Hyppää sisältöön
UutinenMarkkinoiden kattavin LVI-laskentarekisteri puolittaa määrälaskennan kustannukset

Markkinoiden kattavin LVI-laskentarekisteri puolittaa määrälaskennan kustannukset

24.3.2023 – LVI-urakoiden tarjous- ja määrälaskenta vie valtavasti aikaa – vai viekö? Granlundin LVI-laskentarekisterin käyttö vähentää laskenta-aikaa selvästi, ja tiedot ovat tarkkoja ja ajan tasalla. Käyttäväthän rekisteriä myös omat määrä- ja kustannuslaskijamme.

Aihepiiri
Data ja digitalisaatio, Talotekniikka
Jaa

LVI-määrä ja kustannuslaskentaan erikoistunut Vesi&Watti Oy tuli vuosi sitten yrityskaupan myötä Granlundille. Yhtiön mukana palveluvalikoimamme laajeni, sillä markkinoilla tunnettu Vesi&Watti-laskentarekisteri tuli samalla tarjontaamme mukaan.

Nyt Granlund- laskentarekisterin nimellä kulkeva työkalu on markkinoiden ainoa laskentatyökalu, joka sisältää kattavasti kaiken, mitä LVI-tekniikan määrä-, tarjous- ja kustannuslaskennassa tarvitaan. Putket, eristeet ja ilmanvaihtotarvikkeet löytyvät kaikki omina tuotepaketteinaan.

“Esimerkiksi pesualtaan valinta sisältää myös sen asennustarvikkeet, oheistuotteet ja työtunnit”, kertoo Granlundin LVI-laskentarekisterien johtava asiantuntija Anne Lassila. Rekisterissä on jo noin 90 000 tuotepakettia ja 300 niiden käyttöä helpottavaa syöttösivua. Niille on koottu kaikki samaan aihepiiriin kuuluva. “Esimerkiksi kupariputkien syöttösivu sisältää myös niiden venttiili- ja kannatinpaketit sekä asennustavat.”

Määrälaskentaa nopeammin ja edullisemmin

Granlundin määrä- ja kustannuslaskennan johtaja Vesa Lassilalle on selvää, miksei Granlund-laskentarekisterille ole kaupallisia kilpailijoita. Kattavan ja ajantasaisen rekisterin ylläpito vaatii paljon työtä. “Me kuitenkin käytämme rekisteriä päivittäin myös itse, joten urakka- ja määrälaskijamme huomaavat heti, jos jollekin tuotteelle ei löydy valmista pakettia tai syöttösivuja.”

Ajantasaisen laskentarekisterin käyttö vähentää raakaa tiedonkeruutyötä valtavasti. Joka nippelin tietoja tai hintoja ei tarvitse kerätä piirustuksista ja tuoterekistereistä. “Eikä lukuja tarvitse syöttää kieli keskellä suuta Exceliin yön pimeinä tunteina”, Vesa lisää. Hän lupaa, että määrälaskentaan kuluva aika lyhenee selvästi. “Ja tarjouslaskennan kustannukset saattavat jopa puolittua.”

Työrekisteri kertoo asennusajat tunteina

LVI-laskentarekisteri julkaistiin vuonna 2011, mutta Granlundiin viime vuonna yhdistynyt Vesi & Watti on kehittänyt sitä vuodesta 2006 asti. Rekisterin käyttömukavuus onkin korkealla, koska se sisältää myös työrekisterin. Asennustöihin kuluva aika on esitetty normityötunteina alan työehtosopimuksen mukaan. “Huomioon on otettu myös TES:n mukaiset olosuhdelisät eli saman tuotteen eri asennusajat, kun asennuspaikka vaihtuu”, Anne toteaa.

Työaika on tärkeä tieto tarjouslaskennassa sekä myöhemmin lisä- ja muutostöiden hinnoittelussa ja aikataulutuksessa. Rekisterin ansiosta laskenta on myös tarkkaa. Annen mukaan Granlund-laskentarekisterin avulla laskettuja urakkatarjouksia on mahdollista hyödyntää myös hankinnoissa, eikä uudelleenlaskentaa tarvita urakan käynnistyttyä välttämättä lainkaan. “Sama rekisteri palveleekin kaikkea LVI-kustannuslaskentaa.”

Lähitulevaisuudessa rekisteri tulee sisältämään myös LVI-tuotteiden hiilijalanjälkitietoa.

Vesa Lassila, määrä- ja kustannuslaskennan johtaja, Granlund

Seuraavaksi rekisteriin myös hiilipäästöt

Granlund-laskentarekisterin käyttö onnistuu sujuvasti muun muassa Brokerin ja Adminetin laskentaohjelmilla. “Jatkossa rekisterin päivitykset tehdään tietokantamuodossa, joten tietoja on helppo jakaa myös muihin ohjelmistoihin”, Anne kertoo. Sen jälkeen asiakkaan tarvitsee tehdä vain rekisterin käyttöoikeussopimus Granlundin kanssa.

Granlund-laskentarekisterin hyödyt tulevat kasvamaan tulevaisuudessa. Esimerkiksi tietomallien sisältämää tietoa tullaan hyödyntämään kustannuslaskennassa yhä enemmän. Kun tietomallien tietosisällön standardointi etenee, rekisteriin saadaan siirrettyä dataa entistä automaattisemmin. “Lähitulevaisuudessa rekisteri tulee sisältämään myös LVI-tuotteiden hiilijalanjälkitietoa”, Vesa uskoo.

Haluatko kuulla lisää?

Anne Lassila

Johtava asiantuntija, LVI-laskentarekisterit
Granlund Oy

Vesa Lassila

Johtaja, Määrä- ja kustannuslaskenta
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Laakson yhteissairaala, havainnekuva

Laakson yhteissairaala-hankkeella on kunnianhimoiset elinkaaritavoitteet

27.04.2023 – Laakson yhteissairaala toteutetaan allianssihankkeena. Mittavassa projektissa energiatehokkuus ja elinkaaren kestävät ratkaisut ovat merkittävässä roolissa.

Uutinen

Granlund mittaa hiilikädenjälkeään: energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä

11.04.2023 – Energiatehokkuushankkeiden avulla voidaan vähentää tehokkaasti hiilidioksidipäästöjä. Kun asiakkaan hiilidioksidipäästöt laskevat, Granlundin hiilikädenjälki kasvaa.

Uutinen
Talotekniikan määrä- ja kustannuslaskennan palvelut

Markkinoiden kattavin LVI-laskentarekisteri puolittaa määrälaskennan kustannukset

24.03.2023 – LVI-urakoiden tarjous- ja määrälaskenta vie valtavasti aikaa – vai viekö? Granlundin LVI-laskentarekisterin käyttö vähentää laskenta-aikaa selvästi, ja tiedot ovat tarkkoja…

Uutinen

Vähähiilinen rakentaminen suunnittelijan työpöydälle

06.03.2023 – Talotekniikka muodostaa merkittävän osan rakentamisen ilmastovaikutuksista ja päästöistä. On siis tärkeää, että vähähiilisyys huomioidaan talotekniikkasuunnittelijoiden työssä.

Uutinen

Talotekniikka-ala uudistuu – tule mukaan yhteiskehittämiseen!

25.01.2023 – Granlundin uusi innovaatiojohtaja Heikki Ihasalo pitää talotekniikka-alan uudistumista väistämättömänä. Toimintatavat muuttuvat vain yhdessä tekemällä.

Uutinen

Granlundin hankekehityspalvelut pureutuvat dataan

10.11.2022 – Hankekehitysvaihe on merkittävä osa onnistunutta rakennushanketta, koska silloin päätetään hankkeen energia-, vastuullisuus-, elinkaari- ja laatutavoitteet. Olemme kehittäneet hankekehityksen tueksi benchmark-tietopankin,…

Uutinen

EPD-ympäristöseloste tarjoaa kilpailuedun talotekniikan laitevalmistajille

27.10.2022 – Talotekniikalla voidaan vaikuttaa merkittävästi rakennuksen energiatehokkuuteen. Rakennusmateriaalien elinkaarinäkökulmasta talotekniikka on myös yksi suurimmista elinkaaripäästöjen aiheuttajista. Rakennustuotteen ympäristöseloste (EPD) tarjoaa mahdollisuuden…

Uutinen

Päättäjätutkimus: Talotekniikan rooli tulee merkittävästi kasvamaan kiinteistö- ja rakennusalalla

13.10.2022 – Granlund teetti yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa selvityksen siitä, kuinka kiinteistö- ja rakennusalan päättäjät näkevät talotekniikan roolin tällä hetkellä ja tulevaisuudessa.

Uutinen

Ensimmäinen Talotekniikka NEXT kokosi alan toimijat yhteen

07.10.2022 – Talotekniikka-ala kehittyy yhteistyöllä. Potentiaalia on ratkaista niin energiakriisi kuin rakennusalan vihreä siirtymä.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?