Hyppää sisältöön
PalvelutEnergiakonsultointi

Energiakonsultointi

Energiakonsultointi on vahva osaamisalueemme rakennusten energiatehokkuuden parantamisesta moderneihin tuotantoratkaisuihin. Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä, millaisia mahdollisuuksia energiamurros tarjoaa.

Ratkaistaan vihreä siirtymä yhdessä

Meneillään oleva energiamurros vaikuttaa meihin kaikkiin, kun fossiilisista polttoaineista pyritään nopeasti eroon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Organisaatioille tämä tarkoittaa uusia haasteita, mutta ennen kaikkea mahdollisuuksia, joiden hahmottamisessa auttaa kymmenien vuosien kokemuksemme energia-alalta ja vahva näkemys tulevasta.

Tarjoamme energiakonsultoinnissa laaja-alaisen palveluvalikoiman yksittäisten rakennusten energiatehokkuudesta ja olosuhteiden hallinnasta aina toiminnan tehostamiseen.

Tunnemme perusteellisesti energiatehokkuutta parantavat teknologiat sekä menetelmät ja seuraamme tiiviisti niiden kehitystä. Osaamme konseptoida ja yksinkertaistaa vaikeita asioita ja valita lukemattomista vaihtoehdoista sinua parhaiten palvelevan kokonaisuuden, joka toimii nyt ja tulevaisuudessa.

Energiakonsultointi suuriin ja pieniin tarpeisiin

Energiakonsultointi tarjoaa kokonaisvaltaisen näkemyksen parhaista energiaratkaisuista niin alue- ja kiinteistökehityksessä kuin rakennushankkeissa ja kiinteistöjen ylläpidossa. Huomioimme energian lisäksi kiinteistöjen kestävyyden, ylläpidon, huollon ja sisäympäristön.

Tunnemme energiatehokkuuteen liittyvät tarpeesi, olivatpa hankkeesi ja kohteesi isoja tai pieniä. Autamme sinua toteuttamaan oikeantasoiset energiaratkaisut kaikkiin kohteisiin, oli sitten kyse yksittäisestä rakennuksesta tai useasta kiinteistöstä koostuvasta kiinteistöportfoliosta. Tiedämme parhaat ratkaisut niin taloyhtiöihin kuin valtaviin kauppakeskuksiin ja sairaaloihin – ja kaikkeen siltä väliltä.

PalvelutEnergiakonsultointi

Markkinatutkimus: kiinteistösijoittajat muita edellä rakennushankkeiden ympäristövastuullisuudessa


Granlundin toteuttaman ympäristövastuullisuuden markkinatutkimuksen mukaan selkeitä ympäristötavoitteita asetetaan rakennushankkeille harvoin. Myös niiden toteutumisen seurannassa olisi kehitettävää.

Lue lisää ja lataa Ympäristövastuullisuus rakentamisessa -markkinatutkimus:

Yhteystiedot energia-asiantuntijoillemme

Iiro Lehtoranta

Liiketoiminnan kehityspäällikkö, energia
Granlund Oy

Janne Kala

Asiakkuuspäällikkö, energiatehokkuushankkeet
Granlund Oy

Asta Autelo

Johtaja, energiajohtaminen ja vastuullisuus
Granlund Oy

Mikko Pihlström

Ryhmäpäällikkö, energiajohtaminen
Granlund Oy

Teemu Salonen

Osastonjohtaja, kestävä rakentaminen
Granlund Oy

Oskari Fagerström

Ryhmäpäällikkö, alueelliset energiaratkaisut
Granlund Oy

Tuomo Niemelä

Osastonjohtaja, energiatehokkuushankkeet
Granlund Oy

Ville Reinikainen

Liiketoiminnan kehitysjohtaja
Granlund Oy
PalvelutEnergiakonsultointi

Mitä on energiamurros?

Energiamurros tarkoittaa kiinteistö- ja rakennusalan näkökulmasta ennen kaikkea uusia energiateknologioita ja kiinteistöjen integroitumista tiiviimmin osaksi energiaverkkoja.

Jo nyt monet kiinteistöt tuottavat ja varastoivat itse ainakin osan tarvitsemastaan energiasta, mutta tulevaisuudessa energiankäytön joustokapasiteetti mahdollistaa sen, että kiinteistöt voivat ottaa yhä suuremman roolin energiaverkkoja tasapainottavina elementteinä.

AI-Energiakartoitus – laitoimme tekoälyn energiatalkoisiin!

AI-Energiakartoitus laskee ja simuloi energiatodistuksen tietojen pohjalta, millä keinoilla saadaan suurimmat energiasäästöt ja paljonko hiilidioksidipäästöjä voidaan leikata. Voimme selvittää nopeasti energiatehokkuuspotentiaalin yksittäisestä kiinteistöstä tai kokonaisesta kiinteistökannasta.

Alueelliset energiaratkaisut

Alueelliset energiaratkaisut ovat yksittäistä kiinteistöä laajempia kokonaisuuksia, joihin tyypillisesti kuuluvat energiaverkot, esimerkiksi matalalämpöverkot ja jäähdytysverkot. Alueellisten energiaratkaisujen konsultointipalvelumme auttavat kiinteistö- ja energia-alaa löytämään yhdessä kustannustehokkaat keinot hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tunnemme alueelliset tarpeet ja parhaat ratkaisut.

Myös energiasektori hyötyy energiakonsultoinnista

Asiakkaitamme ovat myös energiayhtiöt, jotka tarvitsevat liiketoimintansa kehittämiseen kokemusta ja näkemystä energiantuotannon, energiaverkkojen ja älykkäiden ratkaisujen kokonaisuudesta.

Lämmitys- ja jäähdytysmarkkina muuttuu vauhdilla. Tarjoamme älykkäitä ratkaisuja muun muassa kysyntäjouston, hukkaenergiavirtojen kierrätyksen ja kaksisuuntaisen kaukolämmön optimoinnin järjestelmätasolla.

Energiakonsultoinnin pohjalla vahva laskentaosaaminen

Energiakonsultoinnin pohjana on vahva laskentaosaamisemme. Käytämme laskennassa edistyneimpiä digitaalisia työkaluja, joiden avulla on mahdollista minimoida kiinteistön investointi- ja elinkaarikustannukset sekä energiankulutus. 

Esimerkiksi rakennushankkeiden energiatehokkuusvaihtoehtojen vertailussa ja suunnittelun ohjauksessa hyödynnämme monitavoiteoptimointia, joka mahdollistaa suuren vaihtoehtoisten yhdistelmien määrän nopean ja kustannustehokkaan vertailun. Käytämme alan edistyneintä MOBO-energiaoptimointia, joka on nykyaikainen ja kustannustehokas tapa rakennusten energia- ja ympäristöratkaisujen määrittämiseen.

Granlundin AI-Energiakartoitus on puolestaan automaattinen laskentatyökalu, jolla voi selvittää nopeasti kiinteistön tai kiinteistökannan energiatehokkuuspotentiaali. Järjestelmä laskee ja simuloi energiatodistuksen tietojen pohjalta suurimmat energiasäästöt ja paljonko päästöjä voidaan leikata.

Kustannustehokkaaseen laskentaamme yhdistyy vahva prosessiosaamisemme, jolla jalkautamme laskennan ja analyysien tulokset tehokkaasti hankkeisiin.

AI-Energiakartoitus – laitoimme tekoälyn energiatalkoisiin!

AI-Energiakartoitus laskee ja simuloi energiatodistuksen tietojen pohjalta, millä keinoilla saadaan suurimmat energiasäästöt ja paljonko hiilidioksidipäästöjä voidaan leikata.

AI-Energiakartoituksella voi selvittää nopeasti energiatehokkuuspotentiaalin yksittäisestä kiinteistöstä tai kokonaisesta kiinteistökannasta.

Voimmeko olla avuksi?

Tutustu referensseihimme

Jyväskylä

Leppävirran energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia ja pienentää hiilipäästöjä

Palvelu

Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Leppävirran kunnan laaja energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia Vokkolan liikunta-alueella. Energiankierrätys säästää Leppävirralla 4700 megawattituntia lämpöä, mikä vastaa yli 230 kaukolämpökodin vuosikulutusta.
Referenssi
Jyväskylä

Granlund Manager tukee Moventaksen vastuullisuusraportointia

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Teollisuus

Moventas hyödyntää Granlund Manageria tuuliturbiinien vaihteiden huoltotehtaallaan Jyväskylässä. Sähköisen huoltokirjan lisäksi ohjelmisto helpottaa energia-, vesi- ja jäteseurantaa sekä vastuullisuusraportointia.
Referenssi
Helsinki

AI-Energiakartoitus vauhdittaa Antiloopin hiilineutraaliutta

Palvelu

AI-Energiakartoitus, Hiilineutraaliuskonsultointi, AI-Taksonomiakartoitus, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Toimistot

Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi saa Granlundin AI-Energiakartoituksesta hyvää tukea hiilineutraaliuden tavoitteluun ja EU-taksonomian mukaisuuden kehittämiseen.
Referenssi
Vaasa

Vaasan keskussairaalan H-talo on energiatehokas ja älykäs

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Vaasan keskussairaalan H-talon talotekniikan suunnittelussa korostuivat turvallisuus, älykkäät ja helppokäyttöiset toiminnot, energiatehokkuus, viihtyisyys ja muuntojoustavuus.
Referenssi
Vaasa

Vaasan Merikampuksen kirjastossa tekniikka on askeleen edellä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Yhdessä suunniteltu tiedekirjasto tarjoaa modernit ja esteettömät tilat ja palvelut Palosaaren kampuksen väelle.
Referenssi
Helsinki

HUSin Siltasairaalan talotekniikka mahdollistaa joustavan toiminnan

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUSin uuden sairaalarakennuksen suunnittelun perustana oli yksinkertainen ja toimiva rakenne sekä muuntojoustavuus ja energiatehokkuus.
Referenssi
Jyväskylä

Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Osuuskauppa Keskimaan kiinteistöjen ylläpito ja huolto edellyttävät tehokasta tiedolla johtamista. Granlund Manager auttaa pitämään kokonaisuuden hyvin kasassa.
Referenssi
Joensuu

Enon seurakunta sai energiatehokkaan seurakuntatalon

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Moderni energiatehokas rakennus on parhaimmillaan kuin huippuunsa viritetty kone – kunhan kaikki toimii tismalleen niin, kun on suunniteltu. Enon seurakuntatalon…
Referenssi
Helsinki

Tekoäly seuloi 1600 kiinteistön energiansäästökohteet

Palvelu

AI-Energiakartoitus

Toimiala

Taloyhtiöt

Hekan vuokra-asuntokiinteistöissä on paljon potentiaalia säästää energiaa, mutta miten energiatehokkuuteen tähtääviin toimenpiteisiin varatut investoinnit kannattaa kohdistaa? Päätöksentekoa helpottaa Granlundin AI-Energiakartoitus.
Referenssi
Helsinki

Jumboon suunniteltiin Suomen suurin energian­kierrätysjärjestelmä

Palvelu

Energiakonsultointi

Toimiala

Energiakonsultointi

Kauppakeskus Jumbon energiatehokkuusinvestoinnilla säästetään ostoenergiaa vuosittain noin 300 omakotitalon kulutuksen verran.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen
Tuomo Niemelä, Granlund

Energiankierrätys leikkaa jopa 95 prosenttia lämmönkulutuksesta

15.08.2023 – Energiankierrätys on osoittanut toimivuutensa jo yli sadassa Granlundin suunnittelemassa kohteessa. Kiinteistön hukkalämmöt voivat kattaa jopa 95 prosenttia lämmöntarpeesta.

Uutinen

Energia-asiantuntija on kiinteistö- ja rakennusalan poikkitieteilijä

14.08.2023 – Jotta energiaa voidaan hyödyntää optimaalisesti ja kestävästi, tarvitaan alan osaajia, energia-asiantuntijoita. Millaista on energia-asiantuntijan työ käytännössä?

Uutinen
Datakeskus

Datakeskusten hukkalämmöissä piilee huikea potentiaali

08.08.2023 – Datakeskusten hukkalämmöillä voitaisiin lämmittää satojen tuhansien suomalaisten kodit. Potentiaali on valtava, sillä tällä hetkellä vain viisi prosenttia hukkalämmöstä hyödynnetään.

Uutinen

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen vastaa Energiaseminaarin yleisön kysymyksiin

01.06.2023 – Hiilinielut, pienydinvoima ja vesivoima kiinnostivat Energiaseminaarin yleisöä 24.5. Markku Ollikainen vastaa nyt kysymyksiin, joita emme ehtineet käsitellä suorassa lähetyksessä.

Uutinen

Energiaseminaarin skenaarioita: miten energian hinnoittelu muuttuu, ja miten kulutusjousto tulee näkymään?

01.06.2023 – Granlundin Energiaseminaarissa 24.5. kuultiin erittäin kiinnostavia puheenvuoroja, jotka herättivät niin paljon keskustelua ja kysymyksiä yleisössä, että emme ehtineet vastat kaikkiin…

Uutinen

Kiinteistön energiakatselmus on energiatehokkuuden navigaattori

10.05.2023 – Tiedätkö mihin kaikkeen kiinteistössäsi kuluu energiaa? Entä miten energiankulutusta kannattaisi leikata? Aloita navigointi kohti fiksua energiatehokkuutta energiakatselmuksesta.

Uutinen
Laakson yhteissairaala, havainnekuva

Laakson yhteissairaala-hankkeella on kunnianhimoiset elinkaaritavoitteet

27.04.2023 – Laakson yhteissairaala toteutetaan allianssihankkeena. Mittavassa projektissa energiatehokkuus ja elinkaaren kestävät ratkaisut ovat merkittävässä roolissa.

Uutinen

Millainen on hyvin tehty energiatodistus?

25.04.2023 – Energiatodistuksesta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Se auttaa mukautumaan EU-taksonomiaan ja antaa rahanarvoisia vinkkejä energiatehokkuuden parantamiseen.

Uutinen

Granlund mittaa hiilikädenjälkeään: energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä

11.04.2023 – Energiatehokkuushankkeiden avulla voidaan vähentää tehokkaasti hiilidioksidipäästöjä. Kun asiakkaan hiilidioksidipäästöt laskevat, Granlundin hiilikädenjälki kasvaa.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?