Hyppää sisältöön
PalvelutYmpäristösertifioinnit

Ympäristösertifioinnit

Ympäristösertifikaatti lisää kiinteistön arvoa ja vahvistaa omistajan imagoa vastuullisena toimijana. Valitsemalla meidät ympäristösertifioinnin toteuttajaksi varmistat sujuvan prosessin ja hyödynnät vahvan osaamisemme ympäristö-, energia- ja talotekniikassa.

Kiinteistön ympäristösertifioinnit kertovat vastuullisesta toiminnasta

Kiinteistöjen ympäristösertifikaatit ovat riippumattoman osapuolen varmentama todistus ympäristövastuullisesta toiminnasta. Ne ohjaavat suunnittelua ja johtamista, oli sitten kyse rakennushankkeesta tai kiinteistön käytön aikaisesta toiminnasta.

Yhä useammat kiinteistönomistajat ovat kiinnostuneita ympäristösertifioinnista, sillä vastuullisuuden lisäksi se voi parantaa kohteen taloudellista arvoa. Ympäristösertifikaatit osoittavat läpinäkyvästi vuokralaisille ja sijoittajille, että kiinteistön rakentamisessa ja ylläpidossa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita.

Ympäristösertifioinnin mukainen toiminta auttaa esimerkiksi vähentämään energiankulutusta ja ylläpidon kustannuksia. Ympäristösertifikaatti voi myös alentaa rahoituksen hintaa, ja EU-taksonomian myötä se voi olla rahoituksen ehto vastuullisuutta korostaville sijoittajille.

Ympäristösertifioinnit vaativat monipuolista osaamista

Ympäristösertifioinnin hakeminen on vaativa prosessi, jonka käytännön toteutus edellyttää monipuolista ympäristö-, energia- ja taloteknistä osaamista. Ympäristösertifioinnissa huomioidaan useita näkökulmia, kuten kiinteistön energian ja veden käyttö, jätehuolto ja kierrätys sekä hiilijalanjälki ja päästöt. Myös kiinteistön käyttäjien hyvinvointi voi olla arvioinnin kohteena.

Meillä on vahva kokemus laajojen rakennushankkeiden ja olemassa olevien rakennusten ympäristösertifiointiprosessien koordinoinnista. Kokoamme eri toimijat saman pöydän ääreen ja varmistamme näin tehokkaan tiedonkulun sekä kaikkien sitoutumisen asetettuihin tavoitteisiin. Ympäristösertifikaatin voi hankkia osana rakennushankkeen ohjausta. Silloin sertifiointiprosessi on hyvä aloittaa mahdollisimman varhain, mieluiten jo hankesuunnitteluvaiheessa. 

Käytönaikaiset ympäristösertifioinnit tulee uusia muutaman vuoden välein

Myös olemassa olevalle kiinteistölle voi hankkia ympäristösertifikaatin, joka koskee fyysisen rakennuksen ominaisuuksien lisäksi kiinteistön ylläpitoa ja käytön aikaista toimintaa sekä toiminnan kehittämistä.

Olemassa olevien kiinteistöjen ympäristösertifikaatit tulee uusia muutaman vuoden välein, jolloin varmistetaan sertifioinnin vaatimusten mukainen jatkuva toiminta. Kantava periaatteemme on tukea toiminnan jatkuvaa parantamista, esimerkiksi ehdottaa toimenpiteitä, joiden avulla luokitusta voidaan jopa edelleen parantaa.

Autamme löytämään sopivimman ympäristösertifioinnin

Ympäristösertifioinneista LEED ja BREEAM ovat kansainvälisesti tunnettuja ja yleisesti käytettyjä ympäristöluokituksia. Lisäksi käytössä on Suomen olosuhteisiin kehitetty kotimainen RTS-ympäristösertifiointi ja pohjoismainen Joutsenmerkki.

Autamme löytämään kullekin kohteelle parhaiten sopivan ympäristösertifioinnin, joka ottaa huomioon kiinteistön erityispiirteet sekä omistajan ja käyttäjien tarpeet. Vertailussa otetaan huomioon eri sertifiointijärjestelmien vaatimukset sekä toimenpiteet ja kustannukset, joilla hyvään sertifiointitasoon päästään.

Ympäristösertifiointeja haetaan eniten toimisto- ja liikekiinteistöihin, mutta enenevässä määrin myös asuinrakennuksiin. Tyypillisiä kohteita ovat myös esimerkiksi kauppakeskukset ja logistiikkakeskukset. Ympäristösertifiointi yleistyy myös julkisessa rakentamisessa, esimerkiksi oppilaitosten käyttämissä tiloissa. 

BREEAM-sertifiointi

BREEAM on käytetyin rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä Suomessa ja Euroopassa. Sertifikaattia voi hakea joko rakennushankkeelle tai käytönaikaista sertifiointia olemassa olevalle rakennukselle.

BREEAM-järjestelmän etu on, että sen mittareita voidaan soveltaa kansallisesti ja huomioida parhaat käytännöt Suomessa. 

LEED-sertifiointi

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -ympäristöluokitus on globaali rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä. LEED-järjestelmä perustuu amerikkalaiseen ASHRAE-standardiin.

LEED-sertifioinnin etu on yhtenäinen kriteeristö ja vertailtavuus kaikkialla maailmassa. LEED:iä on mahdollista hakea joko rakennusvaiheen tai kiinteistön käytönaikaista sertifiointia.

LEED-järjestelmässä hankkeen projektitiimi kokoaa dokumentointiin vaadittavat asiakirjat, jotka toimitetaan USGBC:n (U.S. Green Building Council) arvioitavaksi. Sertifiointihakemuksen tarkastaa ja myöntää USGBC:n alainen GBCI (Green Building Certification Inc.). Asiantuntijamme hoitavat hankkeesi sertifiointiprosessin sujuvasti alusta valmistumiseen saakka.

RTS-ympäristöluokitus

RTS-ympäristöluokitusjärjestelmä on tarkoitettu rakennushankkeiden tilaajille ja oleville kiinteistöille.

Suomen oloihin kehitetty luokitus pohjautuu lainsäädäntöön, eurooppalaisiin standardeihin ja yhteisiin kansallisiin käytäntöihin, jotka koskevat muun muassa rakentamisen laatua, sisäilmaoloja ja energiatehokkuutta.

RTS-ympäristöluokituksen kriteeristö soveltuu uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeisiin sekä tilakorjauksiin ja muutoksiin sekä oleville kiinteistöille.

Joutsenmerkki

Joutsenmerkki on ympäristömerkki, jonka kriteerit ovat yhtenevät kaikissa Pohjoismaissa.

Joutsenmerkin tarkoituksena on varmistaa ympäristöystävällisyys talon koko elinkaaren aikana sekä rakennuksen terveellinen ja turvallinen käyttö.

Kriteereissä painotetaan muu muassa energiatehokkuutta ja materiaalivalintoja. Joutsenmerkin hakuprosessi on käynnistettävä jo suunnitteluvaiheessa.

Tutustu referensseihimme

Helsinki

Elinkaari- ja allianssikouluihin suunnitellaan kestävää tekniikkaa

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, Ympäristösertifioinnit

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Granlundin suunnittelijat varmistavat elinkaari- ja allianssikouluissa hyvät sisäolosuhteet, energiatehokkaat järjestelmät ja elinkaarikestävät materiaalivalinnat. Myös talotekniikan huollettavuutta mietitään jo suunnittelun aikana.
Referenssi
Helsinki

Vuosaaren lukio sai neljän tähden RTS-ympäristöluokituksen

Palvelu

Ympäristösertifioinnit, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiakonsultointi

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Vuosaaren uusi lukio on yksi ensimmäisiä neljän tähden RTS-ympäristösertifikaatin saavuttaneita rakennushankkeita. Suomen oloihin kehitetty RTS on monen kotimaisen tilaajan tavoitteena.
Referenssi
Espoo

Derby-yrityspuiston ympäristösertifiointi ja talotekniikkasuunnittelu

Palvelu

Ympäristösertifioinnit, Energiakonsultointi, LVI-suunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu

Toimiala

Ympäristösertifioinnit

Tarjosimme laaja-alaista talotekniikkaosaamista ja ympäristösertifiointeja Derby Business Parkille Espoossa. Modernissa yrityspuistossa sijaitsevat sekä SRV:n että Siemensin pääkonttorit.
Referenssi
Vaasa

Wärtsilän Smart Tecnology Hub on ekotehokkuuden edelläkävijä

Palvelu

Ympäristösertifioinnit, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Teollisuus

Wärtsilän Smart Technology Hubissa ympäristöystävällistä tekniikkaa kehitetään ympäristöystävällisissä rakennuksissa. Granlundin suunnittelijat auttavat Wärtsilää saavuttamaan hankkeen kunnianhimoiset ekotehokkuus-tavoitteet.
Referenssi
Jyväskylä

Kauppakeskus Sepän energiatehokkuus ja olosuhteet huippuunsa

Palvelu

Ympäristösertifioinnit, Digitaaliset palvelut

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Granlundin talotekniikan optimointipalvelu auttaa varmistamaan, että talotekniikasta saadaan hyödyt irti optimaalisella energiankulutuksella.
Referenssi
Helsinki, Vaasa

Wasa Stationin energiakonsultointi ja talotekniikkasuunnittelu

Palvelu

Energiakonsultointi, Talotekniikkasuunnittelu, Ympäristösertifioinnit

Toimiala

Urheilu

Olemme osallistuneet vuodesta 2016 asti Vaasan uuden maamerkin, Wasa Stationin, talotekniikkasuunnitteluun sekä alueelliseen energia- ja ympäristökonsultointiin.
Referenssi
Turku

Medisiina D:n talotekninen suunnittelu ja energiakonsultointi

Palvelu

LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Energiakonsultointi, Ympäristösertifioinnit

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Vastasimme Turun yliopiston lääketieteellisen kampuksen alueelle vuonna 2018 valmistuneen Medisiina D:n LVI-, rakennusautomaatio- ja sprinklerisuunnittelusta. Toimimme myös rakennushankkeen energiakonsulttina ja…
Referenssi
Helsinki

Kauppakeskus Forum uudistui – Granlund oli vahvasti mukana

Palvelu

Korjausrakentaminen, Rakennusautomaatiosuunnittelu, LVI-suunnittelu, Energiatehokkuus, Ympäristösertifioinnit, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Granlundin korjausrakentamisen asiantuntijat ovat olleet mukana lukuisissa Forum-korttelin energiatehokkuutta parantavissa peruskorjaus- ja kiinteistökehityshankkeissa.
Referenssi
Helsinki

Helsinki-Vantaalle talotekniikkasuunnittelua ja energiakonsultointia

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Äänisuunnittelu, Ympäristösertifioinnit, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liikenne ja logistiikka

Finavia Oyj:n ja Granlundin yhteistyö on jatkunut jo kauan Helsinki-Vantaan peruskorjaushankkeissa, talotekniikkasuunnittelussa sekä energia- ja ympäristökonsultoinnissa.
Referenssi
Koko Suomi

Cityconin tavoitteena ympäristösertifioida 75 % kiinteistökannastaan

Palvelu

Energiahallinta ja ympäristö, Granlund Manager -ohjelmisto, Ympäristösertifioinnit

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Citycon on myös yksi Pohjoismaiden ahkerimmista rakennusten ympäristösertifioijista. Jo yhteensä 16 Cityconin omistamaa ja 4 yhtiön hallinnoimaa kauppakeskusta on saanut…
Referenssi

Haluatko kuulla lisää?

Ilkka Räty

Vanhempi ympäristöasiantuntija
Granlund Oy

Paula Rantanen

Ryhmäpäällikkö, Kestävä rakentaminen
Granlund Oy

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?