Hyppää sisältöön
UutinenGranlund vahvistaa omistuspohjaansa – kansainvälinen ICG sijoittajaksi

Granlund vahvistaa omistuspohjaansa – kansainvälinen ICG sijoittajaksi

19.6.2024 – Granlund vahvistaa omistuspohjaansa uuden kansainvälisen sijoittajan, ICG:n myötä. Tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista.

Aihepiiri
Granlund, Yrityskaupat
Jaa

“Olemme asettaneet Granlundin strategiassa tavoitteeksi vahvan kansainvälistymisen Skandinaviassa ja Euroopassa. ICG on kumppani, joka voi tukea meitä tällä matkalla. ICG:llä on laajat kansainväliset verkostot sekä vahvaa osaamista kasvun tukemiseen”, kertoo Pekka Metsi, Granlundin toimitusjohtaja. 

Käytännössä uusi omistaja tulee vaikuttamaan jatkossa Granlundin toimintaan hallitustyön kautta.

“Partnerimallinen omistuspohjamme pysyy vahvana. Edelleen yhtiömme työntekijät omistavat Granlundista vahvan enemmistön”, Metsi avaa. Omia työntekijöitä on yrityksen osakkaina noin 260.

“Vahva suomalainen omistuspohja on osa Granlundin historiaa, ja meille on tärkeää pitää siitä kiinni jatkossakin. Uskomme, että strateginen kumppanuus ICG:n kanssa on meille oikea ratkaisu kansainvälisen kasvun tukemiseen”, Metsi lisää.

“Olemme seuranneet Granlundin kehitystä useamman vuoden ajan, ja olemme olleet vaikuttuneita johdon ja granlundilaisten erinomaisesta työstä. Meistä on hienoa päästä yhdistämään voimamme Metsin ja hänen tiiminsä kanssa kohti seuraavia kunnianhimoisia kasvutavoitteita, joita ICG voi tukea vahvalla osaamisellaan ja kokemuksellaan”, kommentoi Robin Molvin, ICG:n Pohjoismaiden toimintojen johtaja (Managing Director and Head of Nordics, ICG European Mid-Market).

Granlund aloitti valmistautumisen uuteen omistusjärjestelyyn reilu vuosi sitten, jolloin aiemmin erillisinä yrityksinä toimineet konserniyhtiöt yhdistyivät emoyhtiö Granlund Oy:hyn. Tavoitteena oli omistusrakenteen virtaviivaistaminen kansainvälistymistä varten. “Meidän tavoitteemme on löytää verkostoomme samanhenkisiä partneriyrityksiä myös Suomen rajojen ulkopuolelta, ja uudenlainen omistusrakenne mahdollistaa tämän paremmin”, Metsi kertoo 

Granlund on Suomessa talotekniikkasuunnittelun markkinajohtaja, ja talotekniikka on jatkossakin keskiössä. Tätä pohjaa vahvistetaan lisäksi rakenne- ja arkkitehtisuunnittelulla sekä rakennuttamisella. “Näistä löydämme vahvaa synergiaa talotekniikkaan”, Metsi avaa. Vahvoina painopisteinä liiketoiminnassa pysyvät edelleen energiatehokkuus ja vastuullisuus, kiinteistöjohtamisen palvelut ja ohjelmistot sekä digitalisaation hyödyntäminen alan tuottavuuden parantamisessa.  

Kansainvälistymisessä ensimmäisenä tavoitteena on laajentua Skandinaviassa, mutta myös muualle Eurooppaan katsotaan avoimesti.

Granlund toimii tällä hetkellä noin 1450 asiantuntijan voimin ympäri Suomen, ja toimipisteitä löytyy lisäksi Ruotsista sekä Isosta-Britanniasta. Vuonna 2023 Granlundin liikevaihto oli 139,3 M€. 

ICG provides flexible capital solutions to help companies develop and grow. They are the leading global alternative asset manager with a 35-year history, managing $98.4bn of assets* and investing across the capital structure. ICG operates across four asset classes: Structured and Private Equity, Private Debt, Real Assets, and Credit.

ICG develops long-term relationships with business partners to deliver value for shareholders, clients and employees, and uses their position of influence to benefit the environment and society. ICG is committed to being a net zero asset manager across their operations and relevant investments by 2040.

ICG is a member of the FTSE 100 and listed on the London Stock Exchange (ticker symbol: ICG). Further details are available at www.icgam.com. You can follow ICG on LinkedInX (Twitter) and Instagram.

Lisätietoja

Pekka Metsi

Toimitusjohtaja
Granlund Oy

Lisää uutisiamme

K-Labin perustajat: Paul Compensato, Karl Lambert ja Graham Edge

Granlund vahvistaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa yrityskaupalla

27.06.2024 – Granlund laajentaa datakeskusliiketoimintaansa Ruotsissa ostamalla K-Lab Projektering AB:n osake-enemmistön. Granlund on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä datakeskusten suunnittelu- ja konsultointiosaajista, ja vahvistaa…

Uutinen

Granlund vahvistaa omistuspohjaansa – kansainvälinen ICG sijoittajaksi

19.06.2024 – Granlund vahvistaa omistuspohjaansa uuden kansainvälisen sijoittajan, ICG:n myötä. Tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista.

Uutinen

“Olemme yleensä viimeinen asiantuntija, joka poistuu kohteesta”

17.06.2024 – Granlund Tampereella työskentelee kokenut nelikko, joka tuntee sairaalatekniikan perusteellisesti. Vahva osaaminen auttaa viemään vaativat sairaalahankkeet onnistuneesti maaliin.

Uutinen

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?