Hyppää sisältöön

Granlundin asiantuntijat kertovat totuuksia energiasta

Kannattaako olla kiinnostunut energiamurroksesta? Ovatko energiakatselmukset vedätystä, tai korkeintaan keino rahastaa? Miksi energiaremontteja pitää vahtia?

Tässä videosarjassa asiantuntijamme vastaavat heille esitettyihin tiukkoihin kysymyksiin ja väittämiin. Ja tällä kertaa on olemassa myös tyhmiä kysymyksiä!

Kiinnostaako ketään energiamurros? Pitääkö siitä välittää?

Tällä videolla Granlundin energia- ja vastuullisuuspalvelujen johtaja Asta Autelo istutetaan valheenpaljastuskoneeseen kertomaan totuuksia energiasta.

Asta sanoo esimerkiksi, että energiamurros on mahdollisuus sekä meille Suomena – että tietenkin myös kiinteistöjen omistajille. Fiksujen kannattaa pysyä ajan hermolla ja varautua energiamurrokseen.

Voiko kuka vaan tehdä energiakatselmuksen?

Granlundin energialiiketoiminnan kehityspäällikkö Iiro Lehtoranta kertoo, kuka tekee rahaa energiakatselmuksilla. Ovatko ne ihan humpuukia? Entä mistä energiatuet tulee?

Pitääkö energiatehokkuudesta vieläkin jauhaa?

Granlundin elinkaaripalvelujen osastonjohtajan Jani Säisän mukaan Suomessa on vielä lukuisia kiinteistön omistajia, joilla on paljon tehtävissä energian saralla. Esimerkiksi aurinkosähkön kannattavuus on sillä tasolla, että sen pitäisi olla hyvin kiinnostava vaihtoehto.

Ovatko energiaremontit turhia?

Miksi Granlundin hankekehityspäällikkö Timo-Mikael Sivula vakoilee energiaremontteja? Ovatko energiaremontit turhia? Kuka saa säästyvät rahat?

“Kukkaron näkökulmasta energiaremontti on kaikkea muuta kuin turha. Sellaisen tehdessään kiinteistön omistaja säästää rahaa”, sanoo Timo-Mikael.

Onko energian hintojen vaihtelu huijausta?

Granlundin liiketoiminnan kehitysjohtaja Ville Reinikainen heittäytyy avoimeksi ja kertoo itkeneensä onnesta energiakriisin keskellä: vihdoinkin energiakriisi laittoi meidät kaikki ajattelemaan energiankäytön ja tuotannon merkitystä planeettamme tulevaisuuden kannalta.

Onko vähähiilinen rakentaminen kallista?

Granlundin vähähiilisyyden asiantuntija Tiia-Lotta Tuominen sanoo, että vähähiilisyys ei nosta rakennuksen hintaa, varsinkaan silloin, kun siihen liittyvät tavoitteet otetaan huomioon jo hankkeen varhaisessa vaiheessa. Bonuksena tällä videolla kuulet kauniin runon!

Ratkaistaan vihreä siirtymä yhdessä!

Vahvuutemme: energia

Energiatehokkuudella ja uusiutuvan energian ratkaisuilla vaikutamme merkittävästi hiilijalanjälkeen ja talouteen.

Vahvuutemme: vastuullisuus

Vastuullisuus ja vähähiilisyys ovat nopeasti muuttumassa kiinteistöliiketoiminnan edellytykseksi.

Kokkolan Urheilupuistosta tulossa energiatehokkuuden edelläkävijä

Palvelu

Energiasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Urheilu

Kokkolan Urheilupuiston työmaa lähtee näyttävästi käyntiin allianssin voimin helmikuussa 2024. Luvassa on energiamielessä erittäin jännä kokonaisuus.
Referenssi
Kajaani

LUMI on maailman energiatehokkain ja ekologisin supertietokone

Palvelu

Datakeskussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Pohjois-Suomen olosuhteet luovat täydellisen ympäristön energiatehokkaalle, toimintavarmalle ja elinkaarikestävälle datakeskukselle. LUMIa ympäröivä talotekniikka kestää konesukupolvelta toiselle.
Referenssi
Jyväskylä

Koas otti kaiken hyödyn irti energiatodistusten kohdekierroksista

Palvelu

Totuuksia energiasta

Toimiala

Totuuksia energiasta

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö (Koas) tilasi Granlundilta 17 kiinteistön energiatodistukset. Samalla vaivalla ja kohdekierroksilla kartoitettiin myös parhaat energiansäästökohteet.
Referenssi
Jyväskylä

Leppävirran energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia ja pienentää hiilipäästöjä

Palvelu

Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Leppävirran kunnan laaja energiankierrätysjärjestelmä säästää kustannuksia Vokkolan liikunta-alueella. Energiankierrätys säästää Leppävirralla 4700 megawattituntia lämpöä, mikä vastaa yli 230 kaukolämpökodin vuosikulutusta.
Referenssi
Jyväskylä

Granlund Manager tukee Moventaksen vastuullisuusraportointia

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Teollisuus

Moventas hyödyntää Granlund Manageria tuuliturbiinien vaihteiden huoltotehtaallaan Jyväskylässä. Sähköisen huoltokirjan lisäksi ohjelmisto helpottaa energia-, vesi- ja jäteseurantaa sekä vastuullisuusraportointia.
Referenssi
Helsinki

Climecon kertoo ilmanvaihtoratkaisujen hiilipäästöt EPD-selosteilla

Palvelu

Tuoteteollisuuden vastuullisuus ja EPD

Toimiala

Teollisuus

Climecon teetti ensimmäisten talotekniikkatoimijoiden joukossa EPD-ympäristöselosteet suosituimmille ilmanvaihtoratkaisuilleen. Tavoitteena on kertoa avoimesti tuotteiden hiilipäästöistä ja tarjota näin lisäarvoa asiakkaille.
Referenssi
Helsinki

AI-Energiakartoitus vauhdittaa Antiloopin hiilineutraaliutta

Palvelu

AI-Energiakartoitus, Hiilineutraaliuskonsultointi, AI-Taksonomiakartoitus, Energiatehokkuushankkeet

Toimiala

Toimistot

Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi saa Granlundin AI-Energiakartoituksesta hyvää tukea hiilineutraaliuden tavoitteluun ja EU-taksonomian mukaisuuden kehittämiseen.
Referenssi
Vaasa

Vaasan keskussairaalan H-talo on energiatehokas ja älykäs

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Vaasan keskussairaalan H-talon talotekniikan suunnittelussa korostuivat turvallisuus, älykkäät ja helppokäyttöiset toiminnot, energiatehokkuus, viihtyisyys ja muuntojoustavuus.
Referenssi
Vaasa

Vaasan Merikampuksen kirjastossa tekniikka on askeleen edellä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Energiatehokkuus

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Yhdessä suunniteltu tiedekirjasto tarjoaa modernit ja esteettömät tilat ja palvelut Palosaaren kampuksen väelle.
Referenssi
Helsinki

HUSin Siltasairaalan talotekniikka mahdollistaa joustavan toiminnan

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUSin uuden sairaalarakennuksen suunnittelun perustana oli yksinkertainen ja toimiva rakenne sekä muuntojoustavuus ja energiatehokkuus.
Referenssi

Mitä tietoa etsit?