Hyppää sisältöön
ReferenssitVahva luottamus on CSC:n kumppanuuden tukijalka

Vahva luottamus on CSC:n kumppanuuden tukijalka

13.12.2023 – CSC solmi Granlundin kanssa uuden puitesopimuksen, joka kattaa datakeskusten suunnittelun, konsultoinnin ja rakennuttamisen. Yhteistyötä on tehty yli 20 vuotta.

Toimialat
Datakeskukset
Palvelut
Arkkitehtisuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto
Paikkakunnat
Kajaani
LUMI-supertietokoneen edustalla vasemmalta Granlundin Jari Innanen ja Ilari Kauppi sekä CSC:ltä Jukka-Pekka Partanen ja Juha Torvinen.

Tieteen tietotekniikan keskus Oy (CSC) rakennuttaa, ylläpitää ja kehittää niin korkeakoulujen kuin tutkimuslaitosten tarvitsemaa tietotekniikkainfraa pääkaupunkiseudulla ja Kajaanissa. Vuonna 2023 CSC solmi jälleen uuden puitesopimuksen Granlundin kanssa.

“Kyllähän pitkä yhteinen historiamme osoittaa, että luottamus ja arvostus on molemminpuolista”, toteaa CSC:n datakeskusekosysteemien johtaja Jukka-Pekka Partanen. Hän on tehnyt henkilökohtaisesti töitä Granlundin asiantuntijoiden kanssa vuodesta 2012 asti.

CSC:n ja Granlundin puitesopimuskumppanuudessa on ollut tauko vain kerran, ja juuri sen nelivuotiskauden aikana työn alla oli erillishankintana toteutettu LUMI-supertietokonesali.

CSC on yksi maailman johtavista suurteholaskentaympäristöjen toteuttajista, ja olemme oppineet heiltä vuosien mittaan valtavasti datakeskuksista ja supertietokoneinfrasta.

Jari Innanen, datakeskusliiketoiminnan johtaja, Granlund

“Niiden neljän vuoden aikana yhteistyömme oli itse asiassa tiiviimpää kuin koskaan!” naurahtaa Granlundin datakeskusliiketoiminnan johtaja Jari Innanen.

Hänestä on suuri etuoikeus tehdä töitä juuri CSC:n kanssa.

“CSC on yksi maailman johtavista suurteholaskentaympäristöjen toteuttajista, ja olemme oppineet heiltä vuosien mittaan valtavasti datakeskuksista ja supertietokoneinfrasta.”

Pääkonsultti huolehtii konesalisuunnittelusta kokonaisuutena

Granlund toimii CSC:n konesalihankkeissa yleensä pääkonsulttina ja vastaa kaikesta suunnittelusta aina talotekniikasta akustiikka-, rakenne-, arkkitehti- ja AV-suunnitteluun. Yli 20 vuotta kestäneen yhteistyön aikana on luotu toimiva supertietokonesalien suunnitteluprosessi ja toimintatavat.

“Suunnitteluvaiheessa on tärkeintä tuottaa asiakkaan päätöksentekoon useita erilaisia skenaarioita nopeasti ja pienillä kustannuksilla”, Innanen korostaa.

Kaikkien suunnittelu- ja konsultointipalvelujen saaminen yhden toimijan kautta on meille helppo ja toimiva ratkaisu.

Jukka-Pekka Partanen, datakeskusekosysteemien johtaja, CSC

Silloin konesalitilat ja tekniikka pystytään optimoimaan useiden eri sidosryhmien näkökulmasta. Lisäksi Granlundin vastuulla on datakeskushankkeen vaativa käyttöönottoprosessi.

Eniten Partanen arvostaa tutun puitesopimuskumppanin asiantuntijuutta ja laajoja kontaktiverkostoja. Granlundin projektinjohto pyörittää hallitusti myös alihankkijoista koostuvaa datakeskustiimiä.

“Kaikkien suunnittelu- ja konsultointipalvelujen saaminen yhden toimijan kautta on meille helppo ja toimiva ratkaisu.”

Konesaleja 2000-luvun alusta tulevaisuuteen

Ensimmäinen yhteinen datakeskusprojekti toteutettiin 2000-luvun alussa Keilaniemeen. Granlundin suunnittelu- ja valvontatoimeksianto ei ollut aivan tyypillinen.

“Konesali suunniteltiin suuren toimistokompleksin kellarikerrokseen, mikä oli vaativaa pelkästään riittävän energiansaannin kannalta”, Innanen muistelee.

Granlund oli CSC:n rinnalla myös 2010-luvun alussa, kun CSC:n kansallisten konesalien verkostoa laajennettiin Kajaanin Renforsin Rantaan vanhoihin paperitehdaskiinteistöihin. Supertietokoneet Puhti, Mahti ja LUMI vievät tällä hetkellä noin 5 prosenttia alueen muuntajatehosta.

“Satojen tuhansien neliöiden alueella riittää tilaa myös tulevaisuuden datakeskuksille”, Innanen sanoo.

Jukka-Pekka Partasen mukaan lähivuosille onkin luvassa merkittäviä uudistuksia.

“Meillä on Kajaanissa Euroopan järeimmät superlaskennan tietokoneet, ja alueen konesalibisnes toivon mukaan vain kasvaa. Siinä Granlund on kanssamme vahvasti mukana.”

Haluatko kuulla lisää?

Jari Innanen

Liiketoimintajohtaja, Data centers
Granlund Oy

Tieteen tietotekniikan keskus Oy – CSC

Tieteen tietotekniikan keskus Oy (CSC) rakennuttaa, ylläpitää ja kehittää niin korkeakoulujen kuin tutkimuslaitosten tarvitsemaa tietotekniikkainfraa pääkaupunkiseudulla ja Kajaanissa.

Supertietokone jäähtyy ympäristöystävällisesti

Kajaanissa sijaitseva LUMI on maailman energiatehokkain ja ekologisin supertietokone. Granlund vastasi LUMI:n taloteknisestä suunnittelusta sekä projektin johtamisesta.

Tutustu referensseihimme

Kajaani

LUMI on maailman energiatehokkain ja ekologisin supertietokone

Palvelu

Datakeskussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Pohjois-Suomen olosuhteet luovat täydellisen ympäristön energiatehokkaalle, toimintavarmalle ja elinkaarikestävälle datakeskukselle. LUMIa ympäröivä talotekniikka kestää konesukupolvelta toiselle.
Referenssi

Vahva luottamus on CSC:n kumppanuuden tukijalka

Palvelu

Arkkitehtisuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto

Toimiala

Datakeskukset

CSC solmi Granlundin kanssa uuden puitesopimuksen, joka kattaa datakeskusten suunnittelun, konsultoinnin ja rakennuttamisen. Yhteistyötä on tehty yli 20 vuotta.
Referenssi
Helsinki

Suomen ensimmäiselle kvanttitietokoneelle suunniteltiin sopiva tila

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Due Diligence -palvelut, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Kvanttitietokoneet ovat kehitteillä olevia tietokoneita, joiden laskentateho lupaa vastauksia tällä hetkellä mahdottomiin tehtäviin. Granlundin datakeskustiimi vastasi IQM:n kvanttitietokonetilan suunnittelusta ja…
Referenssi
Helsinki

Telian datakeskus tehtiin isolla insinöörin sydämellä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Telia Helsinki Data Center on Pohjoismaiden suurin palvelintiloja tarjoava datakeskus. Granlund teki projektin toteutussuunnittelun LVISA-suunnittelusta turvajärjestelmiin ja tietoverkkoihin sekä vastasi…
Referenssi
Koko Suomi

Tietoliikenneyhteyksien häiriöttömyyttä Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Datakeskukset

Granlund Manager -ohjelmisto tarjoaa varmuutta laitetilojen hallintaan sekä kunnossapidon ja viankorjauksen suunnitteluun, seurantaan ja valvontaan.
Referenssi

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?