Hyppää sisältöön
Tauno Hyvärinen, Lead Developer

Tauno Hyvärinen, Lead Developer

Lead Developer Tauno Hyvärinen kehittää energian tekoälysovellusta suoraan Microsoft Azure -pilveen. Työssään hän saa tukea oman tiiminsä lisäksi innovaatio-osastolta ja data officesta.

Lead Developer Tauno tekee pioneerityötä Granlund Managerin parissa

Tänä vuonna Granlundin Lead Developer Tauno Hyvärinen on ollut tiimeineen uuden äärellä: he ovat kehittäneet energian tekoälysovellusta suoraan Microsoft Azure -pilveen.

”Tiesin jo viime vuonna tulevasta kehitysprojektistamme, jossa Energia AI -sovellusta lähdetään tekemään pilvitoteutuksena. Suoritin etukäteen AZ-900, DP-900, AI-900 ja AI-102 sertifikaatit. Samalla pohjustin jo tulevaa projektiamme: suunnittelin arkkitehtuuria, kirjasin ylös meille sopivia tekoälyalgoritmeja ja pohdin, miten työssä etenisimme”, Tauno kertoo.

Jo alkumetreistä ajatuksena oli tehdä kaksi microserviceä: toinen rakennuksia, energiakulutusta ja tekoälyä varten, ja toinen, joka hallinnoi säätietoja kuten lämpötilaa, ilmankosteutta ja -painetta, sademäärää sekä tuulitietoja. Säätietoja voivat hyödyntää myös muut yksikkömme ja kehitysryhmämme.

Ohjelmistokehitystä ei tehdä siiloissa

Kehitystiimin eteenpäin ajama projekti on yhä lähentänyt eri tiimejä ja yksikköjä Granlundilla.

”Me kehitystiimissä olemme se lapiomiesjengi, toteuttava tiimi. Tuotehallinta viitoittaa tahtotilaa työllemme ja ottaa kokonaisvetovastuun projekteistamme”, Tauno kertoo.

”Ja sittenhän meillä on tietenkin Granlund Manager -porukka, jonka kanssa elämme ihan symbioosissa, voisi melkein sanoa. Työskentelemme täysin raja-aitavapaasti. Kokonaisuudessaan meillä työskentelee ohjelmistokehityksen parissa lähes 30 osaajaa.”

Minua innostaa työssäni erityisesti mahdollisuus tehdä kokonaan uutta. Granlund Managerin kehitys on pioneerityötä alallamme.

Tauno Hyvärinen, Lead Developer

Lue lisää Granlundilaisten uratarinoita

Jokaisella on oma uratarinansa. Miten olemme valinneet alamme ja työpaikkamme? Mitä sen jälkeen on tapahtunut? Annetaan granlundilaisten kertoa itse.

Data ja ohjelmistokehitys Granlundilla

Tarjoamme datan ja ohjelmistokehityksen ammattilaisille monipuolisia työtehtäviä kiinteistöalan datan parissa. Kehitämme esimerkiksi Suomen käytetyintä kiinteistöalan ohjelmistoa, Granlund Manageria, joka säästää energiaa, aikaa ja rahaa kymmenissä tuhansissa kiinteistöissä – sekä hillitsee ilmastonmuutosta. Työmme tuloksena kiinteistödata virtaa sujuvasti eri järjestelmien välillä.

Tukea innovaatio-osastolta ja data officesta

Granlund Manager on Suomen käytetyin kiinteistöjen ylläpitoprosessien johtamiseen ja tiedonhallintaan tarkoitettu ohjelmisto.

Granlund on jo vuosia ollut kärkijoukoissa parantamassa kiinteistö- ja rakennusalan tuottavuutta datan ja digitaalisuuden keinoin.

Meidän data office on auttanut myös minua omassa työssäni. On kaksi eri asiaa koodata Azureen palveluita kuin sitten pyörittää ja hallinnoida niitä siellä.

Tauno Hyvärinen, Lead Developer

Vaikka Granlundin innovaatio- ja kehitystoimintaan osallistuvat kaikki granlundilaiset, on Granlundilla myös oma innovaatio-osasto, jossa työskentelee yli 10 hengen monikansallinen tiimi.

”Innovaatio-osastomme on kehittänyt MLOps-järjestelmää ja miettinyt ratkaisuja haasteisiin, joihin mekin tulisimme törmäämään. Ehdotin, että ottaisimme sen käyttöön Energia AI -projektiimme. Tämä auttaisi meitä rakentamaan rakennus- ja hyödykekohtaisia malleja, kun samat algoritmit eivät toimi eri tapauksissa. Näin muodostui yhteistyöprojekti, johon siirtyi kaksi kehittäjää tiimistäni”, Tauno kertoo.

In-house ohjelmistokehityksen hyviä puolia

Lead Developerina Tauno aloitti Granlundilla joulukuussa 2018. Kiinteistösalan ammattilaisille tarkoitettua softaa kehittäessään hän on päässyt hyödyntämään myös rakennusalan koulutustaan.

”Minua innostaa työssäni erityisesti mahdollisuus tehdä kokonaan uutta. Granlund Managerin kehitys on pioneerityötä alallamme”, Tauno sanoo.

Taunon mukaan Granlundilla on onnistuttu poistamaan turhaa käsityötä automatisointien myötä.

Saan tiimissämme keskittyä tekemiseen. Ohjelmistokehitysprosessit ovat meillä myös loistavat. Niiden kehittämiseen on panostettu.

Tauno Hyvärinen, Lead Developer

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?