Hyppää sisältöön
PalvelutYmpäristösertifioinnit

Ympäristösertifioinnit

Ympäristösertifikaatti lisää kiinteistön arvoa ja vahvistaa omistajan imagoa vastuullisena toimijana. Valitsemalla meidät ympäristösertifioinnin toteuttajaksi varmistat sujuvan prosessin ja hyödynnät vahvan osaamisemme ympäristö-, energia- ja talotekniikassa.

Kiinteistön ympäristösertifioinnit kertovat vastuullisesta toiminnasta

Kiinteistöjen ympäristösertifikaatit ovat riippumattoman osapuolen varmentama todistus ympäristövastuullisesta toiminnasta. Ne ohjaavat suunnittelua ja johtamista, oli sitten kyse rakennushankkeesta tai kiinteistön käytön aikaisesta toiminnasta.

Yhä useammat kiinteistönomistajat ovat kiinnostuneita ympäristösertifioinnista, sillä vastuullisuuden lisäksi se voi parantaa kohteen taloudellista arvoa. Ympäristösertifikaatit osoittavat läpinäkyvästi vuokralaisille ja sijoittajille, että kiinteistön rakentamisessa ja ylläpidossa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita.

Ympäristösertifioinnin mukainen toiminta auttaa esimerkiksi vähentämään energiankulutusta ja ylläpidon kustannuksia. Ympäristösertifikaatti voi myös alentaa rahoituksen hintaa, ja EU-taksonomian myötä se voi olla rahoituksen ehto vastuullisuutta korostaville sijoittajille.

Ympäristösertifioinnit vaativat monipuolista osaamista

Ympäristösertifioinnin hakeminen on vaativa prosessi, jonka käytännön toteutus edellyttää monipuolista ympäristö-, energia- ja taloteknistä osaamista. Ympäristösertifioinnissa huomioidaan useita näkökulmia, kuten kiinteistön energian ja veden käyttö, jätehuolto ja kierrätys sekä hiilijalanjälki ja päästöt. Myös kiinteistön käyttäjien hyvinvointi voi olla arvioinnin kohteena.

Meillä on vahva kokemus laajojen rakennushankkeiden ja olemassa olevien rakennusten ympäristösertifiointiprosessien koordinoinnista. Kokoamme eri toimijat saman pöydän ääreen ja varmistamme näin tehokkaan tiedonkulun sekä kaikkien sitoutumisen asetettuihin tavoitteisiin.

Ympäristösertifikaatin voi hankkia osana rakennushankkeen ohjausta. Silloin sertifiointiprosessi on hyvä aloittaa mahdollisimman varhain, mieluiten jo hankesuunnitteluvaiheessa. 

Käytönaikaiset ympäristösertifioinnit tulee uusia muutaman vuoden välein

Myös olemassa olevalle kiinteistölle voi hankkia ympäristösertifikaatin, joka koskee fyysisen rakennuksen ominaisuuksien lisäksi kiinteistön ylläpitoa ja käytön aikaista toimintaa sekä toiminnan kehittämistä. Kiinteistön ylläpitoon liittyvät ympäristösertifikaatit tulee uusia muutaman vuoden välein, jolloin varmistetaan sertifioinnin vaatimusten mukainen jatkuva toiminta. Kantava periaatteemme on tukea toiminnan jatkuvaa parantamista, esimerkiksi ehdottaa toimenpiteitä, joiden avulla luokitusta voidaan jopa edelleen parantaa.

Autamme löytämään sopivimman ympäristösertifioinnin

Ympäristösertifioinneista LEED ja BREEAM ovat kansainvälisesti tunnettuja ja yleisesti käytettyjä ympäristöluokituksia. Lisäksi käytössä on Suomen olosuhteisiin kehitetty kotimainen RTS-ympäristösertifiointi ja pohjoismainen Joutsenmerkki. Teemme paljon myös käytönaikaisia sertifiointeja (BREEAM in-Use).

Autamme löytämään kullekin kohteelle parhaiten sopivan ympäristösertifioinnin, joka ottaa huomioon kiinteistön erityispiirteet sekä omistajan ja käyttäjien tarpeet. Vertailussa otetaan huomioon eri sertifiointijärjestelmien vaatimukset sekä toimenpiteet ja kustannukset, joilla hyvään sertifiointitasoon päästään.

Ympäristösertifiointeja haetaan eniten toimisto- ja liikekiinteistöihin, mutta enenevässä määrin myös asuinrakennuksiin. Tyypillisiä kohteita ovat myös esimerkiksi kauppakeskukset ja logistiikkakeskukset. Ympäristösertifiointi yleistyy myös julkisessa rakentamisessa, esimerkiksi oppilaitosten käyttämissä tiloissa. 

BREEAM-sertifiointi

BREEAM on käytetyin rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä Suomessa ja Euroopassa. Sertifikaattia voi hakea joko rakennushankkeelle tai käytönaikaista sertifiointia olemassa olevalle rakennukselle.

BREEAM-järjestelmän etu on, että sen mittareita voidaan soveltaa kansallisesti ja huomioida parhaat käytännöt Suomessa. 

LEED-sertifiointi

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -ympäristöluokitus on globaali rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä. LEED-järjestelmä perustuu amerikkalaiseen ASHRAE-standardiin.

LEED-sertifioinnin etu on yhtenäinen kriteeristö ja vertailtavuus kaikkialla maailmassa.

LEED:iä on mahdollista hakea joko rakennusvaiheen tai kiinteistön käytönaikaista sertifiointia.

LEED-järjestelmässä hankkeen projektitiimi kokoaa dokumentointiin vaadittavat asiakirjat, jotka toimitetaan USGBC:n (U.S. Green Building Council) arvioitavaksi. LEED-sertifiointihakemuksen tarkastaa ja myöntää USGBC:n alainen GBCI (Green Building Certification Inc.). Asiantuntijamme hoitavat hankkeesi sertifiointiprosessin sujuvasti alusta valmistumiseen saakka.

RTS-ympäristöluokitus

RTS-ympäristöluokitusjärjestelmä on tarkoitettu rakennushankkeiden tilaajille.

Suomen oloihin kehitetty luokitus pohjautuu lainsäädäntöön, eurooppalaisiin standardeihin ja yhteisiin kansallisiin käytäntöihin, jotka koskevat muun muassa rakentamisen laatua, sisäilmaoloja ja energiatehokkuutta.

RTS-ympäristöluokituksen kriteeristö soveltuu uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeisiin sekä tilakorjauksiin ja muutoksiin.

Joutsenmerkki

Joutsenmerkki on ympäristömerkki, jonka kriteerit ovat yhtenevät kaikissa Pohjoismaissa.

Joutsenmerkin tarkoituksena on varmistaa ympäristöystävällisyys talon koko elinkaaren aikana sekä rakennuksen terveellinen ja turvallinen käyttö.

Kriteereissä painotetaan muu muassa energiatehokkuutta ja materiaalivalintoja. Joutsenmerkin hakuprosessi on käynnistettävä jo suunnitteluvaiheessa.

Paula Rantanen

Ryhmäpäällikkö, Kestävä rakentaminen
Granlund Oy

Katso lisäksi seuraavat palvelumme

Tutustu referensseihimme

Helsinki, pääkonttori

Derby-yrityspuiston ympäristösertifiointi ja talotekniikkasuunnittelu

Palvelu

Ympäristösertifioinnit, Energiakonsultointi, LVI-suunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu

Toimiala

Ympäristösertifioinnit

Tarjosimme laaja-alaista talotekniikkaosaamista ja ympäristösertifiointeja Derby Business Parkille Espoossa. Modernissa yrityspuistossa sijaitsevat sekä SRV:n että Siemensin pääkonttorit.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Fira panostaa ympäristövastuullisuuteen

Palvelu

Vastuullisuuspalvelut

Toimiala

Teollisuus

Granlund toimi konsulttina Firan teettämässä ISO 14001 -sertifikaatissa, joka ympäristöön panostamisen lisäksi toimii sparraustyökaluna organisaation toiminnassa.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kauppakeskus Forum uudistui – Granlund oli vahvasti mukana

Palvelu

Korjausrakentaminen, Rakennusautomaatiosuunnittelu, LVI-suunnittelu, Energiatehokkuus, Ympäristösertifioinnit, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Granlundin korjausrakentamisen asiantuntijat ovat olleet mukana lukuisissa Forum-korttelin energiatehokkuutta parantavissa peruskorjaus- ja kiinteistökehityshankkeissa.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?