Hyppää sisältöön

Paranna tuottavuutta Granlund Managerilla – ota energiadata haltuun

Esittelen neljä hyödyllistä Granlund Managerin ominaisuutta, joilla säästät energialaskussa.

Yhä useampi kiinteistönomistaja pohtii, miten pienentää kiinteistön hiilijalanjälkeä ja saada samalla säästöjä aikaan. Suurimmat säästöt saavutetaan usein kiinteistöjen energiankulutusta vähentämällä. Tiesitkö, että pelkästään ottamalla käyttöön kiinteistöjen energian seurannan, voit saavuttaa jopa 10 prosentin säästöt? Tavoitteellisella energiansäästöllä hyödyt ovat vielä suuremmat.

Granlund Manager -asiakkaana ratkaisu on helppo: ota kiinteistöjen energiankulutus seurantaan GM:n Energianhallinta ja ympäristö -työkalun avulla. Granlund Managerin käyttäjänä hyödyt keskittämisestä ja säästät kiinteistöjen energiankulutusta tavoitteellisesti.

Tiesitkö, että pelkästään ottamalla käyttöön kiinteistöjen energian seurannan, voit saavuttaa jopa 10 prosentin säästöt? Tavoitteellisella energiansäästöllä hyödyt ovat vielä suuremmat.


1. Selkeä ja ajantasainen kokonaiskuva datan avulla

Ilman tietoa energiankulutuksesta ei voi varmuudella tietää, missä voitaisiin säästää tai mikä nykytilanne on energiankulutuksen suhteen. Jos seuranta tapahtuu esimerkiksi seuraamalla saapuvia energialaskuja, on mahdotonta havainnoida tilannetta kattavasti pitkällä välillä ja tiedot tulevat pahimmillaan kuukausien perästä.

Tutkimusten mukaan jo pelkästään sillä, että tietoa on saatavilla, voidaan säästää useita prosentteja energiankulutuksessa, koska tieto ohjaa toimintaa. Granlund Managerin Energiamoduuli kerää ajantasaista tietoa kiinteistöjen energiankulutuksesta. Selkeä ja ajantasainen kokonaiskuva taas mahdollistaa säästötavoitteiden asettamisen ja niissä pysymisen.

Tarkastelu sekä kiinteistökohtaisesti että kiinteistöportfolion tasolla

Granlund Managerin avulla voit tarkastella kokonaiskuvaa sekä kiinteistökohtaisesti tai laajempina kiinteistöportfolioina. Kiinteistökohtaisesti voit seurata esimerkiksi kuukausi- ja tuntikulutusta tai verrata nykytilannetta asettamaasi tavoitekulutukseen. Laajoja kiinteistöportfolioita tarkastellessa voit esimerkiksi vertailla eri kiinteistöjen kulutustietoja toisiinsa sekä hyödyntää monipuolista dynaamista raportointia.


2. Helppokäyttöinen ja tehokas raportointi

Raportoinnin helppous mahdollistaa kerättyjen tietojen suunnitelmallisen hyödyntämisen ja poikkeamien tehokkaan havaitsemisen. Granlund Managerin monipuolisella raportointiominaisuudella voit tarkastella yhtä aikaa esimerkiksi energiatehokkuusinvestointeja ja toteutunutta energiankulutusta. Helpon ja visuaalisen raportoinnin avulla näet yhdellä silmäyksellä myös äkilliset muutokset energiankulutuksessa. Hyödynnät kattavaa ja ajantasaista raportointia monipuolisesti kiinteistöjohtamisessa ja toiminnan jatkuvassa parantamisessa, kun kaikki tarvittava tieto on nopeasti saatavilla.


3. Keskittäminen tuo tehokkuutta

Keskitetty järjestelmä sekä tietojen yhdistely säästää resursseja ja palkitsee. Kun kaikki kiinteistön ylläpidon tiedot löytyvät Granlund Managerista, työtunteja ei tarvitse enää käyttää tietojen manuaaliseen keräämiseen. Ohjelmistossa tietojen yhdistely on helppoa, saat nopeasti selville syy-seuraussuhteita, jotka muuten jäisivät helposti pimentoon. Keskitetty järjestelmä ja tietojen yhdistely mahdollistavat myös tuottavuuden tarkastelun ja investointien vaikutusten seuraamisen.

Granlund Managerilla säästäminen on palkitsevaa. Näet toimenpiteittesi vaikutukset välittömästi sekä säästettyinä euromäärinä että vähentyneinä hiilidioksidipäästöinä.


4. Tulossa pian: tekoäly havaitsee energiakulutuksen poikkeamia

Kehitämme Granlund Manageria jatkuvasti vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeisiin. Julkaisemme pian tekoälypohjaisen ratkaisun kiinteistöjen energiapoikkeamien havaitsemiseen ja päättelyyn. Se päättelee kiinteistökohtaisesti, mikä on aito poikkeama, ja mikä luonnollisista syistä johtuva syy, mikä tehostaa säästökohteiden löytämistä.

Tekoäly tunnistaa kiinteistön ominaiskulutuksen ja pystyy huomioimaan esimerkiksi käyttöprofiilista johtuvat erot sekä luonnolliset syyt energian kulutuksen muutoksessa. Kun otat Granlund Managerin Energiamoduulin käyttöön jo tänään, hyödyt tekoälyratkaisusta ensimmäisten joukossa.

Kerron mieluusti lisää, ole rohkeasti yhteydessä!

Energisin terveisin, Topi

Topi Korpela
Myyntijohtaja
Granlund Oy
puh 040 845 1707
topi.korpela@granlund.fi

Haluatko nähdä, miten Granlund Manager toimii?

Granlund Managerin energianhallinta- ja ympäristö -työkalun käyttö 6 kk veloituksetta

Kaikille vuoden 2021 loppuun mennessä Granlund Managerin energiatyökalun käyttöön ottaneille ensimmäiset 6 kk veloituksetta*.

Tarjous on voimassa 31.12.2021 asti vain nykyisille Granlund Manager -asiakkaille.

*) = SAAS-veloitus Energianhallinta- ja ympäristö -työkalusta 0 €/6kk. Käyttöönoton kustannus riippuu tarpeestasi, kuten luettavien mittarein lukumäärästä.

Mitä tietoa etsit?