Hyppää sisältöön
PalvelutPalotekninen suunnittelu

Palotekninen suunnittelu

Palotekninen suunnittelu huolehtii kiinteistön ja sen käyttäjien turvallisuudesta. Vastaamme paloteknisiin tarpeisiin joustavasti automaattisten sammutusjärjestelmien suunnittelussa, konsultoinnissa ja rakennuttamisessa.

Palotekninen suunnittelu huomioi turvallisuusvaatimukset

Suomessa syttyy joka vuosi 6000–7000 rakennuspaloa, ja niissä menetetään kymmeniä ihmishenkiä. Myös vahingot omaisuudelle ovat mittavia. Siksi on hyvin tärkeää, että rakennuksissa on huomioitu myös palotekninen turvallisuus.

Palontorjunnassa olennaista on valita rakennukseen oikeanlainen sammutuslaitteisto. Tulipalo kehittyy sisätiloissa pelottavan nopeasti. Sammutuslaitteistot helpottavat pelastustoimintaa ja rajoittavat tai sammuttavat havaitsemansa tulipalon ja ilmoittavat tulipalosta rakennuksessa oleville ihmisille sekä rakennuksen järjestelmiin ja hätäkeskukseen. Laitteistot ryhmitellään säädöksissä sprinklerilaitteistoihin, kaasusammutuslaitteistoihin ja muihin sammutuslaitteistoihin, kuten vesisumulaitteistoihin.

Paloteknisen suunnittelun osaamista kaikkiin järjestelmiin

Granlundin paloteknisen suunnittelun asiantuntijat auttavat rakennushankkeeseen ryhtyvää huolehtimaan, että suunniteltava rakennus täyttää olennaiset paloturvallisuusvaatimukset. Granlundilta löydät erityissuunnittelun osaajat kaikkiin järjestelmiin ja hankkeisiin. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin joustavasti automaattisten sammutusjärjestelmien suunnittelussa, konsultoinnissa ja rakennuttamisessa.

Tunnemme asuntojen ja liikehuoneistojen lisäksi vaativien tilojen sammutusjärjestelmät. Arvioimme uusien sammutusjärjestelmien tarpeen ja kustannukset sekä määrittelemme mitoitus- ja suunnitteluperusteet. Teemme myös sammutuslaitteistojen kuntoarvioita ja testauksia. Osaamme minimoida järjestelmien huoltotarpeen ja riskit jopa vuosikymmenien säteellä.

Paloteknisen suunnittelun palveluitamme

 • Automaattisten sammutusjärjestelmien suunnittelu
 • Sprinklerisuunnittelu
 • Kaasusammutusjärjestelmien suunnittelu
 • Sumusammutuslaitteistojen suunnittelu
 • Tarvearviot
 • Kustannuslaskelmat
 • 3D-tietomallintaminen
 • Palontorjuntajärjestelmien kuntoarviot
 • Paloturvallisuussuunnittelu
 • Rakennuttaminen ja valvonta
 • Sammutuslaitteiston valinta, vertailu ja kilpailutus

Sprinklerisuunnittelulla parannat rakennuksen paloturvallisuutta

Paloturvallisuutta merkittävästi lisäävä sprinkleri on kattoon asennettava vesisammutuslaitteisto, joka toimii automaattisesti ja nopeasti tulipalon sytyttyä. Sprinklerilaitteisto parantaa rakennuksessa olevien ihmisten poistumis- ja pelastamismahdollisuuksia tulipalon sytyttyä. Se sammuttaa palon useimmiten kokonaan, sillä sprinkleri ehtii reagoida tilanteeseen ennen kuin palo ehtii levitä ja aiheuttaa laajempia vahinkoja. Granlundin paloteknisillä suunnittelijoilla on vuosien vahva ja kattava osaaminen sprinklerisuunnittelusta.

Kaasusammutusjärjestelmät suojaavat tärkeitä järjestelmiä

Paloteknisen suunnittelun piiriin kuuluvat kaasusammutusjärjestelmät suojaavat kriittisiä tiloja, kuten konesaleja, sähköhuoneita, UPS-tiloja, koneita, laitteita ja vaikkapa arvokkaita museokokoelmia. Kaasusammusjärjestelmä on hyvä valinta tilaan, jonka sammuttamiseen ei voida käyttää vettä, jauhetta tai vaahtoa. Järjestelmä ilmoittaa palosta herkästi ja sammuttaa alkavan palon nopeasti. Kaasusammutusjärjestelmien suunnittelijamme auttavat löytämään kohteeseesi parhaiten sopivan ratkaisun.

Palonsyyntutkinta on osa paloteknisiä suunnittelupalveluja

Tulipalo on aina tragedia asianomaisille. Meidän toimestamme jokainen kohde tutkitaan tarkasti ja järjestelmällisesti. Autamme sekä viranomaisia, vakuutusyhtiöitä että yksityisiä kiinteistön omistajia selvittämään hankalatkin tulipalot ja niiden syttymissyyt.

Vahvuutenamme on halu pysyä paloteknisen suunnittelun kärjessä

Paloteknisen suunnittelun asiantuntijamme tuntevat alan standardit Suomen lisäksi Euroopassa (EFSN), Yhdysvalloissa (NFPA) ja Venäjällä. Olemme mukana Sprinkleriteknisen yhdistyksen (SPRITY) toiminnassa sekä Tukesin ja rakennusinsinööriliiton (RIL) työryhmissä. Joukostamme löytyy useita Kiwa Inspectan ja Tukesin sertifioimia vastuuhenkilöitä, ja perehdytämme nuoria alaan sisäisesti ja kansainvälisten koulutusten kautta. Hyödynnämme paloteknisessä suunnittelussa 3D-mallinnusta ja erityisohjelmia esimerkiksi puhdastilojen suunnitteluun.

Tutustu paloteknisen suunnittelun referensseihimme

Tampere

Hyvä yhteistyö varmisti vaativan TAYS psykiatrian uudisrakennushankkeen onnistumisen

Palvelu

Sairaalasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

TAYS psykiatrian uudisrakennus vastaa tarkasti asiakkaiden ja henkilökunnan tarpeisiin. Onnistuneen lopputuloksen varmisti hyvä yhteistyö tilaajan, käyttäjien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa.
Referenssi
Helsinki

Kansallisteatterissa nautitaan upouudesta esitystekniikasta ja LVI-tekniikasta

Palvelu

LVI-suunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Energiasuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Kansallisteatteri avautui peruskorjauksen jälkeen taloteknisesti täysin uudistuneena. Teatterintekijät ja katsojat nauttivat huipputason esitystekniikasta, ja laadukkaat sisäolosuhteet tuntee jokaisella hengenvedolla.
Referenssi
Kuopio

KYS Uusi Sydän: Allianssimalli näyttää kyntensä 200 miljoonan sairaalahankkeessa

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Kuopion suuri sairaalahanke KYS Uusi Sydän päätettiin toteuttaa allianssimallilla. Se oli onnistunut päätös, sillä hanke on edennyt aikataulussaan ja alle…
Referenssi
Kuopio

Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikan tiedot yhdessä paikassa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Sairaalasuunnittelu, Laitetiedon hallinta

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Granlund yhdisti Iisalmen uuden Terveyskampuksen laitetiedot yhteen järjestelmään. Kaikki ylläpidossa tarvittava tieto löytyy nyt kätevästi Granlund Managerista.
Referenssi
Helsinki

HUSin Siltasairaalan talotekniikka mahdollistaa joustavan toiminnan

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUSin uuden sairaalarakennuksen suunnittelun perustana oli yksinkertainen ja toimiva rakenne sekä muuntojoustavuus ja energiatehokkuus.
Referenssi
Tampere

Puurakenteinen TOAS Hippos on sprinklattu päästä varpaisiin

Palvelu

LVI-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Palotekninen suunnittelu

Allianssilla toteutettava TOAS Hippos on tulevaisuuden avoin, vireä ja urbaani opiskelijakortteli Tampereen Kalevassa. Granlund Tampere Oy vastaa hankkeessa mm. talotekniikka-…
Referenssi
Keski-Suomen Sairaala Nova
Jyväskylä

Sairaala Nova on energiatehokas ja turvallinen moderni keskussairaala

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuus, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Sairaalasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Keski-Suomen keskussairaala Novassa on energiankierrätysjärjestelmä ja innovatiivisia ratkaisuja, joilla varmistetaan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuus kaikissa tilanteissa.
Referenssi
Helsinki

Uuden lastensairaalan sähkösuunnittelu ja digitaaliset ratkaisut

Palvelu

Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, KSL-suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Granlundin vastuulla oli Uuden lastensairaalan sähkösuunnittelu.
Referenssi
Helsinki

OP Ryhmän uuden pääkonttorin talotekninen suunnittelu

Palvelu

Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Toimistot

Vastasimme OP Ryhmän Helsingin Vallilassa sijaitsevan Hiidenkivi-pääkonttorin peruskorjauksen sähkö-, valaistus- ja sprinklerisuunnittelusta sekä yritys- ja toimitilaturvallisuudesta.
Referenssi
Helsinki

Telian datakeskus tehtiin isolla insinöörin sydämellä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Telia Helsinki Data Center on Pohjoismaiden suurin palvelintiloja tarjoava datakeskus. Granlund teki projektin toteutussuunnittelun LVISA-suunnittelusta turvajärjestelmiin ja tietoverkkoihin sekä vastasi…
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?