myös rakentaa sopimuskauden aloitukseen liittyviä työpajoja.

Kilpailutus johtaa parhaan kumppanin valintaan

Yhdistämme kilpailutusmateriaalien laadinnassa taloudellisen ja teknisen osaamisemme eduksesi. Kilpailutuksen valmisteluvaiheessa kartoitetaan lähtötilanne, sekä asetetaan kilpailutuksen tavoitteet, sen rakenne.

Hankinnan valmisteluvaiheessa kartoitetaan nykytilan vahvuudet ja kehityskohdat sekä analysoidaan resurssitarve. Tarvittaessa teemme kohdekierroksia, joiden avulla palvelukuvaukset saadaan päivitettyä ajan tasalle.

Kilpailutukseen lähdettäessä määritellään myös ylläpidon kustannus- ja palvelutaso sekä laadun mittarit. Autamme tekemään kilpailutuksen vaatimusmäärittelyt ja tuotamme käyttöösi teknisen aineiston haluttuun palvelutasoon pohjautuen. Palvelutasovaatimuksiin sisällytetään myös mahdolliset palkkio/sanktio -mallit.

Asiantuntemuksemme on käytössäsi, kun valitset toimijoita, joille tarjouspyyntömateriaaleja lähdetään viemään. Kun tarjoukset ovat saapuneet, autamme niiden läpikäynnissä ja vertailussa.

Tarjousneuvotteluissa olemme tukenasi varmistamassa, että kaikki oleelliset asiat tulee otettua huomioon ja että lopputuloksesta tulee laadukas.

Kysy lisää kilpailutuspalveluistamme

Topi Korpela

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Susanna Sairanen

Kaupallinen johtaja
Granlund Oy

Joonatan Uuspelto

Ryhmäpäällikkö
Granlund Oy

Teemu Salonen

Osastonjohtaja, kestävä rakentaminen
Granlund Oy

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?