Hyppää sisältöön
Uutinen“Ei mikä tahansa suunnittelutoimisto” – tulokkaat kertovat kokemuksistaan uusina granlundilaisina

“Ei mikä tahansa suunnittelutoimisto” – tulokkaat kertovat kokemuksistaan uusina granlundilaisina

2.8.2023 – Miksi Granlund Saimaa on ollut uusien tulokkaiden mielestä nappivalinta?

Aihepiiri
Työnantajakuva
Jaa

LVI-suunnittelija Perttu Väyrynen ja sähkösuunnittelija Paulus Väyrynen ovat veljeksiä. Jo opiskeluaikoinaan he leikittelivät ajatuksella “mitä jos työskenneltäisiin saman katon alla?”. 

Ajatusleikistä tuli totta keväällä 2023, kun Paulus liittyi Granlund Saimaan 60 hengen porukkaan vain muutama kuukausi Pertun jälkeen. Veljekset ovat jo alle puolessa vuodessa vakuuttuneita siitä, että siirtyminen Granlundille on ollut oikea päätös.

“Olen huomannut, että täällä on ihan valtava määrä osaamista talon sisällä”, Paulus kertoo. 

Teollisuussähkösuunnittelija Janne Riikonen ja LVI-suunnittelija Arttu Mattila ovat samoilla linjoilla. Muutaman kuukauden kokemuksellaan he ovat sitä mieltä, että Granlund on nappivalinta uransa alussa olevalle suunnittelijalle. 

Pystyin näkemään, mihin asetun tässä yrityksessä nyt ja tulevaisuudessa.

Teollisuussähkösuunnittelija Janne Riikonen

Granlundia mainiona ammatillisena opinahjona pitävät myös arkkitehdit ja aviopari Antti Rissanen ja Vilhelmiina Tikka-Rissanen.

“On kiva, että saman katon alta löytyy niin monenlaista osaajaa. Näin uutena tulokkaana on helpottavaa tietää, että apua löytyy aina tuolin selkänojan tai seinän toiselta puolelta”, Antti summaa.

Taideopinnoista takaisin arkkitehtuurin pariin palannut Vilhelmiina kertoo jännittäneensä ensimmäistä työpäiväänsä toden teolla. Jännitys unohtui kuitenkin jo parissa päivässä ja muutti muotoaan positiiviseksi innostukseksi.

“Täällä oleminen ja tekeminen on todella mutkatonta. Kaikki toimii ja on paljon ystävällistä porukkaa töissä. Ihan turhaan jännitin”, hän sanoo. 

Perttu Väyrynen
Perttu Väyrynen viihtyy työssään Lappeenrannan toimistolla.
Arkkitehdit Antti Rissanen ja Vilhelmiina Tikka-Rissanen ovat aviopari.
Arkkitehdit Antti Rissanen ja Vilhelmiina Tikka-Rissanen ovat aviopari.

Miksi Granlund? 

Perttu kertoo, että jo talotekniikan insinööriopintojensa aikana hän oli pistänyt Granlundin merkille sosiaalisessa mediassa. Hän oli saanut yrityksestä hyvän kuvan ja koki, että täällä hän pääsisi tekemään juuri sitä suunnittelutyötä, josta hän oli pitkään haaveillut. 

“Varsinkin näin oman urani alussa kaipasin sparrausta kokeneemmilta. Koin, että täällä saisin hyvää oppia ja tukea LVI-suunnittelutyöhön alan kovilta ammattilaisilta, ja niin olen saanut”, Perttu kertoo. 

Janne on Pertun kanssa samaa mieltä. Hänen yksi kriteerinsä uudelle työpaikalle oli asiantuntevien ihmisten kanssa tekeminen ja heiltä ammentaminen. 

“Pystyin näkemään, mihin asetun tässä yrityksessä nyt ja tulevaisuudessa. Olin myös kuullut paljon hyviä kokemuksia Granlundista tutuiltani, ja niistä vakuuttuneina otin paikan vastaan. Onneksi otin”, Janne kertoo.

Se, että pomollani on aikaa auttaa ja näyttää, miten asiat tehdään, oli uutta minulle.

Sähkösuunnittelija Paulus Väyrynen

Tulokkaan on helppo pujahtaa porukkaan mukaan 

“Minusta on hienoa, että meitä on täällä monen ikäisiä ja eri elämänvaiheessa olevia ihmisiä töissä. Ilmapiiri on todella hyvä! Vietämme aikaa yhdessä myös työajan ulkopuolella”, Perttu sanoo. 

“Tähän porukkaan oli helppo tulla mukaan ja voin aina nykäistä työkavereitani hihasta, jos tarvitsen apua. Tyhmiä kysymyksiä voin sitten kysyä veljeltäni Pertulta”, Paulus jatkaa. 

“On hienoa päästä vaihtamaan ammattinäkemystä muiden granlundilaisten kanssa”, Antti sanoo. 

Perttu kertoo, että hän yllättyi siitä, miten paljon hänen omalla esihenkilöllään, osastopäällikkö Jukka Rantalaisella on ollut aikaa olla läsnä: keskustella, kuunnella ja auttaa Perttua kysymysten kanssa. 

“Se, että pomollani on aikaa auttaa ja näyttää, miten asiat tehdään, oli uutta minulle. Jukka on paras pomo, joka minulla on koskaan ollut”, Perttu kertoo. 

Paulus Väyrynen
“Tähän porukkaan oli helppo tulla mukaan ja voin aina nykäistä työkavereitani hihasta, jos tarvitsen apua”, sanoo sähkösuunnittelija Paulus Väyrynen.
Vilhelmiina Tikka-Rissanen
Vilhelmiina Tikka-Rissanen tapasi toimistolla Granlund Saimaan söpöimmän tyypin, Hertta-koiran.

“Pystyn tuomaan oman panokseni pöytään päivittäin” 

Vaikka Perttu ja Paulus ovat viettäneet Granlundilla vasta alle puoli vuotta, he kokevat päässeensä työn touhuun yhdenvertaisina tiimin jäseninä jo alusta lähtien. 

“Minulle on annettu sopivan tasoisia hommia, ja saan lisää haastetta nousujohteisesti kuukausien edetessä”, Paulus kertoo. 

“Tuntuu, että olen päässyt suunnittelun maailmaan nopeasti kiinni ja pystyn tuomaan oman panokseni pöytään päivittäin”, Perttu lisää. 

Myös Vilhelmiina on päässyt työn makuun ensimmäisenä kuukautenaan Lappeenrannan toimistolla. 

“Sain heti ensimmäisessä työtehtävässäni tehdä päätöksiä erään suunnittelukohteen sisävärityksestä, mikä oli mielestäni innostavaa”, Vilhelmiina kertoo. 

Tulokkaiden toiveita kuulostellaan jo ensimmäisinä viikkoina

Arttu nostaa itselleen henkilökohtaiseksi tärkeäksi asiaksi urallaan etenemisen. Hän haluaa kehittyä muiden granlundilaisten tapaan alan rautaiseksi ammattilaiseksi. 

“Minulta kysyttiin jo alussa, että kiinnostaako minua enemmän asiantuntijaroolissa eteneminen vai haluanko lähteä esihenkilötyön suuntaan. Minusta on kiva, että täällä on mahdollisuus kehittyä ja kokeilla rooleja esihenkilötyön ja asiantuntijaroolin välillä”, Arttu kertoo. 

“Tuntuu, että täällä välitetään ja minusta on uutena työntekijänä kiinnostuttu – on ollut todella tervetullut fiilis alusta lähtien”, Perttu sanoo. 

Liity Pertun, Pauluksen, Vilhelmiinan, Antin, Jannen ja Artun seuraan ja tule meille työkaveriksi

Haluatko kuulla lisää?

Risto Havo

Toimitusjohtaja
Granlund Saimaa Oy

Lisää uutisiamme

Tamperelainen Projektivisio osaksi Granlundia

29.09.2023 – Granlund vahvistaa sairaalatekniikan osaamistaan Pirkanmaan alueella ostamalla Projektivisio Oy:n osakekannan.

Uutinen

Granlund antaa vuosia kehitetyn tietomallinnuspohjan maksutta jakoon

28.09.2023 – Revit on tietomallinnusohjelmisto, jonka tehokas käyttö edellyttää työlästä alkuasetusten määrittelyä. Granlundilla on käytetty Revit-mallipohjan kehittämiseen useita satoja työtunteja, ja nyt…

Uutinen

Talotekniikka johtaa tietä kohti tekoälyratkaisuja

27.09.2023 – Tekoälyyn perustuvien sovellusten käyttöönotto edellyttää suurten datamäärien analysointia ja tiedon vakioimista. Talotekniikka näyttää tässä mallia koko kiinteistö- ja rakennusalalle.

Uutinen

Granlund sai toimiston Kotkaan

21.09.2023 – Granlund avasi uuden toimiston Kotkaan. Paikallisia työntekijöitä työllistävä toimisto sijaitsee meren äärellä juuri kalustetuissa toimitiloissa.

Uutinen
talotekniset järjestelmät

Ympäristöministeriön selvitys tarkentaa tietoa talotekniikan päästövaikutuksista

12.09.2023 – Ympäristöministeriön tuore selvitys tarkentaa huomattavasti taloteknisten järjestelmien päästövaikutuksia. Selvitys auttaa rakennusalan toimijoita tekemään tarkempia laskelmia taloteknisten järjestelmien vaikutuksesta rakennusten hiilijalanjälkeen.

Uutinen

Miltä energia näyttää valotaiteen keinoin?

08.09.2023 – Jyväskylässä järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma pidetään tänä vuonna 28.9.–7.10. Granlundin vuorovaikutteisen teoksen teema on energian eri muodot. Teokseen osallistuvan ihmisen…

Uutinen

Vastuullinen kiinteistönomistaja varautuu häiriötilanteisiin ennalta

28.08.2023 – Kiinteistöön kohdistuvat mahdolliset häiriötilanteet ja riskit kannattaa selvittää ennakoiden. Tärkeintä on varmistaa käyttäjien turvallisuus ja kriittisten järjestelmien toiminta kaikissa tilanteissa.

Uutinen

Fiksu yritys varautuu sähkökatkoihin

28.08.2023 – Jokaisen yrityksen kannattaa laatia varautumissuunnitelma sähkökatkojen varalta. Kriittisten toimintojen turvaaminen voi edellyttää varavoimaa ja vaihtoisia reittejä sähkönsyötölle.

Uutinen

Suomalainen osaaminen tukemassa Romanian sairaalakannan uudistusta

21.08.2023 – Suomalaisen sairaalasuunnittelun ja -rakentamisen asiantuntijat yhdistävä Integrated Hospital Design Alliance eli IHDA-ryhmä on mukana romanialaisen sairaalan uudisrakennushankkeessa. Länsi-Romaniassa sijaitseva Resita…

Uutinen

Mitä tietoa etsit?