Hyppää sisältöön
ProjectsHelsinki Vantaan kaukolentoalueen laajennus, Aukio ja länsisiipi

Helsinki Vantaan kaukolentoalueen laajennus, Aukio ja länsisiipi

Toimiala
Liikenne ja logistiikka
Kaupungit
Helsinki

Helsinki Vantaan kaukolentoalueen laajennus, Aukio ja länsisiipi -hanke saavutti syyskuussa 2021 uudisrakennusten BREEAM Excellent -tason sertifikaatin. Uudisrakennusten Excellent-tason BREEAM-sertifikaatteja on Suomessa tällä hetkellä hieman toistakymmentä. Brittiläisen Building Research Establishment Global Ltd järjestön myöntämä uudisrakennusten BREEAM-sertifikaatti osoittaa, että ympäristönäkökulmat ja vastuullisuus huomioitiin laajasti varhaisesta suunnittelusta lähtien aina kohteiden vastaanottoon asti. Kohde saavutti lähes täydet pisteet rakennushankkeen johtamisesta, energiatehokkuudesta sekä tontin maankäyttöön ja ekologiaan liittyvistä ominaisuuksista. Myös rakennusjätteiden hallinnasta saavutettiin erinomaiset tulokset. Hankkeelle myönnettiin myös innovaatiopiste käyttäjälähtöisestä suunnittelusta.

Granlund toimi koko hankkeen ajan BREEAM-sertifioinnin koordinaattorina vastaten hankkeen sertifiointitavoitteiden asettamisesta sekä suunnittelun ja rakentamisen ohjaamisesta tavoitteiden mukaisesti. Lisäksi Granlund vastasi mm. hankkeen energiatehokkuustarkasteluista, matala- ja nollapäästöisten energiantuotantoteknologioiden soveltuvuusselvityksestä, laski rakennusmateriaalien elinkaaren ympäristövaikutukset (LCA) ja laati elinkaarikustannustarkastelun (LCC).

Kaukolentoalueen laajennukseen kuuluu Aukion ja länsisiiven lisäksi eteläsiipi, jolle myönnettiin jo aiemmin vastaava uudisrakennusten BREEAM Excellent -tason sertifikaatti. Myös siinä Granlund toimi BREEAM-sertifioinnin koordinaattorina. Eteläsiiven, Aukion ja länsisiiven monivaiheinen sertifiointityö kesti yhteensä seitsemän vuotta. Sertifiointihankkeesta tekee poikkeuksellisen sen käyttötarkoitus.

Kysy lisää

Pirjo Niemi-Järvelin
Ympäristöasiantuntija, Granlund Oy

Mitä tietoa etsit?