Hyppää sisältöön
UutinenEsa Nykäsestä tulee Granlund Mikkeli Oy:n toimitusjohtaja

Esa Nykäsestä tulee Granlund Mikkeli Oy:n toimitusjohtaja

21.11.2022 – Granlund Mikkelin toimitusjohtaja Olli Tirkkonen siirtyy konsernin kehitystehtäviin ja tekee tilaa nuoremman polven johtajalle, Esa Nykäselle.

Aihepiiri
Nimitykset
Jaa

Granlund Mikkeli Oy saa uuden toimitusjohtajan, kun Esa Nykänen aloittaa työssään 1.1.2023. Hän on toiminut tähän saakka yrityksen varatoimitusjohtajana.

Kapulanvaihtoa johtajien välillä on tehty jo puolen vuoden ajan, ja ajatuksia ja tietoa on vaihdettu järjestelmällisin ottein. Molemmille on ollut tärkeää, että hommat rullaavat sujuvasti eteenpäin.

Esa Nykänen ja Olli Tirkkonen sanovat, että asiakkaiden projektit etenevät kuten ennenkin, samoin arki toimistolla, eli mitään näkyvää muutosta ei ole näköpiirissä.

”Hyvillä mielin ja luottavaisesti lähden tähän hommaan. Olli on antanut minulle vapaat kädet kehittyä tähän rooliin”, Esa Nykänen kertoo.

Olli jatkaa Granlund Mikkeli Oy:ssä asiantuntijan roolissa, jossa hänen työnkuvansa liittyy rakennuttamisen palvelujen kehittämiseen.

Tietotekniikan insinöörin monipuolinen työura

”Valmistuin tietotekniikan insinööriksi vuonna 2005. Siirryin opiskeluaikana suoraan teollisuuden kunnossapidon hommiin ja tein noin kahdeksan vuotta töitä teollisuuden parissa”, Nykänen kertoo.

Teollisuudessa Nykänen ehti työskennellä neljässä yrityksessä, joista osa oli kotimaisia ja osa kansainvälisiä, yhdessä startupissa hän toimi toimitusjohtajana. Teollisuusuran jälkeen hän siirtyi rakennusalalle ja opiskeli rakennusmestariksi. Sittemmin hän suoritti vielä ympäristöteknologian YAMK-tutkinnon jatko-opintona sekä rakennusterveysasiantuntijan tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa.

Tirkkonen poimi Nykäsen Suomen Controlteam Oy:n palkkalistoille vuonna 2018, ja sitten yrityskaupan myötä heistä tuli granlundilaisia vuonna 2020.

”Olen jo varhain nähnyt Esan talentin. Hän pärjää niin haastavissa työtehtävissä substanssiosaamisen puolella kuin ihmistenkin kanssa. Esa on analyyttinen ja määrätietoinen tekijä ja loistava henkilöstöjohtaja”, Olli Tirkkonen sanoo.

Kasvu perustuu laatuun

Granlund Mikkeli elää parhaillaan kehitysvaiheen keskivaihetta.

”Aluksi olimme puhtaasti rakennuttajatoimisto, nyt olemme kehittyneet paljon monipuolisempaan suuntaan ja samalla niin henkilöstön määrä ja liikevaihto ovat kehittyneet”, Tirkkonen tuumaa.

”Viiden vuoden päästä olemme kooltamme hieman isompi toimija, mutta kasvu tulee tasaantumaan. Jotkin liiketoiminnat tulevat kasvamaan ja toiset kehittävät nykyistä toimintaansa paremmaksi. Kasvussa panostamme määrän sijaan laatuun”, Nykänen kertoo.

Haluatko kuulla lisää?

Esa Nykänen

Aluejohtaja
Granlund Mikkeli

Olli Tirkkonen

Asiantuntija
Granlund Mikkeli

Lisää uutisiamme

K-Labin perustajat: Paul Compensato, Karl Lambert ja Graham Edge

Granlund vahvistaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla

27.06.2024 – Granlund laajentaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa ostamalla K-Lab Projektering AB:n osake-enemmistön. Granlund on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä datakeskusten suunnittelu- ja konsultointiosaajista, ja vahvistaa…

Uutinen

Granlund vahvistaa omistuspohjaansa – kansainvälinen ICG sijoittajaksi

19.06.2024 – Granlund vahvistaa omistuspohjaansa uuden kansainvälisen sijoittajan, ICG:n myötä. Tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista.

Uutinen

“Olemme yleensä viimeinen asiantuntija, joka poistuu kohteesta”

17.06.2024 – Granlund Tampereella työskentelee kokenut nelikko, joka tuntee sairaalatekniikan perusteellisesti. Vahva osaaminen auttaa viemään vaativat sairaalahankkeet onnistuneesti maaliin.

Uutinen

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?