Hyppää sisältöön
UutinenEsa Nykäsestä tulee Granlund Mikkeli Oy:n toimitusjohtaja

Esa Nykäsestä tulee Granlund Mikkeli Oy:n toimitusjohtaja

21.11.2022 – Granlund Mikkelin toimitusjohtaja Olli Tirkkonen siirtyy konsernin kehitystehtäviin ja tekee tilaa nuoremman polven johtajalle, Esa Nykäselle.

Aihepiiri
Nimitykset
Jaa

Granlund Mikkeli Oy saa uuden toimitusjohtajan, kun Esa Nykänen aloittaa työssään 1.1.2023. Hän on toiminut tähän saakka yrityksen varatoimitusjohtajana.

Kapulanvaihtoa johtajien välillä on tehty jo puolen vuoden ajan, ja ajatuksia ja tietoa on vaihdettu järjestelmällisin ottein. Molemmille on ollut tärkeää, että hommat rullaavat sujuvasti eteenpäin.

Esa Nykänen ja Olli Tirkkonen sanovat, että asiakkaiden projektit etenevät kuten ennenkin, samoin arki toimistolla, eli mitään näkyvää muutosta ei ole näköpiirissä.

”Hyvillä mielin ja luottavaisesti lähden tähän hommaan. Olli on antanut minulle vapaat kädet kehittyä tähän rooliin”, Esa Nykänen kertoo.

Olli jatkaa Granlund Mikkeli Oy:ssä asiantuntijan roolissa, jossa hänen työnkuvansa liittyy rakennuttamisen palvelujen kehittämiseen.

Tietotekniikan insinöörin monipuolinen työura

”Valmistuin tietotekniikan insinööriksi vuonna 2005. Siirryin opiskeluaikana suoraan teollisuuden kunnossapidon hommiin ja tein noin kahdeksan vuotta töitä teollisuuden parissa”, Nykänen kertoo.

Teollisuudessa Nykänen ehti työskennellä neljässä yrityksessä, joista osa oli kotimaisia ja osa kansainvälisiä, yhdessä startupissa hän toimi toimitusjohtajana. Teollisuusuran jälkeen hän siirtyi rakennusalalle ja opiskeli rakennusmestariksi. Sittemmin hän suoritti vielä ympäristöteknologian YAMK-tutkinnon jatko-opintona sekä rakennusterveysasiantuntijan tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa.

Tirkkonen poimi Nykäsen Suomen Controlteam Oy:n palkkalistoille vuonna 2018, ja sitten yrityskaupan myötä heistä tuli granlundilaisia vuonna 2020.

”Olen jo varhain nähnyt Esan talentin. Hän pärjää niin haastavissa työtehtävissä substanssiosaamisen puolella kuin ihmistenkin kanssa. Esa on analyyttinen ja määrätietoinen tekijä ja loistava henkilöstöjohtaja”, Olli Tirkkonen sanoo.

Kasvu perustuu laatuun

Granlund Mikkeli elää parhaillaan kehitysvaiheen keskivaihetta.

”Aluksi olimme puhtaasti rakennuttajatoimisto, nyt olemme kehittyneet paljon monipuolisempaan suuntaan ja samalla niin henkilöstön määrä ja liikevaihto ovat kehittyneet”, Tirkkonen tuumaa.

”Viiden vuoden päästä olemme kooltamme hieman isompi toimija, mutta kasvu tulee tasaantumaan. Jotkin liiketoiminnat tulevat kasvamaan ja toiset kehittävät nykyistä toimintaansa paremmaksi. Kasvussa panostamme määrän sijaan laatuun”, Nykänen kertoo.

Haluatko kuulla lisää?

Esa Nykänen

Toimitusjohtaja
Granlund Mikkeli Oy

Olli Tirkkonen

Asiantuntija
Granlund Mikkeli Oy

Lisää uutisiamme

Talotekniikan määrä- ja kustannuslaskennan palvelut

Markkinoiden kattavin LVI-laskentarekisteri puolittaa määrälaskennan kustannukset

24.03.2023 – LVI-urakoiden tarjous- ja määrälaskenta vie valtavasti aikaa – vai viekö? Granlundin LVI-laskentarekisterin käyttö vähentää laskenta-aikaa selvästi, ja tiedot ovat tarkkoja…

Uutinen

Markkinatutkimuksella selvitetään rakennusalan vastuullisuustavoitteita

21.03.2023 – Vastuullisesta rakentamisesta puhutaan paljon, ja alan toimijoiden ja hankkeiden vastuullisuustavoitteet ovat viime vuosina monipuolistuneet. Nyt vastuullisuuden eteen tehtyjä päätöksiä ja…

Uutinen

Vähähiilinen rakentaminen suunnittelijan työpöydälle

06.03.2023 – Talotekniikka muodostaa merkittävän osan rakentamisen ilmastovaikutuksista ja päästöistä. On siis tärkeää, että vähähiilisyys huomioidaan talotekniikkasuunnittelijoiden työssä.

Uutinen

ITEA4-tutkimushankkeessa ideoidaan IoT-mittareita tuulivoimaloiden ylläpitoon

02.03.2023 – Granlundin korjausrakentamisen asiantuntijat osallistuvat kansainväliseen tutkimushankkeeseen, jossa ideoidaan uusia IoT-ratkaisuja esimerkiksi tuulivoimaloiden kunnon seurantaan. Etämittaroinnin tavoitteena on ennakoiva huolto myös…

Uutinen

Jäähdytys kuntoon kesäksi

01.03.2023 – Kesällä kylmän tarve on suuri. Ennakointi auttaa varmistamaan laitteiden toiminnan.

Uutinen
Pekka Metsi, Granlund

Granlundilla vahva vuosi – liikevaihto kasvoi 18,5 prosenttia

14.02.2023 – Granlund teki vuonna 2022 hyvän tuloksen. Konserni palasi koronavuosien jälkeen vahvaan kasvuvauhtiin.

Uutinen

DD-selvitys auttaa hallitsemaan kiinteistökaupan riskejä hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöissä

13.02.2023 – Hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen omistuksen painopiste on siirtymässä sote-uudistuksen myötä yhä enemmän ammattimaisille sijoittajille. Samaan aikaan Due Diligence- eli DD-selvitysten tarve…

Uutinen

Tuore selvityshanke antaa kiinteistönomistajalle rahanarvoisia vinkkejä energiamurrokseen

02.02.2023 – Kiinteistön energiamarkkinaperusteisesta energiahallinnasta kannattaa kiinnostua viimeistään nyt. Kulujen hallinta vaatii energiatehokkuuden ohella myös fiksua tehohallintaa.

Uutinen

Laboratoriosuunnittelija tuntee tilojen tekniikan ja käyttäjien tarpeet

01.02.2023 – Puhdastila- ja laboratoriosuunnittelija Mari Jäntti tuntee laboratoriot. Suunnittelussa tarvitaan ymmärrystä laboratorioiden erityistekniikasta, kiinteistä kalusteista ja käyttäjien tarpeista.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?