Hyppää sisältöön
PalvelutEnergiakonsultointi

Energiakonsultointi

Energiakonsultointi on vahva osaamisalueemme rakennusten energiatehokkuuden parantamisesta moderneihin tuotantoratkaisuihin. Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä, millaisia mahdollisuuksia energiamurros tarjoaa.

Ratkaistaan vihreä siirtymä yhdessä

Meneillään oleva energiamurros vaikuttaa meihin kaikkiin, kun fossiilisista polttoaineista pyritään nopeasti eroon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Organisaatioille tämä tarkoittaa uusia haasteita, mutta ennen kaikkea mahdollisuuksia, joiden hahmottamisessa auttaa kymmenien vuosien kokemuksemme energia-alalta ja vahva näkemys tulevasta.

Tarjoamme energiakonsultoinnissa laaja-alaisen palveluvalikoiman yksittäisten rakennusten energiatehokkuudesta ja olosuhteiden hallinnasta aina toiminnan tehostamiseen.

Tunnemme perusteellisesti energiatehokkuutta parantavat teknologiat sekä menetelmät ja seuraamme tiiviisti niiden kehitystä. Osaamme konseptoida ja yksinkertaistaa vaikeita asioita ja valita lukemattomista vaihtoehdoista sinua parhaiten palvelevan kokonaisuuden, joka toimii nyt ja tulevaisuudessa.

Energiakonsultointia suuriin ja pieniin tarpeisiin

Energiakonsultointi tarjoaa kokonaisvaltaisen näkemyksen parhaista energiaratkaisuista niin alue- ja kiinteistökehityksessä kuin rakennushankkeissa ja kiinteistöjen ylläpidossa. Huomioimme energian lisäksi kiinteistöjen kestävyyden, ylläpidon, huollon ja sisäympäristön.

Tunnemme energiatehokkuuteen liittyvät tarpeesi, olivatpa hankkeesi ja kohteesi isoja tai pieniä. Autamme sinua toteuttamaan oikeantasoiset energiaratkaisut kaikkiin kohteisiin, oli sitten kyse yksittäisestä rakennuksesta tai useasta kiinteistöstä koostuvasta kiinteistöportfoliosta. Tiedämme parhaat ratkaisut niin taloyhtiöihin kuin valtaviin kauppakeskuksiin ja sairaaloihin – ja kaikkeen siltä väliltä.

Yhteystiedot energia-asiantuntijoillemme

Iiro Lehtoranta

Liiketoiminnan kehityspäällikkö, energia
Granlund Oy

Janne Kala

Asiakkuuspäällikkö, energiatehokkuushankkeet
Granlund Oy

Asta Autelo

Johtaja, energiajohtaminen ja vastuullisuus
Granlund Oy

Teemu Hausen

Liiketoimintajohtaja, analytiikka ja ohjaus
Granlund Oy

Teemu Salonen

Osastonjohtaja, kestävä rakentaminen
Granlund Oy

Oskari Fagerström

Ryhmäpäällikkö, alueelliset energiaratkaisut
Granlund Oy

Tuomo Niemelä

Osastonjohtaja, energiatehokkuushankkeet
Granlund Oy

Ville Reinikainen

Liiketoiminnan kehitysjohtaja
Granlund Oy
PalvelutEnergiakonsultointi

Mitä on energiamurros?

Energiamurros tarkoittaa kiinteistö- ja rakennusalan näkökulmasta ennen kaikkea uusia energiateknologioita ja kiinteistöjen integroitumista tiiviimmin osaksi energiaverkkoja.

Jo nyt monet kiinteistöt tuottavat ja varastoivat itse ainakin osan tarvitsemastaan energiasta, mutta tulevaisuudessa energiankäytön joustokapasiteetti mahdollistaa sen, että kiinteistöt voivat ottaa yhä suuremman roolin energiaverkkoja tasapainottavina elementteinä.

AI-Energiakartoitus – laitoimme tekoälyn energiatalkoisiin!

AI-Energiakartoitus laskee ja simuloi energiatodistuksen tietojen pohjalta, millä keinoilla saadaan suurimmat energiasäästöt ja paljonko hiilidioksidipäästöjä voidaan leikata. Voimme selvittää nopeasti energiatehokkuuspotentiaalin yksittäisestä kiinteistöstä tai kokonaisesta kiinteistökannasta.

Alueelliset energiaratkaisut

Alueelliset energiaratkaisut ovat yksittäistä kiinteistöä laajempia kokonaisuuksia, joihin tyypillisesti kuuluvat energiaverkot, esimerkiksi matalalämpöverkot ja jäähdytysverkot. Alueellisten energiaratkaisujen konsultointipalvelumme auttavat kiinteistö- ja energia-alaa löytämään yhdessä kustannustehokkaat keinot hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tunnemme alueelliset tarpeet ja parhaat ratkaisut.

Myös energiasektori hyötyy energiakonsultoinnista

Asiakkaitamme ovat myös energiayhtiöt, jotka tarvitsevat liiketoimintansa kehittämiseen kokemusta ja näkemystä energiantuotannon, energiaverkkojen ja älykkäiden ratkaisujen kokonaisuudesta.

Lämmitys- ja jäähdytysmarkkina muuttuu vauhdilla. Tarjoamme älykkäitä ratkaisuja muun muassa kysyntäjouston, hukkaenergiavirtojen kierrätyksen ja kaksisuuntaisen kaukolämmön optimoinnin järjestelmätasolla.

Energiakonsultoinnin pohjalla vahva laskentaosaaminen

Energiakonsultoinnin pohjana on vahva laskentaosaamisemme. Käytämme laskennassa edistyneimpiä digitaalisia työkaluja, joiden avulla on mahdollista minimoida kiinteistön investointi- ja elinkaarikustannukset sekä energiankulutus. 

Esimerkiksi rakennushankkeiden energiatehokkuusvaihtoehtojen vertailussa ja suunnittelun ohjauksessa hyödynnämme monitavoiteoptimointia, joka mahdollistaa suuren vaihtoehtoisten yhdistelmien määrän nopean ja kustannustehokkaan vertailun. Käytämme alan edistyneintä MOBO-energiaoptimointia, joka on nykyaikainen ja kustannustehokas tapa rakennusten energia- ja ympäristöratkaisujen määrittämiseen.

Granlundin AI-Energiakartoitus on puolestaan automaattinen laskentatyökalu, jolla voi selvittää nopeasti kiinteistön tai kiinteistökannan energiatehokkuuspotentiaali. Järjestelmä laskee ja simuloi energiatodistuksen tietojen pohjalta suurimmat energiasäästöt ja paljonko päästöjä voidaan leikata.

Kustannustehokkaaseen laskentaamme yhdistyy vahva prosessiosaamisemme, jolla jalkautamme laskennan ja analyysien tulokset tehokkaasti hankkeisiin.

AI-Energiakartoitus – laitoimme tekoälyn energiatalkoisiin!

AI-Energiakartoitus laskee ja simuloi energiatodistuksen tietojen pohjalta, millä keinoilla saadaan suurimmat energiasäästöt ja paljonko hiilidioksidipäästöjä voidaan leikata.

AI-Energiakartoituksella voi selvittää nopeasti energiatehokkuuspotentiaalin yksittäisestä kiinteistöstä tai kokonaisesta kiinteistökannasta.

Voimmeko olla avuksi?

Tutustu referensseihimme

Helsinki

AI-Energiakartoitus antaa Antiloopille vauhtia hiilineutraaliuden tavoitteluun

Palvelu

AI-Energiakartoitus, Hiilineutraaliuskonsultointi, AI-Taksonomiakartoitus, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Toimistot

Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi saa Granlundin AI-Energiakartoituksesta hyvää tukea hiilineutraaliuden tavoitteluun ja EU-taksonomian mukaisuuden kehittämiseen.
Referenssi
Vaasa

Vaasan keskussairaalan H-talo on energiatehokas ja älykäs

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Vaasan keskussairaalan H-talon talotekniikan suunnittelussa korostuivat turvallisuus, älykkäät ja helppokäyttöiset toiminnot, energiatehokkuus, viihtyisyys ja muuntojoustavuus.
Referenssi
Vaasa

Vaasan Merikampuksen kirjastossa tekniikka on askeleen edellä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Yhdessä suunniteltu tiedekirjasto tarjoaa modernit ja esteettömät tilat ja palvelut Palosaaren kampuksen väelle.
Referenssi
Jyväskylä

Tehokas tiedolla johtaminen pitää osuuskaupan kiinteistöt kuosissa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Osuuskauppa Keskimaan kiinteistöjen ylläpito ja huolto edellyttävät tehokasta tiedolla johtamista. Granlund Manager auttaa pitämään kokonaisuuden hyvin kasassa.
Referenssi
Joensuu

Enon seurakunta sai energiatehokkaan seurakuntatalon

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Moderni energiatehokas rakennus on parhaimmillaan kuin huippuunsa viritetty kone – kunhan kaikki toimii tismalleen niin, kun on suunniteltu. Enon seurakuntatalon…
Referenssi
Helsinki

Tekoäly seuloi 1600 kiinteistön energiansäästökohteet

Palvelu

AI-Energiakartoitus

Toimiala

Taloyhtiöt

Hekan vuokra-asuntokiinteistöissä on paljon potentiaalia säästää energiaa, mutta miten energiatehokkuuteen tähtääviin toimenpiteisiin varatut investoinnit kannattaa kohdistaa? Päätöksentekoa helpottaa Granlundin AI-Energiakartoitus.
Referenssi
Helsinki

Jumboon suunniteltiin Suomen suurin energian­kierrätysjärjestelmä

Palvelu

Energiakonsultointi

Toimiala

Energiakonsultointi

Kauppakeskus Jumbon energiatehokkuusinvestoinnilla säästetään ostoenergiaa vuosittain noin 300 omakotitalon kulutuksen verran.
Referenssi
Keski-Suomen Sairaala Nova

Keski-Suomen Sairaala Nova on energiatehokas ja turvallinen moderni keskussairaala

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuus, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Sairaalasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Keski-Suomen keskussairaala Novassa on energiankierrätysjärjestelmä ja innovatiivisia ratkaisuja, joilla varmistetaan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuus kaikissa tilanteissa.
Referenssi
Helsinki

Vuosaaren lukio sai neljän tähden RTS-ympäristöluokituksen

Palvelu

Ympäristösertifioinnit, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiakonsultointi

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Vuosaaren uusi lukio on yksi ensimmäisiä neljän tähden RTS-ympäristösertifikaatin saavuttaneita rakennushankkeita. Suomen oloihin kehitetty RTS on monen kotimaisen tilaajan tavoitteena.
Referenssi
Mikkeli

Projektinjohtopalvelu varmistaa Mölnlycken tavoitteet energiatehokkuushankkeessa

Palvelu

Projektinjohtopalvelu, Energiatehokkuushankkeet, Kustannusohjaus, Talotekniikan optimointipalvelu

Toimiala

Teollisuus

Mölnlycke Healthcare Oy:n energiatehokkuushanke Mikkelin tehtaalla toteutetaan Granlundin projektinjohtopalvelumallilla. Toteutustapa varmistaa hankkeen lyhyen läpimenoajan ja budjetin. Asiakkaan tavoitteiden toteutuminen taataan…
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Lue lisää energiaratkaisuistamme

Energiamurrokseen tarvitaan lisää toimivia konsepteja

03.06.2020 – Ilmastonmuutosta torjuvan teknologian läpimurtoon tarvitaan lisää konseptoituja ja teollisesti esivalmistettuja ratkaisuja. Lämpöpumppujärjestelmät ovat tästä hyvä esimerkki.

Uutinen

Energiamurroksen myötä myös kiinteistönomistajista tulee energiakauppiaita

23.03.2020 – Energiantuotannossa on meneillään iso murros, jossa myös kiinteistönomistajista tulee päästöttömän energian tuottajia ja myyjiä.

Blogi

Miten luodaan toimiva yhteistyö energiayhtiön ja kiinteistönomistajan välille?

13.11.2020 – Energiamurros on luonut kiinteistö- ja rakennusalalle uusia rooleja. Kiinteistöt voivat olla energiantuottajia, ja energiayhtiöt tarjoavat uudenlaisia palveluja, kuten lähienergiajärjestelmän operointia.…

Blogi

Mitä tietoa etsit?