Hyppää sisältöön
Arto Ekström, korjausrakentamisen johtava asiantuntija ja Ari Ekström, LVI-osaston ryhmäpäällikkö

Arto Ekström, korjausrakentamisen johtava asiantuntija ja Ari Ekström, LVI-osaston ryhmäpäällikkö

Arton ja Arin samankaltainen ulkonäkö ja ääni herättävät huomiota työpaikalla, vaikka samanlaisiin vaatteisiin kaksoset eivät ole pukeutuneet sitten kouluvuosien.

Arto ja Ari Ekström työskentelevät Granlundin pääkonttorilla Malmilla LVI-suunnittelun parissa. Kummankin perheeseen kuuluu vaimo, kaksi aikuista lasta ja koira. Molempien kodeista on työpaikalle lyhyt kävelymatka. Yhtäläisyyksille löytyy hyvä selitys: Ekströmit ovat kaksosia!

Urapolut risteilevät yhteen, erilleen ja yhteen

Arton ja Arin samankaltainen ulkonäkö ja ääni herättävät huomiota työpaikalla, vaikka samanlaisiin vaatteisiin kaksoset eivät ole pukeutuneet sitten kouluvuosien. Vaikka veljekset eivät työskentele samoissa projekteissa, urapolut ovat ristenneet useammin kuin kerran.

”Valmistuimme kumpikin Helsingin teknillisestä oppilaitoksesta LVI-insinööreiksi, minä vain vuotta myöhemmin kuin Ari”, Arto kertoo. Hän aloitti Granlundin energiaosastolla heti valmistumisensa jälkeen vuonna 1987. Ari tuli Granlundin Vantaan toimistolle vuotta myöhemmin veljensä houkuttelemana.

Lama vuosien aikana Vantaan toimisto lakkautettiin ja työntekijät siirtyivät Malmille. Vuosituhannen vaihtuessa Artokin kaipasi muutosta.

”Siirryin 16 vuodeksi S-ryhmään ensin LVI-rakennuttajaksi ja myöhemmin kiinteistöpäälliköksi. Pikkuhiljaa tehtävät alkoivat muuttua turhan talouspainotteisiksi. Halusin olla taas LVI-mies ja palasin Granlundille 2015.”

”Käytännössä taisin rekrytoida Arton takaisin, koska pakkohan hänen oli tulla, kun oli näin hyvä suosittelija!” Ari kertoo. Hän oli työskennellyt koko ajan katkeamatta Granlundilla.

Granlund on kasvanut ja kehittynyt

Aikoinaan Arto aloitti Granlundilla projektipäällikkönä, ja työhön kuului pääasiassa pieniä suunnitteluprojekteja ja energiaselvityksiä. Nyt hän toimii johtavana asiantuntijana korjausrakentamisen osastolla. Myös Granlundin suunnitteluprojektit ovat kasvaneet, ja tällä hetkellä hän työskentelee Helsingin päärautatieasemalle tulevan hotellin parissa.

Ari toimi aluksi LVI-suunnittelijana, sitten projektipäällikkönä ja tällä hetkellä ryhmäpäällikkönä. Erilaisten suunnittelu- ja selvitystehtävien rinnalle on tullut laskutus- ja henkilöstöasioita. Pitkiä aikoja kuluu saman projektin kanssa.

”Helsingin keskustan Stockmannin kasvuprojektissa olin mukana 8 vuotta, Länsimetroa on kohta 10 vuotta takana ja välissä on tehty myös Pisararataa”, Ari luettelee.

Enemmän kuin työkaveri

Kaksosveli on työpaikallakin enemmän kuin työkaveri. ”Minun oli ehdottomasti helpompi palata Granlundille, kun sain Arilta opastusta suuren yhtiön uusissa työskentelytavoissa ja järjestelmissä”, Arto sanoo. ”Veljeltä kehtaa kysyä neuvoa silloinkin, kun nuoremmilta kollegoilta ei enää viitsi!”

”Kaksosen kanssa läheltä löytyy aina keskustelukumppani, joka ajatteleekin lähes samoin kuin sinä”, Ari lisää.

Kaksosilla on Granlundilla yksi aivan erityinen työsuhde-etu. ”Granlundin entinen toimitusjohtaja antoi meille irtisanomissuojan toteamalla julkisesti, että Ekströmin veljekset ovat niin samannäköiset, ettei heitä voi erottaa”, Arto kertoo pilkettä silmäkulmassaan. Hyviksi puoliksi molemmat nostavat myös työkaverit ja ilmapiirin. ”Granlundilla on asiallinen ja leppoisa henki. Kaikki auttavat toisiaan.”

Vapaa-ajalla veljekset käyvät säännöllisesti saunomassa Harjutorilla, kuntoilevat ja viettävät aikaa kesämökillä. Arto tunnustautuu myös pesunkestäväksi karavaanariksi: kesäloma kuluu autossa, ja matka vie vuosittain Eurooppaan asti.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?