Hyppää sisältöön
ReferenssitAlko luottaa Granlund Managerin energia- ja vastuullisuusraportointiin

Alko luottaa Granlund Managerin energia- ja vastuullisuusraportointiin

10.8.2021 – Alko automatisoi 366 myymälänsä energiakulutuksen ja kierrätysmäärien tiedonkeruun ja seurannan. Raportit tulevat Granlund Managerin energianhallinta- ja ympäristöjärjestelmästä reaaliajassa kokonaisnäkymänä ja myymäläkohtaisesti.

Toimialat
Liiketilat ja kauppa
Palvelut
Granlund Manager -ohjelmisto

”Energian ja eri jätejakeiden kokonaiskulutusta voitiin ennen arvioida otannan perusteella, mutta nyt Granlund Manager palvelee meitä yhtä aikaa tiedonkeruutyökaluna ja järjestelmänä, joka kertoo, mitä kaikki myymälämme yhdessä kuluttavat”, kertoo Alkon kestävän kehityksen päällikkö Laura Varpasuo.

Granlund Manager palvelee meitä yhtä aikaa tiedonkeruutyökaluna ja järjestelmänä, joka kertoo, mitä kaikki myymälämme yhdessä kuluttavat.

Laura Varpasuo, kestävän kehityksen päällikkö, Alko

Aikaisemmin Alkon eri myymälöiden kulutuksesta raportoitiin vain osittaisella otannalla. Nykyisin kulutusdataa kertyy Granlund Manager -ohjelmistoon kaikista 366:sta myymälästä.

Nopeampaa ja täsmällisempää vastuullisuusraportointia

Alko on käyttänyt Granlund Managerin energiahallinta- ja ympäristö -työkalua valtakunnallisesti vuodesta 2018 lähtien. Yhtiön eri toimipisteissä vuoden ympäri kerätty ympäristö-, energia- ja vastuullisuustieto on reaaliajassa kaikkien saatavilla dokumentointia, vertailua ja raportointia varten.

Jos tietoa kerättäisiin perinteisin tavoin useista eri järjestelmistä ja ihmisiltä, ympäristöraportointi veisi huomattavasti paljon enemmän aikaa.

Granlund Manager välittää jatkossa tietoa rajapintojen avulla johdon käyttämään raportointijärjestelmään.

Joonas Alakomi, Granlund

Ympäristö- ja talousluvut samaan paikkaan

Granlund Manageriin käyttöön siirtymisen taustalla on Alkon oman vastuullisuusstrategian lisäksi YK:n kestävän kehityksen ohjelma, johon Alko on sitoutunut.

”Ympäristöasiat ovat nousseet muiden vastuullisuusteemojemme rinnalle. Meille on tärkeää olla kehityksessä mukana”, Varpasuo kertoo.

Rajapintojen kautta Granlund Manager välittää tietoa myös suoraan johdon käyttämään raportointijärjestelmään.

”Alkon valmiiksi motivoitunut henkilökunta voi nyt seurata helpommin omaa toimintaansa. Lisäksi Granlund Manager välittää tietoa rajapintojen avulla johdon käyttämään raportointijärjestelmään. Energiaindikaattorit tulevat johdon työpöydälle dynaamisessa näkymässä liikevaihdon ja muiden tärkeiden tunnuslukujen rinnalla”, kertoo ryhmäpäällikkö Joonas Alakomi Granlundilta.

Granlund Manageria on mahdollista hyödyntää myöhemmin Alkon toiminnan pitkän aikavälin suunnittelussa, kuten energiansäästötoimien vaikutusten seurannassa.

”Granlund Manager on työkalu, jonka päälle voimme halutessamme rakentaa uusia toimintoja. Ohjelmisto sisältää paljon myös sellaisia osia, jotka sopivat esimerkiksi kiinteistönjohdon käyttöön”, Alakomi sanoo.

Lue lisää Granlund Managerin Energiahallinta ja ympäristö -työkalusta!

Lue lisää Granlund Managerin dynaamisesta raportoinnista!

Lue lisää Granlundin Vastuullisuuspalveluista!

Haluatko nähdä, miten Granlund Manager toimii?

Alko

  • Alko on koko maan kattava erikoisliikeketju, jolla on 366 myymälää sekä noin 140 myymäläverkostoa täydentävää noutopistettä.
  • Alkon myymälöillä on ympäristölupaus, jonka toteutumista seurataan säännöllisesti. Ympäristötietojärjestelmä auttaa kertomaan, ollaanko kestävän kehityksen tavoitteiden osalta oikealla polulla.

Granlundin Manager apuna vastuullisuustyössä

Haluatko kuulla lisää?

Joonas Alakomi

Ryhmäpäällikkö
Granlund Oy

Helsinki, pääkonttori

OP Ryhmän toimitilojen ylläpitoa hallitaan Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, Huoltosuunnitelma, PTS, Huoltokirja, Palvelupyynnöt

Toimiala

Toimistot

OP Ryhmä on ottanut käyttöönsä Granlund Managerin noin 250 toimitilassa ympäri Suomen. Kiinteistöjen huolto-ohjelmia ja PTS-suunnittelua hallitaan valtakunnallisesti yhdellä järjestelmällä.…
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Granlund Manager on käytössä Suomen suurimmassa myymäläketjussa

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Noin 5000 S-ryhmän työntekijää käyttää Granlund Manageria eri puolilla Suomea. Ohjelmistoa käytetään kiinteistönhoidon lisäksi esimerkiksi myymälöissä ja hotelleissa.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Kauppakeskusten energiatehokkuutta parannettu Granlundin Managerilla

Palvelu

Digitaaliset palvelut, Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Granlund Manager -ohjelmistolla on merkittävä rooli Cityconin Suomen kauppakeskusten energiatehokkuuden paranemisessa. Vuosien 2012 ja 2016 välillä niiden kokonaisenergiankulutus laski jopa…
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?