Hyppää sisältöön
PalvelutKonsultointiEnergiakonsultointi

Energiakonsultointi

Energiakonsultointi on vahva osaamisalueemme rakennusten energiatehokkuuden parantamisesta moderneihin tuotantoratkaisuihin. Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä, millaisia mahdollisuuksia energiamurros tarjoaa.

Energiakonsultointia vuosikymmenien kokemuksella

Meneillään oleva energiamurros vaikuttaa meihin kaikkiin, kun fossiilisista polttoaineista pyritään nopeasti eroon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Organisaatioille tämä tarkoittaa uusia haasteita, mutta ennen kaikkea mahdollisuuksia, joiden hahmottamisessa auttaa kymmenien vuosien kokemuksemme energia-alalta ja vahva näkemys tulevasta.

Tarjoamme energiakonsultoinnissa laaja-alaisen palveluvalikoiman yksittäisten rakennusten energiatehokkuudesta ja olosuhteiden hallinnasta aina toiminnan tehostamiseen. Hyödynnämme työssämme moderneja energian tuotantoratkaisuja. 

Tunnemme perusteellisesti energiatehokkuutta parantavat teknologiat sekä menetelmät ja seuraamme tiiviisti niiden kehitystä. Osaamme konseptoida ja yksinkertaistaa vaikeita asioita ja valita lukemattomista vaihtoehdoista sinua parhaiten palvelevan kokonaisuuden, joka toimii nyt ja tulevaisuudessa.

Energiakonsultointia suuriin ja pieniin tarpeisiin

Energiakonsultointi tarjoaa kokonaisvaltaisen näkemyksen parhaista energiaratkaisuista niin alue- ja kiinteistökehityksessä kuin rakennushankkeissa ja kiinteistöjen ylläpidossa. Huomioimme energian lisäksi kiinteistöjen pitkäaikaiskestävyyden, ylläpidon, huollon ja sisäympäristön, mikä varmistaa elinkaarilaadun toteutumisen rakentamisessa. 

Tunnemme isojen ja pienempienkin asiakkaiden tarpeet ja pystymme toteuttamaan oikeantasoiset energiaratkaisut kaikkiin kohteisiin, oli sitten kyse yksittäisestä kerrostalosta, useisiin kiinteistöihin sopivista konsepteista tai maan suurimmista kauppakeskuksista.

Myös energiasektori hyötyy energiakonsultoinnista

Asiakkaitamme ovat myös energiayhtiöt, jotka tarvitsevat liiketoimintansa kehittämiseen kokemusta ja näkemystä energiantuotannon, energiaverkkojen ja älykkäiden ratkaisujen kokonaisuudesta.

Lämmitys- ja jäähdytysmarkkina muuttuu vauhdilla. Tarjoamme älykkäitä ratkaisuja muun muassa kysyntäjouston, hukkaenergiavirtojen kierrätyksen ja kaksisuuntaisen kaukolämmön optimoinnin järjestelmätasolla.

Energiakonsultoinnin pohjalla vahva laskentaosaaminen

Energiakonsultoinnin pohjana on vahva laskentaosaamisemme. Käytämme laskennassa edistyneimpiä digitaalisia työkaluja, joiden avulla on mahdollista minimoida kiinteistön investointi- ja elinkaarikustannukset sekä energiankulutus. 

Esimerkiksi rakennushankkeiden energiatehokkuusvaihtoehtojen vertailussa ja suunnittelun ohjauksessa hyödynnämme monitavoiteoptimointia, joka mahdollistaa suuren vaihtoehtoisten yhdistelmien määrän nopean ja kustannustehokkaan vertailun. Käytämme alan edistyneintä MOBO-energiaoptimointia, joka on nykyaikainen ja kustannustehokas tapa rakennusten energia- ja ympäristöratkaisujen määrittämiseen.

Granlundin AI-Energiakartoitus on puolestaan automaattinen laskentatyökalu, jolla voi selvittää nopeasti kiinteistön tai kiinteistökannan energiatehokkuuspotentiaali. Järjestelmä laskee ja simuloi energiatodistuksen tietojen pohjalta suurimmat energiasäästöt ja paljonko päästöjä voidaan leikata.

Kustannustehokkaaseen laskentaamme yhdistyy vahva prosessiosaamisemme, jolla jalkautamme laskennan ja analyysien tulokset tehokkaasti hankkeisiin.

Energiakonsultoinnin palvelujamme

Tutustu referensseihimme

Helsinki, pääkonttori

Yhteistyöllä uudenlaista energiatehokkuutta

Palvelu

Energiakonsultointi

Toimiala

Energiayhtiöt

Kotkan Energia toteuttaa tapahtumakeskus Vendan ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun XAMK:in kampukselle keskitetyn energiaratkaisun.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori, Vaasa

Wasa Stationin energiakonsultointi ja talotekniikkasuunnittelu

Palvelu

Energiakonsultointi, Talotekniikkasuunnittelu, Ympäristösertifioinnit

Toimiala

Urheilu

Olemme osallistuneet vuodesta 2016 asti Vaasan uuden maamerkin, Wasa Stationin, talotekniikkasuunnitteluun sekä alueelliseen energia- ja ympäristökonsultointiin.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Triplassa tarvitaan joustavia suunnitteluresursseja ja erityisosaamista

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Energiakonsultointi, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Granlund toimii hankkeen energiakonsulttina, Big Room -koordinaattorina sekä LVIAS- ja telesuunnittelijana.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Lue lisää energiaratkaisuistamme

Energiamurrokseen tarvitaan lisää toimivia konsepteja

03.06.2020 – Ilmastonmuutosta torjuvan teknologian läpimurtoon tarvitaan lisää konseptoituja ja teollisesti esivalmistettuja ratkaisuja. Lämpöpumppujärjestelmät ovat tästä hyvä esimerkki.

Uutinen

Energiamurroksen myötä myös kiinteistönomistajista tulee energiakauppiaita

23.03.2020 – Energiantuotannossa on meneillään iso murros, jossa myös kiinteistönomistajista tulee päästöttömän energian tuottajia ja myyjiä.

Blogi

Miten luodaan toimiva yhteistyö energiayhtiön ja kiinteistönomistajan välille?

13.11.2020 – Energiamurros on luonut kiinteistö- ja rakennusalalle uusia rooleja. Kiinteistöt voivat olla energiantuottajia, ja energiayhtiöt tarjoavat uudenlaisia palveluja, kuten lähienergiajärjestelmän operointia.…

Blogi

Mitä tietoa etsit?