Hyppää sisältöön
Ura meilläOpiskelijalle

Aloita Granlund-urasi jo opiskelijana

Aloita Granlund-urasi harjoittelijana tai tuntityöntekijänä, tee opinnäytetyösi meillä ja etene vakituiseen työsuhteeseen heti opintojesi päättyessä. Meillä voit kasvaa talotekniikka-, rakennus- ja ohjelmistoalan ammattilaiseksi turvallisesti alan konkareiden tukemana.

Varmista turvallinen lähtölaukaus urallesi Granlundilla jo opiskelijana

Veera Varis

Minusta tuntuu, että pomoni arvostaa työpanostani, vaikka olenkin vielä ihan aloittelija muihin kokeneempiin työkavereihin verrattuna.

Veera Varis, rakennusinsinööri ja tietojohtamisen opiskelija

Löytyykö sinulla osaamista seuraavilta aloilta?

Haluatko kuulla ensimmäisten joukossa Granlundilla avautuvista harjoittelijapaikoista?

Tilaa opiskelijoiden uutiskirjeemme, saat tiedon sähköpostiisi, kun harkkahaku alkaa.

Lue, millaista meillä on olla harjoittelussa

Ei kannata suotta jännittää, tekeminen on parasta harjoitusta!

Tuomas Laukkanen, LVI-suunnitteluharjoittelija

Näin opiskelijat tienaavat Granlundilla

Työharjoittelumme antaa opiskelijalle korvaamatonta kokemusta ja eväät uuteen ammattiin.

Työnantajalupauksemme:

Tulet kuulluksi

Meiltä löytyy aina hiha, josta nykäistä. Kuuntelemme näkemyksiäsi ja haluamme, että voit tehdä työsi mielekkäästi. Olemme työntekijöidemme omistama yritys ja hommat hoituvat ilman ylimääräisiä kiemuroita.

Kasvat ammattilaiseksi

Meillä on harjoittelijoille suunnatut koulutusohjelmat ja voit edetä kokeneiden konkareiden opastuksella. Autamme sinua opinnäytetyösi tekemisessä: yhteisenä tavoitteenamme on vakituinen työsuhde, kun valmistut.

Saat kokeilla

Olemme uteliaita ja etsimme jatkuvasti uusia, entistä parempia ratkaisuja. Arvostamme opiskelijoidemme tuoreita näkemyksiä ja innovatiivisia ehdotuksia.

Opinnäytetyöt ovat meille tärkeä osa innovaatio- ja kehitystoimintaamme, ja siksi yleislinjauksemme on, että opinnäytetyön tekemisestä saa palkkaa.

Kiinnostaako opinnäytetyön tekeminen Granlundilla?

Meillä tehdään vuosittain useita kymmeniä opinnäytetöitä. Olemme niistä kaikista todella ylpeitä ja palkitsemme joka vuosi parhaat opinnäytteet. Katso, millaiset opinnäytetyöt palkitsimme vuonna 2022.

Miten saan harjoittelupaikan – katso opiskelijoidemme vinkit

Miten löydät sopivan harjoittelupaikan? Millaisen opinnäytetyön voit tehdä Granlundilla? Opiskelijamme jakavat parhaat vinkkinsä.

Harjoittelu Granlundilla

Granlundin harjoitteluhaku on avoinna marraskuusta helmikuulle, mutta meille voit hakea harjoitteluun ja tuntitöihin myös muina aikoina.

Miten saan harjoittelupaikan?

Harjoitteluasiantuntijamme Iiro kertoo, miten hyvä harjoittelupaikka irtoaa. Entä miten harjoittelusta saa enemmän irti? Ja miten Iiro päätyi hakemaan harjoitteluun juuri Granlundille?

Yli 1400 uratarinaa

Lue, miten niin moni on valinnut Granlundin työpaikakseen ja mitä kaikkea me granlundilaiset teemme työksemme. Moni meistä on aloittanut uransa opiskelijana.

Miten tuemme urasi alkuvaihetta Granlundilla?

Granlundilla ei tarvitse hypätä yksin syvään päätyyn

Kokenut mentori tai kummi opastaa sinut sujuvaan alkuun urallasi. Eveliina Vesalainen ja Antti Akselin kouluttautuvat projektipäälliköiksi Granlundin mentorointiohjelmassa kokeneen kollegan vierihoidossa.

Ympäristöteknologian insinööri ja LVI- ja energiatekniikan DI Granlundilla suunnittelijana

Ihmisten hyvinvointi ja energiatehokkuus suunnittelutyön perustana: Ympäristöteknologian insinööri ja LVI- ja energiatekniikan DI Eveliina Vesalainen suunnittelee rakennusten ilmanvaihdon tehokkaaksi, turvalliseksi ja terveelliseksi.

”Aamulla herätessä ei koskaan tuntunut pahalta, kun piti lähteä töihin”

Parhaat kesäharjoittelut antavat paljon sekä harjoittelijalle että työnantajalle. Granlundilla useat harjoittelijat myös jatkavat myöhemmin vakituiseen työsuhteeseen.

Granlundilla työntekijöitä kuunnellaan, ja kehitysideat ovat oikeasti toivottuja.

Noora Pulli, LVI-asiantuntija

Millaisia projekteja talotekniikan ammattilaiset pääsevät Granlundilla toteuttamaan?

Granlundilaiset jakavat kokemuksiaan ja oppejaan projektien pyörteistä.

Hyvä pomo kulkee rinnalla elämän käänteissä

Miten hyvä pomo toimii, kun työntekijä tarvitsee joustoa työaikoihin opintojensa vuoksi? Tai kun poikkeustilanne heittää kerralla koko työnteon uusiksi? Toisinaan pomon tuki on korvaamaton, kun oma jaksaminen on tiukilla.

”Tylsää tekemistä ei tarvitse pelätä” – Rakennusalan moniottelijat viihtyvät Korjausrakentamisen osastolla

“Granlundilla omia ideoita kannustetaan viemään eteenpäin”, summaa Riikka Koskela.

Granlund Oy:ssa vaikuttaa Nuorten Jory

Keväällä 2019 energia-asiantuntijana Iiro Lehtoranta sai idean: miten nuoria asiantuntijoita voitaisiin kuunnella paremmin Granlundilla? Miksei Granlundilla olisi omaa nuorten asiantuntijoiden porukkaa ottamassa kantaa yhteisiin asioihin?

”Jatkuvan muutoksen vallitessa alallamme, nuoret asiantuntijat ottavat herkimmin alan uudet innovaatiot ja toimintatavat haltuun”, Lehtoranta sanoo.

Nuorten Johtoryhmän idea on tuoda esiin alalle hiljattain tulleiden näkemyksiä. Nuorten työntekijöiden tietämys ja modernin teknologian hallinta hyödyttävät innovaatioihin nojaavaa yritystämme.

Jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus päästä vaikuttamaan, on jäsenyys Nuorten Joryssa määräaikainen.

Granlundin Urapuu ja Koulutuspuu helpottavat oman uran rakentamista

Urapuu

Granlund haluaa mahdollistaa jokaiselle mielekkään uran. Koska eri ihmiset haluavat kehittää uraansa eri tavoin, Granlundin urapuussa voi edetä ylöspäin tai oksalta oksalle yksilöllisesti. Tämä tarkoittaa, että meillä voit kehittyä asiantuntijana moneen suuntaan ja saada aivan uusia näkökulmia, kun voit työskennellä erilaissa rooleissa. Monipuolinen osaaminen on rikkaus meille ja kaikille meillä työskenteleville.

Meillä urapuun oksia ovat suunnittelu, rakennuttaminen ja valvonta, konsultointi, ohjelmistot ja innovaatiot. Esimerkiksi talotekniikan osaajille meillä on työtehtäviä näissä kaikissa liiketoiminnoissa. Kaikki eivät mieli esihenkilön rooliin, vaan haluavat erikoistua itselle mieluisaan asiantuntijatyöhön.

Jos ylöspäin johtotehtäviin eteneminen kiinnostaa, siihen urapuussa on myös omat oksansa. Meillä tyypillisiä titteleitä ovat harjoittelija, suunnittelija, asiantuntija, konsultti, projektipäällikkö, johtava asiantuntija, ryhmäpäällikkö ja johtaja.

Koulutuspuu

Haluamme kannustaa kaikkia meillä työskenteleviä ylläpitämään osaamistaan monipuolisilla koulutuksilla, ja koulutuskalenterimme onkin hyvin kattava.

 • Koulutukset harjoittelijoille: Granlund alkupolun suoritettuasi sinulla on ymmärrys​ Granlundin yleisistä toimintamalleista, toimialasi ajankohtaisista asioista​ ja tehtäväsi vaatimista keskeisistä työkaluista​.
 • Asiantuntijan koulutukset: Saat koulutuksista tukea kehittymiseesi asiantuntijana läpi työurasi – aina nuoresta asiantuntijasta senior-tason osaajaan. ​Suunnittele yhdessä esihenkilösi kanssa sinulle parhaiten sopiva kehittymispolku, jossa hyödynnät sekä Granlundin sisäistä, että talon ulkopuolista koulutustarjontaa.
 • Päällikön arki: koulutuskokonaisuus tarjoaa monipuolisesti työkaluja päällikköroolissa toimivien granlundilaisten osaamisen kehittämiseen työuran eri vaiheissa.​ Voit suunnitella sinulle parhaiten sopivan kehittymispolun yhdessä esihenkilösi kanssa. Tarjolla on sekä Granlundin sisäistä, että talon ulkopuolista koulutusta.
 • Koulutusta esihenkilön roolia varten: Granlund tukee ja kehittää esihenkilöinä toimivia tehtävässään sekä rakentaa yhtenäistä, valmentavaa johtamiskulttuuria kattavalla koulutustarjonnalla.

Energiatehokkuus, IoT ja data vuoden opinnäytetöiden aiheina

23.11.2022 – Granlundin Vuoden opinnäytetyökisan voittajakolmikon työt pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin: energiatehokkuuteen, esineiden internetiin IoT:n ja datan hyödyntämiseen.

Uutinen

Mahdollisuus vaikuttaa hiilineutraalin yhteiskunnan rakentamiseen

24.03.2022 – Granlundilaiset etsivät rakennushankkeissa konkreettisia ratkaisuja kiinteistöjen energiatehokkuuden ja hiilineutraaliuden parantamiseen. Haluaisitko sinä tehdä työtä, joka vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään joka päivä?

Uutinen

Uutta tietoa energiatehokkuushankkeiden toteutus- tai palvelumalleista

09.02.2022 – DI Aku-Markus Savolaisen tuore diplomityö pureutuu energiatehokkuushankkeiden toteutusmallien valinnan vaikeuteen.

Uutinen

Millaisia uramahdollisuuksia Granlund tarjoaa juuri sinulle?

08.11.2021 – Millaisia uravaihtoehtoja sinulla on talotekniikan ja rakentamisen parissa, jos tulet töihin Granlundille? Tavoittelitpa sitten syvää asiantuntijuutta, nousukiitoa uralla tai tilapäisesti…

Uutinen

Vapaus ja vastuu kohtaavat asiantuntijan työssä

03.03.2021 – Anni Viitalan ja Andreas Lundin mielestä on mielekästä tehdä työtä, jolla voi vaikuttaa ympäröivään maailmaan. Tule Annin ja Andreaksen työkaveriksi!

Uutinen

Granlundin vuoden 2020 parhaat opinnäytteet on valittu

02.12.2020 – Granlundilla palkitaan vuosittain parhaat opinnäytteet ja niiden tekijät.

Uutinen

”Aamulla herätessä ei koskaan tuntunut pahalta lähteä töihin”

19.11.2019 – Parhaat kesäharjoittelut antavat paljon sekä harjoittelijalle että työnantajalle. Granlundilla useat harjoittelijat myös jatkavat myöhemmin vakituiseen työsuhteeseen.

Uutinen

Granlund pelillisti kiinteistöjohtajan arkea Dubain maailmannäyttelyyn

14.12.2021 – Granlund pelillisti kiinteistöjohtajan arkea ja tuotti Dubain maailmannäyttelyyn pelin, jossa kuka tahansa voi hypätä hetkeksi kiinteistöjohtajan rooliin.

Uutinen

Pelaa peliä ja toimi Suomen paviljongin kiinteistöjohtajana

Miten pärjäisit kiinteistöjohtajana? Kun kiinteistön lämpötila kohoaa ja valitukset kuumuudesta alkavat, minkä ratkaisun valitset? Entä miten valitut päätökset vaikuttavat ympäristöön? Testaa kykysi pelaamalla Granlundin kiinteistöjohtamisen peliä!

Vastuullista kesäduunia

Olemme tänäkin vuonna mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jossa sitoudumme hyvän kesätyön periaatteisiin. Periaatteita ovat mm. mielekäs työ ja kohtuullinen palkka sekä hyvä hakijakokemus. Granlund on saanut aina hyvät arviot harjoittelijoiltaan. Viimeisimmässä Vastuullinen Kesäduuni -kyselyssä (2022) tulokset olivat mm.:

 • 1000plus ​organisaatioiden sarjassa Granlundin sijoitus oli 5., mikä tarkoittaa että olemme tämän kategorian paras kiinteistö- ja rakennusalan yritys.
 • Yleinen tyytyväisyys kesätyökokemukseen Granlundilla sai huippuarvosanan 3,86 asteikolla 1–4, ja olimme kategoriamme 2.
 • Harjoittelijoista 97 % suosittelisi meitä ystävälleen, ja 99 % haluaisi jatkaa Granlundilla työskentelyä myös tulevaisuudessa.
 • Oikeudenmukaisuudesta ja tasapuolisuudesta annettiin loistavat pisteet (3,67/4).
 • Harjoittelijat kokivat päässeensä käyttämään koulussa hankkimaansa osaamista todella hyvin hyödyksi.
 • Perehdytyksestä saimme hyvää palautetta.
 • Harjoittelijat kokivat tulleensa kuulluiksi ja voivansa todella hyvin vaikuttaa työhönsä (3,68/4).

Tuudon Rekrymessujen 2022 TOP10 työnantajat

Granlund sijoittui yhdeksänneksi tykätyimmäksi työnantajaksi 20 000 opiskelijan ja 25 korkeakoulun rekrytointitapahtumassa.

Avoimet työpaikat

Tarjolla monipuolisia urapolkuja myös nuoremmille tieteenharjoittajille.

Mitä tietoa etsit?