Hyppää sisältöön
Ura meilläOpiskelijalleKiinnostaisiko opinnäytetyön tekeminen Granlundilla?

Opinnäytetyön tekeminen Granlundilla?

Meillä valmistuu vuosittain 20–40 opinnäytetyötä. Suurin osa liittyy insinööriopintoihin, mutta opinnäytetöitä tehdään paljon myös osana ylempää ammattikorkeakoulututkintoa ja diplomi-insinööriopintoja. Lisäksi autamme väitöskirjatöiden tekemisessä. Helpoin tapa löytää sopiva lopputyön aihe on tulla meille työharjoitteluun.

Opinnäytetyön aihe löytyy työharjoittelun aikana

Helpoin reitti opinnäytetyön tekemiseen on tulla meille työharjoitteluun. Silloin pääset tutustumaan taloon, toimintatapoihimme ja alan projekteihin, jolloin kiinnostava opinnäytetyön aihe löytyy usein ihan luontojaan.

Asiantuntijamme auttavat sopivan aiheen valinnassa, ja kuuntelemme mielellämme myös opiskelijoiden omia aihe-ehdotuksia. Valmiinakin on runsaasti vaihtoehtoja, koska kokoamme aktiivisesti ylös sopivia aiheita. Niitä tarjoavat esimerkiksi innovaatiotoimintaamme liittyvät kehityshankkeet. Toteutamme opinnäytteitä myös yhdessä asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa. Jos aihealue on aivan erityinen, haemme opinnäytetyön tekijöitä suoraan oppilaitoksista.

Opinnäytetöissä on edustettuna kaikki kiinteistö- ja rakennusalalle tarjoamamme osaamisalueet. Moni meillä tehtävä opinnäytetyö liittyy talotekniikkasuunnitteluun tai tiettyyn talotekniseen järjestelmään. Tärkeitä teemoja ovat myös energiatehokkuus ja suunnittelun automatisointi. Älykkäät kiinteistöt yhdistävät talotekniikan ja uuden luomisen, mikä mahdollistaa monenlaiset opinnäytetyöaiheet.

Opinnäytetyöt ovat meille tärkeä osa innovaatio- ja kehitystoimintaamme, ja siksi yleislinjauksemme on, että opinnäytetyön tekemisestä saa palkkaa.

Opinnäytetyön tekemisestä saa palkkaa

Jokaiselle opinnäytetyön tekijälle määritellään meillä ohjaaja, joka tulee usein samasta yksiköstä tai osastolta kuin lopputyön aihekin. Ohjaajan työajasta on budjetoitu tietty osa vain opinnäytetyön ohjaamiseen, mikä varmistaa, että aikaa on riittävästi ja saat opiskelijana tarvitsemaasi tukea.

Opinnäytetyöt ovat meille tärkeä osa innovaatio- ja kehitystoimintaamme, ja siksi yleislinjauksemme on, että opinnäytetyön tekemisestä saa palkkaa. Jokaiselle työlle määritellään budjetti, jota voidaan kasvattaa ulkopuolisella rahoituksella, kuten kehitysprojekteilla.

Palkitsemme vuosittain parhaat opinnäytetyöt, mikä motivoi hyviin tuloksiin niin opinnäytetöiden tekijöitä kuin heidän ohjaajiaankin.

Parhaat opinnäytetyöt palkitaan vuosittain

Palkitsemme vuosittain parhaat opinnäytetyöt, mikä motivoi hyviin tuloksiin niin opinnäytetöiden tekijöitä kuin heidän ohjaajiaankin. Keskeisin arviointikriteeri ovat hyödyt Granlundin kehittymiselle, ja parhailla opinnäytetöillä on merkitystä myös laajemmin kiinteistö- ja rakennusalalle. Voittajatöiden aiheet vaihtelevat, mutta usein niillä on yhteys johonkin asiakasprojektiin tai kehityshankkeeseen. Lisäksi edellytyksenä ovat tieteelliset ansiot.

Uutta tietoa energiatehokkuushankkeiden toteutus- tai palvelumalleista

DI Aku-Markus Savolaisen tuore diplomityö pureutuu energiatehokkuushankkeiden toteutusmallien valinnan vaikeuteen.

Mitä tietoa etsit?