Hyppää sisältöön
Ura meilläOpiskelijalle

Aloita Granlund-urasi jo opiskelijana

Aloita Granlund-urasi harjoittelijana tai tuntityöntekijänä, tee opinnäytetyösi meillä ja etene vakituiseen työsuhteeseen heti opintojesi päättyessä. Meillä voit kasvaa talotekniikka-, rakennus- ja ohjelmistoalan ammattilaiseksi turvallisesti alan konkareiden tukemana.

Varmista turvallinen lähtölaukaus urallesi Granlundilla jo opiskelijana

Veera Varis

Minusta tuntuu, että pomoni arvostaa työpanostani, vaikka olenkin vielä ihan aloittelija muihin kokeneempiin työkavereihin verrattuna.

Veera Varis, rakennusinsinööri ja tietojohtamisen opiskelija

Harjoitteluhakumme vuoden 2024 harjoittelupaikkoihin on päättynyt!

Kiitos kaikille hakijoille! Saimme hakemuksia runsaasti ja käymme niitä parhaillaan läpi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan lopputuloksesta.

Jos tällä kertaa harjoittelupaikka jää saamatta, voit liittyä meidän uraverkostoon! Saat sinua kiinnostavista paikoista tiedon meiliisi.

Lue, millaista meillä on olla harjoittelussa

Ei kannata suotta jännittää, tekeminen on parasta harjoitusta!

Tuomas Laukkanen, LVI-suunnittelija

Löytyykö sinulla osaamista seuraavilta aloilta?

Haluatko kuulla ensimmäisten joukossa Granlundilla avautuvista harjoittelijapaikoista?

Liittymällä uraverkostoomme, saat tiedon kun harjoittelijapaikkoja avautuu hakuun!

Näin opiskelijat tienaavat Granlundilla

Työharjoittelumme antaa opiskelijalle korvaamatonta kokemusta ja eväät uuteen ammattiin.

Työnantajalupauksemme:

Tulet kuulluksi

Meiltä löytyy aina hiha, josta nykäistä. Kuuntelemme näkemyksiäsi ja haluamme, että voit tehdä työsi mielekkäästi. Olemme työntekijöidemme omistama yritys ja hommat hoituvat ilman ylimääräisiä kiemuroita.

Kasvat ammattilaiseksi

Meillä on harjoittelijoille suunnatut koulutusohjelmat ja voit edetä kokeneiden konkareiden opastuksella. Autamme sinua opinnäytetyösi tekemisessä: yhteisenä tavoitteenamme on vakituinen työsuhde, kun valmistut.

Saat kokeilla

Olemme uteliaita ja etsimme jatkuvasti uusia, entistä parempia ratkaisuja. Arvostamme opiskelijoidemme tuoreita näkemyksiä ja innovatiivisia ehdotuksia.

Opinnäytetyöt ovat meille tärkeä osa innovaatio- ja kehitystoimintaamme, ja siksi yleislinjauksemme on, että opinnäytetyön tekemisestä saa palkkaa.

Kiinnostaako opinnäytetyön tekeminen Granlundilla?

Meillä tehdään vuosittain useita kymmeniä opinnäytetöitä. Olemme niistä kaikista todella ylpeitä ja palkitsemme joka vuosi parhaat opinnäytteet. Katso, millaiset opinnäytetyöt palkitsimme vuonna 2022.

Miten saan harjoittelupaikan – katso opiskelijoidemme vinkit

Miten löydät sopivan harjoittelupaikan? Millaisen opinnäytetyön voit tehdä Granlundilla? Opiskelijamme jakavat parhaat vinkkinsä.

Granlundin harjoitteluhaku on avoinna marraskuusta helmikuulle, mutta meille voit hakea harjoitteluun ja tuntitöihin myös muina aikoina.

Yli 1400 uratarinaa

Lue, miten niin moni on valinnut Granlundin työpaikakseen ja mitä kaikkea me granlundilaiset teemme työksemme. Moni meistä on aloittanut uransa opiskelijana.

Miten tuemme urasi alkuvaihetta Granlundilla?

Granlundilla ei tarvitse hypätä yksin syvään päätyyn

Kokenut mentori tai kummi opastaa sinut sujuvaan alkuun urallasi. Eveliina Vesalainen ja Antti Akselin kouluttautuvat projektipäälliköiksi Granlundin mentorointiohjelmassa kokeneen kollegan vierihoidossa.

Ympäristöteknologian insinööri ja LVI- ja energiatekniikan DI Granlundilla suunnittelijana

Ihmisten hyvinvointi ja energiatehokkuus suunnittelutyön perustana: Ympäristöteknologian insinööri ja LVI- ja energiatekniikan DI Eveliina Vesalainen suunnittelee rakennusten ilmanvaihdon tehokkaaksi, turvalliseksi ja terveelliseksi.

”Aamulla herätessä ei koskaan tuntunut pahalta, kun piti lähteä töihin”

Parhaat kesäharjoittelut antavat paljon sekä harjoittelijalle että työnantajalle. Granlundilla useat harjoittelijat myös jatkavat myöhemmin vakituiseen työsuhteeseen.

Granlundilla työntekijöitä kuunnellaan, ja kehitysideat ovat oikeasti toivottuja.

Noora Pulli, LVI-asiantuntija

Millaisia projekteja talotekniikan ammattilaiset pääsevät Granlundilla toteuttamaan?

Granlundilaiset jakavat kokemuksiaan ja oppejaan projektien pyörteistä.

Hyvä pomo kulkee rinnalla elämän käänteissä

Miten hyvä pomo toimii, kun työntekijä tarvitsee joustoa työaikoihin opintojensa vuoksi? Tai kun poikkeustilanne heittää kerralla koko työnteon uusiksi? Toisinaan pomon tuki on korvaamaton, kun oma jaksaminen on tiukilla.

”Tylsää tekemistä ei tarvitse pelätä” – Rakennusalan moniottelijat viihtyvät Korjausrakentamisen osastolla

“Granlundilla omia ideoita kannustetaan viemään eteenpäin”, summaa Riikka Koskela.

Granlund Oy:ssa vaikuttaa Nuorten Jory

Keväällä 2019 syntyi idea: miten nuoria asiantuntijoita voitaisiin kuunnella paremmin Granlundilla? Miksei Granlundilla olisi omaa nuorten asiantuntijoiden porukkaa ottamassa kantaa yhteisiin asioihin?

Jatkuvan muutoksen vallitessa uskomme, että nuoret asiantuntijat ottavat herkimmin alan uudet innovaatiot ja toimintatavat haltuun.

Nuorten Johtoryhmän idea on tuoda esiin alalle hiljattain tulleiden näkemyksiä. Nuorten työntekijöiden tietämys ja modernin teknologian hallinta hyödyttävät innovaatioihin nojaavaa yritystämme.

Jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus päästä vaikuttamaan, on jäsenyys Nuorten Joryssa määräaikainen.

Granlundin Urapuu ja Koulutuspuu helpottavat oman uran rakentamista

Urapuu

Granlund haluaa mahdollistaa jokaiselle mielekkään uran. Koska eri ihmiset haluavat kehittää uraansa eri tavoin, Granlundin urapuussa voi edetä ylöspäin tai oksalta oksalle yksilöllisesti. Tämä tarkoittaa, että meillä voit kehittyä asiantuntijana moneen suuntaan ja saada aivan uusia näkökulmia, kun voit työskennellä erilaissa rooleissa. Monipuolinen osaaminen on rikkaus meille ja kaikille meillä työskenteleville.

Meillä urapuun oksia ovat suunnittelu, rakennuttaminen ja valvonta, konsultointi, ohjelmistot ja innovaatiot. Esimerkiksi talotekniikan osaajille meillä on työtehtäviä näissä kaikissa liiketoiminnoissa. Kaikki eivät mieli esihenkilön rooliin, vaan haluavat erikoistua itselle mieluisaan asiantuntijatyöhön.

Jos ylöspäin johtotehtäviin eteneminen kiinnostaa, siihen urapuussa on myös omat oksansa. Meillä tyypillisiä titteleitä ovat harjoittelija, suunnittelija, asiantuntija, konsultti, projektipäällikkö, johtava asiantuntija, ryhmäpäällikkö ja johtaja.

Koulutuspuu

Haluamme kannustaa kaikkia meillä työskenteleviä ylläpitämään osaamistaan monipuolisilla koulutuksilla, ja koulutuskalenterimme onkin hyvin kattava.

  • Koulutukset harjoittelijoille: Granlund alkupolun suoritettuasi sinulla on ymmärrys​ Granlundin yleisistä toimintamalleista, toimialasi ajankohtaisista asioista​ ja tehtäväsi vaatimista keskeisistä työkaluista​.
  • Asiantuntijan koulutukset: Saat koulutuksista tukea kehittymiseesi asiantuntijana läpi työurasi – aina nuoresta asiantuntijasta senior-tason osaajaan. ​Suunnittele yhdessä esihenkilösi kanssa sinulle parhaiten sopiva kehittymispolku, jossa hyödynnät sekä Granlundin sisäistä, että talon ulkopuolista koulutustarjontaa.
  • Päällikön arki: koulutuskokonaisuus tarjoaa monipuolisesti työkaluja päällikköroolissa toimivien granlundilaisten osaamisen kehittämiseen työuran eri vaiheissa.​ Voit suunnitella sinulle parhaiten sopivan kehittymispolun yhdessä esihenkilösi kanssa. Tarjolla on sekä Granlundin sisäistä, että talon ulkopuolista koulutusta.
  • Koulutusta esihenkilön roolia varten: Granlund tukee ja kehittää esihenkilöinä toimivia tehtävässään sekä rakentaa yhtenäistä, valmentavaa johtamiskulttuuria kattavalla koulutustarjonnalla.

Energiatehokkuus, IoT ja data vuoden opinnäytetöiden aiheina

23.11.2022 – Granlundin Vuoden opinnäytetyökisan voittajakolmikon työt pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin: energiatehokkuuteen, esineiden internetiin IoT:n ja datan hyödyntämiseen.

Uutinen

Mahdollisuus vaikuttaa hiilineutraalin yhteiskunnan rakentamiseen

24.03.2022 – Granlundilaiset etsivät rakennushankkeissa konkreettisia ratkaisuja kiinteistöjen energiatehokkuuden ja hiilineutraaliuden parantamiseen. Haluaisitko sinä tehdä työtä, joka vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään joka päivä?

Uutinen

Uutta tietoa energiatehokkuushankkeiden toteutus- tai palvelumalleista

09.02.2022 – DI Aku-Markus Savolaisen tuore diplomityö pureutuu energiatehokkuushankkeiden toteutusmallien valinnan vaikeuteen.

Uutinen

Millaisia uramahdollisuuksia Granlund tarjoaa juuri sinulle?

08.11.2021 – Millaisia uravaihtoehtoja sinulla on talotekniikan ja rakentamisen parissa, jos tulet töihin Granlundille? Tavoittelitpa sitten syvää asiantuntijuutta, nousukiitoa uralla tai tilapäisesti…

Uutinen

Vapaus ja vastuu kohtaavat asiantuntijan työssä

03.03.2021 – Anni Viitalan ja Andreas Lundin mielestä on mielekästä tehdä työtä, jolla voi vaikuttaa ympäröivään maailmaan. Tule Annin ja Andreaksen työkaveriksi!

Uutinen

Granlundin vuoden 2020 parhaat opinnäytteet on valittu

02.12.2020 – Granlundilla palkitaan vuosittain parhaat opinnäytteet ja niiden tekijät.

Uutinen

”Aamulla herätessä ei koskaan tuntunut pahalta lähteä töihin”

19.11.2019 – Parhaat kesäharjoittelut antavat paljon sekä harjoittelijalle että työnantajalle. Granlundilla useat harjoittelijat myös jatkavat myöhemmin vakituiseen työsuhteeseen.

Uutinen

Granlund pelillisti kiinteistöjohtajan arkea Dubain maailmannäyttelyyn

14.12.2021 – Granlund pelillisti kiinteistöjohtajan arkea ja tuotti Dubain maailmannäyttelyyn pelin, jossa kuka tahansa voi hypätä hetkeksi kiinteistöjohtajan rooliin.

Uutinen

Vastuullista kesäduunia

Olemme tänäkin vuonna mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jossa sitoudumme hyvän kesätyön periaatteisiin. Periaatteita ovat mm. mielekäs työ ja kohtuullinen palkka sekä hyvä hakijakokemus. Granlund on saanut aina hyvät arviot harjoittelijoiltaan. Viimeisimmässä Vastuullinen Kesäduuni -kyselyssä (2023) tulokset olivat mm.:

  • Sijoituimme 1000plus ​organisaatioiden sarjassa top10:iin, ollen kategorian ainoa kiinteistö- ja rakennusalan konsultointiyritys.
  • Yleinen tyytyväisyys kesätyökokemukseen Granlundilla sai huippuarvosanan 4,54 asteikolla 1–5.
  • Harjoittelijoista 100 % suosittelisi meitä ystävälleen.
  • Oikeudenmukaisuudesta ja tasapuolisuudesta annettiin loistavat pisteet (4,62/5) ja harjoittelijat kokivat pystyvänsä antamaan myös itse palautetta työnantajalle.
  • Perehdytyksestä saimme hyvää palautetta ja harjoittelijat ovat kokeneet esihenkilön auttaneen heitä kehittymään työssään.
  • Harjoittelijat kokivat tulleensa kuulluiksi ja voivansa todella hyvin vaikuttaa työhönsä (4,62/5).

Tuudon Rekrymessujen 2024 TOP10 työnantajat

Granlund sijoittui kolmanneksi tykätyimmäksi työnantajaksi 75 000 opiskelijan virtuaalisessa rekrytointitapahtumassa.

Avoimet työpaikat

Tarjolla monipuolisia urapolkuja myös nuoremmille tieteenharjoittajille.

Tehdäänkö jotain kivaa yhdessä?

Haluatko aloittaa yhteisen projektin opiskelijajärjestösi ja Granlundin välillä? Tai haluatko kutsua meidät mukaan korkeakoulun tapahtumaan? Ota yhteyttä oman alueesi Granlund-aktiiviin!

Helsinki

Ellimaria Erkkilä

Markkinoinnin asiantuntija
Granlund Oy

Lahti

Simo Ahonen

LVI-suunnittelija
Granlund Lahti

Hämeenlinna

Kim Lindfors

Ryhmäpäällikkö
Granlund Oy

Lappeenranta

Aku-Markus Savolainen

Projektipäällikkö
Granlund Saimaa

Tampere

Sami Ventä

Ryhmäpäällikkö
Granlund Tampere

Mikkeli

Janne Tanskanen

LVIA-asiantuntija, TATE-rakennuttaminen
Granlund Mikkeli

Kuopio ja Savonlinna

Tuomas Laukkanen

LVI-suunnittelija
Granlund Kuopio

Jyväskylä

Petri Muhonen

Energiainsinööri
Granlund Kuopio

Joensuu

Ari Kananen

Projektipäällikkö
Granlund Joensuu

Rovaniemi

Anna-Kaisa Velakoski

LVI-suunnittelija
Granlund Rovaniemi

Mitä tietoa etsit?