Hyppää sisältöön
UutinenEsa Nykäsestä tulee Granlund Mikkeli Oy:n toimitusjohtaja

Esa Nykäsestä tulee Granlund Mikkeli Oy:n toimitusjohtaja

21.11.2022 – Granlund Mikkelin toimitusjohtaja Olli Tirkkonen siirtyy konsernin kehitystehtäviin ja tekee tilaa nuoremman polven johtajalle, Esa Nykäselle.

Aihepiiri
Nimitykset
Jaa

Granlund Mikkeli Oy saa uuden toimitusjohtajan, kun Esa Nykänen aloittaa työssään 1.1.2023. Hän on toiminut tähän saakka yrityksen varatoimitusjohtajana.

Kapulanvaihtoa johtajien välillä on tehty jo puolen vuoden ajan, ja ajatuksia ja tietoa on vaihdettu järjestelmällisin ottein. Molemmille on ollut tärkeää, että hommat rullaavat sujuvasti eteenpäin.

Esa Nykänen ja Olli Tirkkonen sanovat, että asiakkaiden projektit etenevät kuten ennenkin, samoin arki toimistolla, eli mitään näkyvää muutosta ei ole näköpiirissä.

”Hyvillä mielin ja luottavaisesti lähden tähän hommaan. Olli on antanut minulle vapaat kädet kehittyä tähän rooliin”, Esa Nykänen kertoo.

Olli jatkaa Granlund Mikkeli Oy:ssä asiantuntijan roolissa, jossa hänen työnkuvansa liittyy rakennuttamisen palvelujen kehittämiseen.

Tietotekniikan insinöörin monipuolinen työura

”Valmistuin tietotekniikan insinööriksi vuonna 2005. Siirryin opiskeluaikana suoraan teollisuuden kunnossapidon hommiin ja tein noin kahdeksan vuotta töitä teollisuuden parissa”, Nykänen kertoo.

Teollisuudessa Nykänen ehti työskennellä neljässä yrityksessä, joista osa oli kotimaisia ja osa kansainvälisiä, yhdessä startupissa hän toimi toimitusjohtajana. Teollisuusuran jälkeen hän siirtyi rakennusalalle ja opiskeli rakennusmestariksi. Sittemmin hän suoritti vielä ympäristöteknologian YAMK-tutkinnon jatko-opintona sekä rakennusterveysasiantuntijan tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa.

Tirkkonen poimi Nykäsen Suomen Controlteam Oy:n palkkalistoille vuonna 2018, ja sitten yrityskaupan myötä heistä tuli granlundilaisia vuonna 2020.

”Olen jo varhain nähnyt Esan talentin. Hän pärjää niin haastavissa työtehtävissä substanssiosaamisen puolella kuin ihmistenkin kanssa. Esa on analyyttinen ja määrätietoinen tekijä ja loistava henkilöstöjohtaja”, Olli Tirkkonen sanoo.

Kasvu perustuu laatuun

Granlund Mikkeli elää parhaillaan kehitysvaiheen keskivaihetta.

”Aluksi olimme puhtaasti rakennuttajatoimisto, nyt olemme kehittyneet paljon monipuolisempaan suuntaan ja samalla niin henkilöstön määrä ja liikevaihto ovat kehittyneet”, Tirkkonen tuumaa.

”Viiden vuoden päästä olemme kooltamme hieman isompi toimija, mutta kasvu tulee tasaantumaan. Jotkin liiketoiminnat tulevat kasvamaan ja toiset kehittävät nykyistä toimintaansa paremmaksi. Kasvussa panostamme määrän sijaan laatuun”, Nykänen kertoo.

Haluatko kuulla lisää?

Esa Nykänen

Varatoimitusjohtaja, RTA (C-25615-26-20)
Granlund Mikkeli Oy

Olli Tirkkonen

Toimitusjohtaja
Granlund Mikkeli Oy

Lisää uutisiamme

Vilma Heljo, Juho Lukkari, Jarna Vesala ja Sami Ventä viihtyvät Granlund Tampereella.

Granlund Tampereella viihdytään yhdessä

02.12.2022 – Granlund Tampereella panostetaan työnteon mielekkyyteen, rentoon ilmapiiriin ja työntekijöiden viihtymiseen.

Uutinen

Omat opit käytössä pääkonttorin energiatehokkuus- ja hiilineutraaliustyössä

29.11.2022 – Granlund tarjoaa asiakkailleen osaamistaan energiatehokkuuden ja hiilineutraaliuden edistämiseksi. Luonnollisesti samat keinot ovat käytössä myös omassa pääkonttorissa.

Uutinen

KONEen huoltamien hissien, liukuportaiden ja automaattiovien huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin

25.11.2022 – KONEen ja Granlundin ohjelmistointegraation kautta KONEen huoltamien laitteiden huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin. Järjestelmien vuoropuhelu helpottaa ylläpidon seurantaa ja raportointia.

Uutinen

KSL-suunnittelijan tärkein tehtävä on tukea käyttäjiä

24.11.2022 – KSL-suunnittelussa eri osapuolten kuuntelu on tärkeää. Varmistamme, että kiinteät sairaalalaitteet tukevat hoitotyötä niin sairaalakampuksilla kuin yksityisklinikoilla.

Uutinen

Energiatehokkuus, IoT ja data vuoden opinnäytetöiden aiheina

23.11.2022 – Granlundin Vuoden opinnäytetyökisan voittajakolmikon työt pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin: energiatehokkuuteen, esineiden internetiin IoT:n ja datan hyödyntämiseen.

Uutinen

Esa Nykäsestä tulee Granlund Mikkeli Oy:n toimitusjohtaja

21.11.2022 – Granlund Mikkelin toimitusjohtaja Olli Tirkkonen siirtyy konsernin kehitystehtäviin ja tekee tilaa nuoremman polven johtajalle, Esa Nykäselle.

Uutinen

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiöltä kunniamaininta Granlundin AI-Energiakartoitukselle

10.11.2022 – Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön kunniamaininta annettiin 10.11.2022 Granlundin AI-Energiakartoitus-työkalulle. AI-Energiakartoitus antaa vauhtia ESG-tavoitteiden saavuttamiseen.

Uutinen

ESG-tavoitteet korostuvat kiinteistösijoittamisessa

10.11.2022 – Yhä useammat sijoittajat alkavat arvioida kiinteistöomistuksia ja potentiaalisia ostokohteita sen mukaan, kuinka hyvin ne täyttävät ilmaston ja ympäristön kannalta kestävän…

Uutinen

Granlundin hankekehityspalvelut pureutuvat dataan

10.11.2022 – Hankekehitysvaihe on merkittävä osa onnistunutta rakennushanketta, koska silloin päätetään hankkeen energia-, vastuullisuus-, elinkaari- ja laatutavoitteet. Olemme kehittäneet hankekehityksen tueksi benchmark-tietopankin,…

Uutinen

Mitä tietoa etsit?