Hyppää sisältöön
UutinenEsa Nykäsestä tulee Granlund Mikkeli Oy:n toimitusjohtaja

Esa Nykäsestä tulee Granlund Mikkeli Oy:n toimitusjohtaja

21.11.2022 – Granlund Mikkelin toimitusjohtaja Olli Tirkkonen siirtyy konsernin kehitystehtäviin ja tekee tilaa nuoremman polven johtajalle, Esa Nykäselle.

Aihepiiri
Nimitykset
Jaa

Granlund Mikkeli Oy saa uuden toimitusjohtajan, kun Esa Nykänen aloittaa työssään 1.1.2023. Hän on toiminut tähän saakka yrityksen varatoimitusjohtajana.

Kapulanvaihtoa johtajien välillä on tehty jo puolen vuoden ajan, ja ajatuksia ja tietoa on vaihdettu järjestelmällisin ottein. Molemmille on ollut tärkeää, että hommat rullaavat sujuvasti eteenpäin.

Esa Nykänen ja Olli Tirkkonen sanovat, että asiakkaiden projektit etenevät kuten ennenkin, samoin arki toimistolla, eli mitään näkyvää muutosta ei ole näköpiirissä.

”Hyvillä mielin ja luottavaisesti lähden tähän hommaan. Olli on antanut minulle vapaat kädet kehittyä tähän rooliin”, Esa Nykänen kertoo.

Olli jatkaa Granlund Mikkeli Oy:ssä asiantuntijan roolissa, jossa hänen työnkuvansa liittyy rakennuttamisen palvelujen kehittämiseen.

Tietotekniikan insinöörin monipuolinen työura

”Valmistuin tietotekniikan insinööriksi vuonna 2005. Siirryin opiskeluaikana suoraan teollisuuden kunnossapidon hommiin ja tein noin kahdeksan vuotta töitä teollisuuden parissa”, Nykänen kertoo.

Teollisuudessa Nykänen ehti työskennellä neljässä yrityksessä, joista osa oli kotimaisia ja osa kansainvälisiä, yhdessä startupissa hän toimi toimitusjohtajana. Teollisuusuran jälkeen hän siirtyi rakennusalalle ja opiskeli rakennusmestariksi. Sittemmin hän suoritti vielä ympäristöteknologian YAMK-tutkinnon jatko-opintona sekä rakennusterveysasiantuntijan tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa.

Tirkkonen poimi Nykäsen Suomen Controlteam Oy:n palkkalistoille vuonna 2018, ja sitten yrityskaupan myötä heistä tuli granlundilaisia vuonna 2020.

”Olen jo varhain nähnyt Esan talentin. Hän pärjää niin haastavissa työtehtävissä substanssiosaamisen puolella kuin ihmistenkin kanssa. Esa on analyyttinen ja määrätietoinen tekijä ja loistava henkilöstöjohtaja”, Olli Tirkkonen sanoo.

Kasvu perustuu laatuun

Granlund Mikkeli elää parhaillaan kehitysvaiheen keskivaihetta.

”Aluksi olimme puhtaasti rakennuttajatoimisto, nyt olemme kehittyneet paljon monipuolisempaan suuntaan ja samalla niin henkilöstön määrä ja liikevaihto ovat kehittyneet”, Tirkkonen tuumaa.

”Viiden vuoden päästä olemme kooltamme hieman isompi toimija, mutta kasvu tulee tasaantumaan. Jotkin liiketoiminnat tulevat kasvamaan ja toiset kehittävät nykyistä toimintaansa paremmaksi. Kasvussa panostamme määrän sijaan laatuun”, Nykänen kertoo.

Haluatko kuulla lisää?

Esa Nykänen

Aluejohtaja
Granlund Mikkeli

Olli Tirkkonen

Asiantuntija
Granlund Mikkeli

Lisää uutisiamme

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski liiketoiminnan kehitysjohtajaksi Granlundille

26.02.2024 – Liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen ammattilainen Timo Palonkoski on nimitetty Granlundille liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävään.

Uutinen
Davor Stjelja, Priyanka Thapa, Anna Korolyuk ja Nhung Nguyen

Kansainväliset granlundilaiset osallistuvat aktiivisesti yhtiön monimuotoisuuden kehittämiseen

15.02.2024 – Granlundin kansainvälisillä työntekijöillä on paljon annettavaa työyhteisön monimuotoisuudelle ja osaamisen kasvattamiselle. Neljä Suomeen muuttanutta granlundilaista kertoo kokemuksistaan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlund teki hyvän tuloksen haastavassa markkinatilanteessa

13.02.2024 – Granlund pärjäsi hyvin vuonna 2023, vaikka kiinteistö- ja rakennusalan markkinatilanne oli haastava. Vahvat asiakassuhteet sekä erikoisosaaminen kantoivat vaikeinakin aikoina.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?