Hyppää sisältöön
UutinenSuomalainen osaaminen tukemassa Romanian sairaalakannan uudistusta

Suomalainen osaaminen tukemassa Romanian sairaalakannan uudistusta

21.8.2023 – Suomalaisen sairaalasuunnittelun ja -rakentamisen asiantuntijat yhdistävä Integrated Hospital Design Alliance eli IHDA-ryhmä on mukana romanialaisen sairaalan uudisrakennushankkeessa. Länsi-Romaniassa sijaitseva Resita County Emergency Hospital tuottaa erikoissairaanhoidon palveluita alueen 250 000 asukkaalle.

Aihepiiri
suunnittelu, Talotekniikka
Jaa

Roolissaan IHDA avustaa ja arvioi paikallisten sairaalasuunnittelijoiden työtä sekä toimii tilaajan tukena ja konsulttina.  Romanian sairaalaverkosto on rakennettu pitkälti neuvostoaikana. Tekniikan ja potilaiden hoidon kehityksen myötä sairaalat ovat tulleet elinkaarensa päähän, ja maan terveydenhuollon infrastruktuuria kehitetään määrätietoisesti. Uudet sairaalat suunnitellaan ja rakennetaan potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten tarpeista lähtien. Sairaaloissa hyödynnetään uutta sairaala- ja kiinteistötekniikkaa.

“Haluamme omalla kokemuksellamme ja asiantuntemuksellamme auttaa terveydenhuollon infrastruktuurin kehittämisessä Romaniassa. Tarjoamme kattavan sairaalasuunnittelun asiantuntemuksen yhdessä paketissa toiminnallisesta suunnittelusta arkkitehtisuunnitteluun, rakennesuunnitteluun ja projektinjohtoon”, Nordic Healthcare Groupin johtaja Henry Pesonen sanoo.

Tarjoamme kattavan sairaalasuunnittelun asiantuntemuksen yhdessä paketissa toiminnallisesta suunnittelusta arkkitehtisuunnitteluun, rakennesuunnitteluun ja projektinjohtoon.

Henry Pesonen, Johtaja, Nordic Healthcare Group

Päivitettyä osaamista paikallisille suunnittelijoille ja sairaaloiden rakennuttajille

Hankkeessa IHDA toimii sekä tilaajan että paikallisten suunnittelijoiden tukena. Tällä hetkellä uusimmatkin sairaalat Romaniassa ovat 1970-luvulta, joten myös maan sairaalasuunnitteluosaaminen kaipaa monin osin päivitystä.

“Tuomme uutta osaamista paikallisille sairaalasuunnittelun ja -rakentamisen toimijoille. Olemme apuna suunnittelussa, arvioimme ja kommentoimme suunnitelmia sekä konsultoimme aina tarvittaessa”, kertoo Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Vasara.

Parhaillaan paikallisen suunnitteluryhmän arkkitehdit hahmottavat sairaalan kokonaisuutta ja toimintojen sijoittamista. Tavoitteena on saada aikaan nykyaikaisia vaatimuksia vastaava, toiminnallisesti ja teknisesti laadukas sairaala.

Granlundin, NHG:n, A-Insinöörien ja AW2-arkkitehtien asiantuntijat toimivat projektiryhmän tukena vahvistaen   tuntemusta uusista teknologisista sekä toiminnallisista ratkaisuista, joilla vastataan potilaiden tarpeisiin ja kehitetään terveydenhuollon ammattilaisten työtä.

Tuomme uutta osaamista paikallisille sairaalasuunnittelun ja -rakentamisen toimijoille.

Jukka Vasara, Varatoimitusjohtaja, Granlund Oy

Arvokasta kokemusta Romanian sairaalasektorilta

IHDA-verkostolle hankkeessa tärkeintä on mahdollisuus hyödyntää suomalaista osaamista Romanian sairaalakannan ja terveydenhuollon hyväksi. Samalla verkosto hankkii arvokasta osaamista ja kokemusta sairaaloiden suunnittelu- ja rakennusprosesseista Romaniassa.

“Vahvistamme yhteistyötä paikallisten terveydenhuollon viranomaisten ja suunnittelijoiden kanssa. Hanke on myös loistava referenssi allianssille”, iloitsee Vasara.

Haluatko kuulla lisää?

Jukka Vasara

Varatoimitusjohtaja
Granlund Oy

Jouni Palmu

Liiketoimintajohtaja
Granlund Oy

Resita County Emergency Hospital -uudistushanke lukuina:

  • sijainti 75 000 asukkaan Resitan kaupungissa Länsi-Romaniassa
  • sairaala vastaa 250 000 asukkaan alueen hoitotarpeista
  • sairaalahankkeen laajuus 40 000 neliömetriä, johon sisältyy mm. 10 leikkaussalia
  • budjetti 150 miljoonaa euroa
  • uudissairaala korvaa lähes täysin nykyiset kolme sairaalaa, joista vanhin on rakennettu jo 1930-luvulla
  • uusi sairaala on tarkoitus saada käyttöön lähivuosina

Mikä on IHDA?

Integrated Hospital Design Alliance eli IHDA-verkostoon kuuluvat suomalaisen sairaalasuunnittelun ja projektijohtamisen kärkiyhtiöt Granlund, A-Insinöörit, Nordic Healthcare Group, AW2-arkkitehdit, Vison ja K2S Arkkitehdit.

Allianssin yritysten toisiaan täydentävä osaaminen tukee älykkäiden, asiakaslähtöisten ja toiminnallisesti tehokkaiden sairaaloiden kokonaisvaltaista suunnittelua ja rakennuttamista aina hankkeen ensiaskelista tilojen käyttöönottoon ja ylläpitoon.

Verkoston yhteisellä vientihankkeella on luotu tunnettuutta Suomen sairaalauudistuksissa hioutuneelle tekniselle ja toiminnalliselle osaamiselle, joka tukee Itä-Euroopan sairaalarakentamisen ja terveydenhuollon uudistamista.

Lisää uutisiamme

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen

Vastuullinen kiinteistönomistaja varautuu häiriötilanteisiin ennalta

28.08.2023 – Kiinteistöön kohdistuvat mahdolliset häiriötilanteet ja riskit kannattaa selvittää ennakoiden. Tärkeintä on varmistaa käyttäjien turvallisuus ja kriittisten järjestelmien toiminta kaikissa tilanteissa.

Uutinen

Fiksu yritys varautuu sähkökatkoihin

28.08.2023 – Jokaisen yrityksen kannattaa laatia varautumissuunnitelma sähkökatkojen varalta. Kriittisten toimintojen turvaaminen voi edellyttää varavoimaa ja vaihtoisia reittejä sähkönsyötölle.

Uutinen

Suomalainen osaaminen tukemassa Romanian sairaalakannan uudistusta

21.08.2023 – Suomalaisen sairaalasuunnittelun ja -rakentamisen asiantuntijat yhdistävä Integrated Hospital Design Alliance eli IHDA-ryhmä on mukana romanialaisen sairaalan uudisrakennushankkeessa. Länsi-Romaniassa sijaitseva Resita…

Uutinen

E3-hanke: puhtaan ilman tuotto ehkäisee tehokkaasti virusinfektioita

09.08.2023 – Alustavien tutkimustulosten mukaan ilmanpuhdistimet vähensivät päiväkotien virusinfektioita 30 prosenttia. Iso E3-tutkimushanke antaa ilmanvaihdosta arvokasta tietoa myös pandemioiden varalta.

Uutinen
Datakeskus

Datakeskusten hukkalämmöissä piilee huikea potentiaali

08.08.2023 – Datakeskusten hukkalämmöillä voitaisiin lämmittää satojen tuhansien suomalaisten kodit. Potentiaali on valtava, sillä tällä hetkellä vain viisi prosenttia hukkalämmöstä hyödynnetään.

Uutinen
Laakson yhteissairaala, havainnekuva

Laakson yhteissairaala-hankkeella on kunnianhimoiset elinkaaritavoitteet

27.04.2023 – Laakson yhteissairaala toteutetaan allianssihankkeena. Mittavassa projektissa energiatehokkuus ja elinkaaren kestävät ratkaisut ovat merkittävässä roolissa.

Uutinen

Granlund mittaa hiilikädenjälkeään: energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä

11.04.2023 – Energiatehokkuushankkeiden avulla voidaan vähentää tehokkaasti hiilidioksidipäästöjä. Kun asiakkaan hiilidioksidipäästöt laskevat, Granlundin hiilikädenjälki kasvaa.

Uutinen

Miksi Revitin käyttö lisääntyy sähkösuunnittelussa? – hyödyt ja haasteet

29.03.2023 – Revit on mullistanut tietomallipohjaisen suunnittelun, vaikka kehitettävääkin riittää. Sähkösuunnittelijoille Revit on mieluisin työkalu tietomallinnusprojekteissa, myös tilaajat vaativat Revitin käyttöä yhä…

Uutinen

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?