Hyppää sisältöön
UutinenGranlund laajenee Forssaan

Granlund laajenee Forssaan

18.10.2021 – Granlund Häme Oy on ostanut forssalaisen Sähkösuunnittelu Macel Oy:n. Osakekaupan myötä Granlund saa toimipisteen Forssaan.

Vuonna 1998 perustettu Sähkösuunnittelu Macel Oy:sta on tullut osa Granlund-konsernia, kun Granlund Häme Oy on ostanut sen koko osakekannan. Sähkösuunnittelu Macel Oy:n ja Granlund Häme Oy:n fuusio on valmis kesällä 2022.

Vaativaan automaatio- ja sähkösuunnitteluun erikoistunut Macel tekee suunnittelua varsin laajalla sektorilla omakotitaloista sairaaloihin ja teollisuuteen. Asiakkaina ovat usein myös kaupungit ja kunnat. Tällä hetkellä Macelin suunnittelijoita työllistävät esimerkiksi biolaitokset: vanhoja laitoksia saneerataan ja uusia rakennetaan. Myös rakenteilla olevassa Forssan uudessa koulukeskuksessa Macel toimii sähkösuunnittelijana.

Alkujaan Sähkösuunnittelu Macel Oy perustettiin teollisuuden sähkösuunnittelutarpeeseen. Vuonna 2005 toiminta laajennettiin koskemaan myös rakennusten sähkösuunnittelua. Osana Granlund-konsernia tulevaisuuden paikalliseen palveluvalikoimaan kuuluu myös LVI- ja rakennusautomaatiosuunnittelua. 

”Granlund Häme on Granlundin tytäryhtiöistä nuorimmasta päästä ja tarvitsimme lisää kokeneita osaajia riveihimme. Macelin myötä saamme vahvistukseksemme erittäin kokeneita ja osaavia henkilöitä. Teollisuussuunnittelu on meille uusi palvelu, mikä on hieno lisä”, kertoo Granlund Häme Oy:n toimitusjohtaja Jukka Uotila

”Meitä alkoi kiinnostaa liittyminen osaksi Granlundia, koska nykyisin suurten hankkeiden tarjouskilpailut ovat haastavia pienille yrityksille; mukaan pääseviltä edellytetään kokoa ja todella laajoja referenssejä”, kertoo Sähkösuunnittelu Macel Oy:n toimitusjohtaja Jari Vahekoski.

Yrityskaupan myötä Macelin viisi työntekijää siirtyy Granlundille vanhoina työntekijöinä. Yrityksen toimisto sijaitsee Forssan keskustassa historiallisella Finlaysonin alueella vanhassa pehtoorin asunnossa. Macelin työntekijät jatkavat työtään samassa rakennuksessa, joka tunnetaan jatkossa Granlundin Forssan toimipisteenä. 

Sähkösuunnittelu Macel Oy:n toimitusjohtaja Jari Vahekoski toimii jatkossa Granlund Häme Oy:n aluejohtajana Forssassa ja hänestä tulee myös Granlund Häme Oy:n osakas.

Granlund Häme Oy:n päätoimipaikka on Hämeenlinna ja sillä on Forssan lisäksi toimisto Riihimäellä. Granlund Häme työllistää fuusion jälkeen 23 henkilöä.

Kuvassa: Sähkösuunnittelu Macel Oy:n toimitusjohtaja Jari Vahekoski ja Granlund Häme Oy:n toimitusjohtaja Jukka Uotila.

Lisätietoja:

Jukka Uotila, toimitusjohtaja / Granlund Häme Oy, p. 040 585 8244, sähköposti: jukka.uotila@granlund.fi

Jari Vahekoski, toimitusjohtaja / Sähkösuunnittelu Macel Oy, p. 050 60224, sähköposti: jari.vahekoski@macel.fi

Mitä tietoa etsit?