Hyppää sisältöön
Janne Törnroos, ohjelmistokehittäjä

Janne Törnroos, ohjelmistokehittäjä

Janne Törnroos kehittää entistä parempia ominaisuuksia Suomen suosituimpaan kiinteistöalan ohjelmistoon. Mitä suurempi haaste, sen antoisampaa on löytää siihen ratkaisu.

Digitalisaatiossa kiinteistö- ja rakennusala on lähtenyt monia muita toimialoja hitaammin liikkeelle. Dataa hyödyntäviä ratkaisuja otetaan nyt kuitenkin vauhdilla käyttöön. Se tekee alasta kiinnostavan ohjelmistoalan ammattilaisille.

Täällä saa keskittyä siihen, mitä tekee ja osaa parhaiten.

“Olen viihtynyt Granlundilla, sillä täällä saa keskittyä siihen, mitä tekee ja osaa parhaiten. Palkitsevimpia ovat vaikeiden haasteiden ratkaisu ja isojen hankkeiden saaminen valmiiksi”, sanoo Granlundilla työskentelevä ohjelmistokehittäjä Janne Törnroos.

Ohjelmistokehittäjälle kiinnostava ala

Janne Törnroos opiskeli yliopistossa tietojenkäsittelytieteen maisteriksi, mutta alan töitä hän alkoi tehdä kokopäiväisesti jo opiskeluaikana. Kahden vuosikymmenen työurallaan hän on ennättänyt kehittää muun muassa asiakaspalvelujärjestelmiä sähkönmyyjille ja tuotannonohjausta terästehtaalle.

Vaikka virallisesti olen ohjelmistosuunnittelija, kutsun itseäni mieluummin nörtiksi.

Toimialat ovat vaihtuneet, mutta ohjelmistotekniset asiat ja koodauksessa käytetyt työkalut ovat Törnroosin mukaan pitkälti samanlaiset.

“Vaikka virallisesti olen ohjelmistosuunnittelija, kutsun itseäni mieluummin nörtiksi. Se kuvastaa minusta hyvin työtäni. Tykkään näistä hommista, tittelistä ei ole niin väliä.”

Janne Törnroos on viihtynyt Granlundilla, sillä siellä hän saa keskittyä siihen, mitä tekee ja osaa parhaiten.

Parikymmentä ammattilaista

Granlund on Suomessa edelläkävijä kiinteistö- ja rakennusalan ohjelmistoissa, ja dataan perustuvia kunnianhimoisia ratkaisuja kehittää talossa parikymmentä ohjelmistoalan ammattilaista.

Ohjelmistokehittäjä Janne Törnroosin työtehtävät liittyvät Granlund Manager -ohjelmiston toiminnallisuuksien parantamiseen.

“Pureskelemme Granlund Managerin keräämää dataa niin, että siitä saadaan havainnollisia ja helposti hahmotettavia raportteja kiinteistöjohtamisen tueksi.”

Raporteista voidaan seurata esimerkiksi kiinteistön energiankulutusta tai palvelupyyntöjä. Törnroos on ollut myös kehittämässä Granlund Managerin mobiilisovelluksen ominaisuuksia, jotta esimerkiksi kohteissa liikkuvien huoltomiesten on sovellusta helppo käyttää.

Ongelmien ratkaisua koodaamalla

Kolme vuotta Granlundilla työskennellyt Törnroos sanoo, että ohjelmistokehittäjän työ on käytännössä ongelmanratkaisua ja ratkaisujen purkamista koodeiksi. Tietokoneelle annetaan yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten tämän pitää tehdä tietyssä tilanteessa.

“Tietokone ei osaa lukea ajatuksia, vaan ihmisen tulee antaa sille tarkat käskyt kirjoittamalla tarvittava koodi.”

Koodarin on tiedettävä, miten jokin asia lasketaan.

Törnroosin mielestä haasteellisinta työssä on toisaalta kokonaisuuden mutta myös kaikkien yksityiskohtien hallinta. Nämä kaikki on saatava kuntoon, jotta ohjelmisto toimii.

“Koodarin on tiedettävä, miten jokin asia lasketaan. Työtä tukee kuitenkin huomattavasti, jos ymmärtää myös talotekniikan toimintaperiaatteita. Ymmärrys substanssista auttaa loksauttamaan palaset kohdalleen.”

Työhön kuuluukin oleellisesti yhteistyö Granlundin eri alojen asiantuntijoiden kanssa, oli sitten kyse energiasta tai kiinteistönhuollosta.

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?