Hyppää sisältöön
UutinenGranlund Hämeen uusi varatoimitusjohtaja Juha Karimäki näkee energiasuunnittelussa kasvumahdollisuuksia

Granlund Hämeen uusi varatoimitusjohtaja Juha Karimäki näkee energiasuunnittelussa kasvumahdollisuuksia

3.10.2022 – Granlund Hämeen uudella varatoimitusjohtaja Juha Karimäellä on ihmisten johtamiseen maanläheinen ja valmentava ote. Kasvua odotetaan energiahankkeista ja teollisuudesta.

Aihepiiri
Nimitykset
Jaa

Granlund Hämeen sähköosaston suunnittelupäällikkö Juha Karimäki on aloittanut saman yhtiön varatoimitusjohtajana 1.10.2022. Alueyhtiön kivijalkoja ovat olleet aina asuinrakentaminen ja linjasaneeraukset.

“Palvelemme taloyhtiöitä, isoja rakennuttajia ja kuntia laajalla alueella Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa sekä puitesopimusten myötä myös Mäntsälässä ja Sipoossa”, Karimäki kertoo.

Granlund Hämeessä painotetaan energiasuunnittelua sekä rakennuttamista ja valvontaa.

“Rakennuttaminen tukee suunnittelua ja mahdollistaa energiahankkeiden kokonaisvaltaisen vetämisen aina kuntokartoituksista työmaavalvontaan.”

Nousevia trendejä Hämeessä ovat myös aurinkosähkö ja sähköautojen latausjärjestelmät.

Lean-toimintafilosofiaa jalkautetaan paikallisesti

Karimäki on käynyt Granlundin Lean-muutosagenttivalmennuksen. Lean-kehittäjien verkoston tavoitteena on jalkauttaa leanin ilosanomaa ja toimintafilosofiaa paikallisesti.

“Lean on muodikas sana, muttei mitään rakettitiedettä”, hän korostaa. Toiminta kehittyy tekemisen kautta, kun asioita lähdetään rohkeasti kokeilemaan ja opettelemaan.

“Useimmille leanien periaatteiden mukaan toimiminen on ennestään tuttua. Onhan lean ennen kaikkea asioiden yksinkertaistamista ja maalaisjärjellä ajattelua.”

Johtamiseen maanläheinen ja valmentava ote

Karimäki tuli Granlundille pari vuotta sitten yrityskaupan mukana, kun yli 40 vuotta Hämeenlinnassa toiminut KHTT-Suunnittelu Oy liittyi osaksi konsernia. Taustaltaan hän on sähkö- ja rakennusautomaatiosuunnittelija, jolla on kokemusta myös taloteknisten järjestelmien käyttöönotoista ja ohjelmoinnista.

Varatoimitusjohtajan työpäivät tulevat painottumaan sisäiseen kehitystyöhön ja henkilöjohtamiseen.

“Kun väki toimistollamme lisääntyy, moninaisuuttakin on koko ajan enemmän. Se korostaa ihmisten johtamisen merkitystä”, Karimäki sanoo.

Hän tunnustautuu ihmisihmiseksi, joka toimii mieluiten yhdessä muiden kanssa.

“Vedän mielelläni isoja linjoja, mutta samalla olen aika maanläheinen tyyppi.”

Karimäki on ihmiskeskeinen ja “koutsaava” nuori johtaja, jolla on valmentava ote kaikkeen tekemiseen. Jatkossakin hän aikoo toimia ihan vain omana itsenään.

“Haluamme pitää Granlund Hämeessä hierarkian matalana, jotta kaikkien kanssa on helppo tulla keskustelemaan asioista.”

Hän myös myöntää itse ensimmäisenä, että paljon on vielä opittavaa.

“Esihenkilötyössä olen vielä noviisi, ja haluaisinkin luoda yhdessä oppimisen kulttuuria.”

Varsinkin nuoret suunnittelijat kaipaavat omaan tekemiseensä myös vapautta ja joustavuutta.

“Meillä onkin käytössä hybridityömalli, ja suunnittelijat voivat tehdä osan töistään etänä ja osan läsnä. Silloin harrastusten ja perhe-elämän yhteensovittaminen työn kanssa onnistuu helpommin.”

Granlund Häme

Granlund Hämeellä on yli 40 vuoden kokemus LVI-suunnittelusta
sähkösuunnittelusta ja 
rakennusautomaatiosuunnittelusta 
sekä taloteknisestä valvonnasta.

Haluamme pitää hierarkian matalana

Haluatko kuulla lisää?

Juha Karimäki

Varatoimitusjohtaja, Osastopäällikkö, sähkö
Granlund Häme Oy

Lisää uutisiamme

Granlund sai toimiston Kotkaan

21.09.2023 – Granlund avasi uuden toimiston Kotkaan. Paikallisia työntekijöitä työllistävä toimisto sijaitsee meren äärellä juuri kalustetuissa toimitiloissa.

Uutinen
talotekniset järjestelmät

Ympäristöministeriön selvitys tarkentaa tietoa talotekniikan päästövaikutuksista

12.09.2023 – Ympäristöministeriön tuore selvitys tarkentaa huomattavasti taloteknisten järjestelmien päästövaikutuksia. Selvitys auttaa rakennusalan toimijoita tekemään tarkempia laskelmia taloteknisten järjestelmien vaikutuksesta rakennusten hiilijalanjälkeen.

Uutinen

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen

Vastuullinen kiinteistönomistaja varautuu häiriötilanteisiin ennalta

28.08.2023 – Kiinteistöön kohdistuvat mahdolliset häiriötilanteet ja riskit kannattaa selvittää ennakoiden. Tärkeintä on varmistaa käyttäjien turvallisuus ja kriittisten järjestelmien toiminta kaikissa tilanteissa.

Uutinen

Fiksu yritys varautuu sähkökatkoihin

28.08.2023 – Jokaisen yrityksen kannattaa laatia varautumissuunnitelma sähkökatkojen varalta. Kriittisten toimintojen turvaaminen voi edellyttää varavoimaa ja vaihtoisia reittejä sähkönsyötölle.

Uutinen

Suomalainen osaaminen tukemassa Romanian sairaalakannan uudistusta

21.08.2023 – Suomalaisen sairaalasuunnittelun ja -rakentamisen asiantuntijat yhdistävä Integrated Hospital Design Alliance eli IHDA-ryhmä on mukana romanialaisen sairaalan uudisrakennushankkeessa. Länsi-Romaniassa sijaitseva Resita…

Uutinen
Tuomo Niemelä, Granlund

Energiankierrätys leikkaa jopa 95 prosenttia lämmönkulutuksesta

15.08.2023 – Energiankierrätys on osoittanut toimivuutensa jo yli sadassa Granlundin suunnittelemassa kohteessa. Kiinteistön hukkalämmöt voivat kattaa jopa 95 prosenttia lämmöntarpeesta.

Uutinen

Energia-asiantuntija on kiinteistö- ja rakennusalan poikkitieteilijä

14.08.2023 – Jotta energiaa voidaan hyödyntää optimaalisesti ja kestävästi, tarvitaan alan osaajia, energia-asiantuntijoita. Millaista on energia-asiantuntijan työ käytännössä?

Uutinen

E3-hanke: puhtaan ilman tuotto ehkäisee tehokkaasti virusinfektioita

09.08.2023 – Alustavien tutkimustulosten mukaan ilmanpuhdistimet vähensivät päiväkotien virusinfektioita 30 prosenttia. Iso E3-tutkimushanke antaa ilmanvaihdosta arvokasta tietoa myös pandemioiden varalta.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?