Hyppää sisältöön
PalvelutPalotekninen suunnittelu

Palotekninen suunnittelu

Palotekninen suunnittelu huolehtii kiinteistön ja sen käyttäjien turvallisuudesta. Vastaamme paloteknisiin tarpeisiin joustavasti automaattisten sammutusjärjestelmien suunnittelussa, konsultoinnissa ja rakennuttamisessa.

Palotekninen suunnittelu huomioi turvallisuusvaatimukset

Suomessa syttyy joka vuosi 6000–7000 rakennuspaloa, ja niissä menetetään kymmeniä ihmishenkiä. Myös vahingot omaisuudelle ovat mittavia. Siksi on hyvin tärkeää, että rakennuksissa on huomioitu myös palotekninen turvallisuus.

Palontorjunnassa olennaista on valita rakennukseen oikeanlainen sammutuslaitteisto. Tulipalo kehittyy sisätiloissa pelottavan nopeasti. Sammutuslaitteistot helpottavat pelastustoimintaa ja rajoittavat tai sammuttavat havaitsemansa tulipalon ja ilmoittavat tulipalosta rakennuksessa oleville ihmisille sekä rakennuksen järjestelmiin ja hätäkeskukseen. Laitteistot ryhmitellään säädöksissä sprinklerilaitteistoihin, kaasusammutuslaitteistoihin ja muihin sammutuslaitteistoihin, kuten vesisumulaitteistoihin.

Meiltä löydät paloteknisen suunnittelun osaamista kaikkiin järjestelmiin

Granlundin paloteknisen suunnittelun asiantuntijat auttavat rakennushankkeeseen ryhtyvää huolehtimaan, että suunniteltava rakennus täyttää olennaiset paloturvallisuusvaatimukset. Granlundilta löydät erityissuunnittelun osaajat kaikkiin järjestelmiin ja hankkeisiin. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin joustavasti automaattisten sammutusjärjestelmien suunnittelussa, konsultoinnissa ja rakennuttamisessa.

Tunnemme asuntojen ja liikehuoneistojen lisäksi vaativien tilojen sammutusjärjestelmät. Arvioimme uusien sammutusjärjestelmien tarpeen ja kustannukset sekä määrittelemme mitoitus- ja suunnitteluperusteet. Teemme myös sammutuslaitteistojen kuntoarvioita ja testauksia. Osaamme minimoida järjestelmien huoltotarpeen ja riskit jopa vuosikymmenien säteellä.

Sprinklerisuunnittelulla parannat rakennuksen paloturvallisuutta

Paloturvallisuutta merkittävästi lisäävä sprinkleri on kattoon asennettava vesisammutuslaitteisto, joka toimii automaattisesti ja nopeasti tulipalon sytyttyä. Sprinklerilaitteisto parantaa rakennuksessa olevien ihmisten poistumis- ja pelastamismahdollisuuksia tulipalon sytyttyä. Se sammuttaa palon useimmiten kokonaan, sillä sprinkleri ehtii reagoida tilanteeseen ennen kuin palo ehtii levitä ja aiheuttaa laajempia vahinkoja. Granlundin paloteknisillä suunnittelijoilla on vuosien vahva ja kattava osaaminen sprinklerisuunnittelusta.

Kaasusammutusjärjestelmät suojaavat tärkeitä järjestelmiä

Paloteknisen suunnittelun piiriin kuuluvat kaasusammutusjärjestelmät suojaavat kriittisiä tiloja, kuten konesaleja, sähköhuoneita, UPS-tiloja, koneita, laitteita ja vaikkapa arvokkaita museokokoelmia. Kaasusammusjärjestelmä on hyvä valinta tilaan, jonka sammuttamiseen ei voida käyttää vettä, jauhetta tai vaahtoa. Järjestelmä ilmoittaa palosta herkästi ja sammuttaa alkavan palon nopeasti. Kaasusammutusjärjestelmien suunnittelijamme auttavat sinua löytämään kohteeseesi parhaiten sopivan ratkaisun.

Palonsyyntutkinta on osa paloteknisiä suunnittelupalveluja

Tulipalo on aina tragedia asianomaisille. Meidän toimestamme jokainen kohde tutkitaan tarkasti ja järjestelmällisesti. Autamme sekä viranomaisia, vakuutusyhtiöitä että yksityisiä kiinteistön omistajia selvittämään hankalatkin tulipalot ja niiden syttymissyyt.

Vahvuutenamme on halu pysyä paloteknisen suunnittelun kärjessä

Paloteknisen suunnittelun asiantuntijamme tuntevat alan standardit Suomen lisäksi Euroopassa (EFSN), Yhdysvalloissa (NFPA) ja Venäjällä. Olemme mukana Sprinkleriteknisen yhdistyksen (SPRITY) toiminnassa sekä Tukesin ja rakennusinsinööriliiton (RIL) työryhmissä. Joukostamme löytyy useita Kiwa Inspectan ja Tukesin sertifioimia vastuuhenkilöitä, ja perehdytämme nuoria alaan sisäisesti ja kansainvälisten koulutusten kautta. Hyödynnämme paloteknisessä suunnittelussa 3D-mallinnusta ja erityisohjelmia esimerkiksi puhdastilojen suunnitteluun.

Paloteknisen suunnittelun palveluitamme

 • Automaattisten sammutusjärjestelmien suunnittelu
 • Sprinklerisuunnittelu
 • Kaasusammutusjärjestelmien suunnittelu
 • Sumusammutuslaitteistojen suunnittelu
 • Tarvearviot
 • Kustannuslaskelmat
 • 3D-tietomallintaminen
 • Palontorjuntajärjestelmien kuntoarviot
 • Paloturvallisuussuunnittelu
 • Rakennuttaminen ja valvonta
 • Sammutuslaitteiston valinta, vertailu ja kilpailutus

Helsinki, pääkonttori

Länsimetron talotekniikka pitää huolta turvallisista matkustusolosuhteista joka tilanteessa

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Liikenne ja logistiikka

Yksi Suomen suurimmista infra-, talotekniikka- ja automaatiohankkeista sisältää valtavan määrän erilaista talotekniikkaa. Automatisoidut järjestelmät huolehtivat metromatkustamisen mukavuudesta ja turvallisuudesta.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

HUS-Kiinteistöjen sairaalahankkeiden taloteknistä suunnittelua

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Olemme tarjonneet talotekniikan, sairaalasuunnittelun ja energiankulutuksen seurannan asiantuntijapalveluja useisiin HUS-Kiinteistöt Oy:n kohteisiin, kuten Siltasairaala ja tornisairaala.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?