Hyppää sisältöön
UutinenGranlund Mikkeli ja Rakennuskonsultointi K-Suunnittelu yhdistyvät

Granlund Mikkeli ja Rakennuskonsultointi K-Suunnittelu yhdistyvät

29.3.2022 – Granlund Mikkeli Oy ostaa mikkeliläisen Rakennuskonsultointi K-Suunnittelu Oy:n ja tarjoaa jatkossa yhä kattavammin suunnittelupalveluja.

Aihepiiri
Yrityskaupat
Jaa

Granlund Mikkeli Oy ostaa koko Rakennuskonsultointi K-Suunnittelu Oy:n (myöh. K-Suunnittelu) osakekannan. Yritysten yhdistyminen alkaa 1.4. ja fuusio on valmis 30.9.2022.

Yrityskaupan myötä Granlund Mikkeli laajentaa palveluvalikoimaansa ja tarjoaa yhä kattavammin suunnittelupalveluja Etelä-Savon alueella.

”K-Suunnittelu tuo liiketoimintaamme toivottuja lisäyksiä: arkkitehtisuunnittelun ja rakennesuunnittelun. Lisäksi saamme vahvistusta rakennuttamiseen ja valvontaan”, kertoo Granlund Mikkeli Oy:n toimitusjohtaja Olli Tirkkonen.

”Tulemme todella mielellämme mukaan Granlundin tiimiin. Näen yhdistymisessä paljon mahdollisuuksia ja odotukset ovat suuret”, iloitsee K-Suunnittelun toimitusjohtaja Riku Vihko.

K-Suunnittelu palvelee kaikkia rakentamisen kanssa työskenteleviä, sekä ammattilaisia että pienrakentajia. Pertti Turusen perustama yritys on toiminut osakeyhtiönä vuodesta 1975 lähtien. Alusta pitäen toiminta-ajatuksena on ollut asiakaslähtöinen työn toteutus ja kokonaisvaltainen palvelu suunnittelusta rakennuttamiseen ja työnaikaiseen valvontaan. Tästä juontaa juurensa myös yrityksen nimessä esiintyvä K-kirjain, jolla viitataan kokonaissuunnitteluun.

”Kokonaissuunnittelupalvelun kysyntä on kasvanut paljon viime aikoina ja etenkin asunto-osakeyhtiöiden sekä teollisuuden projekteissa se on hyvin kysytty toimintamalli täällä Etelä-Savossa. Kokonaissuunnittelupalveluiden kehitys kuuluukin Granlund Mikkelin strategiaan”, sanoo Olli Tirkkonen.

Kokonaissuunnittelun etuna on helppous; siinä arkkitehti-, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelu tilataan yhdeltä luukulta, ja asiakkaan tarvitsee asioida vain yhden toimijan kanssa.

Parannusta paikallisen kokonaissuunnittelun mahdollisuuksiin

”Yhdistymisen myötä Mikkelin paikalliset kokonaissuunnittelun mahdollisuudet paranevat entisestään: hienoa että kaikki suunnittelualat ja osaaminen löytyy nyt samasta talosta Etelä-Savon alueella, eikä tarvita erillisiä alikonsulttisopimuksia”, kertoo Riku Vihko.

Tirkkonen korostaa, että jatkossa Granlund Mikkeli tarjoaa myös laadukasta erikoissuunnittelua suunnittelualoittain – kuten ennenkin. Paikallisuus on tärkeää molemmille yrityksille: yhdessä ne ovat Etelä-Savon alueella ohittamattoman vahva yksikkö, joka tuntee paikallisen kiinteistö- ja rakennusalan perinpohjaisesti. Granlund Mikkeli tekee myös tiivistä yhteistyötä muiden Granlund-yhtiöiden kanssa, joilla on toimintaa mm. Kuopiossa, Savonlinnassa, Joensuussa, Pieksämäellä, Lappeenrannassa, Imatralla, Kouvolassa ja Lahdessa.

11 henkilöä työllistävän K-Suunnittelun henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä Granlundin palvelukseen. Toimitusjohtaja Riku Vihkosta tulee Granlund Mikkeli Oy:n rakennuttamisliiketoiminnan johtaja. K-Suunnittelun pitkäaikainen pääosakas Sari Ukkonen jättäytyy pois yrityksen operatiivisesta toiminnasta. K-Suunnittelun henkilöstö muuttaa Granlund Mikkelin tiloihin osoitteeseen Teollisuuskatu 8 kesän 2022 aikana. Kaikki käynnissä olevat projektit hoidetaan sopimusten mukaisesti ja yhteyshenkilöt projekteissa ovat jatkossakin samat. K-Suunnittelulla on toimipisteet Mikkelin lisäksi myös Imatralla ja Savonlinnassa, ja ne tullaan integroimaan Granlund-konserniin

Lisätietoja:

Olli Tirkkonen, toimitusjohtaja / Granlund Mikkeli Oy p. 050 408 6843, olli.tirkkonen@granlund.fi 

Riku Vihko, toimitusjohtaja / Rakennuskonsultointi K-Suunnittelu Oy p. 0440 360 900, riku.vihko@k-suunnittelu.fi

Mitä tietoa etsit?