Hyppää sisältöön
UutinenGranlund Hämeen uusi varatoimitusjohtaja Juha Karimäki näkee energiasuunnittelussa kasvumahdollisuuksia

Granlund Hämeen uusi varatoimitusjohtaja Juha Karimäki näkee energiasuunnittelussa kasvumahdollisuuksia

3.10.2022 – Granlund Hämeen uudella varatoimitusjohtaja Juha Karimäellä on ihmisten johtamiseen maanläheinen ja valmentava ote. Kasvua odotetaan energiahankkeista ja teollisuudesta.

Aihepiiri
Nimitykset
Jaa

Granlund Hämeen sähköosaston suunnittelupäällikkö Juha Karimäki on aloittanut saman yhtiön varatoimitusjohtajana 1.10.2022. Alueyhtiön kivijalkoja ovat olleet aina asuinrakentaminen ja linjasaneeraukset.

“Palvelemme taloyhtiöitä, isoja rakennuttajia ja kuntia laajalla alueella Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa sekä puitesopimusten myötä myös Mäntsälässä ja Sipoossa”, Karimäki kertoo.

Granlund Hämeessä painotetaan energiasuunnittelua sekä rakennuttamista ja valvontaa.

“Rakennuttaminen tukee suunnittelua ja mahdollistaa energiahankkeiden kokonaisvaltaisen vetämisen aina kuntokartoituksista työmaavalvontaan.”

Nousevia trendejä Hämeessä ovat myös aurinkosähkö ja sähköautojen latausjärjestelmät.

Lean-toimintafilosofiaa jalkautetaan paikallisesti

Karimäki on käynyt Granlundin Lean-muutosagenttivalmennuksen. Lean-kehittäjien verkoston tavoitteena on jalkauttaa leanin ilosanomaa ja toimintafilosofiaa paikallisesti.

“Lean on muodikas sana, muttei mitään rakettitiedettä”, hän korostaa. Toiminta kehittyy tekemisen kautta, kun asioita lähdetään rohkeasti kokeilemaan ja opettelemaan.

“Useimmille leanien periaatteiden mukaan toimiminen on ennestään tuttua. Onhan lean ennen kaikkea asioiden yksinkertaistamista ja maalaisjärjellä ajattelua.”

Johtamiseen maanläheinen ja valmentava ote

Karimäki tuli Granlundille pari vuotta sitten yrityskaupan mukana, kun yli 40 vuotta Hämeenlinnassa toiminut KHTT-Suunnittelu Oy liittyi osaksi konsernia. Taustaltaan hän on sähkö- ja rakennusautomaatiosuunnittelija, jolla on kokemusta myös taloteknisten järjestelmien käyttöönotoista ja ohjelmoinnista.

Varatoimitusjohtajan työpäivät tulevat painottumaan sisäiseen kehitystyöhön ja henkilöjohtamiseen.

“Kun väki toimistollamme lisääntyy, moninaisuuttakin on koko ajan enemmän. Se korostaa ihmisten johtamisen merkitystä”, Karimäki sanoo.

Hän tunnustautuu ihmisihmiseksi, joka toimii mieluiten yhdessä muiden kanssa.

“Vedän mielelläni isoja linjoja, mutta samalla olen aika maanläheinen tyyppi.”

Karimäki on ihmiskeskeinen ja “koutsaava” nuori johtaja, jolla on valmentava ote kaikkeen tekemiseen. Jatkossakin hän aikoo toimia ihan vain omana itsenään.

“Haluamme pitää Granlund Hämeessä hierarkian matalana, jotta kaikkien kanssa on helppo tulla keskustelemaan asioista.”

Hän myös myöntää itse ensimmäisenä, että paljon on vielä opittavaa.

“Esihenkilötyössä olen vielä noviisi, ja haluaisinkin luoda yhdessä oppimisen kulttuuria.”

Varsinkin nuoret suunnittelijat kaipaavat omaan tekemiseensä myös vapautta ja joustavuutta.

“Meillä onkin käytössä hybridityömalli, ja suunnittelijat voivat tehdä osan töistään etänä ja osan läsnä. Silloin harrastusten ja perhe-elämän yhteensovittaminen työn kanssa onnistuu helpommin.”

Granlund Häme

Granlund Hämeellä on yli 40 vuoden kokemus LVI-suunnittelusta
sähkösuunnittelusta ja 
rakennusautomaatiosuunnittelusta 
sekä taloteknisestä valvonnasta.

Haluamme pitää hierarkian matalana

Haluatko kuulla lisää?

Juha Karimäki

Liiketoimintajohtaja
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?