Hyppää sisältöön
ProjectsDocrates Syöpäsairaala

Docrates Syöpäsairaala

Toimiala
Sairaalat ja terveydenhuolto
Kaupungit
Helsinki

Docrates Syöpäsairaalassa tehtiin vastaanotto- ja toimenpidetilojen mittava uudistus. Granlund vastasi hankkeen taloteknisestä suunnittelusta.

Docratekselle on tärkeää, että yksityissairaalan tiloissa noudatetaan yhdenmukaista sisustuskonseptia. Tiivistä yhteistyötä tehtiin arkkitehti Kohina Oy:n kanssa, jotta tekniikka saatiin toimimaan sisustuksen kanssa.

Olimme talotekniikan suunnittelijana mukana alusta alkaen, jotta pääsimme vaikuttamaan teknisiin ratkaisuihin sekä minimoimaan yllätykset rakentamisen aikana.

Talotekniset ratkaisut suunniteltiin siten, että joitain uudelleen käytettäviä rakennusosia, kuten väliseiniä ja teknisiä osia voitiin hyödyntää. Muutosalueesta kuoriutui helposti lähestyttävä yksityissairaalan vastaanotto- ja toimenpidesiipi, jossa on moderni tekniikka.

Tekninen uudistus sisälsi alueen LVI-tekniikan päivityksen sekä jäähdytyksen ja sähköistyksen uusimisen. Samalla sairaalalaitteiden tekniset ominaisuudet tyypitettiin, sekä käytettävyys ja sijoittelut perusteltiin.

Muutos- ja korjaushankkeen onnistumisen kannalta tärkeää oli dokumentaatioiden paikkansapitävyys sekä paikan päällä huolellisesti tehdyt katselmoinnit.

Kysy lisää

Teemu Puuronen

Ryhmäpäällikkö, Sairaalasuunnittelu
Granlund Oy
Paikkakunta
Helsinki
Projekti
Docrates Syöpäsairaala
Tilaaja
Docrates Oy
Tyyppi
Korjausrakentaminen
Valmistuminen
2023
Bruttoneliöt
800
Muut hankkeen toimijat
Kohina Oy (arkkitehtisuunnittelu), Consti Oy (pääurakoitsija)

Mitä tietoa etsit?