Hyppää sisältöön
Uutinen“Ei mikä tahansa suunnittelutoimisto” – tulokkaat kertovat kokemuksistaan uusina granlundilaisina

“Ei mikä tahansa suunnittelutoimisto” – tulokkaat kertovat kokemuksistaan uusina granlundilaisina

2.8.2023 – Miksi Granlund Saimaa on ollut uusien tulokkaiden mielestä nappivalinta?

Aihepiiri
Ura Granlundilla
Jaa

LVI-suunnittelija Perttu Väyrynen ja sähkösuunnittelija Paulus Väyrynen ovat veljeksiä. Jo opiskeluaikoinaan he leikittelivät ajatuksella “mitä jos työskenneltäisiin saman katon alla?”. 

Ajatusleikistä tuli totta keväällä 2023, kun Paulus liittyi Granlund Saimaan 60 hengen porukkaan vain muutama kuukausi Pertun jälkeen. Veljekset ovat jo alle puolessa vuodessa vakuuttuneita siitä, että siirtyminen Granlundille on ollut oikea päätös.

“Olen huomannut, että täällä on ihan valtava määrä osaamista talon sisällä”, Paulus kertoo. 

Teollisuussähkösuunnittelija Janne Riikonen ja LVI-suunnittelija Arttu Mattila ovat samoilla linjoilla. Muutaman kuukauden kokemuksellaan he ovat sitä mieltä, että Granlund on nappivalinta uransa alussa olevalle suunnittelijalle. 

Pystyin näkemään, mihin asetun tässä yrityksessä nyt ja tulevaisuudessa.

Teollisuussähkösuunnittelija Janne Riikonen

Granlundia mainiona ammatillisena opinahjona pitävät myös arkkitehdit ja aviopari Antti Rissanen ja Vilhelmiina Tikka-Rissanen.

“On kiva, että saman katon alta löytyy niin monenlaista osaajaa. Näin uutena tulokkaana on helpottavaa tietää, että apua löytyy aina tuolin selkänojan tai seinän toiselta puolelta”, Antti summaa.

Taideopinnoista takaisin arkkitehtuurin pariin palannut Vilhelmiina kertoo jännittäneensä ensimmäistä työpäiväänsä toden teolla. Jännitys unohtui kuitenkin jo parissa päivässä ja muutti muotoaan positiiviseksi innostukseksi.

“Täällä oleminen ja tekeminen on todella mutkatonta. Kaikki toimii ja on paljon ystävällistä porukkaa töissä. Ihan turhaan jännitin”, hän sanoo. 

Perttu Väyrynen
Perttu Väyrynen viihtyy työssään Lappeenrannan toimistolla.
Arkkitehdit Antti Rissanen ja Vilhelmiina Tikka-Rissanen ovat aviopari.
Arkkitehdit Antti Rissanen ja Vilhelmiina Tikka-Rissanen ovat aviopari.

Miksi Granlund? 

Perttu kertoo, että jo talotekniikan insinööriopintojensa aikana hän oli pistänyt Granlundin merkille sosiaalisessa mediassa. Hän oli saanut yrityksestä hyvän kuvan ja koki, että täällä hän pääsisi tekemään juuri sitä suunnittelutyötä, josta hän oli pitkään haaveillut. 

“Varsinkin näin oman urani alussa kaipasin sparrausta kokeneemmilta. Koin, että täällä saisin hyvää oppia ja tukea LVI-suunnittelutyöhön alan kovilta ammattilaisilta, ja niin olen saanut”, Perttu kertoo. 

Janne on Pertun kanssa samaa mieltä. Hänen yksi kriteerinsä uudelle työpaikalle oli asiantuntevien ihmisten kanssa tekeminen ja heiltä ammentaminen. 

“Pystyin näkemään, mihin asetun tässä yrityksessä nyt ja tulevaisuudessa. Olin myös kuullut paljon hyviä kokemuksia Granlundista tutuiltani, ja niistä vakuuttuneina otin paikan vastaan. Onneksi otin”, Janne kertoo.

Se, että pomollani on aikaa auttaa ja näyttää, miten asiat tehdään, oli uutta minulle.

Sähkösuunnittelija Paulus Väyrynen

Tulokkaan on helppo pujahtaa porukkaan mukaan 

“Minusta on hienoa, että meitä on täällä monen ikäisiä ja eri elämänvaiheessa olevia ihmisiä töissä. Ilmapiiri on todella hyvä! Vietämme aikaa yhdessä myös työajan ulkopuolella”, Perttu sanoo. 

“Tähän porukkaan oli helppo tulla mukaan ja voin aina nykäistä työkavereitani hihasta, jos tarvitsen apua. Tyhmiä kysymyksiä voin sitten kysyä veljeltäni Pertulta”, Paulus jatkaa. 

“On hienoa päästä vaihtamaan ammattinäkemystä muiden granlundilaisten kanssa”, Antti sanoo. 

Perttu kertoo, että hän yllättyi siitä, miten paljon hänen omalla esihenkilöllään, osastopäällikkö Jukka Rantalaisella on ollut aikaa olla läsnä: keskustella, kuunnella ja auttaa Perttua kysymysten kanssa. 

“Se, että pomollani on aikaa auttaa ja näyttää, miten asiat tehdään, oli uutta minulle. Jukka on paras pomo, joka minulla on koskaan ollut”, Perttu kertoo. 

Paulus Väyrynen
“Tähän porukkaan oli helppo tulla mukaan ja voin aina nykäistä työkavereitani hihasta, jos tarvitsen apua”, sanoo sähkösuunnittelija Paulus Väyrynen.
Vilhelmiina Tikka-Rissanen
Vilhelmiina Tikka-Rissanen tapasi toimistolla Granlund Saimaan söpöimmän tyypin, Hertta-koiran.

“Pystyn tuomaan oman panokseni pöytään päivittäin” 

Vaikka Perttu ja Paulus ovat viettäneet Granlundilla vasta alle puoli vuotta, he kokevat päässeensä työn touhuun yhdenvertaisina tiimin jäseninä jo alusta lähtien. 

“Minulle on annettu sopivan tasoisia hommia, ja saan lisää haastetta nousujohteisesti kuukausien edetessä”, Paulus kertoo. 

“Tuntuu, että olen päässyt suunnittelun maailmaan nopeasti kiinni ja pystyn tuomaan oman panokseni pöytään päivittäin”, Perttu lisää. 

Myös Vilhelmiina on päässyt työn makuun ensimmäisenä kuukautenaan Lappeenrannan toimistolla. 

“Sain heti ensimmäisessä työtehtävässäni tehdä päätöksiä erään suunnittelukohteen sisävärityksestä, mikä oli mielestäni innostavaa”, Vilhelmiina kertoo. 

Tulokkaiden toiveita kuulostellaan jo ensimmäisinä viikkoina

Arttu nostaa itselleen henkilökohtaiseksi tärkeäksi asiaksi urallaan etenemisen. Hän haluaa kehittyä muiden granlundilaisten tapaan alan rautaiseksi ammattilaiseksi. 

“Minulta kysyttiin jo alussa, että kiinnostaako minua enemmän asiantuntijaroolissa eteneminen vai haluanko lähteä esihenkilötyön suuntaan. Minusta on kiva, että täällä on mahdollisuus kehittyä ja kokeilla rooleja esihenkilötyön ja asiantuntijaroolin välillä”, Arttu kertoo. 

“Tuntuu, että täällä välitetään ja minusta on uutena työntekijänä kiinnostuttu – on ollut todella tervetullut fiilis alusta lähtien”, Perttu sanoo. 

Liity Pertun, Pauluksen, Vilhelmiinan, Antin, Jannen ja Artun seuraan ja tule meille työkaveriksi

Haluatko kuulla lisää?

Risto Havo

Aluejohtaja
Granlund Saimaa

Lisää uutisiamme

Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen
Tiia-Lotta Tuominen

Mentorointi lisää itsetuntemusta ja tuo uusia näkemyksiä

07.03.2024 – Granlundin mentorointiohjelmassa granlundilaiset pääsevät keskustelemaan ammatti-identiteetistä ja urastaan kokeneemman konkarin kanssa. Ohjelmasta hyötyy myös mentori.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?