Hyppää sisältöön
PalvelutYmpäristösertifioinnit

Ympäristösertifioinnit

Ympäristösertifikaatti lisää kiinteistön arvoa ja vahvistaa omistajan imagoa vastuullisena toimijana. Valitsemalla meidät ympäristösertifioinnin toteuttajaksi varmistat sujuvan prosessin ja hyödynnät vahvan osaamisemme ympäristö-, energia- ja talotekniikassa.

Kiinteistön ympäristösertifioinnit kertovat vastuullisesta toiminnasta

Kiinteistöjen ympäristösertifikaatit ovat riippumattoman osapuolen varmentama todistus ympäristövastuullisesta toiminnasta. Ne ohjaavat suunnittelua ja johtamista, oli sitten kyse rakennushankkeesta tai kiinteistön käytön aikaisesta toiminnasta.

Yhä useammat kiinteistönomistajat ovat kiinnostuneita ympäristösertifioinnista, sillä vastuullisuuden lisäksi se voi parantaa kohteen taloudellista arvoa. Ympäristösertifikaatit osoittavat läpinäkyvästi vuokralaisille ja sijoittajille, että kiinteistön rakentamisessa ja ylläpidossa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita.

Ympäristösertifioinnin mukainen toiminta auttaa esimerkiksi vähentämään energiankulutusta ja ylläpidon kustannuksia. Ympäristösertifikaatti voi myös alentaa rahoituksen hintaa tai se voi olla jopa rahoituksen ehto vastuullisuutta korostaville sijoittajille.

Ympäristösertifioinnit vaativat monipuolista osaamista

Ympäristösertifioinnin hakeminen on vaativa prosessi, jonka käytännön toteutus edellyttää monipuolista ympäristö-, energia- ja taloteknistä osaamista. Ympäristösertifioinnissa huomioidaan useita näkökulmia, kuten kiinteistön energian ja veden käyttö, jätehuolto ja kierrätys sekä hiilijalanjälki ja päästöt. Myös kiinteistön käyttäjien hyvinvointi voi olla arvioinnin kohteena.

Meillä on vahva kokemus laajojen rakennushankkeiden ja olemassa olevien rakennusten ympäristösertifiointiprosessien koordinoinnista. Kokoamme eri toimijat saman pöydän ääreen ja varmistamme näin tehokkaan tiedonkulun sekä kaikkien sitoutumisen asetettuihin tavoitteisiin.

Ympäristösertifikaatin voi hankkia osana rakennushankkeen ohjausta. Silloin sertifiointiprosessi on hyvä aloittaa mahdollisimman varhain, mieluiten jo hankesuunnitteluvaiheessa. 

Käytönaikaiset ympäristösertifioinnit tulee uusia muutaman vuoden välein

Myös olemassa olevalle kiinteistölle voi hankkia ympäristösertifikaatin, joka koskee fyysisen rakennuksen ominaisuuksien lisäksi kiinteistön ylläpitoa ja käytön aikaista toimintaa sekä toiminnan kehittämistä. Kiinteistön ylläpitoon liittyvät ympäristösertifikaatit tulee uusia muutaman vuoden välein, jolloin varmistetaan sertifioinnin vaatimusten mukainen jatkuva toiminta. Kantava periaatteemme on tukea toiminnan jatkuvaa parantamista, esimerkiksi ehdottaa toimenpiteitä, joiden avulla luokitusta voidaan jopa edelleen parantaa.

Autamme löytämään sopivimman ympäristösertifioinnin

Ympäristösertifioinneista LEED ja BREEAM ovat kansainvälisesti tunnettuja ja yleisesti käytettyjä ympäristöluokituksia. Lisäksi käytössä on Suomen olosuhteisiin kehitetty kotimainen RTS-ympäristösertifiointi ja pohjoismainen Joutsenmerkki. Teemme paljon myös käytönaikaisia sertifiointeja (BREEAM in-Use).

Autamme löytämään kullekin kohteelle parhaiten sopivan ympäristösertifioinnin, joka ottaa huomioon kiinteistön erityispiirteet sekä omistajan ja käyttäjien tarpeet. Vertailussa otetaan huomioon eri sertifiointijärjestelmien vaatimukset sekä toimenpiteet ja kustannukset, joilla hyvään sertifiointitasoon päästään.

Ympäristösertifiointeja haetaan eniten toimisto- ja liikekiinteistöihin, mutta enenevässä määrin myös asuinrakennuksiin. Tyypillisiä kohteita ovat myös esimerkiksi kauppakeskukset ja logistiikkakeskukset. Ympäristösertifiointi yleistyy myös julkisessa rakentamisessa, esimerkiksi oppilaitosten käyttämissä tiloissa. 

Ota yhteyttä!

Paula Rantanen

Ryhmäpäällikkö
Granlund Oy

Ympäristösertifioinnin palveluitamme

  • BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method)
  • LEED (Leadership in Energy and Environmental Design)
  • RTS-ympäristöluokitus
  • Joutsenmerkki-ympäristömerkintä

Katso lisäksi seuraavat palvelumme

Tutustu referensseihimme

Helsinki, pääkonttori

Derby-yrityspuiston ympäristösertifiointi ja talotekniikkasuunnittelu

Palvelu

Ympäristösertifioinnit, Energiakonsultointi, LVI-suunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu

Toimiala

Ympäristösertifioinnit

Tarjosimme laaja-alaista talotekniikkaosaamista ja ympäristösertifiointeja Derby Business Parkille Espoossa. Modernissa yrityspuistossa sijaitsevat sekä SRV:n että Siemensin pääkonttorit.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Fira panostaa ympäristövastuullisuuteen

Palvelu

Vastuullisuuspalvelut

Toimiala

Teollisuus

Granlund toimi konsulttina Firan teettämässä ISO 14001 -sertifikaatissa, joka ympäristöön panostamisen lisäksi toimii sparraustyökaluna organisaation toiminnassa.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kauppakeskus Forum uudistui – Granlund oli vahvasti mukana

Palvelu

Korjausrakentaminen, Rakennusautomaatiosuunnittelu, LVI-suunnittelu, Energiatehokkuus, Ympäristösertifioinnit, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Granlundin korjausrakentamisen asiantuntijat ovat olleet mukana lukuisissa Forum-korttelin energiatehokkuutta parantavissa peruskorjaus- ja kiinteistökehityshankkeissa.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?