Hyppää sisältöön
PalvelutTalotekniikan optimointipalvelu

Talotekniikan optimointipalvelu

Talotekniikan optimointipalvelu tähtää talotekniikan maksimaaliseen hyötykäyttöön. Pystymme säästämään etäseuranta- ja analytiikkapalveluilla jopa 40 prosenttia kiinteistön energiakuluista ilman investointeja.

Talotekniikan optimointipalvelu laskee energiakuluja

Kiinteistön toiminnan varmistaminen käytön aikana on kriittisen tärkeä osa kiinteistöomaisuutesi elinkaarijohtamista. Yhdistämme alan parhaat ohjelmistot ja laaja-alaisen osaamisemme kiinteistöjen talotekniikasta, kunnossapidosta ja energiajohtamisesta.

Referenssimme osoittavat, että etäseuranta- ja analytiikkapalveluilla lasketaan energiakuluja jopa 40 prosenttia. Olemme saaneet aikaan suuria ja hyödyllisiä muutoksia esimerkiksi toimistokohteissa, kauppakeskuksissa, tuotantolaitoksissa ja kampusalueilla.

Pääsemme lopulta käsiksi ongelmien juurisyihin, mikä tuottaa kaikkein suurimmat säästöt.

Talotekniikan optimointipalvelu pureutuu talotekniikan ongelmakohtiin

Olemme luoneet kiinteistön toiminnan varmistamiseen systemaattisen toimintamallin, jolla ratkaisemme kiinteistönpidon haasteita, kuten resurssi- ja energiahukkaa. Otamme kiinteistön talotekniikan haltuun sekä paikan päällä että etänä. Käymme tekniikkajärjestelmät ja rakennusautomaation toiminnan läpi kohdekierroksilla ja käynnistämme sen jälkeen kiinteistötekniikan etäseurannan ja -mittaroinnin.

Analysoimalla energiadataa havaitsemme toimintavirheet ja poikkeamat nopeasti. Välitämme palvelupyynnöt Granlund Managerin tai muun kiinteistönomistajan käyttämän huoltokirjan kautta huoltoyhtiölle.

Yhdessä saamme olemassa olevista järjestelmistä enemmän irti, jolloin myös kiinteistönhuollon työaikaa käytetään tehokkaasti. FDD-menetelmällä (fault detection and diagnostics) pääsemme lopulta käsiksi ongelmien juurisyihin, mikä tuottaa kaikkein suurimmat säästöt.

Etäkäyttö- ja analytiikkapalvelut ohjaavat tarpeenmukaiseen ylläpitoon

Etäkäyttö- ja analytiikkapalvelujemme tavoitteena on saada aikaan konkreettisia tuloksia: laskea energiankulutusta, hallita sisäolosuhteita ja varmistaa hyvä sisäilman laatu.

Kun monimutkaisia lämmitys-, jäähdytys- ja ilmastointijärjestelmiä käytetään oikein, palveluverkoston toiminta on tehokasta ja kunnossapito tarpeenmukaista. Talotekniikan toiminnan varmistaminen kehittää myös kiinteistösi energiajohtamista, jolloin yksittäisten laitteiden ja koko kiinteistön elinkaari pitenee.

Talotekniikan optimointipalvelut

Kysy lisää

Mikko Pihlström

Ryhmäpäällikkö, energiajohtaminen
Granlund Oy

Helsinki, pääkonttori

Tamron hiilijalanjälki pieneni 250 tonnia

Palvelu

Digitaaliset palvelut, Granlund Manager -ohjelmisto, PTS, Huoltokirja

Toimiala

Teollisuus

Tamrolle tilojen olosuhteet ovat kaikki kaikessa. Talotekniikan optimointipalvelulla energiankulutuksen kustannukset laskivat yli 65 000 eurolla vuodessa ilman lisäinvestointeja.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Veritaksen kiinteistöjen energiankulutusta valvotaan Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, Digitaaliset palvelut

Toimiala

Liiketilat ja kauppa, Toimistot

Noin 40 kiinteistöä liitettiin Granlund Manageriin viime vuonna. Taustalla on halu seurata ja ohjata kiinteistöjen käyttöä ja energiakulutusta tarkemmin.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Energiatehokkuuden parannuksia digitaalisilla kiinteistöpalveluilla

Palvelu

Digitaaliset palvelut, Huoltokirja

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Talotekniikan optimointipalvelun avulla lähes 50-vuotiaan kiinteistön energiankulutus on saatu laskuun, samalla kun sisäolosuhteet ovat pysyneet vuokralaisille hyvinä.
Referenssi

Seuraa ympäristövaikutuksia ja hallitse energiankäyttöä Granlund Managerilla

Vastuullisuus on olennainen osa nykypäivän kiinteistön ylläpitoa ja rakentamista. Vastuullinen yritys paitsi pienentää energiankulutustaan ja hiilijalanjälkeään myös raportoi siitä luotettavasti ja kattavasti. Kiinteistöjen energiankulutusta on tärkeää seurata ja Granlund Manager -ohjelmiston avulla voit tehdä sen monella tavalla.

Granlund-keskitin on tehokeino mittaustiedon keräämiseen

Granlund-keskitin tehostaa kiinteistösi mittaustiedon keräämisestä ja helpottaa sen hyödyntämistä. Granlund-keskitin on moduuleista koostuva järjestelmä, joka on räätälöitävissä vastamaan tarpeitasi. Tiedonsiirto Granlund-keskittimestä onnistuu useisiin eri toimittajien kiinteistöjen ylläpidon järjestelmiin sekä rakennusautomaatiojärjestelmiin.

Granlund-keskittimen etäkäyttöyhteys mahdollistaa laitteiden ohjelmistopäivitykset, mittarilisäykset sekä järjestelmä -ja laitevikojen havaitsemisen.

AI-Energiakartoitus – laitoimme tekoälyn energiatalkoisiin!

AI-Energiakartoitus laskee ja simuloi energiatodistuksen tietojen pohjalta, millä keinoilla saadaan suurimmat energiasäästöt ja paljonko hiilidioksidipäästöjä voidaan leikata.

AI-Energiakartoituksella voi selvittää nopeasti energiatehokkuuspotentiaalin yksittäisestä kiinteistöstä tai kokonaisesta kiinteistökannasta.

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Suurin osa kiinteistöalan tietojärjestelmistä on vanhentuneita

31.01.2024 – Kiinteistöalan tietojärjestelmät ovat usein vanhentuneita, eivätkä vastaa tämän päivän vaatimuksiin. Vanhentuneet järjestelmät aiheuttavat pulmia kaikille, jotka tarvitsevat ajantasaista ja luotettavaa…

Blogi

Miten onnistut kiinteistöjen ylläpidon kilpailutuksissa?

09.10.2023 – Jos kilpailutuksia ei tehdä eikä sopimussisältöjä ole vähään aikaan päivitetty, kustannukset karkaavat helposti käsistä, laatu voi heiketä ja palvelujen sisältö…

Uutinen

Mikä on ilmastoriskikartoitus?

02.10.2023 – Kiristyvä lainsäädäntö on vain yksi syy kartoittaa kiinteistöomaisuuden ilmastoriskit. Lue, milloin ilmastoriskikartoitus tuottaa suurimmat hyödyt?

Uutinen
Susanna Sairanen

Miten kiinteistöjen arvo säilytetään vuokralaisten silmissä?

17.05.2023 – Liike- ja toimistotiloja jää yhä enemmän tyhjilleen, kun vuokralaiset haluavat jatkossa karsia vuokralla pitämiään tiloja. Asiantuntijamme antaa vinkit vuokratilojen arvon…

Uutinen

Miten tunnistat pätevän kuntotutkijan ja tilaat laadukkaan kuntoarvion?

11.05.2023 – Molempiin kysymyksiin saat vastaukset korjausrakentamisen asiantuntijoiltamme, jotka ovat erikoistuneet niin kevyempiin kuntoarvioihin kuin kattaviin kuntotutkimuksiin. Tässä viisi vinkkiä työn tilaajalle!

Uutinen

Asiantuntijan vinkit kiinteistön arvon säilyttämiseen vaativassa markkinatilanteessa

08.05.2023 – Inflaatio ja korkojen nousu kasvattavat kiinteistöjen tuottovaatimuksia, mikä pakottaa monet kiinteistösijoittajat laskemaan kiinteistöjen arvoa. Arvonlaskua voidaan kuitenkin hallita!

Uutinen

Rakennus kuntoremonttiin?

14.04.2023 – 1960–1980-lukujen rakennukset – siinä missä ihmisetkin – saattavat kaivata pientä kuntoremonttia. Keski-ikäinen rakennetekniikan asiantuntija lähti tapamaan ikätovereitaan.

Blogi

Käyttäjäpalauteportaali Feelis sisältää nyt myös Granlund Managerin palvelupyynnöt

12.04.2023 – Järjestelmien välisillä integraatioilla pyritään helpottamaan kiinteistön käyttäjien ja huollon arkea. Granlund Managerin ja Feelis-portaalin ohjelmistointegraatio mahdollistaa palvelupyyntöjen lähettämisen yhtä aikaa…

Uutinen

Mitä tietoa etsit?